!!! DEVELOPMENT MODE !!!

παιδί και μαχητικό άθλημα

Αθλητικά νέα, ομάδες, αγωνιστικές, αποτελέσματα.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Re: παιδί και μαχητικό άθλημα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Belisarius έγραψε: 03 Ιούλ 2020, 12:18

Με όποια κριτήρια και να βάλεις το tae απλά δεν. Με την λαμπρή εξαίρεση ότι φτιάχνει πόδια όπως έγραψα.
Εννοείται ότι φτιάχνει πόδια. Ανοίγματα, ισορροπία, ακρίβεια, είναι πράγματα που έχω ακόμα και οφείλονται αποκλειστικά στο TKD που έκανα από τα 7 έως τα 16 περίπου.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής »

Feindflug έγραψε: 03 Ιούλ 2020, 12:04
Ερμής έγραψε: 03 Ιούλ 2020, 10:06 γιατί έχετε αποκλείσει τον μηχανοκίνητο; Μήπως δε χτίζεις φυσική κατάσταση;
Πλάκα κάνεις, τύπε. Σιγά την φυσική κατάσταση που χτίζεις στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Μην αρχίσεις πάλι την συζήτηση για το πόσα g δέχεται ο σβέρκος του Χάμιλτον και το πρόγραμμα γυμναστικής του Loeb. Καμμία σχέση ο κλασσικός αθλητισμός με τον μηχανοκίνητο για την απόκτηση φυσικής καταστάσεως.
Το πήγες ψηλά. Για να μπορέσεις να κάνεις πρωταθλητισμό ακόμη και σε μια υπανάπτυκτη χώρα όπως η Ελλάδα, απαιτεί και φυσική κατάσταση αλλά και συγκροτημένο χαρακτήρα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar »

Belisarius έγραψε: 03 Ιούλ 2020, 12:52
axilmar έγραψε: 03 Ιούλ 2020, 12:26 Τι σημαινει 'με οποια κριτηρια'; μπορεις να το κανεις πιο λιανα;
Το συγκεκριμένο άθλημα ή τέχνη εξειδικεύτηκε σε λακτίσματα και μάλιστα σε συγκεκριμένο τρόπο λακτισμάτων. Χονδρικά, θα έλεγα ότι δεν είναι καθόλου καλό στην κοντινή απόσταση ακόμα και σε ότι αφορά τα λακτίσματα (παρότι έχουν κάτι φοβερές γυριστές), στα low και τις γονατιές. Μπορεί κάποιος να φέρει αντίρρηση, όπως και να ισχυριστεί ότι υπάρχουν και χτυπήματα με τα χέρια, αλλά δεν θα μιλάμε σοβαρά. Ακόμα και στη μακρινή απόσταση, άλλες τέχνες έχουν λακτίσματα που είναι πιο κατάλληλα για να προκαλέσουν πρόβλημα στον αντίπαλο ενώ του tae ίσως είναι πιο προσανατολισμένα στην επίτευξη πόντων (γενικεύω χοντρά).

Συνεπώς ένας κακός αθλητής kick-boxing ή ακόμα και κάποιος εντελώς άσχετος το μόνο που έχει να κάνει απέναντι σε έναν ικανό ασκούμενο του tae kwon do είναι να κλείσει την απόσταση ώστε να αποκομίσει σοβαρό πλεονέκτημα (θα του πάρει σώβρακα-ταυτότητα κτλ).

Ωστόσο η ευελιξία, η ευκινησία και η δεξιότητα που προσδίδει στα πόδια το tae kwon do το καθιστά απολύτως απαραίτητο για κάποιον αθλητή ΜΜΑ ή striker που θέλει να φτάσει στην κορυφή δεδομένου ότι στη πράξη τα άλλα σπορ δεν εξασκούν τα κάτω άκρα όσο θα έπρεπε.

Δηλαδή πρόκειται για άριστο συμπλήρωμα αλλά όχι για κάτι που μπορεί να σταθεί μόνο του.
Γιατι θα επρεπε να ενδιαφερει αυτο εναν γονεα; θα στειλω τα παιδια μου στο ταεκβοντο για να γυμναστουν. Το εαν μπορουν να αντιμετωπισουν εναν κικμποξερ δεν ενδιαφερει.

Για την εκγυμναση που προσφερει το ταεκβοντο εχεις κατι να πεις;
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

axilmar έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 11:56
Το έγραψα και πιο πάνω. Ισορροπία, ανοίγματα ταχυτητα.Πολύ καλή αερόβια.

Και φυσικά πολύ καλές βάσεις για το μετα.

axilmar

Otto Weininger έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 12:03

Οκ, σε ευχαριστω για την απαντηση, και γω νομιζω οτι το ταεκβοντο προσφερει καλη εκγυμναση. Περιμενω απαντηση ομως και απο τον Βελισσαριο που μου ειπε παραπανω οτι δεν προσφερει καλη εκγυμναση.
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

axilmar έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 12:06

Οκ, σε ευχαριστω για την απαντηση, και γω νομιζω οτι το ταεκβοντο προσφερει καλη εκγυμναση. Περιμενω απαντηση ομως και απο τον Βελισσαριο που μου ειπε παραπανω οτι δεν προσφερει καλη εκγυμναση.
Μα τι λέμε τώρα. Έχω σταματήσει το TKD κοντά 20 χρόνια και τα ανοίγματα τα έχω ακόμα χάρη σε αυτό.

Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

Σαν γυμναστική πολύ καλή, και όπως γράφεις εξαιρετική για ισορροπία, ταχύτητα, αερόβια.
Σαν πολεμική τέχνη πάντως είναι πολύ μονοδιάστατη.
Άβαταρ μέλους
Belisarius
Phorum.gr user: Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius »

axilmar έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 11:56 Γιατι θα επρεπε να ενδιαφερει αυτο εναν γονεα; θα στειλω τα παιδια μου στο ταεκβοντο για να γυμναστουν. Το εαν μπορουν να αντιμετωπισουν εναν κικμποξερ δεν ενδιαφερει.

Το νήμα νομίζω ότι το απασχολούν τα μαχητικά αθλήματα. Δηλαδή όχι ένα άθλημα που απλά γυμνάζει.

Από κει και πέρα το tkd για γυμναστική είναι οκ αλλά καλύτερα είναι ο στίβος, η ενόργανη ή το κολύμπι.

Σκέψου ότι οι πολεμικοτεχνίτες κάνουν συμπληρωματική προπόνηση για να γυμναστούν.

edit: όλοι οι αθλητές κάνουν συμπληρωματική προπόνηση αλλά καταλαβαίνεις τι λέω.
axilmar

Belisarius έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 12:16
axilmar έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 11:56 Γιατι θα επρεπε να ενδιαφερει αυτο εναν γονεα; θα στειλω τα παιδια μου στο ταεκβοντο για να γυμναστουν. Το εαν μπορουν να αντιμετωπισουν εναν κικμποξερ δεν ενδιαφερει.

Το νήμα νομίζω ότι το απασχολούν τα μαχητικά αθλήματα. Δηλαδή όχι ένα άθλημα που απλά γυμνάζει.

Από κει και πέρα το tkd για γυμναστική είναι οκ αλλά καλύτερα είναι ο στίβος, η ενόργανη ή το κολύμπι.

Σκέψου ότι οι πολεμικοτεχνίτες κάνουν συμπληρωματική προπόνηση για να γυμναστούν.
Δεν με ενδιαφερει η τελειοτητα. Μου αρκει το αθλημα που θα κανουν τα παιδια μου να προσφερει επαρκη εκγυμναση. Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες, ομως αυτα που ειπες δεν με οδηγουν στο συμπερασμα οτι θα πρεπει τα παιδια να αλλαξουν αθλημα. Συνεχιζω να πιστευω οτι επαρκει το ταεκβοντο για εκγυμναση.

Για τον στιβο εχω αντιρρησεις, διοτι παλαιοτερα η μεγαλη μου κορη εκανε στιβο και δεν ειδα καλα αποτελεσματα στην εκγυμναση (μπορει βεβαια να εφταιγε και ο γυμναστης ή ο συλλογος).
Άβαταρ μέλους
Belisarius

axilmar έγραψε: 06 Ιούλ 2020, 12:22 Δεν με ενδιαφερει η τελειοτητα. Μου αρκει το αθλημα που θα κανουν τα παιδια μου να προσφερει επαρκη εκγυμναση. Σε ευχαριστω για τις πληροφοριες, ομως αυτα που ειπες δεν με οδηγουν στο συμπερασμα οτι θα πρεπει τα παιδια να αλλαξουν αθλημα. Συνεχιζω να πιστευω οτι επαρκει το ταεκβοντο για εκγυμναση.

Για τον στιβο εχω αντιρρησεις, διοτι παλαιοτερα η μεγαλη μου κορη εκανε στιβο και δεν ειδα καλα αποτελεσματα στην εκγυμναση (μπορει βεβαια να εφταιγε και ο γυμναστης ή ο συλλογος).
Κοίτα εγώ γράφω για το πως θα χτίσεις πολεμικοτεχνίτη. Για να γυμναστεί το παιδί, αν είσαι ευχαριστημένος με τον δάσκαλο και γίνεται δουλίτσα φυσικά και δεν αλλάζεις άθλημα.
Άβαταρ μέλους
Belisarius

Μάλιστα το αντίθετο το θεωρώ κακό. Δηλαδή τη μία χρονιά πάνε το παιδί μπαλέτο, την άλλη πάλη και τη τρίτη ποδόσφαιρο. Ε δε γίνεται δουλειά έτσι.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αθλητικά”