Μια κριτική που ειχα ακούσει παλαιότερα και μου φάνηκε αρκετα ενδιαφέρουσα ήταν οτι το ενεργειακό ισοζύγιο των αιωλικών πάρκων ειναι αρνητικο με έναν χρόνο ζωής της εγκατάστασης 10-20 χρόνια και με τονους χαλυβα που πρέπει να λιώσουν και να χυτευτουν , τσιμεντο για να εγκατασταθουν, δρομους σε καθε κορφη , και χιλιομετρα επιχιλιομέτρων σε καλώδια που πρέπει να φτάσουν στα βουνα , συσσωρευτες και μπαταρίες που πρεπει να δημιουργηθουν σε κάθε εγκατάσταση + του ότι ως ενέργεια λόγω του ότι δεν φυσάει συνέχεια , δεν αποδίδει πάντα 100% και λειτουργεί περισσότερο ως εναλλακτικη πρόσθετη ενέργεια και δεν μπορει να λειτουργήσει ως κύρια πήγη ενέργειας.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 04 Μάιος 2020, 22:54 Εγώ πάντως θυμάμαι οι οικολόγοι ήταν παλιά υπέρ της αιολικής και των εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Τώρα λένε είναι ενάντια. Δεν το έχω μελετήσει το θεμα, αλλά όταν ακούω για την αισθητική τον βουνων που χαλάει επειδή έχουν πάνω τους αυτα που μοιάζουν με ανεμόμυλοι, με πιάνουν τα γέλια. Τόσο βουνά έχει η Ελλάδα, που στο διάβολο είναι θέμα σε κάποια να βάλεις αιολικά πάρκα αν είναι αποδοτικά; ;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
“Τέρμα τα αστεία”: το οικολογικό πραξικόπημα δεν θα περασει !!!
Re: “Τέρμα τα αστεία”: το οικολογικό πραξικόπημα δεν θα περασει !!!
Δεν είναι σωστή η σύγκριση που κάνεις Υδράργυρε. Η Ελβετία και η Νορβηγία λόγου χάρη, έχουν αναπτύξει τον τομέα της υδροηλεκτρικής ενέργειας πολύ παραπάνω από την Ελλάδα εδώ και δεκαετίες, το δυναμικό επομένως που απομένει εκεί προς εκμετάλλευση είναι πιο περιορισμένο σε σχέση με αυτό που απομένει στην Ελλάδα. Ακόμα όμως και εκεί δεν έχει μπει κάποιο φρένο στην υδροηλεκτρική, ούτε και σχεδιάζεται κάποιο κλείσιμο εργοστασίων. Αντιθέτως, έχουν ρίξει αρκετό βάρος στα λεγόμενα μικρά υδροηλεκτρικά και σε μεγάλα έργα αντλησοταμίευσης.Υδράργυρος έγραψε: 05 Μάιος 2020, 08:10Οι εκτροπές ποταμών και τα φράγματα είανι ένα ξεπερασμένο μοντέλο ανάπτυξης που σε βάθος χρόνου περισ΄σοτερα προβλήματα δημιουργούν παρά λύνουν. Έχουν εγκαταλειφθεί από τα ανεπτυγμένα κράτη εδώ και δεκαετίες. Δε μου κάνει εντύπωση βέβαια που τα υποστηρίζεις ακόμαπατησιωτης έγραψε: 04 Μάιος 2020, 22:43
Θυμήσου τα.Εγώ πάντως είμαι υπέρ της εκτροπής του Αχελώου και κατά του ρόλου του ΣτΕ στα περιβαλλοντικά.Είμαι επίσης υπέρ της ανέγερσης ουρανοξυστών και πυρηνικών εργοστασίων.Αλλά δεν έχω δικό μου κόμμα.![]()
Δεν υπάρχει Τραμπ στην Ελλάδα,τι να κάνουμε τώρα.
- Υδράργυρος
Τα φράγματα και οι μεγα-εκτροπές είναι νοοτροπίες του Νάσερ και του Μπρέζνιεφ των δεκαετιών του 50 και 60. Που έκαναν εκτροπή του ΑΜού Νταριά και ξέραναν τη Θάλασσα Αράλη, ή το φράγμα του Νείλου που έχει ξεπεραστεί στον άνω ρου, αλλά δημιουργεί απώλειες γαιών στον κάτω ρου. Είναι ξεπερασμένες νοοτροπίες. Μόνο στην Κίνα γίνονται πια τέτοια έργαMaspoli έγραψε: 05 Μάιος 2020, 11:09
Δεν είναι σωστή η σύγκριση που κάνεις Υδράργυρε. Η Ελβετία και η Νορβηγία λόγου χάρη, έχουν αναπτύξει τον τομέα της υδροηλεκτρικής ενέργειας πολύ παραπάνω από την Ελλάδα εδώ και δεκαετίες, το δυναμικό επομένως που απομένει εκεί προς εκμετάλλευση είναι πιο περιορισμένο σε σχέση με αυτό που απομένει στην Ελλάδα. Ακόμα όμως και εκεί δεν έχει μπει κάποιο φρένο στην υδροηλεκτρική, ούτε και σχεδιάζεται κάποιο κλείσιμο εργοστασίων. Αντιθέτως, έχουν ρίξει αρκετό βάρος στα λεγόμενα μικρά υδροηλεκτρικά και σε μεγάλα έργα αντλησοταμίευσης.
δεν ενοχλούν όλα αυτά τους οικολόγους. Τους ενοχλεί ΜΟΝΟ το αισθητικό κομμάτι.Ντρές έγραψε: 05 Μάιος 2020, 11:05Μια κριτική που ειχα ακούσει παλαιότερα και μου φάνηκε αρκετα ενδιαφέρουσα ήταν οτι το ενεργειακό ισοζύγιο των αιωλικών πάρκων ειναι αρνητικο με έναν χρόνο ζωής της εγκατάστασης 10-20 χρόνια και με τονους χαλυβα που πρέπει να λιώσουν και να χυτευτουν , τσιμεντο για να εγκατασταθουν, δρομους σε καθε κορφη , και χιλιομετρα επιχιλιομέτρων σε καλώδια που πρέπει να φτάσουν στα βουνα , συσσωρευτες και μπαταρίες που πρεπει να δημιουργηθουν σε κάθε εγκατάσταση + του ότι ως ενέργεια λόγω του ότι δεν φυσάει συνέχεια , δεν αποδίδει πάντα 100% και λειτουργεί περισσότερο ως εναλλακτικη πρόσθετη ενέργεια και δεν μπορει να λειτουργήσει ως κύρια πήγη ενέργειας.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 04 Μάιος 2020, 22:54 Εγώ πάντως θυμάμαι οι οικολόγοι ήταν παλιά υπέρ της αιολικής και των εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Τώρα λένε είναι ενάντια. Δεν το έχω μελετήσει το θεμα, αλλά όταν ακούω για την αισθητική τον βουνων που χαλάει επειδή έχουν πάνω τους αυτα που μοιάζουν με ανεμόμυλοι, με πιάνουν τα γέλια. Τόσο βουνά έχει η Ελλάδα, που στο διάβολο είναι θέμα σε κάποια να βάλεις αιολικά πάρκα αν είναι αποδοτικά; ;
-
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
Καλά κι αυτά λένε, για πουν πως είναι ουσιαστικά άχρηστα, άρα γιατί να τα βλέπουμε στα βουνα μας. Αισθητικά πάντως εμένα μου αρέσουν, έχουν κάτι από ανεμόμυλο, δίνουν κάτι το ξεχωριστό στο κλασικό αδιαφορο ξεροβουνι.foscilis έγραψε: 05 Μάιος 2020, 11:16δεν ενοχλούν όλα αυτά τους οικολόγους. Τους ενοχλεί ΜΟΝΟ το αισθητικό κομμάτι.Ντρές έγραψε: 05 Μάιος 2020, 11:05Μια κριτική που ειχα ακούσει παλαιότερα και μου φάνηκε αρκετα ενδιαφέρουσα ήταν οτι το ενεργειακό ισοζύγιο των αιωλικών πάρκων ειναι αρνητικο με έναν χρόνο ζωής της εγκατάστασης 10-20 χρόνια και με τονους χαλυβα που πρέπει να λιώσουν και να χυτευτουν , τσιμεντο για να εγκατασταθουν, δρομους σε καθε κορφη , και χιλιομετρα επιχιλιομέτρων σε καλώδια που πρέπει να φτάσουν στα βουνα , συσσωρευτες και μπαταρίες που πρεπει να δημιουργηθουν σε κάθε εγκατάσταση + του ότι ως ενέργεια λόγω του ότι δεν φυσάει συνέχεια , δεν αποδίδει πάντα 100% και λειτουργεί περισσότερο ως εναλλακτικη πρόσθετη ενέργεια και δεν μπορει να λειτουργήσει ως κύρια πήγη ενέργειας.Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 04 Μάιος 2020, 22:54 Εγώ πάντως θυμάμαι οι οικολόγοι ήταν παλιά υπέρ της αιολικής και των εναλλακτικών πηγών ενέργειας. Τώρα λένε είναι ενάντια. Δεν το έχω μελετήσει το θεμα, αλλά όταν ακούω για την αισθητική τον βουνων που χαλάει επειδή έχουν πάνω τους αυτα που μοιάζουν με ανεμόμυλοι, με πιάνουν τα γέλια. Τόσο βουνά έχει η Ελλάδα, που στο διάβολο είναι θέμα σε κάποια να βάλεις αιολικά πάρκα αν είναι αποδοτικά; ;
Για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης πρέπει να έρθει κανένας που έχει ασχοληθεί σοβαρά να μας πει. Πάντως όπου βλέπεις νέα Δημοκρατία και Χατζηδάκης, μυρίζει μεγάλη βρώμα.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Μόνο που αν κάτσεις και κάνεις τις πράξεις όπως αυτός:Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 05 Μάιος 2020, 11:48Καλά κι αυτά λένε, για πουν πως είναι ουσιαστικά άχρηστα, άρα γιατί να τα βλέπουμε στα βουνα μας. Αισθητικά πάντως εμένα μου αρέσουν, έχουν κάτι από ανεμόμυλο, δίνουν κάτι το ξεχωριστό στο κλασικό αδιαφορο ξεροβουνι.foscilis έγραψε: 05 Μάιος 2020, 11:16δεν ενοχλούν όλα αυτά τους οικολόγους. Τους ενοχλεί ΜΟΝΟ το αισθητικό κομμάτι.Ντρές έγραψε: 05 Μάιος 2020, 11:05
Μια κριτική που ειχα ακούσει παλαιότερα και μου φάνηκε αρκετα ενδιαφέρουσα ήταν οτι το ενεργειακό ισοζύγιο των αιωλικών πάρκων ειναι αρνητικο με έναν χρόνο ζωής της εγκατάστασης 10-20 χρόνια και με τονους χαλυβα που πρέπει να λιώσουν και να χυτευτουν , τσιμεντο για να εγκατασταθουν, δρομους σε καθε κορφη , και χιλιομετρα επιχιλιομέτρων σε καλώδια που πρέπει να φτάσουν στα βουνα , συσσωρευτες και μπαταρίες που πρεπει να δημιουργηθουν σε κάθε εγκατάσταση + του ότι ως ενέργεια λόγω του ότι δεν φυσάει συνέχεια , δεν αποδίδει πάντα 100% και λειτουργεί περισσότερο ως εναλλακτικη πρόσθετη ενέργεια και δεν μπορει να λειτουργήσει ως κύρια πήγη ενέργειας.
Για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης πρέπει να έρθει κανένας που έχει ασχοληθεί σοβαρά να μας πει. Πάντως όπου βλέπεις νέα Δημοκρατία και Χατζηδάκης, μυρίζει μεγάλη βρώμα.
https://www.witpress.com/Secure/elibrar ... 016FU1.pdf
προκύπτει ότι το συνολικό ενεργειακό κόστος της μια μέση ανεμογεννήτρια στο αποζημιώνει τους πρώτους 12 μήνες λειτουργίας. Τα υπόλοιπα 15-20 χρόνια είναι καθαρό ενεργειακό όφελος. Και βέβαια όταν την αντικαθιστάς το συνολικό κόστος δεν είναι τόσο μεγάλο (στην καλύτερη περίπτωση μπορεί απλά να πρέπει να αλλάξεις κάποια εξαρτήματα, στη χειρότερη αντικαθιστάς ολόκληρη την τουρμπίνα και τον πύργο αλλά όπως και να 'χει δε χρειάζεται να ξαναφτιάξεις τους δρόμους ούτε τα καλώδια).
δε θεωρώ τον εαυτό μου οικολόγο γιατίpaul25 έγραψε: 05 Μάιος 2020, 00:26Όταν λέω 'είμαστε' εννοώ και εσένα μέσα.elchav έγραψε: 05 Μάιος 2020, 00:23Πολ, δεν απευθύνεται προσωπικά σε εσένα το σχόλιο, μια γενική διαπίστωση για τους Ευρωπαίους οικολόγους είναιpaul25 έγραψε: 05 Μάιος 2020, 00:01 Βασικα, οι περισσοτεροι ειμαστε περιβαλλοντιστες-οικολογοι δηλαδη στηριζουμε πρασιμη τεχνολογια, αειφορο αναπτυξη κλπ και υπαρχουν και οι οικολογοι-οικολογοι (βαθεις) που ειναι κατα της αναπτυξης γενικα είμαστε άσχετοι από Επιστήμες Περιβάλλοντος κι απλά βρήκαμε το Social Justice χόμπυ μας που μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα.
α) ξέρω κάτι λίγα από περιβάλλον
β) συνειδητοποιώ ότι όλη η βιόσφαιρα σήμερα, δεν θα έχει καμία σχέση με αυτή σε ένα εκατομμύριο χρόνια, άρα ας μην τρελαινόμαστε και τόσο
γ) η προστασία του περιβάλλοντος για εμένα έχει ως αφετηρία τον άνθρωπο και όχι το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο
δ) λόγω του γ κατανοώ πως επηρεάζεται η φυσική αλυσίδα
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
- Υδράργυρος
Όλα αυτά για κλιματικές αλλαγές κλπ υποθέτω τα θεωρείς συνωμοσίεςelchav έγραψε: 05 Μάιος 2020, 12:07
δε θεωρώ τον εαυτό μου οικολόγο γιατί
β) συνειδητοποιώ ότι όλη η βιόσφαιρα σήμερα, δεν θα έχει καμία σχέση με αυτή σε ένα εκατομμύριο χρόνια, άρα ας μην τρελαινόμαστε και τόσο
γ) η προστασία του περιβάλλοντος για εμένα έχει ως αφετηρία τον άνθρωπο και όχι το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο
πως γίνεται να είσαι τόσο βλάκας;Υδράργυρος έγραψε: 05 Μάιος 2020, 12:10Όλα αυτά για κλιματικές αλλαγές κλπ υποθέτω τα θεωρείς συνωμοσίεςelchav έγραψε: 05 Μάιος 2020, 12:07
λες να μιλάω για ΑΠΕ και να θεωρώ συνωμοσία την κλιματική αλλαγή;
δεν είμαι ζαίος να αντιτάσσομαι σε νομοσχέδια που πολεμούν την κλιματική αλλαγή
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
elchav έγραψε: 02 Μάιος 2020, 23:53 Η μακελάρισσα που είναι Τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής κράζει το νομοσχέδιο που τρέχει τις ΑΠΕ με χίλια;
Τι σκουπίδι..
Δεν ντρεπεσαι ρε;
Δεν υπαρχει καθολου τσιπα;
Θα γεμισετε ολες τις ελληνικες πλαγιες με ανεμογεννητριες Siemens για να κονομησουν οι Γερμανοι καταστρεφοντας την ωραιοτερη φυση του πλανητη;
Θα σας βριζουν ολες οι μελλοντικες γενιες.
Και εννοειται οτι αυτο θα καταστρεψει ολα τα οικοσυστηματα με ανυπολογιστες συνεπειες για χλωριδα και πανιδα.
.
Πάνω από 170 συλλογικότητες, οργανώσεις και δημοτικές παρατάξεις έχουν ζητήσει την απόσυρση του περιβαλλοντοκτόνου νομοσχεδίου https://www.change.org/p/%CF%85%CF%80%C ... _dashboard Αγωνιστική Κίνηση Πάτρας ενάντια στα Αιολικά / Αγωνιστική Πρωτοβουλία - SOS Πειραιάς / Αθηναϊκός Ορειβατικός Σύλλογος (ΑΟΣ) / Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στη "πράσινη" ανάπτυξη και τα αιολικά στα Άγραφα / Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης ενάντια στην Εξόρυξη Υδρογονανθράκων / Ανοιχτή Συνέλευση στα Γιάννενα ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων / Βρυσούλες / Δασαμάρι S.O.S., ανεξάρτητη πρωτοβουλία πολιτών / Διαδημοτική Επιτροπή για την προστασία του Υμηττού / Δίκτυο "Μεσοχώρα - Αχελώος SOS" / Δίκτυο Πολιτών για τη Διάσωση του Ρέματος Πικροδάφνης / Δίκτυο Προστασίας Ζήρειας / Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την Προστασία των Αγράφων / Δράση για την Άγρια Ζωή / Δυτικό Μέτωπο / Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καρέα / Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Άμφισσας / Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηλιούπολης / Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας (ΕΟΣΚ) / Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Κοζάνης / Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας / Ενεργοί Πολίτες της Πειραϊκής / Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Τεμπλονίου ΚΕΡΚΥΡΑΣ / Εξωραϊστικός Σύλλογος «Νηρέας» (Ραφήνα) / ΕΟΣ Ηρακλείου / ΕΟΣ Λασιθίου / ΕΟΣ Λιτοχώρου / Επιτροπή Αγώνα Αγραφιωτών / Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Γουδή / Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην καύση απορριμμάτων / Επιτροπή αγώνα Μεγάλης Παναγίας / Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου- Όχι στην καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ / Επιτροπή Διάσωσης Παράκτιου Υγρότοπου Λεγραινών / Επιτροπή πολιτών (Ηλιούπολης) για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος στον Υμηττό / Ε.Π.Ο.Σ.Φυλής / Ερημίτη Πλούς Περιβαλλοντική Προστασία Ακτών Β.Στενού Κέρκυρας / Ευρεία Επιτροπή για την Υπεράσπιση του Ελληνικού / Θεσσαλονίκη SOS Χαλκιδική / IΛΙΣ-ΣΟΣ / Ινστιτούτο Ελληνικών Μύλων (ΙτΕΜ) / ΙΠΠΟΘΕΣΙΣ, Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών / Καθαρός Καλαμάς / Κέντρο Βιωσιμότητας και Περιβαλλοντικής Προστασίας ΒΑ Αττικης / Κίνηση για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας / Κίνηση για την προστασία των νησίδων του Αιγαίου / Κίνηση Πολιτών Αγρινίου - Δικαίωμα τη ζωή / Κίνηση Πολιτών για την Πειραϊκή / Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Οίτης / Κινηση Πολιτων Χορτιατη / Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης - ΚΙΠΗ / Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού - Ακ Πλάτωνα – Σεπολίων / Λέσχη Ορειβασίας Χιονοδρομίας Καβάλας / Λιμάνι φιλικό στην πόλη (Πειραιάς) / Μικρογεωγραφίες / Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος «Κέδρος -Ζυγογιανναίϊκα» (Άγραφα) / Μορφωτικός,Πολιτιστικός και Καλλιτεχνικός Σύλλογος Αετοχωρίου το "Πίνοβο" / Νομαδική Αρχιτεκτονική / Όμιλος Φίλων Bουνού και Θάλασσας Μήλου / 'Oμιλος Φίλων Δάσους Λαμίας (ΟΜ.ΦΙ.ΔΑΣ.) / Οικολογική Ομάδα Ροδόπης / Οικολογική Πρωτοβουλία Χανίων / Οικολογικό Δίκτυο / Οικολογικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαϊδαρίου ΟΙΚΟ.ΠΟΛΙ.Σ / ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ / Ομάδα πολιτών για την διάσωση του υγροβιότοπου του Κολοβρέχτη (Εύβοια) / Ομάδα Σώστε την Ήπειρο / Ορειβατικός Σύλλογος Σπάτων / Ορειβατικός Φυσιολατρικός Ιατρικός Σύλλογος- Ο.Φ.Ι.Σ. / Παγκρήτιο Δίκτυο Περιβαλλοντικών Οργανώσεων ΟΙΚΟΚΡΗΤΗ / Ορειβατικός Σύλλογος Αγράφων / Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία / Πανελλήνιο Σωματείο Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Επιτπώσεων Λειτουργίας Αεροδρομίων "Περιβαλλοντική Αρμονία" / Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων / Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας (ΠΕ.Δ.Η.) / Περιβαλλοντική Οργάνωση για την Άγρια Ζωή και τη Φύση-"Καλλιστώ" / Περιβαλλοντική-Πολιτιστική Ένωση Μεσσηνίας / Περιβαλλοντική-Πολιτιστική Ένωση Μεσσηνίας / Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας / Περιβαλλοντικό Δίκτυο Αθήνας / Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος Αττικής - ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο. Αττικής / Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος Μάνης (ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο ΜΑΝΗΣ) / Περιβαλλοντικός πολιτιστικός σύλλογος Θεοδωριανιτών Άρτας ΟΙ ΟΡΕΙΝΟΙ / Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου / Ποδονίφτης SOS / Ποδονίφτης ρε(ύ)μα κριτικής των καιρών και δράσης / Πολιτιστική - Περιβαλλοντική Ομάδα ''Οξυγόνο'' / Πολιτιστικός - Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βαρνάβα / Πολιτιστικός Σύλλογος απανταχού Λευκκιωτών ΄΄Η Αγία Παρασκευή΄΄ / Πολιτιστικός Σύλλογος Μεγαλοπαναγιωτών Θεσσαλονίκης / Πολιτιστικός Σύλλογος Μέρωνα Αμαρίου / Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Νεοχωρίου (Δήμος Λίμνης Πλαστήρα) / Προοδευτικός Σύλλογος Μυρσίνης / Πρωτοβουλία Αγώνα Ζωγράφου / Πρωτοβουλία Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων / Πρωτοβουλία Αρτας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων / Πρωτοβουλία για ένα λιμάνι που θα συμβιώνει αρμονικά με την πόλη (Ραφήνα) / Πρωτοβουλία Ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή και την Κλιματική Αλλαγή / Πρωτοβουλία ενάντια στη ''πράσινη ανάπτυξη'' και τα αιολικά στα Γρεβενά / Πρωτοβουλία Ηλείας ενάντια στις εξορύξεις Υ/Α / Πρωτοβουλία κατοίκων Αθήνας για την προστασία των Αγράφων / Πρωτοβουλία Κατοίκων Πεντέλης - Μελισσίων / Πρωτοβουλία κατοίκων Σαμοθράκης "Save Saos" / Πρωτοβουλία Κρήτης ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων / Πρωτοβουλία πολιτών για την διάσωση, προβολή και αειφόρο ανάπτυξη της Πεδιάδος (Καστέλλι, Κρήτη) / Πρωτοβουλία Πολιτών Λευκάδας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων / Ρεματτική- Φορείς και κινήσεις για την προστασία των ρεμάτων / ΡΟΗ-Πολίτες υπέρ των Ρεμάτων / Σπηλαιολογία Θεσσαλονίκης Πρωτέας / Σύλλογος για την Προστασία της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς-ΣΙΔΕΡΙΤΗΣ / Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων /Σύλλογος Γυναικών Μεγάλης Παναγίας Χαλκιδικής (π.Σκουριές) / Σύλλογος Δασοπροστασίας και Προστασίας Περιβάλλοντος Κύμης (ΣΔΑΠΠΕ ΚΥΜΗΣ) / Σύλλογος Παλαιοχωριτών Δωριέων Φθιώτιδας / Σύλλογος πεζοπορίας ορειβασίας Τρικάλων (Σ.Π.ΟΡ.Τ) / Σύλλογος Πολυδρόσου / Σύλλογος Προστασίας Βεγορίτιδας / Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Ευρύτερης Περιοχής Λαγκαδά / Σύλλογος Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Τούμπας Θεσσαλονίκης /Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου / Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας / Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας (ΣΠΠΕΝΚ) / Σύλλογος Προστασίας του Αράχθου / Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής / Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των ΒΑΠΕ / Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Ιερισσού ενάντια στις εξορύξεις / Σωματείο "Φίλοι του Πράσινου Θεσσαλονίκης" / Τηνος κατά των ανεμογεννητριών / Το ρόδι / Φίλοι της γης / Φίλοι του Δάσους / Φίλοι του Ερασίνου / Φιλοπρόοδος Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίας Γραμματικού Αττικής – Σέσι «Ο Πάν» / Φυσιολατρική Πεζοπορική Ομάδα Γαλατσίου- ΑΓΧΕΣΜΟΣ (ΦΠΟΓ-ΑΓΧΕΣΜΟΣ) / Extiction Rebellion Hellas / Fossil Free Corfu-Κέρκυρα χωρίς ορυκτά καύσιμα / Fridays For Future Greece / Green Balkans - Stara Zagora / Part of the Solution / Save Maleas / SOMA-Διάσπαρτο Ανοιχτό μουσείο Αττικής / SOS Κεντρική Μακεδονία-Κίνηση Πολιτών Λευκός Πύργος / SOS ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟΣ, Πρωτοβουλία Πολιτών Τριφυλίας ενάντια στις εξορύξεις Υ/ Α / SOS ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ / The Climate Collective
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ: ΑγροΟικόΠολις / Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον / Ανεξάρτητη δημοτική παράταξη Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα / Ανοιχτοί Ορίζοντες για το Περιστέρι / Αντίσταση και Ανατροπή - Αντικαπιταλιστική Κίνηση Βριλησσίων / ΑΡΑΓΕΣ Μηχανικών (Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση Μηχανικών / Αριστερή Κίνησης Εργαζόμενων Αρχιτεκτόνων (ΑΚΕΑ) / Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης (ΑΜΑΚ) / Δημοτική Κίνηση "ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης" / Δημοτική Κίνηση "Ανυπότακτη Αθήνα"/ Δημοτική Κίνηση "Ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ" / Δημοτική Κίνηση "Δράση για μια άλλη πόλη" / Δημοτική Κινηση Ηράκλειο Ενεργοί πολίτες / Δημοτική Παράταξη Αυτόνομη Συσπείρωση Πολιτών Ικαρίας / Διεπιστημονικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Ερευνών / Δίκτυο Πολιτών Χολαργού - Παπάγου / Εθελοντική Ομάδα Παξών ΑΜΚΕ-Plastic Free Paxos / Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής / Ενωτική Αριστερή Πρωτοβουλία Πολεοδόμων – Χωροτακτών (ΕΑΠ ΠοΧ) / Επιτροπή Αγώνα Ωρωπού / Καμία Ανοχή / Κατάληψη Πάτμου & Καραβία / Κεντρο Μελετης κ Προστασιας της Φυσικης κ Αρχιτεκτονικης Κληρονομιας στο Αιγαιο-Εικονικο Μουσειο Τηνου / Κενό Δίκτυο / Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό / Κίνηση Πολιτών Νίκαιας Ρέντη "κόντρα στο ρεύμα" / Κοινά υπο Κατοίκηση / Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση "ΜΕΛΙΤΑΚΕΣ" / Κοινωνικοπολιτιστικού Κέντρο Καρδίτσας / Κόκκινο Νήμα - RedTopia / Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών / Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού / Παρέα του δάσους / Περιφερειακή Παράταξη "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΕΡΕΑ" / Πράσινο 'Ιδρυμα "Θεόφραστος" / Πράσινο Κίνημα / Πρωτοβουλία Φοιτητών Δασολογίας & ΦΠ, ΑΠΘ / Σκόρος,κριτική στην κατανάλωση / Σύλλογος Ελλήνων Ωκεανογράφων / Συμμαχία για ένα Προοδευτικό ΤΕΕ/ ΡΠΜ-Οικολόγοι Μηχανικοί-Συνεργαζόμενοι / Σύνδεσμος για την Ποιότητα Ζωής στα Πατήσια / Συνεταιριστική Κοινότητα Αυτάρκειας, "Από Κοινού" / Cine Σχολειό
ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ: ΑγροΟικόΠολις / Αλληλέγγυα Πόλη - Συμμαχία για το Ίλιον / Ανεξάρτητη δημοτική παράταξη Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα / Ανοιχτοί Ορίζοντες για το Περιστέρι / Αντίσταση και Ανατροπή - Αντικαπιταλιστική Κίνηση Βριλησσίων / ΑΡΑΓΕΣ Μηχανικών (Αριστερή Αγωνιστική Ενωτική Συσπείρωση Μηχανικών / Αριστερή Κίνησης Εργαζόμενων Αρχιτεκτόνων (ΑΚΕΑ) / Αυτόνομοι Μηχανικοί Ανατολικής Κρήτης (ΑΜΑΚ) / Δημοτική Κίνηση "ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις γειτονιές των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης" / Δημοτική Κίνηση "Ανυπότακτη Αθήνα"/ Δημοτική Κίνηση "Ασυμβίβαστο ΙΛΙΟΝ" / Δημοτική Κίνηση "Δράση για μια άλλη πόλη" / Δημοτική Κινηση Ηράκλειο Ενεργοί πολίτες / Δημοτική Παράταξη Αυτόνομη Συσπείρωση Πολιτών Ικαρίας / Διεπιστημονικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Ερευνών / Δίκτυο Πολιτών Χολαργού - Παπάγου / Εθελοντική Ομάδα Παξών ΑΜΚΕ-Plastic Free Paxos / Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής / Ενωτική Αριστερή Πρωτοβουλία Πολεοδόμων – Χωροτακτών (ΕΑΠ ΠοΧ) / Επιτροπή Αγώνα Ωρωπού / Καμία Ανοχή / Κατάληψη Πάτμου & Καραβία / Κεντρο Μελετης κ Προστασιας της Φυσικης κ Αρχιτεκτονικης Κληρονομιας στο Αιγαιο-Εικονικο Μουσειο Τηνου / Κενό Δίκτυο / Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό / Κίνηση Πολιτών Νίκαιας Ρέντη "κόντρα στο ρεύμα" / Κοινά υπο Κατοίκηση / Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση "ΜΕΛΙΤΑΚΕΣ" / Κοινωνικοπολιτιστικού Κέντρο Καρδίτσας / Κόκκινο Νήμα - RedTopia / Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών / Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης, Πολιτισμού / Παρέα του δάσους / Περιφερειακή Παράταξη "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΕΡΕΑ" / Πράσινο 'Ιδρυμα "Θεόφραστος" / Πράσινο Κίνημα / Πρωτοβουλία Φοιτητών Δασολογίας & ΦΠ, ΑΠΘ / Σκόρος,κριτική στην κατανάλωση / Σύλλογος Ελλήνων Ωκεανογράφων / Συμμαχία για ένα Προοδευτικό ΤΕΕ/ ΡΠΜ-Οικολόγοι Μηχανικοί-Συνεργαζόμενοι / Σύνδεσμος για την Ποιότητα Ζωής στα Πατήσια / Συνεταιριστική Κοινότητα Αυτάρκειας, "Από Κοινού" / Cine Σχολειό
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎.....
Spoiler
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
Εναλλακτικά, θα μας βρίζουν όλες οι μελλοντικές γενιές γιατί συνεχίσαμε το έργο των μπουμερς όπως εσύ, και φτάσαμε την αύξηση θερμοκρασίας στον πλανήτη σε 3 βαθμούς με 4.Αρίστος έγραψε: 05 Μάιος 2020, 12:15elchav έγραψε: 02 Μάιος 2020, 23:53 Η μακελάρισσα που είναι Τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής κράζει το νομοσχέδιο που τρέχει τις ΑΠΕ με χίλια;
Τι σκουπίδι..
Δεν ντρεπεσαι ρε;
Δεν υπαρχει καθολου τσιπα;
Θα γεμισετε ολες τις ελληνικες πλαγιες με ανεμογεννητριες Siemens για να κονομησουν οι Γερμανοι καταστρεφοντας την ωραιοτερη φυση του πλανητη;
Θα σας βριζουν ολες οι μελλοντικες γενιες.
.
άιντε μπάρμπα, που θα μας κάνεις και μάθημα περιβαλλοντικής συνείδησης (λολ)
επίσης γέρο, οι περισσότεροι βάζουν δανέζικες και κινέζικες ΑΓ.
όταν επιλέγουν γερμανικές, δεν είναι της Siemens
(σου έμαθα και κάτι σήμερα,πάλι)
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
Το γνησιο κομματι οικολογιας, το βαθυ, δεν ειναι σε "καποιες" περιπτωσεις κατα της αναπτυξης ΕΙΝΑΙ κατα της ανσπτυξης. Πλησιαζει πολιτικα πιο πολυ προς τον αναρχισμο. Ολοι οι υπολοιποι που αντιλαμβανονται πως πρεπει να αλλαξει ο τροπος ζωης μας και να γινει πιο οικολογικος και αποδεχονται καποιες τεχνολιγιες που δεν θιγουν την ιδεα της αναπτυξης ειναι οι περιβαλλοντιστες και ειναι οι πιο πολυπληθεις. Αν σε ενδιαφερει κατι τετοιο, τσεκαρε την ταξινομηση κατα Naess των οικολογων.Υδράργυρος έγραψε: 05 Μάιος 2020, 08:15Η οικολογία σε κάποιες περιπτώσεις θα βρεθει απέναντι στην ανάπτυξη. Δε μπορείς να έχεις πράσινη τεχνολογία για να καις τα ερ κοντίσιον στο φουλ. Αναγκαστικά θα περιορίσεις την κατανάλωση ενέργειας με οτι αυτο συνεπάγεται στην ανάπτυξηpaul25 έγραψε: 05 Μάιος 2020, 00:01 Βασικα, οι περισσοτεροι ειμαστε περιβαλλοντιστες-οικολογοι δηλαδη στηριζουμε πρασιμη τεχνολογια, αειφορο αναπτυξη κλπ και υπαρχουν και οι οικολογοι-οικολογοι (βαθεις) που ειναι κατα της αναπτυξης γενικα είμαστε άσχετοι από Επιστήμες Περιβάλλοντος κι απλά βρήκαμε το Social Justice χόμπυ μας που μας κάνει να νιώθουμε καλύτερα.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
Εισαι περιβαλλοντιστης οπως ολοι μας λοιπον. Δεν υποστηριζεις την αποαναπτυξη αλλα δεχεσαι την κλιματικη αλλαγη και επιθυμεις καποια πραγματα (ΑΠΕ, ανακυκλωση κλπ).elchav έγραψε: 05 Μάιος 2020, 12:12πως γίνεται να είσαι τόσο βλάκας;Υδράργυρος έγραψε: 05 Μάιος 2020, 12:10Όλα αυτά για κλιματικές αλλαγές κλπ υποθέτω τα θεωρείς συνωμοσίεςelchav έγραψε: 05 Μάιος 2020, 12:07
λες να μιλάω για ΑΠΕ και να θεωρώ συνωμοσία την κλιματική αλλαγή;
δεν είμαι ζαίος να αντιτάσσομαι σε νομοσχέδια που πολεμούν την κλιματική αλλαγή
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Ωραίοςfoscilis έγραψε: 05 Μάιος 2020, 11:56Μόνο που αν κάτσεις και κάνεις τις πράξεις όπως αυτός:Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: 05 Μάιος 2020, 11:48Καλά κι αυτά λένε, για πουν πως είναι ουσιαστικά άχρηστα, άρα γιατί να τα βλέπουμε στα βουνα μας. Αισθητικά πάντως εμένα μου αρέσουν, έχουν κάτι από ανεμόμυλο, δίνουν κάτι το ξεχωριστό στο κλασικό αδιαφορο ξεροβουνι.foscilis έγραψε: 05 Μάιος 2020, 11:16
δεν ενοχλούν όλα αυτά τους οικολόγους. Τους ενοχλεί ΜΟΝΟ το αισθητικό κομμάτι.
https://www.witpress.com/Secure/elibrar ... 016FU1.pdf
προκύπτει ότι το συνολικό ενεργειακό κόστος της μια μέση ανεμογεννήτρια στο αποζημιώνει τους πρώτους 12 μήνες λειτουργίας. Τα υπόλοιπα 15-20 χρόνια είναι καθαρό ενεργειακό όφελος. Και βέβαια όταν την αντικαθιστάς το συνολικό κόστος δεν είναι τόσο μεγάλο (στην καλύτερη περίπτωση μπορεί απλά να πρέπει να αλλάξεις κάποια εξαρτήματα, στη χειρότερη αντικαθιστάς ολόκληρη την τουρμπίνα και τον πύργο αλλά όπως και να 'χει δε χρειάζεται να ξαναφτιάξεις τους δρόμους ούτε τα καλώδια).
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση