Northern Spirit έγραψε: 20 Μαρ 2020, 02:05
Κι εμεις ειδαμε αλλαγες μεγαλες στα χρονια της ΕΕ...Η χωρα μεταμορφωθηκε...Απλα οι τσοπαναραιοι που αποτελουσανε την πλειοψηφια του εθνουςν ητανε ανετοιμοι για σαλονια και επεστρεψαν στα αλωνια που νιωθουνε πιο ανετοι..
Βλεπεις ελληναραδες να βριζουνε τα χαμηλα επιτοκια του ευρω..
Ετσι ειναι και οι κινεζοι..Τους εσκασε μυτη ξαφνικη προοδος χωρις μεγαλο κομματι του πληθυσμου που ειναι τσομπαναρεοι να μπορει να καταλαβει το λογο...Ειδανε ξαφνικα να αποκτουνε κινητα, χρημα, ωραια ρουχα και να εχει φαγητο στο πιατο καθε μερα..
ΚΑι την ειδανε υπερδυναμη!
Ε κατι τετοιοι εχουνε προδαγεργαμενοι και την μοιρα τους..
Εγώ βλέπω τα ακόλουθα, τα οποία θα ήμουν χαρούμενος αν μπορούσα να τα έχω και στην Ελλάδα:
* Πολύ χαμηλή ανεργία και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση για τον εξειδικευμένο νέο
* Πληρωμή των πτυχίων σου. Όσο καλύτερο, τόσο μεγαλύτερος ο μισθός
* Διευκόλυνση του επιχειρείν
* Ειδικά σχολεία για προικισμένα παιδιά
* Μεσοπρόθεσμο οικονομικό πλάνο που τηρείται
* Μεγάλες επενδύσεις σε υποδομές
* Μεγάλες επενδύσεις σε έρευνα
* Οικονομικά κίνητρα για να έρθουν και να εργαστούν εξειδικευμένοι ξένοι επιστήμονες
* Διαρκείς προσπάθειες για μόρφωση του κοινού
* Εισαγωγή τεχνογνωσίας με πολλούς και διάφορους τρόπους
* Σεβασμός προς την οικογένεια και τους ηλικιωμένους
* Παρότρυνση και προσπάθεια για διάκριση σε κάθε πεδίο
Στον αντίποδα είναι τα προβλήματα που αναφέρεις. Απλά σου λέω ότι όταν βάλεις τα πάντα στη ζυγαριά δεν είναι σωστή η εικόνα που δίνεις.
Αν ήταν όπως τα λες οι επενδύσεις της Δύσης θα είχαν πάει εξίσου και σε άλλες φτωχές χώρες της περιοχής (Ινδονησία, Ινδία, Πακιστάν, Βιετνάμ). Δεν ισχύει αυτό.