Νέες κυκλοφορίες, προτάσεις για νέα ακούσματα, κριτικές
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
το θεμα ειναι "κλεμμενο"
το προτιμω με οργανο, γλυκαναλατο με ορχηστρα
Ακριβώς το αντίθετο γω.
Και τα δυο έχουν τη χάρη τους απλά στου Stokowski δυσκολεύομαι να ακούσω το μπαρόκ στοιχείο. Σαν να άλλαξε εποχή.
λογικόν, οι ενορχηστρώσεις του είναι για μεγάλες σύγχρονες ορχήστρες και όχι όπως για τα κατά πολύ μικρότερα σύνολα που χρησιμοποιούσαν στην μπαρόκ εποχή οι συνθέτες-μαέστροι. Αυτό από μόνο του παίζει μεγάλο ρόλο στο ίδιο το άκουσμα των συνθέσεων παρότι είναι οι ίδιες "νότες"-συνθέσεις απλά προσαρμοσμένες σε αρκετά μεγαλύτερες ορχήστρες.
θα σου πω επίσης το πιο απλό, η απουσία-αντικατάσταση και μόνο του μπάσο κοντίνουο σε συνθέσεις αυτής της εποχής έχουν τεράστιο ίμπακτ στο να μην ακούγονται όπως λες μπαρόκ, όταν αντικαθιστάς 3-4 το πολύ όργανα με 15-20 ε αυτό έχει σημαντικές επιπτώσεις στο "άκουσμα".
Και τα δυο έχουν τη χάρη τους απλά στου Stokowski δυσκολεύομαι να ακούσω το μπαρόκ στοιχείο. Σαν να άλλαξε εποχή.
λογικόν, οι ενορχηστρώσεις του είναι για μεγάλες σύγχρονες ορχήστρες και όχι όπως για τα κατά πολύ μικρότερα σύνολα που χρησιμοποιούσαν στην μπαρόκ εποχή οι συνθέτες-μαέστροι. Αυτό από μόνο του παίζει μεγάλο ρόλο στο ίδιο το άκουσμα των συνθέσεων παρότι είναι οι ίδιες "νότες"-συνθέσεις απλά προσαρμοσμένες σε αρκετά μεγαλύτερες ορχήστρες.
θα σου πω επίσης το πιο απλό, η απουσία-αντικατάσταση και μόνο του μπάσο κοντίνουο σε συνθέσεις αυτής της εποχής έχουν τεράστιο ίμπακτ στο να μην ακούγονται όπως λες μπαρόκ, όταν αντικαθιστάς 3-4 το πολύ όργανα με 15-20 ε αυτό έχει σημαντικές επιπτώσεις στο "άκουσμα".
Συμφωνώ σε όλα. Επίσης η αντικατάσταση των πνευστών εποχής από τα σύγχρονα με τον λιγότερο τραχύ ήχο.
Το αποτέλεσμα είναι πολύ "εξευγενισμένο" στα αυτιά μου.
Δεν έχω εμβαθύνει στο έργο του, έχω ακούσει τα πιο γνωστά και "εύπεπτα" κομμάτια του. Πρέπει όμως να το κάνω γιατί σίγουρα αξίζει... Σκεπτόμουν όμως πώς να ήταν άραγε σαν προσωπικότητα... Τον φαντάζομαι φανατικό Προτεστάντη της εποχής, εξαιρετικά πειθαρχημένο, κάπως δυσπρόσιτο και γενικά όχι πολύ χιουμορίστα. Κατά πάσα πιθανότητα, τού άρεσε να εκφράζεται μέσω της μουσικής και δεν ήθελε πολλές κουβέντες και αναλύσεις, άλλωστε και οι μουσικές του δεν θεωρώ ότι σηκώνουν δεύτερη ανάγνωση, είναι ξεκάθαρες στην στόχευσή τους. Μπορεί να είμαι και τελείως λάθος, αλλά αυτήν την αίσθηση έχω αποκομίσει.
Planis έγραψε: 15 Φεβ 2020, 02:14
Σκεπτόμουν όμως πώς να ήταν άραγε σαν προσωπικότητα...
Δες όποτε βρεις καιρό το παρακάτω που πόσταρε ο sys3x στην προηγούμενη σελίδα. Εξετάζει την προσωπικότητα του Bach με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες και κάποιες λογικές εικασίες.