!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πεσκανδρίτσα.

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Αγις

Re: Πεσκανδρίτσα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Tarkovsky έγραψε: 28 Νοέμ 2019, 15:15
Αγις έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 03:09
Tarkovsky έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 03:03 Τορνεαδόρ, την καλύτερη ψαραγορά εκτός αθηναϊκού κέντρου διαθέτει η Νέα Ιωνία.
η καλυτερη ''ψαραγορα'' ειναι εκει που εχουν χρημα
ΝΟΜΟΣ( παναρχαιος - απαραβατος κ χωρις εξαιρεσεις) :wave:
οι καλά πλούσιοι δεν στέλνουν στον ιχθυοπώλη της γειτονιάς τη Φιλιππινίς, η οποία έτσι κι αλλιώς έχει την τύφλα της από ψάρια της Μεσογείου

οι καλά πλούσιοι επιλέγουν την απευθείας εκ της πηγής κατ' οίκον παράδοση που περιέγραψες πριν:
viewtopic.php?p=970066#p970066

για τους νεόπλουτους υπάρχει ο ψαράς της γωνίας και για μας τα φτωχαδάκια η ψαραγορά
:g030:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Αγις

Σουβλίτσα έγραψε: 28 Νοέμ 2019, 15:19 Και πού ξέρουμε (όταν δεν ξέρουμε να αγοράζουμε ψάρια) αν αυτό που μας πουλάνε είναι ιχθυοτροφείου ή πελαγίσιο?
Εντάξει, η τσιπούρα ας πούμε λένε η πελαγίσια έχει μια κίτρινη αντάυγεια στην πλάτη, αλλά άμα δεν γνωρίζεις...
Απλο - αν πληρωνεις χωρις μα μου θα εχεις τα καλυτερα + δοκιμαζεις την τελειοτητα σε καθε ψαρι -παραδειγμα- Μπαρμπουνι Μονεμβασιας κ εχεις μετρο συγκρισης.

* η αλανιαρα τσιπουρα ειναι χρυσοφρυδα λενε αυτου που γνωριζουν κ εχω ακουσει να το λενε.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα »

Καλά εντάξει, εγώ μεθαύριο που θα πάω στον ιχθυοπώλη τί θα κάνω? Θα του πω, κάτσε να παραγγείλω μπαρμπούνια από την Μονεμβασιά και θα σου πω?

Γαύρο πότε έχει ή δεν έχει? Εκτός άλλων, θέλω να πάρω και για μαρινάτο

Πάντως, κι εμένα ένας ψαράς στον Αη Στράτη κάποτε που τον ρώτησα τί να παίρνω να τρώω μου είχε πει: ΜΟΝΟ σαρδέλες και γαύρους. Η σαρδέλα όμως, δεν μου αρέσει.

Λιθρίνι έχω να φάω καιρό, το επεθύμησα!

Και για ψαρόσουπες δνε ξέρω τί λέτε εσείς, οι μπακαλιάροι κάνουν την καλύτερη ψαρόσουπα
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Άβαταρ μέλους
Αγις

Σουβλίτσα έγραψε: 28 Νοέμ 2019, 15:52 Καλά εντάξει, εγώ μεθαύριο που θα πάω στον ιχθυοπώλη τί θα κάνω? Θα του πω, κάτσε να παραγγείλω μπαρμπούνια από την Μονεμβασιά και θα σου πω?

Γαύρο πότε έχει ή δεν έχει? Εκτός άλλων, θέλω να πάρω και για μαρινάτο

Πάντως, κι εμένα ένας ψαράς στον Αη Στράτη κάποτε που τον ρώτησα τί να παίρνω να τρώω μου είχε πει: ΜΟΝΟ σαρδέλες και γαύρους. Η σαρδέλα όμως, δεν μου αρέσει.

Λιθρίνι έχω να φάω καιρό, το επεθύμησα!

Και για ψαρόσουπες δνε ξέρω τί λέτε εσείς, οι μπακαλιάροι κάνουν την καλύτερη ψαρόσουπα
:g030:
Στην Μανη τα μπακαλιαρακια τα εχουν νο 1 για σουπα

Γαυρο εχει πολυ εδω κ εβδομαδες με καλη τιμη εφτιαξαν αι γυναικαι μαρινατο - εγω τηγανισα για τον βαπτιστηρα - πως μου βγηκε ψαροφαγος ; τσαμπα το λαδι...

Οι Σαρδελες- λενε- ειναι οτι και τσιχλες στα κυνηγια - το πιο υγιεινο απο τα ψαρια.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Σουβλίτσα
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σουβλίτσα »

Μιας και λέμε για ψαρόσουπα: είχα πάει καποτε σε ένα γάμο στο χωριό και είχανε τραπέζι σε ένα κέντρο παραέξω. Στο μενού περιλαμβανόταν η καλύτερη ψαρόσουπα που έχω φάει ποτέ, ένα έτσι σαν γαλακτερό λίγο άσπρο υγρό, την είχαν σερβιρισμένη στα τραπέζια σε ίνοξ σκεύος και σερβιριζόσουν, ψάχναμε οι τσοπαναραίοι τα διπλανά τραπέζια μπας και περίσσεψε καμια κουταλιά να την πάρουμε :lol:
Κάτι άκουσα κει πέρα οτι ο μάγειρας- (ντοπιος) δούλευε πριν χρόνια στην Αμερική-, πρέπει να έβαζε μέσα και κοτόπουλο. Δεν ξέρω τί είχε βάλει ο τύπος αλλά αυτό το πράγμα θα μου μείνει αξέχαστο
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
Άβαταρ μέλους
Αγις

Σουβλίτσα έγραψε: 28 Νοέμ 2019, 16:06 Μιας και λέμε για ψαρόσουπα: είχα πάει καποτε σε ένα γάμο στο χωριό και είχανε τραπέζι σε ένα κέντρο παραέξω. Στο μενού περιλαμβανόταν η καλύτερη ψαρόσουπα που έχω φάει ποτέ, ένα έτσι σαν γαλακτερό λίγο άσπρο υγρό, την είχαν σερβιρισμένη στα τραπέζια σε ίνοξ σκεύος και σερβιριζόσουν, ψάχναμε οι τσοπαναραίοι τα διπλανά τραπέζια μπας και περίσσεψε καμια κουταλιά να την πάρουμε :lol:
Κάτι άκουσα κει πέρα οτι ο μάγειρας- (ντοπιος) δούλευε πριν χρόνια στην Αμερική-, πρέπει να έβαζε μέσα και κοτόπουλο. Δεν ξέρω τί είχε βάλει ο τύπος αλλά αυτό το πράγμα θα μου μείνει αξέχαστο
Δεν γνωριζω την τυφλα μου απ αυτα - πιθανον ομως οπως κανουμε στην μοσχαρολαχανικοχορταρικοσουπα να ενισχυε με ζωμο κλασικη τεχνικη πυλωνας της γαλλικης κουζινας - το ειχαμε συζητησει με την Γαλη σε καποιο νημα πριν μηνες.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Papa John

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Papa John »

Beria έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 02:19
Tarkovsky έγραψε: 26 Νοέμ 2019, 02:17

Έχω σαν όνειρο που μας πήγαινε ο πατέρας Κυριακές για πεσκαντρίτσα σε κουτούκι (Σαρδέλα τον έλεγαν;) στην πλατεία Βαρνάβα του Παγκρατίου τέλη δεκαετίας '70. Από εκεί έδειξαν και στη κρητικιά μάνα να την κάνει.

Όταν τη σύστησε στην 50ετή πεθερά (από παραθαλάσσιο μέρος, αλλά Πελοποννήσου), εκείνη έφριξε πώς και τρώνε τόσο άσχημο πλάσμα. Με το που δοκίμασε, από το σοκ μπήκε κλιμακτήριο...
Ότι και καλά ήταν βρέφος στα τέλη της δεκαετίας του 70.
Τι ντίβες θε μου!
:smt005: :smt005:
Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Phorum.gr user: Κόκορας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας »

σημερα φαγαμε,σουπα!

γινεται πολυ καλη σουπα.με σεληνο μεσα και τα λοιπα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”