Fully Automated Luxury Communism όταν είναι έτοιμο

Μα έχουμε φτάσει σε επίπεδο μετασπανιότητας όσον αφορά όλες τις βασικές ανάγκες. Η ανάγκη για κέρδος είναι που δεν αφήνει την σωστή κατανομή των πόρων προκειμένου να σταματήσει και αυτό που συμβαίνει.Dwarven Blacksmith έγραψε: 18 Οκτ 2019, 12:14 Το θέμα είναι τεχνολογικό σ αυτή τη φάση. Δεν αρκεί να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες. Πρέπει να καλυφθούν ΟΛΕΣ οι ανάγκες.
![]()
Δεν έχει εξαλειφθεί αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το πρόβλημα στη λογική σου είναι ότι δεν λαμβάνεις υπόψη σου ότι για να αναπτυχθούν και να συνεχίσουν να αναπτύσσονται αυτές οι χώρες κάποιες πρέπει να μένουν μόνιμα σε φάση υστέρησης.axilmar έγραψε: 18 Οκτ 2019, 12:13
Χωρις δεδομενα εγω προσωπικα δεν μπορω να τεκμηριωσω τιποτα.
Εαν δεν εχω δεδομενα, τοτε τα συμπερασματα μου ειναι αυθαιρετα και δεν μπορουν να επιβεβαιωθουν.
Το γεγονος ειναι οτι στις ευρωπαικες χωρες, που ειναι καπιταλιστικες, εχει εξαλειφθει η παιδικη θνησιμοτητα, οποτε το να λεμε οτι 'για ολα φταιει ο καπιταλισμος' ειναι ακυρο.
Χρειαζεται περισσοτερη αναλυση για να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα.
Λογικο αλμα, αν δει κανεις οτι οι καποιες χωρες αναπτυσσονται/αναπτυχθηκαν χωρις να στηριζονται σε καποιες αλλες που μενουν σε φαση υστερησης.alexandroso έγραψε: 18 Οκτ 2019, 12:17Δεν έχει εξαλειφθεί αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Το πρόβλημα στη λογική σου είναι ότι δεν λαμβάνεις υπόψη σου ότι για να αναπτυχθούν και να συνεχίσουν να αναπτύσσονται αυτές οι χώρες κάποιες πρέπει να μένουν μόνιμα σε φάση υστέρησης.axilmar έγραψε: 18 Οκτ 2019, 12:13
Χωρις δεδομενα εγω προσωπικα δεν μπορω να τεκμηριωσω τιποτα.
Εαν δεν εχω δεδομενα, τοτε τα συμπερασματα μου ειναι αυθαιρετα και δεν μπορουν να επιβεβαιωθουν.
Το γεγονος ειναι οτι στις ευρωπαικες χωρες, που ειναι καπιταλιστικες, εχει εξαλειφθει η παιδικη θνησιμοτητα, οποτε το να λεμε οτι 'για ολα φταιει ο καπιταλισμος' ειναι ακυρο.
Χρειαζεται περισσοτερη αναλυση για να βγαλουμε ασφαλη συμπερασματα.
Ξέρουμε πως το λένε το συγκεκριμένο γραφικό;Dwarven Blacksmith έγραψε: 18 Οκτ 2019, 12:14 Το θέμα είναι τεχνολογικό σ αυτή τη φάση. Δεν αρκεί να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες. Πρέπει να καλυφθούν ΟΛΕΣ οι ανάγκες.
![]()
Και ποιές είναι αυτές και πως αναπτύχθηκαν/αναπτύσσονται; Ποιό είναι το παρελθόν τους κι από που προέρχονται τα πλούτη τους; Και είναι και ο κανόνας; Η οι εξαιρέσεις;axilmar έγραψε: 18 Οκτ 2019, 12:21 Λογικο αλμα, αν δει κανεις οτι οι καποιες χωρες αναπτυσσονται/αναπτυχθηκαν χωρις να στηριζονται σε καποιες αλλες που μενουν σε φαση υστερησης.
Δεν ξέρω. Αλλά μπορείς να το πάρεις έτοιμοsys3x έγραψε: 18 Οκτ 2019, 12:22
Ξέρουμε πως το λένε το συγκεκριμένο γραφικό;
(θέλω να το κάνω μπλουζάκι).
falc symbol, το γράφει πιο κάτω, θενκς.Dwarven Blacksmith έγραψε: 18 Οκτ 2019, 12:27Δεν ξέρω. Αλλά μπορείς να το πάρεις έτοιμοsys3x έγραψε: 18 Οκτ 2019, 12:22
Ξέρουμε πως το λένε το συγκεκριμένο γραφικό;
(θέλω να το κάνω μπλουζάκι).
https://www.redbubble.com/people/hughbr ... ?p=t-shirt
Πχ Σκανδιναβικες χωρες, καποιες χωρες του πρωην ανατολικου μπλοκ,η Ελλαδα, η Κυπρος, Η Σιγκαπουρη, η Κορεα, η Ταιβαν κλπ.alexandroso έγραψε: 18 Οκτ 2019, 12:24Και ποιές είναι αυτές και πως αναπτύχθηκαν/αναπτύσσονται; Ποιό είναι το παρελθόν τους κι από που προέρχονται τα πλούτη τους; Και είναι και ο κανόνας; Η οι εξαιρέσεις;axilmar έγραψε: 18 Οκτ 2019, 12:21 Λογικο αλμα, αν δει κανεις οτι οι καποιες χωρες αναπτυσσονται/αναπτυχθηκαν χωρις να στηριζονται σε καποιες αλλες που μενουν σε φαση υστερησης.
Τώρα αυτό χρειάζεται μεγάλη και πολύπλοκη απάντηση, με έμφαση στις ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας (και γι αυτό χρειάζεται μεγάλη και πολύπλοκη απάντηση) για την οποία επιφυλάσσομαι για μετά. Αλλά δεν είναι όλες αυτές οι χώρες που γράφεις αναπτυγμένες.axilmar έγραψε: 18 Οκτ 2019, 12:35Πχ Σκανδιναβικες χωρες, καποιες χωρες του πρωην ανατολικου μπλοκ,η Ελλαδα, η Κυπρος, Η Σιγκαπουρη, η Κορεα, η Ταιβαν κλπ.alexandroso έγραψε: 18 Οκτ 2019, 12:24Και ποιές είναι αυτές και πως αναπτύχθηκαν/αναπτύσσονται; Ποιό είναι το παρελθόν τους κι από που προέρχονται τα πλούτη τους; Και είναι και ο κανόνας; Η οι εξαιρέσεις;axilmar έγραψε: 18 Οκτ 2019, 12:21 Λογικο αλμα, αν δει κανεις οτι οι καποιες χωρες αναπτυσσονται/αναπτυχθηκαν χωρις να στηριζονται σε καποιες αλλες που μενουν σε φαση υστερησης.
Δεν ξερω ποιος ειναι ο κανονας, αυτο που βλεπω ομως ειναι οτι δεν μπορω να κανω τετοιες γενικευσεις.
θα κλεψει, πουλησει ναρκωτικα κλπ, οποιος εχει συμφερον απο αυτο. ακομη κι αν δεν υπαρχει χρηματικο κερδος, δεν βλεπω πως θα αλλαξει αυτο την εγκληματικοτητα. οποιος θελει αυτο που εχει ο διπλα του, μπορει να το κλεψει, οποιος θελει να σκοτωσει, θα ψαξει για οπλο, ακομη και χωρις λεφτα, θα το ανταλλαξει με κατι, οποιος θελει ναρκωτικα, θα βρει, κλπ.alexandroso έγραψε: 18 Οκτ 2019, 10:54
Ολες σχεδόν οι κοινωνικές παθογένειες προέρχονται από αυτή την καπιταλιστική αντίληψη. Την ανάγκη για ατομικό κέρδος. Σκεφτείτε μόνο, ποιός θα πουλούσε ναρκωτικά αν δεν υπήρχε το ατομικό κέρδος; Ποιός θα πουλούσε όπλα; Ποιός θα έκλεβε; Ποιός θα εκπόρνευε ή θα εκπορνευόταν; Με την κατάργηση του κέρδους καταργείς αυτόματα και το 99% της εγκληματικότητας (μένουν οι ψυχοπαθολογικές καταστάσεις). Καταργείς τους πολέμους. Καταργείς την ανισότητα, την ανάγκη για εξεγέρσεις και επαναστάσεις, την καταστροφή του περιβάλλοντος.
ποιος ειναι αυτος που κρινει ποιες ειναι οι αναγκες μου, εκτος απο εμενα; πως μετριεται η ζητηση, αν δεν υπαρχουν λεφτα;με την έννοια ότι ο καθένας παράγει ότι του καβλώσει κι ότι πιστεύει ότι θα του μεγιστοποιήσει αυτό το κέρδος αντί να υπάρχει παραγωγή που βασίζεται στις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων και στη ζήτηση που υπάρχει (για να απαντήσω με αυτό και στον Ασέβαστο).
Συμφωνω και επαυξανω: το θεμα ειναι πολυ πολυπλοκο και δεν μπορει κανεις να γενικευει τοσο ευκολα.alexandroso έγραψε: 18 Οκτ 2019, 12:52Τώρα αυτό χρειάζεται μεγάλη και πολύπλοκη απάντηση, με έμφαση στις ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας (και γι αυτό χρειάζεται μεγάλη και πολύπλοκη απάντηση) για την οποία επιφυλάσσομαι για μετά. Αλλά δεν είναι όλες αυτές οι χώρες που γράφεις αναπτυγμένες.axilmar έγραψε: 18 Οκτ 2019, 12:35Πχ Σκανδιναβικες χωρες, καποιες χωρες του πρωην ανατολικου μπλοκ,η Ελλαδα, η Κυπρος, Η Σιγκαπουρη, η Κορεα, η Ταιβαν κλπ.alexandroso έγραψε: 18 Οκτ 2019, 12:24
Και ποιές είναι αυτές και πως αναπτύχθηκαν/αναπτύσσονται; Ποιό είναι το παρελθόν τους κι από που προέρχονται τα πλούτη τους; Και είναι και ο κανόνας; Η οι εξαιρέσεις;
Δεν ξερω ποιος ειναι ο κανονας, αυτο που βλεπω ομως ειναι οτι δεν μπορω να κανω τετοιες γενικευσεις.
ξεκινησες ενα τοπικ στο οποιο χρεωνεις ολους τους παιδικους θανατους στον καπιταλισμο. ε, αναγκαστικα θα του χρεωσεις και οτι καλο εχει συμβει.alexandroso έγραψε: 18 Οκτ 2019, 11:10
Η επιστήμη πάντα αναπτύσσεται (εκτός απ τις εποχές που σκοτεινές ελίτ της φράζουν το δρόμο γιατί αντίκειται στο θεόπνευστο των γραφών). Οι πρώτοι που έστειλαν άνθρωπο στο διάστημα ήταν οι Σοβιετικοί. Δεν υπήρχε ανάπτυξη της επιστήμης στα σοσιαλιστικά κράτη; Η επιστήμη αρχίζει και τελειώνει με τον καπιταλισμό; Αυτό δεν είναι παρά ένα αξίωμα χωρίς καμία λογική τεκμηρίωση. Ο καπιταλισμός κυριαρχούσε και κυριαρχεί, φυσικό είναι και η επιστήμη να αναπτύσσεται στα πλαίσιά του. Πάντα η επιστήμη αναπτύσσεται στα πλαίσια του συστήματος που επικρατεί. Δε λέει τίποτα αυτό.
Τι συμφέρον θα χει αν δεν υπάρχει κέρδος; Και έστω ότι υπάρχει, πόσο αυτό μπορεί να συγκριθεί ποσοτικά με το σημερινό που όλα γίνονται για το κέρδος;Ασέβαστος έγραψε: 18 Οκτ 2019, 12:52θα κλεψει, πουλησει ναρκωτικα κλπ, οποιος εχει συμφερον απο αυτο. ακομη κι αν δεν υπαρχει χρηματικο κερδος, δεν βλεπω πως θα αλλαξει αυτο την εγκληματικοτητα. οποιος θελει αυτο που εχει ο διπλα του, μπορει να το κλεψει, οποιος θελει να σκοτωσει, θα ψαξει για οπλο, ακομη και χωρις λεφτα, θα το ανταλλαξει με κατι, οποιος θελει ναρκωτικα, θα βρει, κλπ.alexandroso έγραψε: 18 Οκτ 2019, 10:54
Ολες σχεδόν οι κοινωνικές παθογένειες προέρχονται από αυτή την καπιταλιστική αντίληψη. Την ανάγκη για ατομικό κέρδος. Σκεφτείτε μόνο, ποιός θα πουλούσε ναρκωτικά αν δεν υπήρχε το ατομικό κέρδος; Ποιός θα πουλούσε όπλα; Ποιός θα έκλεβε; Ποιός θα εκπόρνευε ή θα εκπορνευόταν; Με την κατάργηση του κέρδους καταργείς αυτόματα και το 99% της εγκληματικότητας (μένουν οι ψυχοπαθολογικές καταστάσεις). Καταργείς τους πολέμους. Καταργείς την ανισότητα, την ανάγκη για εξεγέρσεις και επαναστάσεις, την καταστροφή του περιβάλλοντος.
ποιος ειναι αυτος που κρινει ποιες ειναι οι αναγκες μου, εκτος απο εμενα; πως μετριεται η ζητηση, αν δεν υπαρχουν λεφτα;με την έννοια ότι ο καθένας παράγει ότι του καβλώσει κι ότι πιστεύει ότι θα του μεγιστοποιήσει αυτό το κέρδος αντί να υπάρχει παραγωγή που βασίζεται στις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων και στη ζήτηση που υπάρχει (για να απαντήσω με αυτό και στον Ασέβαστο).
Δεν τις χρεώνω στον καπιταλισμό. Τις χρεώνω σε δομικά του στοιχεία όπως η ανισότητα και η ανάγκη μεγιστοποίησης του κέρδους. Κι ούτε ο Μαρξ δεν διαφωνούσε ότι ο καπιταλισμός έφερε πρόοδο σε σχέση με αυτό που αντικατέστησε οπότε δεν πρόκειται να διαφωνήσω κι εγώ. Διαφωνώ σε αυτά που έχω γράψει συγκεκριμένα και δεν βλέπω τοποθετήσεις επί της ουσίας.Ασέβαστος έγραψε: 18 Οκτ 2019, 12:55ξεκινησες ενα τοπικ στο οποιο χρεωνεις ολους τους παιδικους θανατους στον καπιταλισμο. ε, αναγκαστικα θα του χρεωσεις και οτι καλο εχει συμβει.alexandroso έγραψε: 18 Οκτ 2019, 11:10
Η επιστήμη πάντα αναπτύσσεται (εκτός απ τις εποχές που σκοτεινές ελίτ της φράζουν το δρόμο γιατί αντίκειται στο θεόπνευστο των γραφών). Οι πρώτοι που έστειλαν άνθρωπο στο διάστημα ήταν οι Σοβιετικοί. Δεν υπήρχε ανάπτυξη της επιστήμης στα σοσιαλιστικά κράτη; Η επιστήμη αρχίζει και τελειώνει με τον καπιταλισμό; Αυτό δεν είναι παρά ένα αξίωμα χωρίς καμία λογική τεκμηρίωση. Ο καπιταλισμός κυριαρχούσε και κυριαρχεί, φυσικό είναι και η επιστήμη να αναπτύσσεται στα πλαίσιά του. Πάντα η επιστήμη αναπτύσσεται στα πλαίσια του συστήματος που επικρατεί. Δε λέει τίποτα αυτό.