!!! DEVELOPMENT MODE !!!
3 ερωτήσεις προς Χριστιανούς
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- μίστερ μαξ
- Μέλη που αποχώρησαν
Re: 3 ερωτήσεις προς Χριστιανούς
Το ερώτημα μου ειναι, ακομη και αν αποδεκτουμε οτι ειναι θεος, γιατι έπρεπε να πεθάνει για να μας σώσει. Πως συνδιάζονται αυτά τα δυο; Ποια ειναι η εξήγηση;
Αντι-Πουτιν, Αντι-Ζελενσκυ
Τα κράτη ματώνουν της γειτονιας τον χάρτη
- shrike
- Phorum.gr user: Isildur
Σύμφωνα με την θρησκεία, η θυσία του Υιού έγινε για να ξεπλυθούν οι αμαρτίες μας.μίστερ μαξ έγραψε: 04 Απρ 2019, 21:10 Το ερώτημα μου ειναι, ακομη και αν αποδεκτουμε οτι ειναι θεος, γιατι έπρεπε να πεθάνει για να μας σώσει. Πως συνδιάζονται αυτά τα δυο; Ποια ειναι η εξήγηση;
Στα δικά μου μάτια, είναι καθαρά θέμα συμβολισμού "θάνατος του παλιού και γέννηση του νέου".
Ρε συ Μαξ τι έγινε; Ένα κατσίκι θα ψήσεις και σε πιάσανε οι μεταφυσικές αγωνίες;
- μίστερ μαξ
- Μέλη που αποχώρησαν
Καταρχήν δεν ξεπλύνεται η αμαρτία, αφου πρέπει να βαφτιστουμε για να φυγει το πρωπατορικό. Και μετά, πως γίνεται να ξεπλυθουν οι αμαρτιες του Χ, Ψ ατόμου, αν πεθάνει ένας άλλος;shrike έγραψε: 04 Απρ 2019, 21:17Σύμφωνα με την θρησκεία, η θυσία του Υιού έγινε για να ξεπλυθούν οι αμαρτίες μας.μίστερ μαξ έγραψε: 04 Απρ 2019, 21:10 Το ερώτημα μου ειναι, ακομη και αν αποδεκτουμε οτι ειναι θεος, γιατι έπρεπε να πεθάνει για να μας σώσει. Πως συνδιάζονται αυτά τα δυο; Ποια ειναι η εξήγηση;
Στα δικά μου μάτια, είναι καθαρά θέμα συμβολισμού "θάνατος του παλιού και γέννηση του νέου".
Ρε συ Μαξ τι έγινε; Ένα κατσίκι θα ψήσεις και σε πιάσανε οι μεταφυσικές αγωνίες;
Προβάρω τις ερωτήσεις που θα κάνω στους εφηβους της οικογένιας. Πρέπει να ειναι συντομες και να σπέρνουν την αμφιβολία.
μίστερ μαξ έγραψε: 03 Απρ 2019, 23:11 Εσεις που ειστε διαβασμένοι και του κατηχητικου, εξηγήστε μου.![]()

- shrike
Αυτό με την βάφτιση είναι μεταγενέστερο της σταύρωσης, η έως τότε ανθρωπότητα δεν είχε αυτήν τη δυνατότητα.μίστερ μαξ έγραψε: 04 Απρ 2019, 21:20Καταρχήν δεν ξεπλύνεται η αμαρτία, αφου πρέπει να βαφτιστουμε για να φυγει το πρωπατορικό. Και μετά, πως γίνεται να ξεπλυθουν οι αμαρτιες του Χ, Ψ ατόμου, αν πεθάνει ένας άλλος;shrike έγραψε: 04 Απρ 2019, 21:17Σύμφωνα με την θρησκεία, η θυσία του Υιού έγινε για να ξεπλυθούν οι αμαρτίες μας.μίστερ μαξ έγραψε: 04 Απρ 2019, 21:10 Το ερώτημα μου ειναι, ακομη και αν αποδεκτουμε οτι ειναι θεος, γιατι έπρεπε να πεθάνει για να μας σώσει. Πως συνδιάζονται αυτά τα δυο; Ποια ειναι η εξήγηση;
Κάποιος έπρεπε να κάνει κάτι δραστικό, όπως να θυσιαστεί για τους άλλους.
Τώρα, γιατί η θυσία του αποτελεί σωτηρία για τους υπόλοιπους; Είναι σαν να λέει στον πατέρα του "καθάρισέ τους από τις αμαρτίες τους, φόρτωσέ τες σε μένα και εγώ θα πεθάνω γι' αυτούς" (ή κάπως έτσι). Κατά τη γνώμη μου βέβαια, είναι κυρίως θέμα συμβολισμού. Τέλος με την παλιά θρησκεία και γέννηση μιας νέας. Θάνατος του παλιού "εγώ" (για τον κάθε άνθρωπο) και γέννηση ενός νέου που πιστεύει σε κάτι άλλο, πιο σωστό, την θρησκεία της αγάπης και της αυτοθυσίας κλπ κλπ.
Πρόσεξε μόνο μην σε πάρουν χαμπάρι τίποτα μεγαλύτεροι θρήσκοι της φαμίλιας, και σουβλίσουν σκίουρο αντί για κατσίκι φέτος.μίστερ μαξ έγραψε: 04 Απρ 2019, 21:20 Προβάρω τις ερωτήσεις που θα κάνω στους εφηβους της οικογένιας. Πρέπει να ειναι συντομες και να σπέρνουν την αμφιβολία.
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Ξέρεις ε.shrike έγραψε: 04 Απρ 2019, 21:17Ρε συ Μαξ τι έγινε; Ένα κατσίκι θα ψήσεις και σε πιάσανε οι μεταφυσικές αγωνίες;μίστερ μαξ έγραψε: 04 Απρ 2019, 21:10 Το ερώτημα μου ειναι, ακομη και αν αποδεκτουμε οτι ειναι θεος, γιατι έπρεπε να πεθάνει για να μας σώσει. Πως συνδιάζονται αυτά τα δυο; Ποια ειναι η εξήγηση;
Μας το φέρνει από δω μας το φέρνει απο κει να μάθει πληροφορίες για τα θρησκευτικά έθιμα να το παίξει μετά θεολογος στο πασχαλινό τραπέζι.
- shrike
Ναι ρε συ, κάτι τέτοιο σκέφτηκα κι εγώ.taliban έγραψε: 04 Απρ 2019, 21:37Ξέρεις ε.shrike έγραψε: 04 Απρ 2019, 21:17Ρε συ Μαξ τι έγινε; Ένα κατσίκι θα ψήσεις και σε πιάσανε οι μεταφυσικές αγωνίες;μίστερ μαξ έγραψε: 04 Απρ 2019, 21:10 Το ερώτημα μου ειναι, ακομη και αν αποδεκτουμε οτι ειναι θεος, γιατι έπρεπε να πεθάνει για να μας σώσει. Πως συνδιάζονται αυτά τα δυο; Ποια ειναι η εξήγηση;
Μας το φέρνει από δω μας το φέρνει απο κει να μάθει πληροφορίες για τα θρησκευτικά έθιμα να το παίξει μετά θεολογος στο πασχαλινό τραπέζι.
Και κλεμενο και παλιο...Χαοτικός έγραψε: 04 Απρ 2019, 00:07 ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ
Η πίστη ότι ένα κοσμικό ιουδαϊκό ζόμπι (νεκραναστημένο), μπορεί να σε κάνει να ζήσεις αιώνια,αν συμβολικά φας τη σάρκα του και πιεις το αίμα του και τηλεπαθητικά (προσευχόμενος) τον αποδεχτείς ως Κύριο και Αφέντη σου, έτσι ώστε να άρει το κακό (αμαρτία) που έχεις στην ψυχή σου και που μπήκε εκεί, όπως και σε όλη την ανθρωπότητα, επειδή μια γυναίκα, δημιουργημένη από ένα παϊδι, πείστηκε από ένα ομιλών φίδι να φάει ένα μήλο από μια μαγική μηλιά.
Λυπαμαι, χασατε! Δεν εχει αντιδωρο κατα την εξοδο!
- μίστερ μαξ
- Μέλη που αποχώρησαν
Πες οτι φορτώνετουν τις αμαρτίες όλων (κατι που δεν ειναι δικαιο, αλλα τεσπα), γιατί έπρεπε να πεθάνει μετά;shrike έγραψε: 04 Απρ 2019, 21:29Αυτό με την βάφτιση είναι μεταγενέστερο της σταύρωσης, η έως τότε ανθρωπότητα δεν είχε αυτήν τη δυνατότητα.μίστερ μαξ έγραψε: 04 Απρ 2019, 21:20Καταρχήν δεν ξεπλύνεται η αμαρτία, αφου πρέπει να βαφτιστουμε για να φυγει το πρωπατορικό. Και μετά, πως γίνεται να ξεπλυθουν οι αμαρτιες του Χ, Ψ ατόμου, αν πεθάνει ένας άλλος;shrike έγραψε: 04 Απρ 2019, 21:17
Σύμφωνα με την θρησκεία, η θυσία του Υιού έγινε για να ξεπλυθούν οι αμαρτίες μας.
Κάποιος έπρεπε να κάνει κάτι δραστικό, όπως να θυσιαστεί για τους άλλους.
Τώρα, γιατί η θυσία του αποτελεί σωτηρία για τους υπόλοιπους; Είναι σαν να λέει στον πατέρα του "καθάρισέ τους από τις αμαρτίες τους, φόρτωσέ τες σε μένα και εγώ θα πεθάνω γι' αυτούς" (ή κάπως έτσι). Κατά τη γνώμη μου βέβαια, είναι κυρίως θέμα συμβολισμού. Τέλος με την παλιά θρησκεία και γέννηση μιας νέας. Θάνατος του παλιού "εγώ" (για τον κάθε άνθρωπο) και γέννηση ενός νέου που πιστεύει σε κάτι άλλο, πιο σωστό, την θρησκεία της αγάπης και της αυτοθυσίας κλπ κλπ.
Πρόσεξε μόνο μην σε πάρουν χαμπάρι τίποτα μεγαλύτεροι θρήσκοι της φαμίλιας, και σουβλίσουν σκίουρο αντί για κατσίκι φέτος.μίστερ μαξ έγραψε: 04 Απρ 2019, 21:20 Προβάρω τις ερωτήσεις που θα κάνω στους εφηβους της οικογένιας. Πρέπει να ειναι συντομες και να σπέρνουν την αμφιβολία.
Εννοείται οτι εξετάζω εδω τις ερωτήσεις, μαθαίνω τις απαντήσεις, μαθαίνω και αλλα επιχειρήματα απο συντρόφους και μετά το παίζω μάγκας στο τραπέζι. Ποτέ ομως δεν το παίζω ξερόλας, για αυτό γινεται μπουμεραγκ.
Ε και; Τι πειράζει να μη το ξέρειςμίστερ μαξ έγραψε: 04 Απρ 2019, 21:10 Το ερώτημα μου ειναι, ακομη και αν αποδεκτουμε οτι ειναι θεος, γιατι έπρεπε να πεθάνει για να μας σώσει. Πως συνδιάζονται αυτά τα δυο; Ποια ειναι η εξήγηση;
Αρκεί να ξέρεις, ότι ακολουθώντας ότι άφησε παρακαταθήκη τη Καινή δλ, κάποιοι χιλιάδες άνθρωποι αγιασαν
Όχι σα τη Παλαιά που τους μιλούσε στο κοσμο, μόνο πνευματικά και με τον αγώνα τους έφτασαν να γίνουν αγιοι σύμφωνα με τη Καινή. Τι είναι η διαθήκη; Να κάνεις το και το
Αν θέλει κάποιος κάνει αποποίηση, δεν είναι με το ζόρι. Όμως εάν είναι βαπτισμένος θα έχει ευκαιρίες για να έρθει κοντά
Εσύ θα απαντάς, πως μετά Χριστό, κι όσοι ζούσαν σύμφωνα με το χριστιανισμό εντελώς όμως, χιλιάδες δλ γίνανε Άγιοι
Κάποτε τους βάζαμε στην αρένα με λιοντάρια, τελευταία δε χρειάστηκε, πχ οι Άγιοι της εποχής μας. Δε μπορεί....είναι αρκετοί, Παΐσιος, Πορφύριος, Τσαλίκης Ιάκωβος, Άνθιμος Χίου, Παπά Γιάννης Αγ. Άννης, Λάζαρης, Καρσλιδης, ακόμη και Νεκτάριος Πενταπόλεως και πολλοί ακόμη...κάποιος κάποιο θα ξέρει,άκουσε κτλ
Αντί να βρεις απάντηση στο ερώτημα σου, απάντησε κατευθείαν με αποδείξεις
- μίστερ μαξ
- Μέλη που αποχώρησαν
Εδω ειναι η μεγάλη μας διαφορά.
Αν κατανοήσεις την απάντηση που σου είπα να δώσεις
Θα κατανοήσεις κι αυτή την απορία σου
Κι επειδή γράφεις κατανοητά, θα μας την εξηγησεις, εγώ θα γράψω σεντόνια ακαταλαβιστικα
Θα κατανοήσεις κι αυτή την απορία σου
Κι επειδή γράφεις κατανοητά, θα μας την εξηγησεις, εγώ θα γράψω σεντόνια ακαταλαβιστικα
Δεν το παρουσίασα ούτε για δικό μου ούτε για καινούργιο. Λυπάμαι δεν έχασα.Ju-87 έγραψε: 04 Απρ 2019, 21:44Και κλεμενο και παλιο...Χαοτικός έγραψε: 04 Απρ 2019, 00:07 ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ
Η πίστη ότι ένα κοσμικό ιουδαϊκό ζόμπι (νεκραναστημένο), μπορεί να σε κάνει να ζήσεις αιώνια,αν συμβολικά φας τη σάρκα του και πιεις το αίμα του και τηλεπαθητικά (προσευχόμενος) τον αποδεχτείς ως Κύριο και Αφέντη σου, έτσι ώστε να άρει το κακό (αμαρτία) που έχεις στην ψυχή σου και που μπήκε εκεί, όπως και σε όλη την ανθρωπότητα, επειδή μια γυναίκα, δημιουργημένη από ένα παϊδι, πείστηκε από ένα ομιλών φίδι να φάει ένα μήλο από μια μαγική μηλιά.
Λυπαμαι, χασατε! Δεν εχει αντιδωρο κατα την εξοδο!
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
- tanipteros
Σκεφτείτε σε τι εποχή έζησε ο Ιησούς. Την εποχή εκείνη οι Εβραίοι δεν είχαν κάποια τελετή κάθαρσης από τις αμαρτίες τους. Ο Εβραίος ζούσε με τις αμαρτίες του μέχρι το τέλος της ζωής του. Επίσης τις αμαρτίες τις αφαιρούσε αν ήθελε μόνο ο Θεός Γιαχβέ. Επίσης πάλι οι αμαρτίες ήταν το αίτιο της συμφοράς, κακοτυχίας, αρρωστιών και θανάτου κατά την Εβραϊκή σκέψη.
Ο Ιησούς ήρθε για να τα αλλάξει όλα αυτά. Πήρε υπό την πνευματική του προστασία όσους πίστευαν σε αυτόν ότι είναι υιός Θεού και τους αφαιρούσε τις αμαρτίες με την συγχώρεση. Εισάγαγε στον Εβραϊσμό δλδ την κάθαρση των αμαρτιών αλλά και κάτι πιο σημαντικό την νίκη απέναντι στον θάνατο.
Όπως πίστευε ο Ιησούς οι συγχωρεμένοι αφού δεν θα είχαν αμαρτίες θα ζούσαν αιώνια.
Αυτή την αιώνια ζωή χωρίς αμαρτίες την απέδειξε με τον θάνατο και την ανάσταση του. Σαν Θεός που ήταν ήταν και αναμάρτητός και έσβηνε τις αμαρτίες των ανθρώπων που σήκωνε Αυτός για λογαριασμό τους. Έτσι λοιπόν ένας Ιησούς χωρίς αμαρτιες δεν θα μπορούσε να πεθάνει. Πράγμα που έγινε με την ανάσταση, Ο αναμάρτητος Ιησούς ξαναέζησε και αναστήθηκε. Επίσης αυτό για τον κοινό θνητό ήταν τρομερά δύσκολο να πεθάνει χωρίς αμαρτίες και όλοι λίγο πολύ θα είχαν κάποια αμαρτία που θα είχαν ξεχάσει να εξομολογηθούν άρα ο θάνατος ήταν δεδομένος για τους πιστούς.
Αυτό όμως θα αλλάξει στην Δευτέρα Παρουσία. Όσοι είναι υπό την προστασία του Ιησού στην Δευτέρα Παρουσία θα ζήσουν αιώνια και θα αναστηθούν. Για αυτό οι Ορθόδοξοι λένε "προσδοκώ ανάσταση νεκρών και ζωή του μέλλοντος αιωνίως".
Ο Ιησούς ήρθε για να τα αλλάξει όλα αυτά. Πήρε υπό την πνευματική του προστασία όσους πίστευαν σε αυτόν ότι είναι υιός Θεού και τους αφαιρούσε τις αμαρτίες με την συγχώρεση. Εισάγαγε στον Εβραϊσμό δλδ την κάθαρση των αμαρτιών αλλά και κάτι πιο σημαντικό την νίκη απέναντι στον θάνατο.
Όπως πίστευε ο Ιησούς οι συγχωρεμένοι αφού δεν θα είχαν αμαρτίες θα ζούσαν αιώνια.
Αυτή την αιώνια ζωή χωρίς αμαρτίες την απέδειξε με τον θάνατο και την ανάσταση του. Σαν Θεός που ήταν ήταν και αναμάρτητός και έσβηνε τις αμαρτίες των ανθρώπων που σήκωνε Αυτός για λογαριασμό τους. Έτσι λοιπόν ένας Ιησούς χωρίς αμαρτιες δεν θα μπορούσε να πεθάνει. Πράγμα που έγινε με την ανάσταση, Ο αναμάρτητος Ιησούς ξαναέζησε και αναστήθηκε. Επίσης αυτό για τον κοινό θνητό ήταν τρομερά δύσκολο να πεθάνει χωρίς αμαρτίες και όλοι λίγο πολύ θα είχαν κάποια αμαρτία που θα είχαν ξεχάσει να εξομολογηθούν άρα ο θάνατος ήταν δεδομένος για τους πιστούς.
Αυτό όμως θα αλλάξει στην Δευτέρα Παρουσία. Όσοι είναι υπό την προστασία του Ιησού στην Δευτέρα Παρουσία θα ζήσουν αιώνια και θα αναστηθούν. Για αυτό οι Ορθόδοξοι λένε "προσδοκώ ανάσταση νεκρών και ζωή του μέλλοντος αιωνίως".
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
Ιδού μια λογική απάντηση!lolek1 έγραψε: 03 Απρ 2019, 23:56οι περισσοτεροι ανθρωποι πιστευουν γιατι αυτη η πιστη τους αποτελει μερος της ταυτοτητας τους των παραδοσεων τους και της ιστοριας τους.
εγω πχ λεω οτι ειμαι ορθοδοξος αλλα οι λεπτομερειες δεν με ενδιαφερουν καθολου. αυτες τις αφηνω για τους παπαδες.
αυτο σημαινει οτι δεν ψαχνω καποια λογικη αποδειξεις κτλ στην πιστη μου, θα ηταν παραλογο αλλωστε αφου δεν ειναι επιστημη
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 24 Απαντήσεις
- 592 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Δημοκράτης
-
- 16 Απαντήσεις