ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Μαρ 2023, 11:43
Εγώ πάντως από την πορεία της συζήτησης έχω καταλάβει ότι ως "τσιγκούνηδες" εκλαμβάνονται μόνον αυτοί που δεν ανταπεξέρχονται ευπρεπώς στις εξόδους, τα δώρα κλπ
Δηλαδή στα περιφερειακά της κάθε σχέσης, που αφορούν συνήθως σε μία εγωϊστική προσέγγιση.
Οι "τσιγκούνηδες" από τους οποίους δεν αναμένεται κάποια προσωπική επιβεβαίωση, σε κάποια άλλη φάση θα χαρακτηριστούν "μετρημένοι" και οι γκράντε ως "σπάταλοι". Και φυσικά δεν αναφέρομαι μόνον στο ερωτικό αλλά και στο ευρύτερο, οικογενειακό και φιλικό πεδίο.
Ενστάσεις δεκτές.
σωστοτατη
το ευπρεπως φανταζομαι πως αναφερεται στον τσελεμεντε συνταγων για την λειτουργικοτητα της ''σχεσης''
Όχι. Για κάτι τέτοιο δεν θα άνοιγα ποτέ συζήτηση. Είναι χαρακτηριστικό δικό του (μάλλον) και πλέον δεν με ενοχλεί. Αν ήταν τσιγκούνης στα συναισθήματα θα με ενοχλούσε. Αλλά δεν είμαι παράλογη Νάιδα, είδες τα σχόλια στο φόρουμ και γενικά, δεν είμαι ηλίθια, έχω λογική και καταλαβαίνω πότε κάτι ξεφεύγει. Εσύ η ίδια είπες πως ο δικός σου σε αυτό το θέμα είναι εντελώς αλλιώς. Αν δεν συναναστραφείς με τσιγκούνη άνθρωπο, δεν καταλαβαίνεις. Πόσο μάλλον σε σχέση. Εγώ έχω ξανασυναναστραφεί δυστυχως αρκετές φορές (εκτός σχέσης, προφανώς) γι’ αυτό και ήξερα πως δεν το αντέχω να το έχει αυτό ο άνθρωπός μου. Ε αν δω στο μέλλον ότι μας επηρεάζει (επειδή τώρα μου πέρασε εντελώς, και μετάνιωσα και για τα αρνητικά που σκεφτόμουν και έγραφα) θα το συζητήσω τότε σοβαρά.
Φυσικά και έχω γνωρίσει τσιγκούνη άνθρωπο*. Και δεν σου είπα ότι δεν έχει το θέματακι του εφόσον δεν συντρέχουν λόγοι οικονομικοί. Αυτό που είπα είναι ότι αφού δεν επηρεάζει την συμπεριφορά του ως προς εσένα είναι απλά ένα ελάττωμα του που θα το αποδεχθείς.
*και όταν λέω τσιγκούνης εννοώ να έρθει σπίτι μου και είχε πάρει μια κοκα κολα κουτάκι μόνο για εκείνον.
Αν μου επιτρέπεις, αυτό πες το εγωισμό (ακόμα και αγένεια). Δεν είναι ενδεικτικό γενικής τσιφουτιάς.
Κι εγώ το ίδιο πιστεύω. Για την ακρίβεια το θεωρώ σταρχιδισμό. Το αν είναι επαναλαμβανόμενο φαινόμενο, έχει σημασία. Σε κάθε περίπτωση, μια χαρά αντιμετωπίζεται με ομοιοπαθητική. Έτσι, ως πείραμα.
Γιατί υπάρχει και το σουηδικό/γερμανικό μοντέλο, που δεν δημιουργεί προβληματισμούς. Το Έλλην σε ό,τι παίρνω και Σουηδός σε ό,τι δίνω, είναι αστείο.
Naida έγραψε: 10 Μαρ 2023, 10:09
*και όταν λέω τσιγκούνης εννοώ να έρθει σπίτι μου και είχε πάρει μια κοκα κολα κουτάκι μόνο για εκείνον.
και εγω ετσι θα έκανα, αφου εσυ δεν κανει να πινεις κοκακόλα, εχει ζαχαρη, απο ευγένεια και γαλαντομοσύνη θα εφερνα την δική μου απο το περίπτερο.
Ιδανικά, θα φρόντιζε να είχε ήδη κόκα κόλα στο ψυγείο για κείνον.
Άσχετα με τις διατροφικές μας συνήθειες, καλό είναι κι ευγενικό να σκεφτόμαστε και τους πιθανούς επισκέπτες.
Αυτο που περιεγραψε παραπάνω η ναιδα σου φάνηκε φυσιολογικό;
προκειται περι ζωου χοντρομαλακα συμφωνα με την περιγραφη
για την γενικη νοοτροπια που παρεθεσα τι εχεις να γραψεις ;
Μα δεν έχω συναντήσει αυτο που λες στην πράξη, αρα δε μπορώ να πω περι γενικής νοοτροπίας.
Εχω ακούσει πως σε ατό το στυλ ειναι ουκρανές, ρωσίδες και γενικά αυτές των κωλομπαρων
προκειται περι ζωου χοντρομαλακα συμφωνα με την περιγραφη
για την γενικη νοοτροπια που παρεθεσα τι εχεις να γραψεις ;
Μα δεν έχω συναντήσει αυτο που λες στην πράξη, αρα δε μπορώ να πω περι γενικής νοοτροπίας.
Εχω ακούσει πως σε ατό το στυλ ειναι ουκρανές, ρωσίδες και γενικά αυτές των κωλομπαρων
Ενας απο τους δυο μας ζει εκτος Ελλαδος
Σίγουρα όχι εγώ.
Ίσα ίσα όσες σχέσεις είχα όλες δουλευαν και μια χαρά ηταν σε όλα τους. Πολλές μάλιστα μου έβαζαν και χέρι για οικονομικές μου παρασπονδίες
Προφανώς είναι και το τι ψάχνεις σε αυτή τη ζωή.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
aLiCat έγραψε: 10 Μαρ 2023, 11:59
Άσχετα με τις διατροφικές μας συνήθειες, καλό είναι κι ευγενικό να σκεφτόμαστε και τους πιθανούς επισκέπτες.
ε ναι αλλα απο ευγενεια κλπ θα την εφερνα απο το περίπτερο ετσι και αλλιως, αν ειχε θα ελεγα οτι το εκανα να μην την κουβαλάει, αν δεν ειχε θα ειχα να πίνω οσο γκρινιάζω που δεν με σκέφτηκε.
ΓΑΛΗ έγραψε: 10 Μαρ 2023, 11:43
Εγώ πάντως από την πορεία της συζήτησης έχω καταλάβει ότι ως "τσιγκούνηδες" εκλαμβάνονται μόνον αυτοί που δεν ανταπεξέρχονται ευπρεπώς στις εξόδους, τα δώρα κλπ
Δηλαδή στα περιφερειακά της κάθε σχέσης, που αφορούν συνήθως σε μία εγωϊστική προσέγγιση.
Οι "τσιγκούνηδες" από τους οποίους δεν αναμένεται κάποια προσωπική επιβεβαίωση, σε κάποια άλλη φάση θα χαρακτηριστούν "μετρημένοι" και οι γκράντε ως "σπάταλοι". Και φυσικά δεν αναφέρομαι μόνον στο ερωτικό αλλά και στο ευρύτερο, οικογενειακό και φιλικό πεδίο.
Ενστάσεις δεκτές.
σωστοτατη
το ευπρεπως φανταζομαι πως αναφερεται στον τσελεμεντε συνταγων για την λειτουργικοτητα της ''σχεσης''
Ναι.
Αλλά αν δεν παίζει η ίδια κριτική ή δυσφορία και για τον ευρύτερο κύκλο που προανέφερα (οικογένεια, φίλοι κλπ) είναι μάλλον "πειραγμένες" οι συνταγές.
Τελικά είχες δίκιο, άμα της πας λίγο κόντρα και δεν της πεις ΑΚΡΙΒΩΣ αυτά που θέλει να ακούσει για την ιστορία της, θυμώνει και αλλάζει αμέσως χαρακτήρα.
aLiCat έγραψε: 10 Μαρ 2023, 11:59
ε ναι αλλα απο ευγενεια κλπ θα την εφερνα απο το περίπτερο ετσι και αλλιως, αν ειχε θα ελεγα οτι το εκανα να μην την κουβαλάει, αν δεν ειχε θα ειχα να πίνω οσο γκρινιάζω που δεν με σκέφτηκε.
Καλά εσύ δεν παίζεσαι... Το έχεις αναγάγει σε άλλο επίπεδο
Τελικά είχες δίκιο, άμα της πας λίγο κόντρα και δεν της πεις ΑΚΡΙΒΩΣ αυτά που θέλει να ακούσει για την ιστορία της, θυμώνει και αλλάζει αμέσως χαρακτήρα.
Δικαίως φέρεις τον τίτλο του Δασκάλου.
Δεν αλλαζει χαρακτηρα - ενα κακομαθημενο - τελειωμενα εγωκεντρικο - ναρκισσιστικο εξαχρονης ωριμοτητας ειναι αδιαφορο κ ασυγκινητο για οτιδηποτε αλλο εκτος της ντολτσεβιτιας του
Δεν αλλαζει χαρακτηρα - ενα κακομαθημενο - τελειωμενα εγωκεντρικο - ναρκισσιστικο εξαχρονης ωριμοτητας ειναι αδιαφορο κ ασυγκινητο για οτιδηποτε αλλο εκτος της ντολτσεβιτιας του
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί σου προκαλεί τόσο εκνευρισμό από τη στιγμή που είσαι σίγουρος ότι τρολάρει.
Ναύτης έγραψε: 10 Μαρ 2023, 11:54
Και ένα (1) σουβλάκι, καθότι πρέπει οι γυναίκες να προσέχουν την σιλουέτα τους, και, μασουλώντας το ενώ δρασκέλιζες την πόρτα, θα την ρωτούσες: "γεια, εσύ τι σκέφτεσαι να παραγγείλεις για να φας; αν πάρεις σαλάτα, θέλω κι εγώ λίγη"
δυο σουβλακια, ετσι και αλλως χωρίς κοκακόλα τι να το κανει, αν το φαει θα μπορεις να της λες οτι παχυνε, δεν παει χαμένο.
Ναύτης έγραψε: 10 Μαρ 2023, 11:54
Και ένα (1) σουβλάκι, καθότι πρέπει οι γυναίκες να προσέχουν την σιλουέτα τους, και, μασουλώντας το ενώ δρασκέλιζες την πόρτα, θα την ρωτούσες: "γεια, εσύ τι σκέφτεσαι να παραγγείλεις για να φας; αν πάρεις σαλάτα, θέλω κι εγώ λίγη"
δυο σουβλακια, ετσι και αλλως χωρίς κοκακόλα τι να το κανει, αν το φαει θα μπορεις να της λες οτι παχυνε, δεν παει χαμένο.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί σου προκαλεί τόσο εκνευρισμό από τη στιγμή που είσαι σίγουρος ότι τρολάρει.