O Buffet είχε πει ότι δεν του αρέσει το location, που αντικειμενικά τώρα, σε ποιόν αρέσει; Οι μαλακοβιόληδες Κινέζοι δεν κάνουν σοβαρά moves ακόμα, γιατί το να σταματήσει το production η TSMC θα γαμήσει εξίσου και αυτούς , γιατί όσο περίεργο και να ακούγεται, η Κίνα δεν είναι καν κοντά στο να φτιάχνει τόσο advanced chips. Αλλά που ξέρεις τι θα κάνουν αυτοί οι μαλάκες.sharp έγραψε: 18 Ιουν 2024, 12:10 Πάντως ο Buffet πούλησε όλες τις μετοχές της TSMC που είχε. Κάτι ετοιμάζεται;
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Chatgpt
Re: Chatgpt
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Thank you Google Translate.
- Dwarven Blacksmith
Οι Κινέζοι δεν έχουν κανένα λόγο να πλήξουν τις εγκαταστάσεις, τους Αμερικανούς να φοβάστε. Μαλακοβιόληδες.
Αυτό τόχω ξανακούσει και μου φαίνεται περίεργο.klg έγραψε: 18 Ιουν 2024, 12:07 Ναι γίνεται. Και αυτό να ξέρεις είναι ο λόγος που τα δύο προηγούμενα χρόνια αργούσαν τα αυτόκινητα.
Πέντε microcontrollers της πλάκας θέλει ένα αμάξι, σιγα μην πρέπει να είναι στα 2 nm!
Κάποτε αυτό το ποσό ήταν τεράστιο. Σήμερα πλησιάζει το αστείο, όσο ξέρωγω το IPO για την τελευταία εταιρεία-αεροπλανάκι που θα σκαρφιστούν... ενα δέκατο και λιγότερο απ´ ο,τι σπαταλήθηκε στις "προμήθειες" του κοβιτ. Μισός ο μισθός του Musk. Ο Neumann πόσα ήθελε για να κάνει float την WeΜαλακιζομαστε; 50; 80; Δεν καλοθυμάμαι. Σίγουρα ένα fab αξίζει παραπάνω. (οπως αποδείχθηκε).Το να φτιάξεις fab είναι τεράστιο capital investment, στα περίπου 30 δις αυτή τη στιγμή και γενικά πρέπει συνέχεια να προχώρας τα processes για να κάνεις keep up.
Αλλά η αλήθεια είναι οτι θες state, για να υπάρξει state support. Όσο η Δύση συνεχίζει να μαλακίζεται, ευνόητο είναι οτι ο Κινέζος θα τρώει την πίττα της. Γιατί να την άφηνε;
To point είναι ότι πρέπει να κάνεις reserve capacity σε συγκεκριμένες εταιρείαες για να σου τα παράξουν. Δεν ξέρω αν θέλουν 2nm chips, που πλέον δεν θα μου έκανε καν εντύπωση τα πιο καλά μοντέλα να έχουν, αλλά ακόμα και 7 και 10 να θες, όλοι οι ανθρωπότητα τα αγοράζει από 2-3 νοματαίους.Imperium έγραψε: 18 Ιουν 2024, 13:46 Αυτό τόχω ξανακούσει και μου φαίνεται περίεργο.
Πέντε microcontrollers της πλάκας θέλει ένα αμάξι, σιγα μην πρέπει να είναι στα 2 nm!
Καλά ακόμα τεράστιο είναι, και αυτό είναι μόνο για να ξεκινήσεις. Χρειάζεσαι constant επένδυση στα πολλά δις για RnD, για να κάνεις scale, κ.λ.π. Επίσης το supply chain είναι περιορισμένο όπως σου είπα. Δεν ξέρω πόσους πελάτες μπορεί να εξυπηρετήσει η ASML. Ακόμα και η NSA, που θεωρητικά έχει τεράστιο funding από την κυβέρνηση, έκλεισε το fab που είχε στο Maryland.Imperium έγραψε: 18 Ιουν 2024, 13:46 Κάποτε αυτό το ποσό ήταν τεράστιο. Σήμερα πλησιάζει το αστείο, όσο ξέρωγω το IPO για την τελευταία εταιρεία-αεροπλανάκι που θα σκαρφιστούν... ενα δέκατο και λιγότερο απ´ ο,τι σπαταλήθηκε στις "προμήθειες" του κοβιτ. Μισός ο μισθός του Musk. Ο Neumann πόσα ήθελε για να κάνει float την WeΜαλακιζομαστε; 50; 80; Δεν καλοθυμάμαι. Σίγουρα ένα fab αξίζει παραπάνω. (οπως αποδείχθηκε).
Αλλά η αλήθεια είναι οτι θες state, για να υπάρξει state support. Όσο η Δύση συνεχίζει να μαλακίζεται, ευνόητο είναι οτι ο Κινέζος θα τρώει την πίττα της. Γιατί να την άφηνε;
Είχαν υπάρξει σοβαρές προσπάθειες, πχ η Huawei και μια άλλη κινέζικη που θα έκανε fabs στο μοντέλο της TSMC. Η η Huwaei έφαγε το cockblock από την Αμερική, οι άλλοι δεν θυμάμαι καν γιατί τον ήπιε.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Και τι αλλάζει; Σημασία έχει ότι αν προβλέπει σωστά, θα πέσει ο τζίρος της εταιρίας.klg έγραψε: 18 Ιουν 2024, 12:18O Buffet είχε πει ότι δεν του αρέσει το location, που αντικειμενικά τώρα, σε ποιόν αρέσει; Οι μαλακοβιόληδες Κινέζοι δεν κάνουν σοβαρά moves ακόμα, γιατί το να σταματήσει το production η TSMC θα γαμήσει εξίσου και αυτούς , γιατί όσο περίεργο και να ακούγεται, η Κίνα δεν είναι καν κοντά στο να φτιάχνει τόσο advanced chips. Αλλά που ξέρεις τι θα κάνουν αυτοί οι μαλάκες.sharp έγραψε: 18 Ιουν 2024, 12:10 Πάντως ο Buffet πούλησε όλες τις μετοχές της TSMC που είχε. Κάτι ετοιμάζεται;
ελα μωρε που εχουν τα αμαξια 2nm τσιπάκια, ασε που δεν υπαρχουν ακομα
δεν νομιζω να υπαρχει επιστροφή πλεον, σε 5-10 χρόνια θα ειναι πρώτοι οι κινέζοι και στα τσιπακια, θελαμε να βαλουνε ποινες γιατι ειμαστε σκληροι καργιοληδες, για να δουμε.
enaon έγραψε: 18 Ιουν 2024, 14:19ελα μωρε που εχουν τα αμαξια 2nm τσιπάκια, ασε που δεν υπαρχουν ακομα
δεν νομιζω να υπαρχει επιστροφή πλεον, σε 5-10 χρόνια θα ειναι πρώτοι οι κινέζοι και στα τσιπακια, θελαμε να βαλουνε ποινες γιατι ειμαστε σκληροι καργιοληδες, για να δουμε.
Δεν ξέρω που το στηρίζεις αυτό, μπορεί σε βάθος 20ετίας να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά σε 5-10 χρόνια δε βλέπω πώς. Ειδικά άμα σκεφτείς ότι crucial κομμάτια του supply chain για ένα fab, είναι 100% σε δυτικό control.enaon έγραψε: 18 Ιουν 2024, 14:19ελα μωρε που εχουν τα αμαξια 2nm τσιπάκια, ασε που δεν υπαρχουν ακομα
H Kινα περιμένει να στηθούν τα φαμπζ σε ΗΠΑ και αλλού και μετά να μπει Ταιβάν. Αμα λείπει η ανάγκη ελπίζει οι ΗΠΑ θα αντιδράσουνε λιγότερο.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
γιατι το παρακάναμε νομίζω, δεν εχουν επιλογή, πρεπει να κατσουν να χάσουν και να πουνε ευχαριστώ ή να βαλουν τα δυνατά τους.klg έγραψε: 18 Ιουν 2024, 15:15 Δεν ξέρω που το στηρίζεις αυτό, μπορεί σε βάθος 20ετίας να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά σε 5-10 χρόνια δε βλέπω πώς. Ειδικά άμα σκεφτείς ότι crucial κομμάτια του supply chain για ένα fab, είναι 100% σε δυτικό control.
αλλα οκ δεν το ειπα και καλα, δεν λεω για καρτες γραφικών κλπ, αλλα αυτοκίνητα κινητά και υποδομές μεσα στην κινα θα γινουν ολα δικά τους συντομα λογικά, θα χαθει η αγορά.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 18 Ιουν 2024, 15:34, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Yochanan έγραψε: 18 Ιουν 2024, 15:19 H Kινα περιμένει να στηθούν τα φαμπζ σε ΗΠΑ και αλλού και μετά να μπει Ταιβάν. Αμα λείπει η ανάγκη ελπίζει οι ΗΠΑ θα αντιδράσουνε λιγότερο.
Η Κίνα δεν πρόκειται να "μπει" στην Ταϊβάν, έχουνε μπει ήδη οι Αμερικάνοι στην Ταϊβάν, κανονικά έχουνε μπει, η Κίνα απλά περιμένει την κόρη της να γυρίσει πίσω στην αγκαλιά της, και ξες κάτι; θα γυρίσει τελικά, είτε επειδή δεν είναι αρκετά χαζή για να μην γυρίσει, είτε από ανάγκη είτε συνδυαστικά κάπως.
Αυτό είναι το καλό σενάριο, το κακό σενάριο δεν θέλω να το ξεστομίσω καν και είμαι απολύτως σίγουρος ότι ΔΕΝ είναι αυτό που νομίζεις (κάτι σε ευρείας κλίμακας πόλεμο ποντάρω) αλλά κάτι πολύ πολύ πολύ χειρότερο...
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Συμφωνώ - και εγώ δεν το βλέπω να γίνεται άνετα σε 5-10 χρόνια, ασε που μπορει να πέσει βούδουλας στην ASML, αλλά σε βάθος χρόνου ποιός ξέρει, όπως λες...klg έγραψε: 18 Ιουν 2024, 15:15 Δεν ξέρω που το στηρίζεις αυτό, μπορεί σε βάθος 20ετίας να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά σε 5-10 χρόνια δε βλέπω πώς. Ειδικά άμα σκεφτείς ότι crucial κομμάτια του supply chain για ένα fab, είναι 100% σε δυτικό control.
Το κακό είναι οτι η Δύση έχει χάσει και την βούληση και τον μπουσουλα. Το όραμα, βασικά...
Αυτοί γιατί το κλείσαν (τα ζώα) θύμισέ μου. Κάτι αμυδρά θυμάμαι, δεν παρακολουθούσα και τόσο τότε.klg έγραψε: 18 Ιουν 2024, 14:09 Ακόμα και η NSA, που θεωρητικά έχει τεράστιο funding από την κυβέρνηση, έκλεισε το fab που είχε στο Maryland.
Κανα κόβιτ ξάνα, λες;sys3x έγραψε: 18 Ιουν 2024, 15:30
Η Κίνα δεν πρόκειται να "μπει" στην Ταϊβάν, έχουνε μπει ήδη οι Αμερικάνοι στην Ταϊβάν, κανονικά έχουνε μπει, η Κίνα απλά περιμένει την κόρη της να γυρίσει πίσω στην αγκαλιά της, και ξες κάτι; θα γυρίσει τελικά, είτε επειδή δεν είναι αρκετά χαζή για να μην γυρίσει, είτε από ανάγκη είτε συνδυαστικά κάπως.
Αυτό είναι το καλό σενάριο, το κακό σενάριο δεν θέλω να το ξεστομίσω καν και είμαι απολύτως σίγουρος ότι ΔΕΝ είναι αυτό που νομίζεις (κάτι σε ευρείας κλίμακας πόλεμο ποντάρω) αλλά κάτι πολύ πολύ πολύ χειρότερο...
![]()
Άιντε, μολόγα, μη μας κρατάς σε αγωνία.
μπηκανε σε πολεμο, τα πραγματα θα προχωρήσουν γρηγορα τωρα. Το 27 πρεπει να βγουν ολα μς αμδ και ιντελ απο την κινα, για τους ιδιους λογους με τους αλλους, κρατική ασφαλεια και καλα.Imperium έγραψε: 18 Ιουν 2024, 15:32Συμφωνώ - και εγώ δεν το βλέπω να γίνεται άνετα σε 5-10 χρόνια, ασε που μπορει να πέσει βούδουλας στην ASML, αλλά σε βάθος χρόνου ποιός ξέρει, όπως λες...klg έγραψε: 18 Ιουν 2024, 15:15 Δεν ξέρω που το στηρίζεις αυτό, μπορεί σε βάθος 20ετίας να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά σε 5-10 χρόνια δε βλέπω πώς. Ειδικά άμα σκεφτείς ότι crucial κομμάτια του supply chain για ένα fab, είναι 100% σε δυτικό control.
Το κακό είναι οτι η Δύση έχει χάσει και την βούληση και τον μπουσουλα. Το όραμα, βασικά...
οκ ειναι πολυ δυσκολο, αλλα κανονικα η χουαγεη επρεπε να εχει πεθανει, ανεκαμψαν ομως, δεν θα κατσουν απλα να χασουν.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 18 Ιουν 2024, 15:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 13 Απαντήσεις
- 590 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
-
- 5 Απαντήσεις