!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γάτες.... μιάου!

Φιλοζωικό αίσθημα, συζητήσεις, προβληματισμοί. Εκπαίδευση, φροντίδα & συμβουλές.
the comet the course the tail

Re: Γάτες.... μιάου!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail »

aLiCat έγραψε: 05 Ιαν 2021, 21:52
the comet the course the tail έγραψε: 05 Ιαν 2021, 21:41 το σάββατο έκλεισα να πάω το πριτσικουτσέλι για στείρωση και έχω αγχωθεί.
Τα έχω περάσει με την προηγούμενη γατούλα που είχα και καταλαβαίνω...
Για μας που τα εμπιστευόμαστε στα χέρια τους ένα άγχος αν όλα θα πάνε καλά, αλλά για τους γιατρούς είναι μια επέμβαση ρουτίνας.
Εύχομαι και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά τελικά, κουράγιο κι αισιοδοξία και το πριτσικουτσελάκι θα μπει αισίως στο κλαμπ των στειρωμένων. :)
έχω αγχωθεί με δύο πράγματα. το μετεγχειρητικό στάδιο και το αν το πριτσικουτσέλι μου το συγχωρέσει ποτέ. γι' αυτό σκέφτομαι να μην την πάω εγώ στην γιατρό. μάλλον θα το αναλάβει άλλος. :102:
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

και εγω βλεπω τις αρχιδαρες του και κλαιω πως θα του το κανω αυτο...
Άβαταρ μέλους
aLiCat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από aLiCat »

the comet the course the tail έγραψε: 05 Ιαν 2021, 22:15
the comet the course the tail έγραψε: 05 Ιαν 2021, 21:41 το σάββατο έκλεισα να πάω το πριτσικουτσέλι για στείρωση και έχω αγχωθεί.
Για μας που τα εμπιστευόμαστε στα χέρια τους ένα άγχος αν όλα θα πάνε καλά, αλλά για τους γιατρούς είναι μια επέμβαση ρουτίνας.
Εύχομαι και πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά τελικά, κουράγιο κι αισιοδοξία και το πριτσικουτσελάκι θα μπει αισίως στο κλαμπ των στειρωμένων. :)
έχω αγχωθεί με δύο πράγματα. το μετεγχειρητικό στάδιο και το αν το πριτσικουτσέλι μου το συγχωρέσει ποτέ. γι' αυτό σκέφτομαι να μην την πάω εγώ στην γιατρό. μάλλον θα το αναλάβει άλλος. :102:
Τα ζωάκια είναι ψυχούλες, τα σεβόμαστε και τα αγαπάμε, αλλά ας μη τα προσωποποιούμε. Δεν νομίζω να "στο κρατήσει μανιάτικο" που θα την απαλλάξεις από το να ζευγαρώνει διαρκώς, να αραδιάζει γατιά που θα κινδυνεύουν κι εκείνα στον έξω κόσμο από αρρώστειες και ατυχήματα (εκτός κι αν έχεις τη δυνατότητα να τους παρέχεις ένα χώρο προστατευμένο, μαζί με όσα απαραίτητα χρειάζονται για την καλή τους διαβίωση).

Αυτό που χρειάζεται προσοχή είναι οι πρώτες ώρες μέχρι να ξεζαλιστεί, να αρχίσει πάλι να τρώει και να ανακτά τις φυσικές της λειτουργίες και λίγες μέρες τα ράμματα να'χεις το νου σου να μη τα πειράζει. Θα σου πει κι ο γιατρός σχετικά.
Μην σε ανησυχεί αυτό λοιπόν, η γατούλα δεν πρόκειται να σου κρατήσει κακία, μούτρα κλπ, κι ούτε πρόκειται να αλλάξει χαρακτήρα, παρά θα συνεχίσει, πάλι όπως πριν, τις δραστηριότητές της.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros »

perseus έγραψε: 05 Ιαν 2021, 22:20 και εγω βλεπω τις αρχιδαρες του και κλαιω πως θα του το κανω αυτο...
το καημένο....πονάω μόνο που το λες....!!! :-? :-?
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

aLiCat έγραψε: 05 Ιαν 2021, 23:25κι ούτε πρόκειται να αλλάξει χαρακτήρα, παρά θα συνεχίσει, πάλι όπως πριν, τις δραστηριότητές της.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
aLiCat

enaon έγραψε: 05 Ιαν 2021, 23:32
aLiCat έγραψε: 05 Ιαν 2021, 23:25κι ούτε πρόκειται να αλλάξει χαρακτήρα, παρά θα συνεχίσει, πάλι όπως πριν, τις δραστηριότητές της.
Εικόνα
:003:
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
the comet the course the tail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail »

aLiCat έγραψε: 05 Ιαν 2021, 23:25

Τα ζωάκια είναι ψυχούλες, τα σεβόμαστε και τα αγαπάμε, αλλά ας μη τα προσωποποιούμε. Δεν νομίζω να "στο κρατήσει μανιάτικο" που θα την απαλλάξεις από το να ζευγαρώνει διαρκώς, να αραδιάζει γατιά που θα κινδυνεύουν κι εκείνα στον έξω κόσμο από αρρώστειες και ατυχήματα (εκτός κι αν έχεις τη δυνατότητα να τους παρέχεις ένα χώρο προστατευμένο, μαζί με όσα απαραίτητα χρειάζονται για την καλή τους διαβίωση).

Αυτό που χρειάζεται προσοχή είναι οι πρώτες ώρες μέχρι να ξεζαλιστεί, να αρχίσει πάλι να τρώει και να ανακτά τις φυσικές της λειτουργίες και λίγες μέρες τα ράμματα να'χεις το νου σου να μη τα πειράζει. Θα σου πει κι ο γιατρός σχετικά.
Μην σε ανησυχεί αυτό λοιπόν, η γατούλα δεν πρόκειται να σου κρατήσει κακία, μούτρα κλπ, κι ούτε πρόκειται να αλλάξει χαρακτήρα, παρά θα συνεχίσει, πάλι όπως πριν, τις δραστηριότητές της.
βασικά δεν θέλω να με συνδέσει με μια δυσάρεστη εμπειρία. θα περιμένω να μου την φέρουν σπίτι. να την σώσω από τους κακούς που της κόψαν την κοιλίτσα. :102:
Άβαταρ μέλους
aLiCat

tanipteros έγραψε: 05 Ιαν 2021, 23:29
perseus έγραψε: 05 Ιαν 2021, 22:20 και εγω βλεπω τις αρχιδαρες του και κλαιω πως θα του το κανω αυτο...
το καημένο....πονάω μόνο που το λες....!!! :-? :-?
Στα αρσενικά είναι πιο εύκολη διαδικασία. :P Με το που θα συνέλθει από τη νάρκωση, θ'αρχίσει να χοροπηδάει και πάλι. :)
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon »

:003:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
aLiCat

the comet the course the tail έγραψε: 05 Ιαν 2021, 23:38
aLiCat έγραψε: 05 Ιαν 2021, 23:25

βασικά δεν θέλω να με συνδέσει με μια δυσάρεστη εμπειρία. θα περιμένω να μου την φέρουν σπίτι. να την σώσω από τους κακούς που της κόψαν την κοιλίτσα. :102:
Έλα μωρέ, μη βάζεις τόσο δράμα και, μεταξύ μας, για το πριτσικουτσέλι δεν θα έχει διαφορά ποιος θα τη μεταφέρει στο κτηνιατρείο.
Θυμάμαι όταν στείρωσα τη δική μου, δύο πράγματα με λυπούσαν μετά: το κολάρο που της είχε βάλει η κτηνίατρος για να προστατέψει τα ράμματα και η ξυρισμένη της κοιλίτσα, μέχρι να ξαναμακρύνει το τρίχωμά της.
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Άβαταρ μέλους
aLiCat

enaon έγραψε: 05 Ιαν 2021, 23:43 :003:
Εικόνα

Εικόνα
ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα »

aLiCat έγραψε: 05 Ιαν 2021, 12:03Εικόνα
ναι μωρέ το γλυκούλιμου :g094:

κόμετ μην αγχώνεσαι, όλα καλά θα πάνε :g094:
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους
Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus »

απο τις 9 τωρα ξυπνησε φοβηθηκα πως επαθε καταθλιψη
Άβαταρ μέλους
Arisvilla

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Arisvilla »

Μην φοβάστε τις στειρώσεις ρε. Στειρώστε τα και τα αρσενικά. Εγώ έχω στειρώσει 8 γατιά. Από αυτά που στείρωσα ακόμα και αυτά που ήταν έξω μόνο ένα πέθανε νωρίς (το πάτησε αυτοκίνητο) Οσα ζουν έξω αστείρωτα δεν ζουν πάνω από 2 χρόνια. Ειχα δυο αρσενικά στην αυλή (αδελφάκια) που δεν τα στείρωσα και το μετάνιωσα γιατί κολλησαν aids και λοιμώδη περιτονίτιδα μετά και πέθαναν και τα δυο μικρά (3-4 ετών). Δεν παθαίνουν τίποτε από την εγχείρηση. Αντιβίωση θα τα δίνετε για 4-5 μέρες και ολα καλά. Απλώς μετά για αυτά που είναι μέσα προσέξτε το βάρος. Τα δικά μου έχουν γίνει αρκούδες αν και τα δίνω ειδικη τροφή για στειρωμενα. Ειδικά ο αρσενικός είναι 8 κιλά σχεδόν.
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

Arisvilla έγραψε: 06 Ιαν 2021, 14:00 Μην φοβάστε τις στειρώσεις ρε. Στειρώστε τα και τα αρσενικά. Εγώ έχω στειρώσει 8 γατιά. Από αυτά που στείρωσα ακόμα και αυτά που ήταν έξω μόνο ένα πέθανε νωρίς (το πάτησε αυτοκίνητο) Οσα ζουν έξω αστείρωτα δεν ζουν πάνω από 2 χρόνια. Ειχα δυο αρσενικά στην αυλή (αδελφάκια) που δεν τα στείρωσα και το μετάνιωσα γιατί κολλησαν aids και λοιμώδη περιτονίτιδα μετά και πέθαναν και τα δυο μικρά (3-4 ετών). Δεν παθαίνουν τίποτε από την εγχείρηση. Αντιβίωση θα τα δίνετε για 4-5 μέρες και ολα καλά. Απλώς μετά για αυτά που είναι μέσα προσέξτε το βάρος. Τα δικά μου έχουν γίνει αρκούδες αν και τα δίνω ειδικη τροφή για στειρωμενα. Ειδικά ο αρσενικός είναι 8 κιλά σχεδόν.
:o
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ζώα & άνθρωπος”