Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης.Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Arisvilla έγραψε: 14 Απρ 2020, 20:26
Ακουγα σημερα εναν Ιταλο επιδημιολογο στο bbc και αναφεροταν στο θεμα. Ελεγε οτι η αποκλιμακωση στην Ευρωπη ειναι πιο αργη απο την Κινα γιατι εκει περιορισαν γρηγορα τον ιο σε μια πολη. Πραγμα που δεν εγινε στην Ευρωπη και εξαπλωθηκε σε ολη την επικρατεια των χωρων. Υποστηριζε οτι θα εχουμε στην Ιταλια την εικονα της Κινας στα μεσα του Ιουνη.
Παραμενουν πολλα ερωτηματικα στην περιπτωση της Κινας.
Οπως και να 'χει, η Ευρωπη θα αρχισει να βλεπει φως στο τουνελ σε κανα μηνα.
Γιατι ακομη και να πεσει ο αριθμος των θυματων, ακομη και αν φτασεις να μετρας πχ 50 την ημερα (για Ιταλια και Ισπανια λεω) και παλι ειναι μεγαλος ο αριθμος.
Επισης, απο ο,τι λενε, αυτο που βλεπουμε σημερα ειναι αποτελεσμα ενεργειων και συμβαντων 20 ημερων πριν.
Υπαρχει δηλαδη μια καθυστερηση αναμεσα στην διαδοση του ιου και του αποκορυφωματος της νοσου για συγκεκριμενα περιστατικα της ταξης των 3 εβδομαδων.
Ακουγα σημερα εναν Ιταλο επιδημιολογο στο bbc και αναφεροταν στο θεμα. Ελεγε οτι η αποκλιμακωση στην Ευρωπη ειναι πιο αργη απο την Κινα γιατι εκει περιορισαν γρηγορα τον ιο σε μια πολη. Πραγμα που δεν εγινε στην Ευρωπη και εξαπλωθηκε σε ολη την επικρατεια των χωρων. Υποστηριζε οτι θα εχουμε στην Ιταλια την εικονα της Κινας στα μεσα του Ιουνη.
Γιατι ακομη και να πεσει ο αριθμος των θυματων, ακομη και αν φτασεις να μετρας πχ 50 την ημερα (για Ιταλια και Ισπανια λεω) και παλι ειναι μεγαλος ο αριθμος.
Επισης, απο ο,τι λενε, αυτο που βλεπουμε σημερα ειναι αποτελεσμα ενεργειων και συμβαντων 20 ημερων πριν.
Υπαρχει δηλαδη μια καθυστερηση αναμεσα στην διαδοση του ιου και του αποκορυφωματος της νοσου για συγκεκριμενα περιστατικα της ταξης των 3 εβδομαδων.
Το ειπε και αυτο ο επιδημιολογος. Βασικα ειπε οτι αν χαλαρωσουν τα μετρα πχ στα τελη Μαιου τον αν θα υπαρχει αναζοπυρωση του ιου θα το ξερουμε Αρχες Ιουλιου.
Κοιτάζω τη μεγάλη εικόνα, όχι μόνο την Ιταλία, Ολλανδίες, Πορτογαλίες, Ιρλανδίες, Γαλλία κλπ.
Πολύ αργή η αποκλιμάκωση, ας ελπίσουμε να αλλάξουν τα δεδομένα το δεύτερο μισό του μήνα.
Επίσης, πολύ διαφορετική η νοσηρότητα του ιού σε σχέση με την Κίνα, νομίζω ότι στη Δύση την πάτησαν και εξαιτίας αυτής της παραμέτρου. Ή οι Κινέζοι είπαν συνειδητά τεράστια ψεύδη ή υπάρχει διαφορά στα αντισώματα που είχαν ήδη αναπτύξει οι Ασιάτες γιατί η αλήθεια είναι ότι και άλλες ασιατικές χώρες παρουσιάζουν μικρότερη νοσηρότητα.
Στην Κινα ειχαμε αποτομη επιβραδυνση της επιδημιας που με βαση και τα στοιχεια που ειδαμε απο την Ευρωπη δεν δικαιολογειται, ειδικα αν συνυπολογισουμε οτι και εκει (στην Κινα) υπηρξε καποια στιγμη ενα βιαιο ξεσπασμα που για να εξομαλυνθει απαιτουσε περισσοτερο χρονο απο αυτον που χρειαστηκε τελικα. Δεν μπορω να μπω στην λογικη των κινεζων, ειναι μυστικοπαθες το ολο καθεστως, αργησε να επικοινωνησει προς τα εξω την κατασταση.
Η φυσιολογικη πορεια δηλαδη ειναι αυτη η αργη αποκλιμακωση που παρατηρειται στην Ευρωπη.
Ναι αλλα αφησαν οσους θελανε να φυγουνε απο την Κινα να το κανουνε και γεμισαν τον πλανητη...Η σταση της Κινας ειναι απολυτως υποπτη.
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
Northern Spirit έγραψε: 14 Απρ 2020, 21:29
Ναι αλλα αφησαν οσους θελανε να φυγουνε απο την Κινα να το κανουνε και γεμισαν τον πλανητη...Η σταση της Κινας ειναι απολυτως υποπτη.
Ναι οι κομμουνιστες κινεζοι φταινε που οι αξιωματουχοι του Τραμπ και της ΕΕ λεγανε μεχρι της αρχες μαρτιου dont worry no problem.
kameron έγραψε: 14 Απρ 2020, 20:01
Επίσης, πολύ διαφορετική η νοσηρότητα του ιού σε σχέση με την Κίνα, νομίζω ότι στη Δύση την πάτησαν και εξαιτίας αυτής της παραμέτρου. Ή οι Κινέζοι είπαν συνειδητά τεράστια ψεύδη ή υπάρχει διαφορά στα αντισώματα που είχαν ήδη αναπτύξει οι Ασιάτες γιατί η αλήθεια είναι ότι και άλλες ασιατικές χώρες παρουσιάζουν μικρότερη νοσηρότητα.
Στην Κίνα και 300.000 άτομα να πέθαναν δεν θα το μάθεις ποτέ αν δεν αλλάξει το καθεστώς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Ναι οι κομμουνιστες κινεζοι φταινε που οι αξιωματουχοι του Τραμπ και της ΕΕ λεγανε μεχρι της αρχες μαρτιου dont worry no problem.
Στις 12 Μαρτίου κήρυξε πανδημια ο ΠΟΥ που ενημερωνοταν απο Κινα
Δεν ξέρω τί γράφουν οι ξυπνητζήδες, αλλά η κινέζα μου είχε συνάντηση με πελάτες στο πεκίνο από την περασμένη εβδομάδα. Με μάσκα και σε απόσταση, αλλά διά ζώσης. Έχουν δε δώσει ημερομηνίες για ευρύτερες συναντήσεις σε γκρουπ από 27 απρ
nick έγραψε: 14 Απρ 2020, 22:59
Στις 12 Μαρτίου κήρυξε πανδημια ο ΠΟΥ που ενημερωνοταν απο Κινα
Επιδημια=ασθενεια που υπαρχει σε μια περιοχη του κοσμου
Πανδημια=ασθενεια που εξαπλωνεται παντου
Μπορεις να μας πεις γιατι να κυρηξει ο ΠΟΥ πανδημια πριν γινει πανδημια? Εκ των υστερων ολοι ειναι μετα χρηστον προφητες. Η ουσια ειναι οτι καποιοι προσπαθουν να μας πεισουν εδω περα οτι ο κομμουνιστης κινεζος θα επρεπε αν ενδιαφερεται περισσοτερο απο τον καπιταλιστη Τραμπ για τις ζωες των Αμερικανων. Γιατι?
vatraxos έγραψε: 14 Απρ 2020, 23:19
Πολύ άσχημα σήμερα οι ΗΠΑ
Τι λες! Αφού ο πίθηκας είπε ότι πάνε καλά.
Δεν ξέρω, δεν ρώτησα και τον ΓΓ, ποια είναι η εξειδικευμένη γνώμη του.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Σε όλα τα θέματα ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του και ποτέ δεν υπάρχει έπαθλο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Το ειπε και αυτο ο επιδημιολογος. Βασικα ειπε οτι αν χαλαρωσουν τα μετρα πχ στα τελη Μαιου τον αν θα υπαρχει αναζοπυρωση του ιου θα το ξερουμε Αρχες Ιουλιου.
Τα πάντα θα κριθούν το φθινόπωρο...Ας ελπίσουμε να έχει βγει εμβόλιο...