!!! DEVELOPMENT MODE !!!

The Childfree Life

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.

Έχετε παιδιά;

1) Ναι, έχω και δε θα το άλλαζα με τίποτα
29
39%
2) Ναι, έχω αλλά δεν είχα υπολογίσει το ζόρι, ίσως αν είχα τώρα επιλογή να μην έκανα
3
4%
3) Όχι δεν έχω αλλά θέλω να κάνω
20
27%
4) Όχι δεν έχω και ούτε θέλω να κάνω
23
31%

Σύνολο ψήφων: 75

Άβαταρ μέλους
Αγις

Re: The Childfree Life

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Ίφιδα έγραψε: 01 Ιουν 2018, 21:43 Δε μιλάω στη θεωρία. Υπάρχουν ένα σωρό άνθρωποι που γεννήθηκαν φτωχαδάκια κι ειναι καλύτεροι κι έχουν προσφέρει περισσότερα απ όσα άλλοι που δε γεννηθηκαν φτωχαδάκια. Σοβαρά τώρα συζητάμε για τέτοια πράγματα και τα βρίσκετε λογικά;
Σωστά.
Το πρόβλημα είναι όμως σε εμάς - πατέρα και μητέρα - και τι δεξιότητες εχουμε και μπορούμε να τους μεταδώσουμε όσο μεγαλώνουν που θα τους είναι και χρήσιμα - ενω συγχρόνως περνάμε πολλές δημιουργικές ώρες μαζί.
Παράδειγμα. Φροντίσαμε να μάθουμε Αγγλικά σε επίπεδο που να μπορούμε να το διδάξουμε τώρα που δεν έχουμε χρήματα για τέτοιες ''πολυτέλειες'' ; Ενα μουσικό όργανο που θα το βοηθήσει να συμμετέχει σε κάποια σχολική μπάντα ; Nα του ''φτιάξουμε'' από κομμάτια φθηνα μεταχειρισμένα να ανακατασκευάσουμε και να συντηρούμε μαζί ποδήλατο ; Κλπ
Οι περίφημες δραστηριότητες που όλα τα παιδιά θέλουν να συμμετέχουν κοστίζουν πολλά σε χρήμα πού έτσι εξοικονομούμε για να του παρέχουμε οσο καλύτερη τροφή και ρουχισμό.
Αγκαλιές και να δούμε μπάλλα μαζί - δεν αρκούν.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Ίφιδα έγραψε: 01 Ιουν 2018, 21:25 Καλός γονιός δεν είναι αυτός που παίρνει το καλύτερο δώρο στο παιδί του, αυτός που του αγοράζει το παντελονάκι και τα παπουτσάκια των 1000 γιούρο και το γράφει σε ιδιωτικο, αλλά αυτός που ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ με το παιδί του. Αυτός που παίζει μαζί του, που του διαβάζει, που το αγκαλιάζει.
Τα παιδιά μπορεί να παίζουν 10 ώρες με ένα κουτί ή μια μπάλα απο αλουμινόχαρτο και να ασχοληθούνε 10 λεπτά με το πιάνο των 100 γιούρο.
Εκτός από αγκαλιά και μπάλα από αλουμινόχαρτο, χρειάζεται ρεύμα, ρούχα και φαγητό. Και κάποιος που βγάζει 500 ευρώ με το ζόρι τα παρέχει αυτά στον εαυτό του.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

οταν ο ανδρας εργατης και υπαλληλος μπαινει στο περιθωριο απο το συστημα το αποτελεσμα ειναι η σαρωτικη υπογεννητικοτητα
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα »

Και πως ακριβως θελετε να απαγορέψετε στους φτωχους να κανουν παιδιά; Θα τους στειρωνετε; Θα υποχρεωνετε τις γυναικες που ειναι εγκυες να κανουν έκτρωση;
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Ίφιδα έγραψε: 02 Ιουν 2018, 00:44 Και πως ακριβως θελετε να απαγορέψετε στους φτωχους να κανουν παιδιά; Θα τους στειρωνετε; Θα υποχρεωνετε τις γυναικες που ειναι εγκυες να κανουν έκτρωση;
Όχι, δεν είναι απαραίτητο. Θα τα παίρνουμε μόλις γεννηθούν. Θα δίνουμε και 500 ευρώ για τον κόπο της γυναίκας. Πιστεύω είναι δίκαιο να αμειφθεί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
[42]

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από [42] »

καλή ιδεά. έτσι θα εξαλειφθεί και το φαινόμενο της φτώχειας.
Άβαταρ μέλους
lyna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna »

:smt005:
~~¥~~
Άβαταρ μέλους
Βινόσαυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βινόσαυρος »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 01 Ιουν 2018, 21:48 Εγώ πάντως ξέρω πάρα πολλούς που λένε ότι δε θέλουν να κάνουν παιδί όσο έχουν χαμηλό μισθό γιατί δε θα μπορούν να του προσφέρουν, και το λένε ως προσωπικό κριτήριο όχι επειδή πιστεύουν στην ευγονική.
ανα μονάδα ίσως να ισχύει, ανα σύνολα όμως φαίνεται πως όσο πιο πολυ ευημερεί μια χώρα τόσο λιγότερο γεννάει παιδιά.
Αυτό σαν τάση.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Άβαταρ μέλους
enterprise-psi
Υπερσυντονιστής
Phorum.gr user: enterprise-psi
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enterprise-psi »

Η ευγονική έπρεπε να εφαρμοστεί πριν την 20ετια ΠΑΣΟΚ, τώρα είναι αργά.
The business man whose master plan controls the world each day,
Is blind to indications of his species slow decay.
Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης »

για ολα ειναι υπευθυνος ο καπιταλισμος και η γυναικοκρατια που αναπαραγουν την φτωχεια
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα
Άβαταρ μέλους
dna replication
Phorum.gr user: dna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication »

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

ο λόγος για τον οποίο κάνουμε παιδιά, είναι γιατί ξέρουμε τι μαλάκες είμαστε και θέλουμε να υπάρξουν κάποιοι καλύτεροι από εμάς που δεν θα επαναλάβουν τα λάθη και τις βλακείες μας.

σίγουρα το παιδί σου μαθαίνει την υπομονή, απομυζά το οξυγόνο σου, τον ελεύθερο σου χρόνο, τις σκέψεις σου. αντιστέκεται, εναντιώνεται, τραβά το σκοινί, τραβά το χαλάκι κάτω απ' τα πόδια σου. μια συνεχής πρόκληση, ένα στοίχημα με τον εαυτό σου, θα γίνει καλύτερος από μένα, σοφότερος, εντιμότερος. θα γίνει ΑΝΘΡΩΠΟΣ σε μια κοινωνία ΑΝΘΡΩΠΩΝ οι οποίοι θα συνεργάζονται για το κοινό καλό και δεν θα βγάζουν ο ένας τα μάτια του άλλου.

για αυτόν και μόνο τον λόγο κάνουμε παιδιά. όλοι οι υπόλοιποι (λόγοι) άνευ σημασίας και περιεχομένου.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Άβαταρ μέλους
lyna

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lyna »

Γεια σου ρε χελγκα με τις επεξηγήσεις σου

Εγώ παιδιά θα έκανα γτ θα ήθελα απλώς να έχω δικά μου και μέχρι εκεί.
~~¥~~
Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike »

Gherschaagk έγραψε: 05 Ιουν 2018, 23:03 ο λόγος για τον οποίο κάνουμε παιδιά, είναι γιατί ξέρουμε τι μαλάκες είμαστε και θέλουμε να υπάρξουν κάποιοι καλύτεροι από εμάς που δεν θα επαναλάβουν τα λάθη και τις βλακείες μας.

σίγουρα το παιδί σου μαθαίνει την υπομονή, απομυζά το οξυγόνο σου, τον ελεύθερο σου χρόνο, τις σκέψεις σου. αντιστέκεται, εναντιώνεται, τραβά το σκοινί, τραβά το χαλάκι κάτω απ' τα πόδια σου. μια συνεχής πρόκληση, ένα στοίχημα με τον εαυτό σου, θα γίνει καλύτερος από μένα, σοφότερος, εντιμότερος. θα γίνει ΑΝΘΡΩΠΟΣ σε μια κοινωνία ΑΝΘΡΩΠΩΝ οι οποίοι θα συνεργάζονται για το κοινό καλό και δεν θα βγάζουν ο ένας τα μάτια του άλλου.

για αυτόν και μόνο τον λόγο κάνουμε παιδιά. όλοι οι υπόλοιποι (λόγοι) άνευ σημασίας και περιεχομένου.
Νομίζω ότι ο βασικότερος λόγος που κάνουμε παιδιά, είναι αυτό το κοινότυπο και τρε μπανάλ, η διαιώνιση του είδους.
Μπορεί να έχουμε προχωρήσει αρκετά σε διάφορα πράγματα από την εποχή που κατεβήκαμε απ' τα δέντρα, μπορεί να έχουμε αναπτύξει έναν εγκέφαλο ικανό να φιλοσοφεί ακόμα και για τέτοια προαιώνια θέματα, αλλά κάποια πράγματα πιστεύω ότι ακόμα ορίζονται από τα βασικά ορμέφμυτά μας. Αυτή είναι η άποψή μου.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk »

shrike έγραψε: 06 Ιουν 2018, 11:32 ......
Νομίζω ότι ο βασικότερος λόγος που κάνουμε παιδιά, είναι αυτό το κοινότυπο και τρε μπανάλ, η διαιώνιση του είδους.
Μπορεί να έχουμε προχωρήσει αρκετά σε διάφορα πράγματα από την εποχή που κατεβήκαμε απ' τα δέντρα, μπορεί να έχουμε αναπτύξει έναν εγκέφαλο ικανό να φιλοσοφεί ακόμα και για τέτοια προαιώνια θέματα, αλλά κάποια πράγματα πιστεύω ότι ακόμα ορίζονται από τα βασικά ορμέφμυτά μας. Αυτή είναι η άποψή μου.
μεταξύ μας, κι η δική μου άποψη αυτή ακριβώς είναι. αλλά εφόσον τον ανέπτυξα τον εγκέφαλο, μπορώ να το φιλοσοφίσω και λίγο και να παραδεχτώ πως λίγο-πολύ είμαστε όλοι σκατόψυχοι και πως το μόνο που μπορεί να σώσει κι εμάς και τον πλανήτη είναι μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”