Alien666 έγραψε: 27 Οκτ 2019, 11:38
Στο σημείο αυτό, θα θίξω ένα ζήτημα που κανονικά θα έπρεπε να το ανοίξω σε νέο νήμα, αλλά εφόσον έχει να κάνει με τον τρόπο που έχουμε μάθει να συζητάμε στο forums.gr, θα το πω εδώ.
Εννοείται ότι από άποψη πληθυσμού η κοινότητα εδώ είναι σαφώς ανώτερη και πολύ πιο εξελιγμένη. Το ίδιο και το interface. Ωστόσο επειδή έχουμε αρχίσει να μεταφερόμαστε εδώ σιγά-σιγά, θα ήθελα τη συμβολή σας σε ένα συνήθειο που έχουμε διαμορφώσει στο forums.gr σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις.
Τις προάλλες έκανα εδώ μια ιστορική αναδρομή και παρέθεσα κάποια στοιχεία από έγκυρες πηγές. Σε κάποιον δεν του άρεσαν τα στοιχεία αυτά και τα αντιμετώπισε σαν να ήταν η δική μου άποψη. Εμένα η πρόθεσή μου ήταν να κάνω μια ιστορική αναδρομή, επομένως παρέθεσα τα πιο "ουδέτερα" και "αντικειμενικά" στοιχεία που βρήκα.
Λίγες μέρες πιο μετά, απάντησα σε κάποιον άλλο που είχε μια άποψη με την οποία διαφωνούσα, παραθέτοντας επιστημονικά τεκμηριωμένες απόψεις από κάποια πηγή. Προς μεγάλη μου έκπληξη, διαπίστωσα ότι το να επικαλείσαι καταγεγραμένα επιστημονικά στοιχεία, δεν πολυμετράει εδώ πέρα.
Προσέξτε τώρα: Δεν ισχυρίζομαι ότι αν κάποιος παραθέσει μία πηγή που έχει μεγάλο βαθμό εγκυρότητας αρκεί για να υποστηρίξει αυτά που πιστεύει για κάποιο ζήτημα. Οι εξωτερικές πηγές μπορεί κάλλιστα να είναι κατευθυνόμενες, κατασκευασμένες κλπ.
ΟΜΩΣ πρέπει να υπάρχει κάποια αντικειμενική βάση για να συνενοούμαστε. Ούτε και θεωρώ ότι οφείλουν όλοι να παραθέτουν πηγές που να στηρίζουν την άποψή τους. Απλώς μου κάνει εντύπωση το πόσο μη εξοικειωμένοι είναι κάποιοι χρήστες σε αυτή τη μορφή διαλόγου.
Τι να κάνουμε τώρα, αν εσύ έχεις μια άποψη Χ για κάποιο θέμα και εγώ σου παραθέτω επιστημονικά στοιχεία που την αντικρούουν, οφείλεις να παραθέσεις επίσης επιστημονικά στοιχεία που αντικρούουν τα δικά μου.
Κάπως έτσι γινόταν ο διάλογος στο forums.gr γι' αυτό και μου κάνει εντύπωση η στάση μερικών εδώ που λένε "στα τέτοια μου τι λένε οι ειδικοί για την άποψή σου, εγώ ξέρω καλύτερα".
Δεν θέλω τα παραπάνω να ερμηνευτούν ως γκρίνια, ούτε και επιδιώκω με αυτά να αλλάξω τα "ήθη" του παρόντος ιστότοπου. Προφανώς εδώ, όταν κάποιος έχει μία άποψη, αυτό αρκεί όσο ατεκμηρίωτη κι αν είναι η άποψή του.
Απλώς σας προτείνω μία νέα μορφή διαλόγου που πρέπει τουλάχιστον να τη λάβετε υπόψην. Γιατί όταν κάποιος παραθέτει επίσημα στοιχεία που υποστηρίζουν μία άποψη και η απάντηση που λαμβάνει είναι "χέστηκα για τα επίσημα στοιχεία", μπορεί αυτός ο κάποιος να θυμώσει και να εκλάβει την απάντηση ως τρολάρισμα.