Το DNA πρώτα απ' όλα. Δεύτερον, τα εγκεφαλικά κύτταρα δεν αναπληρώνονται. Μπορεί το μυαλό μας να αλλάζει και να προστίθενται πράγματα, αλλά τα ίδια τα κύτταρα μένουν ίδια. Είναι από τα λίγα κύτταρα του οργανισμού μας που δεν αναπληρώνονται.paul25 έγραψε: 25 Οκτ 2019, 03:06Ποια ειναι η ουσια σου λοιπον; Εννοεις τις σκεψεις σου και τα πιστευω σου; Διοτι και αυτα αλλαζουν με τη παροδο του χρονου, ποια στοιχεια μενουν διαχρονικα αναλοιωτα που αποτελουν την ουσια σου;hellegennes έγραψε: 25 Οκτ 2019, 01:50 Αυτό ΕΙΝΑΙ μια φιλοσοφική ερώτηση με υπαρκτό νόημα και είναι κάτι που έχει συζητηθεί αμέτρητες φορές μέσα στον 20ό αιώνα που αποκτήσαμε ένα μεγάλο μέρος απ' αυτές τις γνώσεις. Το ότι δεν έχουμε το ίδιο σώμα είναι ένα γεγονός που αναγνώριζαν οι άνθρωποι από πάντα. Μεγαλώνουμε ως ένα σημείο, μπορεί να παχαίνουμε και να αδυνατίζουμε και μετά γερνάμε. Για την φιλοσοφική θεώρηση όμως παραμέναμε ο ίδιος άνθρωπος γιατί η ουσία του ποιοι είμαστε ήταν στον νου ή την ψυχή (ανάλογα το φιλοσοφικό/θρησκευτικό πλαίσιο της εκάστοτε κουλτούρας και εποχής). Αυτή η θεώρηση άρχισε να αλλάζει όταν ανακαλύψαμε ότι αυτό που είμαστε βρίσκεται στον εγκέφαλο και ο εγκέφαλος αλλάζει.
Από εκεί προκύπτουν ερωτήματα όπως: «θα απαντούσε με τον ίδιο τρόπο ο 18χρονος εαυτός μου σε μια συγκεκριμένη ερώτηση»; Κι αν όχι, είναι το ίδιο άτομο;
Αλλά όλο αυτό είναι διαφορετικό. Αυτές είναι ουσιαστικές αλλαγές που συμβαίνουν από μόνες τους. Η αλλαγή φαινοτυπικών χαρακτηριστικών δεν είναι αλλαγή ουσίας.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
«Σερβιέτες όχι μόνο για γυναίκες»: Γιατί αφαιρούν από την συσκευασία το φύλο
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
- hellegennes
Re: «Σερβιέτες όχι μόνο για γυναίκες»: Γιατί αφαιρούν από την συσκευασία το φύλο
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Re: «Σερβιέτες όχι μόνο για γυναίκες»: Γιατί αφαιρούν από την συσκευασία το φύλο
Αυτο ειναι μεγαλη κουβεντα, ωστοσο η αντιπαραθεση και το αδιεξοδο ειναι σε θεωρητικο και οχι σε πρακτικο επιπεδο.ST48410 έγραψε: 25 Οκτ 2019, 03:19 Αυτή η αίσθηση της ταυτότητας που σε ακολουθεί σε όλη την εξέλιξη της ζωής σου. Έτσι σήμερα εσύ ξέρεις ότι είσαι ο paul25 που πριν 3 χρόνια έκανες αυτό, πριν 13 εκείνο και πριν 23 κάτι άλλο. Και κάθε νέα εμπειρία προστίθεται και εμπλουτίζει αυτό που είσαι αλλά δεν γίνεσαι μια άλλη μονάδα. Πέρα από ψυχικές παθήσεις ακόμα και ο κοινωνικός σου περίγυρος σε αντιλαμβάνονται ως έναν (με τις διάφορες όψεις μιας προσωπικότητας) και η ίδια η πολιτεία σε αντιμετωπίζει έτσι. Δεν μπορείς να κάνεις ένα φόνο και μετά να ισχυρισθείς ότι τον έκανε ένας άλλος και όχι "εσύ", ό,τι αποδίδουμε ιστορικά και πολιτισμικά σε αυτό το "εσύ".
ΥΓ. Προσωπικά μου είναι ξένη η ιδέα ότι είμαι ότι δηλώσω και είναι υποχρεωμένοι οι υπόλοιποι να το σεβαστούν στον βαθμό που εγώ το θεωρώ απαραίτητο.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
- hellegennes
Φυσικά, αλλά ταυτόχρονα πρέπει κι αυτός να δεχτεί να τον λέω delusional χωρίς να απαιτεί να τον λέω ομορφόπαιδο γιατί αλλιώς προσβάλλεται.Naida έγραψε: 25 Οκτ 2019, 08:05Δεν είναι υποχρεωμένες να σε ερωτευτούν αλλά μπορούν να δεχτούν το δικαίωμα σου να αυτοαποκαλείσαι ομορφόπαιδο.adam_k έγραψε: 25 Οκτ 2019, 04:14 Η παρουσία του συμβόλου κάποτε είχε τον λόγο της. Ήταν μέρος του κινήματος για την ενδυνάμωση του ρόλου της γυναίκας και την ισότητα των φύλων. Τώρα μπορεί να είναι και ξεπερασμένο. Οπότε μείνει ή φύγει δεν μου κάνει διαφορά.
Ο αυτοπροσδιορισμός είναι κάτι που δεν δέχομαι να επιβάλετε στους γύρω. Εγώ προσδιορίζομαι σαν ομορφόπαιδο, είναι όλες τις γυναίκες του πλανήτη υποχρεωμένες να με ερωτευτούν;
Στην ιδιωτική του ζωή ο καθένας καλά κάνει και ζει όπως θέλει ή όπως μπορεί. Και αν μου το ζητήσουν όμορφα, άντε και να δεχτώ να πω τον Μπάμπη κυρία. Η τάση όμως είναι να βλέπεις ένα ντερέκι 2 μέτρα, χτισμένο μέχρι εκεί που δεν πάει, με μούσι σαν τους ZZ Top και να σου λέει με ύφος πως τολμάς και χρησιμοποιείς ανδρικό προσδιορισμό;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Επομενως για σενα ολοκληρη η μορφη που εισαι συμπιεζεται στο dna σου; Δεν λυνει το θεμα της ταυτοτητας. Αν στο καραβι του Θησεα κραταγα μονο το καταρτι του θα παρεμενε το ιδιο; Η αν χρησιμοποιουσα το ιδιο ξυλο για την ανακαινιση του θα εμενε το ιδιο;hellegennes έγραψε: 25 Οκτ 2019, 14:21
Το DNA πρώτα απ' όλα. Δεύτερον, τα εγκεφαλικά κύτταρα δεν αναπληρώνονται. Μπορεί το μυαλό μας να αλλάζει και να προστίθενται πράγματα, αλλά τα ίδια τα κύτταρα μένουν ίδια. Είναι από τα λίγα κύτταρα του οργανισμού μας που δεν αναπληρώνονται.
- hellegennes
Το DNA μου είναι το 99% του οργανισμού μου. Επίσης είπα ήδη ότι η ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης είναι ο εγκέφαλος και τα εγκεφαλικά κύτταρα δεν αλλάζουν. Το να αποκτήσω ρυτίδες είναι ισοδύναμο με το να φουσκώσει λίγο το ξύλο του πλοίου, όχι να αντικατασταθεί με άλλο σκαρί.paul25 έγραψε: 25 Οκτ 2019, 14:25Επομενως για σενα ολοκληρη η μορφη που εισαι συμπιεζεται στο dna σου; Δεν λυνει το θεμα της ταυτοτητας. Αν στο καραβι του Θησεα κραταγα μονο το καταρτι του θα παρεμενε το ιδιο; Η αν χρησιμοποιουσα το ιδιο ξυλο για την ανακαινιση του θα εμενε το ιδιο;hellegennes έγραψε: 25 Οκτ 2019, 14:21
Το DNA πρώτα απ' όλα. Δεύτερον, τα εγκεφαλικά κύτταρα δεν αναπληρώνονται. Μπορεί το μυαλό μας να αλλάζει και να προστίθενται πράγματα, αλλά τα ίδια τα κύτταρα μένουν ίδια. Είναι από τα λίγα κύτταρα του οργανισμού μας που δεν αναπληρώνονται.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Αν σε μπερδευει σκεψου ενα κλωνο σου που εχει ιδιο dna με σενα, οταν το δεις θα πεις πως εισαο εσυ;hellegennes έγραψε: 25 Οκτ 2019, 14:28Το DNA μου είναι το 99% του οργανισμού μου. Επίσης είπα ήδη ότι η ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης είναι ο εγκέφαλος και τα εγκεφαλικά κύτταρα δεν αλλάζουν. Το να αποκτήσω ρυτίδες είναι ισοδύναμο με το να φουσκώσει λίγο το ξύλο του πλοίου, όχι να αντικατασταθεί με άλλο σκαρί.paul25 έγραψε: 25 Οκτ 2019, 14:25Επομενως για σενα ολοκληρη η μορφη που εισαι συμπιεζεται στο dna σου; Δεν λυνει το θεμα της ταυτοτητας. Αν στο καραβι του Θησεα κραταγα μονο το καταρτι του θα παρεμενε το ιδιο; Η αν χρησιμοποιουσα το ιδιο ξυλο για την ανακαινιση του θα εμενε το ιδιο;hellegennes έγραψε: 25 Οκτ 2019, 14:21
Κι εγώ μπορώ να σε λέω ξανθούλα κοπελιά. Είσαι;hellegennes έγραψε: 25 Οκτ 2019, 14:23Φυσικά, αλλά ταυτόχρονα πρέπει κι αυτός να δεχτεί να τον λέω delusional χωρίς να απαιτεί να τον λέω ομορφόπαιδο γιατί αλλιώς προσβάλλεται.Naida έγραψε: 25 Οκτ 2019, 08:05Δεν είναι υποχρεωμένες να σε ερωτευτούν αλλά μπορούν να δεχτούν το δικαίωμα σου να αυτοαποκαλείσαι ομορφόπαιδο.adam_k έγραψε: 25 Οκτ 2019, 04:14 Η παρουσία του συμβόλου κάποτε είχε τον λόγο της. Ήταν μέρος του κινήματος για την ενδυνάμωση του ρόλου της γυναίκας και την ισότητα των φύλων. Τώρα μπορεί να είναι και ξεπερασμένο. Οπότε μείνει ή φύγει δεν μου κάνει διαφορά.
Ο αυτοπροσδιορισμός είναι κάτι που δεν δέχομαι να επιβάλετε στους γύρω. Εγώ προσδιορίζομαι σαν ομορφόπαιδο, είναι όλες τις γυναίκες του πλανήτη υποχρεωμένες να με ερωτευτούν;
Στην ιδιωτική του ζωή ο καθένας καλά κάνει και ζει όπως θέλει ή όπως μπορεί. Και αν μου το ζητήσουν όμορφα, άντε και να δεχτώ να πω τον Μπάμπη κυρία. Η τάση όμως είναι να βλέπεις ένα ντερέκι 2 μέτρα, χτισμένο μέχρι εκεί που δεν πάει, με μούσι σαν τους ZZ Top και να σου λέει με ύφος πως τολμάς και χρησιμοποιείς ανδρικό προσδιορισμό;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
- Καπετάν Κότας
- Phorum.gr user: Tζένη Μπότση
Naida έγραψε: 25 Οκτ 2019, 14:35Κι εγώ μπορώ να σε λέω ξανθούλα κοπελιά. Είσαι;hellegennes έγραψε: 25 Οκτ 2019, 14:23Φυσικά, αλλά ταυτόχρονα πρέπει κι αυτός να δεχτεί να τον λέω delusional χωρίς να απαιτεί να τον λέω ομορφόπαιδο γιατί αλλιώς προσβάλλεται.Naida έγραψε: 25 Οκτ 2019, 08:05
Δεν είναι υποχρεωμένες να σε ερωτευτούν αλλά μπορούν να δεχτούν το δικαίωμα σου να αυτοαποκαλείσαι ομορφόπαιδο.
ή κοντούλα λεμονιά.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
- hellegennes
Αυτό είναι οι ομοζυγωτικοί δίδυμοι. Φυσικά δεν είναι το ίδιο πρόσωπο, γιατί έχουν διαφορετικό νοητικό περιεχόμενο. Κατά τα άλλα, ναι, είναι το ίδιο πρόσωπο και συχνά έχουν πολύ παρόμοιες προσωπικότητες, σε βαθμό που άνετα ο ένας προσποιείται τον άλλον χωρίς να το καταλαβαίνεις.paul25 έγραψε: 25 Οκτ 2019, 14:30Αν σε μπερδευει σκεψου ενα κλωνο σου που εχει ιδιο dna με σενα, οταν το δεις θα πεις πως εισαο εσυ;hellegennes έγραψε: 25 Οκτ 2019, 14:28Το DNA μου είναι το 99% του οργανισμού μου. Επίσης είπα ήδη ότι η ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης είναι ο εγκέφαλος και τα εγκεφαλικά κύτταρα δεν αλλάζουν. Το να αποκτήσω ρυτίδες είναι ισοδύναμο με το να φουσκώσει λίγο το ξύλο του πλοίου, όχι να αντικατασταθεί με άλλο σκαρί.paul25 έγραψε: 25 Οκτ 2019, 14:25
Επομενως για σενα ολοκληρη η μορφη που εισαι συμπιεζεται στο dna σου; Δεν λυνει το θεμα της ταυτοτητας. Αν στο καραβι του Θησεα κραταγα μονο το καταρτι του θα παρεμενε το ιδιο; Η αν χρησιμοποιουσα το ιδιο ξυλο για την ανακαινιση του θα εμενε το ιδιο;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Κι εγώ μπορώ να σε λέω Πάγκαλο. Δεν μου είπες όμως με ποια αφορμή θα με λες έτσι.Naida έγραψε: 25 Οκτ 2019, 14:35Κι εγώ μπορώ να σε λέω ξανθούλα κοπελιά. Είσαι;hellegennes έγραψε: 25 Οκτ 2019, 14:23Φυσικά, αλλά ταυτόχρονα πρέπει κι αυτός να δεχτεί να τον λέω delusional χωρίς να απαιτεί να τον λέω ομορφόπαιδο γιατί αλλιώς προσβάλλεται.Naida έγραψε: 25 Οκτ 2019, 08:05
Δεν είναι υποχρεωμένες να σε ερωτευτούν αλλά μπορούν να δεχτούν το δικαίωμα σου να αυτοαποκαλείσαι ομορφόπαιδο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Πάντα υπήρχαν άνθρωποι ψυχικά διαταραγμένοι. Αν κάποιος απαιτεί να τον αποκαλείς μεγάλο ναπολέοντα ή μεγάλο αλέξανδρο τον πας στον ψυχιατρο, δεν τροφοδοτείς τις ψευδαισθήσεις του προσποιούμενος ότι τον πιστεύεις, δεν είναι δίκαιο και σωστό να δουλεύεις έναν ψυχικά πάσχοντα. Ομοίως τον μπάμπη τον μουσάτο που θέλει να τον αποκαλείς δεσποινίδα πρέπει να τον πας σε γιατρό όχι να το ενθαρρύνεις την τρέλα του
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
Εεε sorry τι είναι οι ομοζυγωτικοί δίδυμοι; Εχασα στο μάθημα της βιολογίας.hellegennes έγραψε: 25 Οκτ 2019, 14:52Αυτό είναι οι ομοζυγωτικοί δίδυμοι. Φυσικά δεν είναι το ίδιο πρόσωπο, γιατί έχουν διαφορετικό νοητικό περιεχόμενο. Κατά τα άλλα, ναι, είναι το ίδιο πρόσωπο και συχνά έχουν πολύ παρόμοιες προσωπικότητες, σε βαθμό που άνετα ο ένας προσποιείται τον άλλον χωρίς να το καταλαβαίνεις.paul25 έγραψε: 25 Οκτ 2019, 14:30Αν σε μπερδευει σκεψου ενα κλωνο σου που εχει ιδιο dna με σενα, οταν το δεις θα πεις πως εισαο εσυ;hellegennes έγραψε: 25 Οκτ 2019, 14:28
Το DNA μου είναι το 99% του οργανισμού μου. Επίσης είπα ήδη ότι η ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης είναι ο εγκέφαλος και τα εγκεφαλικά κύτταρα δεν αλλάζουν. Το να αποκτήσω ρυτίδες είναι ισοδύναμο με το να φουσκώσει λίγο το ξύλο του πλοίου, όχι να αντικατασταθεί με άλλο σκαρί.
We said if she 'd stop hooking I' d stop killing people. I guess we were aiming high.
- hellegennes
Μπορείς να κερδίσεις στο μάθημα του Google.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Εχεις καταλαβει οτι σε μια απαντηση φασκεις και αντιφασκεις (ιδιο προσωπο-οχι δεν ειναι ιδιο προσωπο) ενω δινεις και μια απαντηση στο περιπου (παρομοιες προσωπικοτητες) που ειναι ανεκτη σε πρακτικο επιπεδο της καθημερινης ζωης αλλα οχι σε θεωρητικο, εισαι η δεν εισαι ο ιδιος κλωνος σου;hellegennes έγραψε: 25 Οκτ 2019, 14:52Αυτό είναι οι ομοζυγωτικοί δίδυμοι. Φυσικά δεν είναι το ίδιο πρόσωπο, γιατί έχουν διαφορετικό νοητικό περιεχόμενο. Κατά τα άλλα, ναι, είναι το ίδιο πρόσωπο και συχνά έχουν πολύ παρόμοιες προσωπικότητες, σε βαθμό που άνετα ο ένας προσποιείται τον άλλον χωρίς να το καταλαβαίνεις.paul25 έγραψε: 25 Οκτ 2019, 14:30Αν σε μπερδευει σκεψου ενα κλωνο σου που εχει ιδιο dna με σενα, οταν το δεις θα πεις πως εισαο εσυ;hellegennes έγραψε: 25 Οκτ 2019, 14:28
Το DNA μου είναι το 99% του οργανισμού μου. Επίσης είπα ήδη ότι η ουσία της ανθρώπινης ύπαρξης είναι ο εγκέφαλος και τα εγκεφαλικά κύτταρα δεν αλλάζουν. Το να αποκτήσω ρυτίδες είναι ισοδύναμο με το να φουσκώσει λίγο το ξύλο του πλοίου, όχι να αντικατασταθεί με άλλο σκαρί.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 3 Απαντήσεις
- 260 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Έκτωρ Φοίνιξ
-
- 64 Απαντήσεις