!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Φέρτε κι άλλους: Φωτιά κι εξέγερση στη Μόρια

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
alexandroso

Re: Φέρτε κι άλλους: Φωτιά κι εξέγερση στη Μόρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από alexandroso »

Μπεκρής έγραψε: 04 Οκτ 2019, 15:34
alexandroso έγραψε: 04 Οκτ 2019, 14:51 Ρε συ Πατ άστε με όλοι με τις περίεργες θεωρίες σας. Δε με ενδιαφέρει ταξικά το θέμα, δεν με ενδιαφέρει θρησκευτικά, δεν με ενδιαφέρει φυλετικά, δεν με ενδιαφέρει εθνικά. Με ενδιαφέρει σαν άνθρωπος. Είναι άνθρωποι σαν και σένα και μένα που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα και τους οποίους λυπάμαι να βλέπω έτσι ενώ αισθάνομαι ντροπή για τους συμπατριώτες μου που θέλουν να τους βλέπουν σαν ανεπιθύμητους και ζώα. Αυτό είναι όλο. spare me τη ψυχανάλυση.
Σαν άνθρωπος πόσους έχεις πάρει σπίτι σου για να τους κοιμίζει και να τους ταιζεις;
Οσους Ελληνες άστεγους έχεις μαζέψει εσύ. Ούτε έναν παρακάτω.

ΥΓ Αμάν με αυτή τη μαλακία που νομίζετε ότι λέτε και κάτι.
Don't knock on masturbation. It's sex with someone I love. "Woody Allen"
Never underestimate the power of denial. "American beauty"
Μπεκρής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπεκρής »

alexandroso έγραψε: 04 Οκτ 2019, 15:35
Μπεκρής έγραψε: 04 Οκτ 2019, 15:34
alexandroso έγραψε: 04 Οκτ 2019, 14:51 Ρε συ Πατ άστε με όλοι με τις περίεργες θεωρίες σας. Δε με ενδιαφέρει ταξικά το θέμα, δεν με ενδιαφέρει θρησκευτικά, δεν με ενδιαφέρει φυλετικά, δεν με ενδιαφέρει εθνικά. Με ενδιαφέρει σαν άνθρωπος. Είναι άνθρωποι σαν και σένα και μένα που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα και τους οποίους λυπάμαι να βλέπω έτσι ενώ αισθάνομαι ντροπή για τους συμπατριώτες μου που θέλουν να τους βλέπουν σαν ανεπιθύμητους και ζώα. Αυτό είναι όλο. spare me τη ψυχανάλυση.
Σαν άνθρωπος πόσους έχεις πάρει σπίτι σου για να τους κοιμίζει και να τους ταιζεις;
Οσους Ελληνες άστεγους έχεις μαζέψει εσύ. Ούτε έναν παρακάτω.

ΥΓ Αμάν με αυτή τη μαλακία που νομίζετε ότι λέτε και κάτι.
Εσύ μιλάς για ανθρωπιστικούς λόγους. Άρα είσαι ανθρωπιστής με την τσέπη του άλλου.
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

πατησιωτης έγραψε: 04 Οκτ 2019, 15:30
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 04 Οκτ 2019, 15:04 Πάντως για να είμαστε ακριβείς ο Κεμάλ δεν ήταν ισλαμιστής.Στις
δυτικές ιδέες στηρίζονταν το αφήγημα του.Αντιιμπεριαλισμός,εθνική
ομοιογένεια,κράτος δικαίου,κοινωνικό κράτος κλπ.Οι Έλληνες θεωρούνταν
αποικιοκρατικό στοιχείο και για αυτό διώχτηκαν
Ποιάς αποικίας αποικιοκρατικό στοιχείο ήταν;σε ποιόν ανήκε η Σμύρνη και ο Πόντος τους αιώνες που προηγήθηκαν;την χονδροειδή προπαγάνδα για μερικούς μυημένους θα πούμε ή τι έλεγε στους στρατιώτες του;Μάθε ότι συνεκάλεσε συνέλευση ουλεμάδων στην Άγκυρα που κήρυξαν Τζιχάντ (ιερό πόλεμο) πριν ξεκινήσει.Και στην Αίγυπτο οι μωαμεθανοί λένε ότι οι Κόπτες είναι "αποικιοκρατικό στοιχείο". :D Οι ραγιάδες έγιναν και αποικιοκρατικό στοιχείο για να δικαιολογηθούν οι βάρβαροι.
Τον Κεμάλ ρώτα.Το κίνημα του είχε αναφορές στα ιδεολογικά
ρεύματα της Δύσης.Κοσμικός εθνικιστής ήταν ο άνθρωπος.
Οι στρατιώτες του μπορεί να τον ακολούθησαν για χίλιους
δυο λόγους,η ηγεσία του κινήματος είχε το δικό της σχέδιο.
Εξάλλου μιλάμε για εκείνον που κατήργησε το Χαλιφάτο αλλά
διατήρησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ την 04 Οκτ 2019, 15:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
alexandroso

Awesomatic έγραψε: 04 Οκτ 2019, 15:33
alexandroso έγραψε: 04 Οκτ 2019, 11:19
Spoiler
Δεν υπάρχει καμία ζήλεια γιατί απλούστατα ουδέποτε υπήρξε "όνειρο" το να γίνω πλούσιος. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με ότι έχω καταφέρει και ότι έχω. Το μόνο που υπάρχει είναι οργή για το διαγωνισμό κυνικής αδιαφορίας για συνανθρώπους μας που υποφέρουν.
Προσπαθώντας να καταλάβω γιατί τέτοια αδιαφορία και γιατί κανείς δεν σκέφτεται τους παππούδες τους και τις γιαγιάδες του που πέρασαν τα ίδια, είτε μέσω του ξεριζωμού λόγω πολέμου είτε λόγω της μετανάστευσης λόγω οικονομικής αδυναμίας, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι λείπει η ενσυναίσθηση, το να μπορέσουν να καταλάβουν το πρόβλημα του άλλου και να μπουν στα δικά του παπούτσια για μια στιγμή. Να βάλουν τον εαυτό τους στη θέση του και να ρωτήσουν τον εαυτό τους, τί θα έκανα εγώ αν βομβαρδιζόταν το σπίτι μου και η γειτονιά μου, αν σκοτώνονταν γνωστοί και φίλοι, τα παιδιά μου, οι γονείς μου; Τι θα έκανα αν δεν είχα στον ήλιο μοίρα στον τόπο μου και η πείνα θέριζε; Τι θα έκανα αν ήμουν γυναίκα ή γκέι σε σκληρό ισλαμικό καθεστώς. Τι θα έκανα τέλος πάντων όταν η ζωή στον τόπο μου ήταν στην καλύτερη αβέβαιη και το μέλλον το δικό μου και των παιδιών μου ζοφερό; Πολύ πιθανόν κι εγώ να ακολουθούσα τους δρόμους της απόγνωσης που πήραν αυτοί οι άνθρωποι όπως πριν απ αυτούς τον είχαν πάρει εκατομμύρια στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένων των παπούδων μου απ το Αιβαλί. Και πως θα ήθελα να μου συμπεριφέρονται σε αυτό το δρόμο; Σα ζώο χωρίς δικαιώματα ή σαν ανθρώπινο ον; Γιατί δεν είναι αυτό το αυτονόητο για τους ανθρώπους και το αυτονόητο είναι το να με κλείνουν σε στρατόπεδα, να μου απαγορεύουν να φύγω, να πάω εκεί που θέλω για να ζήσω, να με χαρακτηρίζουν παράνομο και παράσιτο και ανεπιθύμητο; Γιατί είναι τόσο δύσκολο να δεχτούν ότι είμαι και γω άνθρωπος όπως αυτοί παρά τις όποιες διαφορές μας σε χρώμα, εθνότητα ή θρησκεία; Ανθρωπος που κι αυτός γεννήθηκε από μάνα και πατέρα που τον αγαπούσαν, υπήρξε ή είναι ακόμα παιδί, άνθρωπος που πονάει, που ερωτεύεται, που αγαπάει όπως κι αυτοί.
Και που οφείλεται άραγε αυτή η έλλειψη ενσυναίσθησης; Κατά τη γνώμη μου, όσον αφορά τους πιο αδύναμους νοητικά, αυτό που επικρατεί είναι ο φόβος του διαφορετικού. Τρομάζουν όταν βλέπουν ανθρώπους που δεν είναι ακριβή αντίγραφά τους, που είναι διαφορετικοί, η διαφορετικότητα ενοχλεί και τρομάζει. Οι υπόλοιποι πιστεύω ότι απλά είναι πολύ καλομαθημένοι για να μπορέσουν να μπουν στο πετσί του πρόσφυγα και του μετανάστη. Καλομαθημένα κωλόπαιδα μεγαλωμένα από κλώσσες που το πιο δύσκολο πράγμα που τους συνέβη στη ζωή τους ήταν που αναγκάστηκαν να πάνε στρατό χωρίς τη μαμά τους να σκουπίζει τον κώλο τους. Θα κάνουν τις μεγάλες προσευχές, θα ανάψουν τα κεριά τους και τις λαμπάδες τους, θα δοξάσουν το όνομα του Κυρίου και μετά θα μπουν στο ίντερνετ να φωνάξουν ότι πρέπει να εξαφανιστούν οι φτωχοί, να τους διώξουν, εν ανάγκη να πνίξουν και μερικούς για να πάρουν οι άλλοι το παράδειγμα γιατί τους χαλάνε την ησυχία και δεν κάνουν το σταυρό τους στον πανάγαθο όπως αυτοί που είναι καλοί άνθρωποι.
Αν λοιπόν ψάχνεις το συναίσθημα που γεννά αυτές τις απόψεις και τις συμπεριφορές μην βαυκαλίζεσαι νομίζοντας ότι είσαι κάτι το ιδεατό που οι άλλοι προσπαθούν να γίνουν και δεν μπορούν. Απλή αηδία είναι που μετατρέπεται πότε σε θλίψη και πότε σε οργή.
Ρίχνεις το φταίξιμο σε τελείως λάθος παράγοντες, θρησκευτικούς, διαφορετικότητας κλπ ενώ, παρότι και αυτά παίζουν το ρόλο τους, το θέμα είναι κυρίως οικονομικό.

Είναι δεδομένο πως η ανεξέλεκτη εισροή χιλιάδων ανειδίκευτων, χωρίς επαγγελματικά προσόντα ή μόρφωση, δημιουργεί μεγάλη οικονομική πίεση στους φτωχούς αυτής της χώρας γιατί ακριβώς ανταγωνίζονται και συμπιέζουν τις δικές τους δουλειές και μισθούς, συμπαρασύροντας μετά σαν αλυσίδα όλους τους υπόλοιπους. Μέσα σε αυτό βάλε και την γκετοποίηση περιοχών που αναγκάζει χιλιάδες να μετακομίζουν και προκαλεί αύξηση στις τιμές των σπιτιών σε όλα τα επίπεδα και θα δείς πως το κύριο πρόβλημα προέρχεται από την οικονομική ζημιά που προκαλείται σε όλη την αλύσίδα της οικονομίας, ξεκινώντας από τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα και επεκτείνεται προς τα πάνω.

Βάλε και τον παράγοντα της υποβάθμισης σημαντικών υπηρεσιών του ήδη ελλειματικού δημοσίου λόγω της πίεσης που ασκείται από την απασχόληση του συστήματος με τους τεράστιους αριθμούς των μεταναστών και έχεις απέναντι έναν πολίτη που πιέζεται οικονομικά, κοινωνικά και βλέπει το κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας (έστω αυτό το στοιχειώδες) που είχε χτιστεί τις προηγουμενες δεκαετίες, να καταρρέει.

Ρεαλιστικά υπάρχουν δύο επιλογές επιβίωσης: ή να μεταναστεύσουμε και εμείς, ή να αντιστραφεί το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης εισροής μεταναστών στη χώρα.
Ελα τώρα, κάνε μου τη χάρη με το οικονομικό. Οι μετανάστες φταίνε που χρεωκοπήσαμε ή οι μετανάστες βάζουν την ΕΕ και τις κυβερνήσεις να προσπαθούν να διαλύσουν κάθε έννοια εργατικού δικαιώματος προκειμένου να προσελκυθούν "επενδυτές"; Οτι μαλακία συμβαίνει σε αυτή τη χώρα στους μετανάστες τα ρίχνουμε. Αν το πάρεις απ την ανάποδη πάντως οι χαμηλοί μισθοί που παίρνουν εξασφαλίζουν μεγαλύτερα κέρδη στ αφεντικά και φέρνουν επενδύσεις και ανάπτυξη (γι αυτό και θέλουν να καταργήσουν και τις ΣΣΕ και τον κατώτατο μισθό, γι αυτό και έχουν θεσμοθετήσει την ελαστική εργασία). Για να μην πούμε για την ανάπτυξη που έφερε η κακοδιαχείριση των κονδυλίων που δόθηκαν για τη σίτισή τους και μεις εμφανίζαμε διπλάσιους και τριπλάσιους αριθμούς απ όσους σιτίζονταν για να τρώνε οι ημέτεροι. Αυτός είναι ο καπιταλισμός, κι απ το μετανάστη ξύγγι θα βγάλει, παρατάτε με λοιπόν με την οικονομία σας.
Οσον αφορά αυτούς που μεταναστεύουν σίγουρα δεν είναι αυτοί που θα πήγαιναν διαφορετικά στα χωράφια που πάνε και δουλεύουν οι μετανάστες. Μην τα κάνουμε όλα αχταρμά για να μας βγει η ιδεοληψία.
alexandroso

Μπεκρής έγραψε: 04 Οκτ 2019, 15:38 Εσύ μιλάς για ανθρωπιστικούς λόγους. Άρα είσαι ανθρωπιστής με την τσέπη του άλλου.
Οσο είναι κι αυτός με τη δικιά μου (τσέπη). Από κει και πέρα γι αυτό φτιάχνουμε κράτη και οργανωνόμαστε σαν κοινωνίες, για να κάνει αυτό αυτό που οι πολίτες μόνοι τους αδυνατούν, όπως για παράδειγμα τη διαχείριση ενός παγκόσμιου προβλήματος όπως το μεταναστευτικό. Σταματήστε αυτή την πίπα με το πάρτους σπίτι, δεν τιμά τον εγκέφαλό σας και μπορεί πολύ εύκολα να χρησιμποποιηθεί εναντίον σας για οτιδήποτε υποστηρίζετε. Δεν χρησιμοποιείται γιατί δεν είμαστε και μεις φελοί.
πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης »

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 04 Οκτ 2019, 15:41
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 04 Οκτ 2019, 15:04 Πάντως για να είμαστε ακριβείς ο Κεμάλ δεν ήταν ισλαμιστής.Στις
δυτικές ιδέες στηρίζονταν το αφήγημα του.Αντιιμπεριαλισμός,εθνική
ομοιογένεια,κράτος δικαίου,κοινωνικό κράτος κλπ.Οι Έλληνες θεωρούνταν
αποικιοκρατικό στοιχείο και για αυτό διώχτηκαν
Ποιάς αποικίας αποικιοκρατικό στοιχείο ήταν;σε ποιόν ανήκε η Σμύρνη και ο Πόντος τους αιώνες που προηγήθηκαν;την χονδροειδή προπαγάνδα για μερικούς μυημένους θα πούμε ή τι έλεγε στους στρατιώτες του;Μάθε ότι συνεκάλεσε συνέλευση ουλεμάδων στην Άγκυρα που κήρυξαν Τζιχάντ (ιερό πόλεμο) πριν ξεκινήσει.Και στην Αίγυπτο οι μωαμεθανοί λένε ότι οι Κόπτες είναι "αποικιοκρατικό στοιχείο". :D Οι ραγιάδες έγιναν και αποικιοκρατικό στοιχείο για να δικαιολογηθούν οι βάρβαροι.

Η ηγεσία είχε το δικό της σχέδιο διότι γνώριζε ότι η συμβίωση ήταν μια χίμαιρα.Οι Νεότουρκοι το 1908 υποσχέθηκαν ισότητα όλων των υπηκόων και συνταγματικό κράτος (εγιναν και εκλογες) αλλά ένα χρόνο μετά έγινε εξέγερση των σκληρών μωαμεθανών που δεν δέχονταν ισότητα με τους χριστιανούς και όλα ανετράπησαν και οδηγηθήκαμε στους βαλκανικούς πολέμους.Όσο για το Πατριαρχείο διατηρήθηκε μετά από πιέσεις των Δυτικών στη Λωζάννη όταν ο Κεμάλ δεν μπορούσε από μόνος του να μπει στην Πόλη χωρίς ναυτικό.Αλλά δεν ήταν παρά μια εκπροσώπηση μιας μειονότητας που σε πρώτη ευκαιρία θα διωχνόταν και αυτή.
Μπεκρής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπεκρής »

alexandroso έγραψε: 04 Οκτ 2019, 15:45
Μπεκρής έγραψε: 04 Οκτ 2019, 15:38 Εσύ μιλάς για ανθρωπιστικούς λόγους. Άρα είσαι ανθρωπιστής με την τσέπη του άλλου.
Οσο είναι κι αυτός με τη δικιά μου (τσέπη). Από κει και πέρα γι αυτό φτιάχνουμε κράτη και οργανωνόμαστε σαν κοινωνίες, για να κάνει αυτό αυτό που οι πολίτες μόνοι τους αδυνατούν, όπως για παράδειγμα τη διαχείριση ενός παγκόσμιου προβλήματος όπως το μεταναστευτικό. Σταματήστε αυτή την πίπα με το πάρτους σπίτι, δεν τιμά τον εγκέφαλό σας και μπορεί πολύ εύκολα να χρησιμποποιηθεί εναντίον σας για οτιδήποτε υποστηρίζετε. Δεν χρησιμοποιείται γιατί δεν είμαστε και μεις φελοί.
Εσύ χαρακτηρίζεις όσους δεν συμφωνούν με τα ανοικτά σύνορα σαν σκατοψυχους και με έλλειψη ενσυναίσθησης. Εγώ ρωτάω να μάθω εσύ, πού έχεις ενσυναίσθηση τι έχεις κάνει. Δεν έχεις κάνει τίποτα, άρα είσαι το ίδιο με αυτούς.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

alexandroso έγραψε: 04 Οκτ 2019, 15:43 Οτι μαλακία συμβαίνει σε αυτή τη χώρα στους μετανάστες τα ρίχνουμε.
Το ίδιο κάνουν και οι μετανάστες. Ότι μαλακία συμβαίνει στη χώρα τους, τους φταίνε οι Έλληνες, οι Γάλλοι και οι Πορτογάλοι ακόμη και αν δεν έχουν καμμία σχέση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα »

alexandroso έγραψε: 04 Οκτ 2019, 15:45 Από κει και πέρα γι αυτό φτιάχνουμε κράτη και οργανωνόμαστε σαν κοινωνίες, για να κάνει αυτό αυτό που οι πολίτες μόνοι τους αδυνατούν, όπως για παράδειγμα τη διαχείριση ενός παγκόσμιου προβλήματος όπως το μεταναστευτικό.
Για αυτό οργανωθηκαμε σε κοινωνίες; Για να λύνουμε τα προβλήματα των άλλων κι όχι τα δικά μας; Ή τα χουμε λύσει τα δικά μας οπότε είπαμε να λύσουμε και των άλλων; Και πώς ακριβώς θα τα λύσουμε; Δεχόμενοι άκριτα τον οποιοδήποτε σε μεγέθη που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε;

Αλληλεγγύη χωρίς πρακτικές λύσεις δεν είναι ανθρωπισμός, είναι υποκρισία
alexandroso

Μπεκρής έγραψε: 04 Οκτ 2019, 15:51
alexandroso έγραψε: 04 Οκτ 2019, 15:45
Εσύ χαρακτηρίζεις όσους δεν συμφωνούν με τα ανοικτά σύνορα σαν σκατοψυχους και με έλλειψη ενσυναίσθησης. Εγώ ρωτάω να μάθω εσύ, πού έχεις ενσυναίσθηση τι έχεις κάνει. Δεν έχεις κάνει τίποτα, άρα είσαι το ίδιο με αυτούς.
Και που ξέρεις τι σκατά κάνω εγώ; Πρέπει να κάνω διαφήμιση στον εαυτό μου πρώτα για να πω την άποψή μου; Δεν είναι του χαρακτήρα μου.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Η αριστερά γενικώς έχει πάθει ένα ψιλοκοκομπλόκο σ' αυτά τα θέματα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
alexandroso

Ίφιδα έγραψε: 04 Οκτ 2019, 15:57
alexandroso έγραψε: 04 Οκτ 2019, 15:45 Από κει και πέρα γι αυτό φτιάχνουμε κράτη και οργανωνόμαστε σαν κοινωνίες, για να κάνει αυτό αυτό που οι πολίτες μόνοι τους αδυνατούν, όπως για παράδειγμα τη διαχείριση ενός παγκόσμιου προβλήματος όπως το μεταναστευτικό.
Για αυτό οργανωθηκαμε σε κοινωνίες; Για να λύνουμε τα προβλήματα των άλλων κι όχι τα δικά μας; Ή τα χουμε λύσει τα δικά μας οπότε είπαμε να λύσουμε και των άλλων; Και πώς ακριβώς θα τα λύσουμε; Δεχόμενοι άκριτα τον οποιοδήποτε σε μεγέθη που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε;

Προφανώς το πρόβλημα των άλλων είναι και δικό μας οπότε δεν καταλαβαίνω ιδιαίτερα ως προς τι η αντίρρηση ότι το κράτος λύνει τέτοια ζητήματα και όχι ο κάθε πολίτης μόνος του. Καταλαβαίνω βέβαια την αγωνία να πεις κάτι κι ας είναι ότι να ναι.
alexandroso

ΓΑΛΗ έγραψε: 04 Οκτ 2019, 15:53
alexandroso έγραψε: 04 Οκτ 2019, 15:43 Οτι μαλακία συμβαίνει σε αυτή τη χώρα στους μετανάστες τα ρίχνουμε.
Το ίδιο κάνουν και οι μετανάστες. Ότι μαλακία συμβαίνει στη χώρα τους, τους φταίνε οι Έλληνες, οι Γάλλοι και οι Πορτογάλοι ακόμη και αν δεν έχουν καμμία σχέση.
Ναι, μόλις διάβαζα σε Κινέζικο σάιτ ότι για την καταστολή στο Χονγκ Κονγκ φταίνε οι Ελληνες. Α ναι, και για την κατάργηση της ανεξαρτησίας του Κασμίρ. Οι Ελληνες λένε ότι φταίνε κι εκεί. :c020:
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

πατησιωτης έγραψε: 04 Οκτ 2019, 15:50
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 04 Οκτ 2019, 15:41

Η ηγεσία είχε το δικό της σχέδιο διότι γνώριζε ότι η συμβίωση ήταν μια χίμαιρα.Οι Νεότουρκοι το 1908 υποσχέθηκαν ισότητα όλων των υπηκόων και συνταγματικό κράτος (εγιναν και εκλογες) αλλά ένα χρόνο μετά έγινε εξέγερση των σκληρών μωαμεθανών που δεν δέχονταν ισότητα με τους χριστιανούς και όλα ανετράπησαν και οδηγηθήκαμε στους βαλκανικούς πολέμους.Όσο για το Πατριαρχείο διατηρήθηκε μετά από πιέσεις των Δυτικών στη Λωζάννη όταν ο Κεμάλ δεν μπορούσε από μόνος του να μπει στην Πόλη χωρίς ναυτικό.Αλλά δεν ήταν παρά μια εκπροσώπηση μιας μειονότητας που σε πρώτη ευκαιρία θα διωχνόταν και αυτή.
Ο Κεμάλ επαναλαμβάνω κατήργησε το Χαλιφάτο.Αν ήταν ισλαμιστής
δε θα περνούσε καν από το μυαλό σαν σκέψη να το κάνει.Οι Έλληνες
για τους Κεμαλικούς ήταν μια εχθρική μειονότητα που στήριζαν τον
στρατό της γειτονικης χώρας.Έγκλημα δε λέω απλώς το κίνητρο του
Κεμάλ ήταν εθνικιστικό και όχι θρησκευτικό.Το καθεστώς του ήταν
ο οδηγός για όλα τις κυβερνήσεις του ισλαμικού κόσμου που εφάρμοσαν
το μοντέλο του κοσμικού εθνικισμού.Το γιατί ο Άσαντ δεν κυνήγησε τους
χριστιανούς ή ο Νάσερ σεβάστηκε τους Κόπτες εξηγείται από το γεγονός
ότι θεωρούνταν "γηγενείς".
Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα »

alexandroso έγραψε: 04 Οκτ 2019, 15:59
Ίφιδα έγραψε: 04 Οκτ 2019, 15:57

Προφανώς το πρόβλημα των άλλων είναι και δικό μας οπότε δεν καταλαβαίνω ιδιαίτερα ως προς τι η αντίρρηση ότι το κράτος λύνει τέτοια ζητήματα και όχι ο κάθε πολίτης μόνος του. Καταλαβαίνω βέβαια την αγωνία να πεις κάτι κι ας είναι ότι να ναι.
Εννοείς ότι αγωνιούσες να πεις κάτι κι ας είναι ότι να ναι γι αυτό και μας τσαμπουνας πράγματα όπως "οργανωθηκαμε σε κοινωνίες για να αντιμετωπίσουμε το παγκόσμιο πρόβλημα της μετανάστευσης".
Ναι είμαι σίγουρη ότι αγωνίας το ίδιο και για όσους δεν βρίσκουν δουλειές και σπίτια στις κοινωνίες στις οποίες μεγάλωσαν. Ελυσες τα προβλήματά τους οπότε είπες να λύσεις και των υπολοίπων
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”