Μηχανικός έγραψε: 28 Σεπ 2019, 22:54
Νομίζω ότι για να πάρεις πιστοποίηση για βιολογικά προϊόντα από κάποιο χτήμα, πρέπει να περάσουν 4 χρόνια από όταν σταματήσεις να χρησιμοποιείς χημικά.
Και κάποιοι νομίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα μόνο με τα φρεσκοραντισμένα.
μονο που δεν γινονται ποτε ελεγχοι.
αρκει να δηλωσεις βιοκαλλιεργητης και οτι συμορφωνεσαι με τις βιολογικες πρακτικες και κατευθυνσεις..
κωμωδια η κατασταση..
Στα μελίσσια ανά 6μηνο.
Αν έχει αλλάξει τώρα κάτι δεν το ξέρω.
Μηχανικός έγραψε: 28 Σεπ 2019, 22:54
Νομίζω ότι για να πάρεις πιστοποίηση για βιολογικά προϊόντα από κάποιο χτήμα, πρέπει να περάσουν 4 χρόνια από όταν σταματήσεις να χρησιμοποιείς χημικά.
Και κάποιοι νομίζουν ότι υπάρχει πρόβλημα μόνο με τα φρεσκοραντισμένα.
μονο που δεν γινονται ποτε ελεγχοι.
αρκει να δηλωσεις βιοκαλλιεργητης και οτι συμορφωνεσαι με τις βιολογικες πρακτικες και κατευθυνσεις..
κωμωδια η κατασταση..
Στα μελίσσια ανά 6μηνο.
Αν έχει αλλάξει τώρα κάτι δεν το ξέρω.
Γενικά η συζήτηση έχει ενδιαφέρον. Έχει ενδιαφέρον να διαβάζω ότι ο Θεσσαλικός κάμπος στον οποίο καλλιεργείται βαμβάκι τα τελευταία 20 χρόνια περίπου έχει δεχτεί μεγαλύτερη επιβάρυνση από τη χρήση χημικών απ' ότι ο Μακεδονικός κάμπος στον οποίο το βαμβάκι καλλιεργήθηκε για περισσότερα από 50 χρόνια. Θα έπρεπε να πεθαίναμε σαν τα κουνούπια μετά από επιτυχή ψεκασμό, παραδόξως ζούμε ακόμη.
Αναρωτιέμαι που τα βρίσκουν τα φυτοφάρμακα και τα χρησιμοποιούν οι συμπαθείς κατά τα άλλα Θεσσαλοί. Δεν τα αγοράζουν όπως εμείς; Αλόγιστη χρήση τι ακριβώς σημαίνει; Το ρωτάω γιατί εγώ γνωρίζω πως αν το φυτοφάρμακο χρησιμοποιηθεί σε μεγαλύτερη ποσότητα από την επιτρεπτή μπορεί να κάψει το φυτό. Έχει συμβεί από ανθρώπους που ήταν αγράμματοι και δεν καταλάβαιναν πως το περισσότερο σε τέτοιες περιπτώσεις δεν είναι και το καλύτερο αλλά είχε και τις επιπτώσεις του σε παραγωγές και τσέπες γιατί αν σου καούν πχ 20 στρέμματα από τα οποία υπολογίζεις πως θα πάρεις κι από κει, δεν το λες και τόσο καλό... Δύο κάμποι, η ίδια καλλιέργεια σε διαφορετικό χρόνο. Οι Μακεδόνες γνώριζαν πως αν μη τι άλλο περισσότερη χρήση φυτοφαρμάκων είναι κακή για την τσέπη τους βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα γιατί ισχύει και για τον τετράνυχο ότι ισχύει για όλα τα παράσιτα που γίνονται με τον χρόνο ανθεκτικότερα στα φάρμακα. Οι Θεσσαλοί απ' ότι φαίνεται είναι πιο φραγκάτοι από εμάς, άσχετα αν αλλάξανε από τα σιτηρά στο βαμβάκι γιατί έβγαζαν φραγκοδίφραγκα.
Επίσης ήθελα να ρωτήσω αν στις άσπρες ποικιλίες ελληνικού ρυζιού καρολίνα (για το νυχάκι δεν είμαι σίγουρη) σταμάτησαν να χρησιμοποιούν ταλκ και παραφίνη για το coating των κόκκων οι εταιρίες. Θα ήθελα να ρωτήσω πόσοι από εσάς κάνετε το ρυζάκι σας μπανάκι σε κρύο νερό για ένα 30λεπτο πριν το χρησιμοποιήσετε για να το απαλλάξετε από τα περιττά τα οποία το συκώτι σας δεν πρόκειται ποτέ να μεταβολίσει.
Κι ένα τελευταίο. Ας μου πει κάποιος που γνωρίζει ποιο είναι το φυτικό έλαιο που χρησιμοποιείται στις σοκολάτες για να είναι γυαλιστερές και λαχταριστές γιατί έτσι όπως αναφέρεται στα συστατικά είναι ύποπτα ασαφές. Είναι βρώσιμο αυτό το έλαιο ή όχι; Αν δεν είναι γιατί χρησιμοποιείται;
Όσο για τα οπωροκηπευτικά αναφέρθηκε ο ειδικός, δεν θα κάνω την έξυπνη. Λίγο, πολύ αν δεν είναι βιολογικό ή οργανικό είναι σκουπίδι ακόμη κι αν φαίνεται λαχταριστό.
Το μέλι είναι η ουρά του γαϊδάρου αλλά αλίμονο μας μη στάξει στο πηγάδι.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
παιδια, οποιος αμφισβητει την αλλογιστη χρηση χημικων να παει σε αλλο θρεντ. να παει για τσεο (πως λεμε για τσάι).
θλω να δηλωσω κατηγορηματικα οτι ειναι πανασχετος.
ευχαριστω
μονο που δεν γινονται ποτε ελεγχοι.
αρκει να δηλωσεις βιοκαλλιεργητης και οτι συμορφωνεσαι με τις βιολογικες πρακτικες και κατευθυνσεις..
κωμωδια η κατασταση..
Στα μελίσσια ανά 6μηνο.
Αν έχει αλλάξει τώρα κάτι δεν το ξέρω.
τι ειδους ελγχος?
Για χημικές επεμβάσεις στο μέλι.
Δηλαδή αν έκανες ή όχι θεραπείες με απαγορευμένα σκευάσματα.
Βουτάνε στο μέλι μια ταινία και αναλόγως το χρώμα βγαίνει το αποτέλεσμα.
Δεν γίνεται όμως ο ίδιος έλεγχος τόσο συχνά και στην συμβατική μελισσοκομία.
Στα μελίσσια ανά 6μηνο.
Αν έχει αλλάξει τώρα κάτι δεν το ξέρω.
τι ειδους ελγχος?
Για χημικές επεμβάσεις στο μέλι.
Δηλαδή αν έκανες ή όχι θεραπείες με απαγορευμένα σκευάσματα.
Βουτάνε στο μέλι μια ταινία και αναλόγως το χρώμα βγαίνει το αποτέλεσμα.
Δεν γίνεται όμως ο ίδιος έλεγχος τόσο συχνά και στην συμβατική μελισσοκομία.
πήζον bot έγραψε: 29 Σεπ 2019, 16:50
παιδια, οποιος αμφισβητει την αλλογιστη χρηση χημικων να παει σε αλλο θρεντ. να παει για τσεο (πως λεμε για τσάι).
θλω να δηλωσω κατηγορηματικα οτι ειναι πανασχετος.
ευχαριστω
Το ακριβώς αντίθετο.
Όποιος νομίζει πως το φυτοφάρμακο περισσεύει στο Θεσσαλικό κάμπο και μόνο εκεί ανά την ελληνική επικράτεια και νομίζει πως το κρητικό αγγουράκι είναι μεγαλωμένο με νερό και ήλιο δεν ξέρει τι του γίνεται.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Για χημικές επεμβάσεις στο μέλι.
Δηλαδή αν έκανες ή όχι θεραπείες με απαγορευμένα σκευάσματα.
Βουτάνε στο μέλι μια ταινία και αναλόγως το χρώμα βγαίνει το αποτέλεσμα.
Δεν γίνεται όμως ο ίδιος έλεγχος τόσο συχνά και στην συμβατική μελισσοκομία.
ποιος φορεας?
Σε μελισσοκόμους που ασκούν βιολογική μελισσοκομία (μην φανταστείς πως είναι και πολλοί)στην περιοχή μας αραιά και που έρχεται ο ΕΦΕΤ αλλά κυρίως οι εταιρίες με τις οποίες έχουν σύμβαση για την προώθηση.
πήζον bot έγραψε: 29 Σεπ 2019, 16:50
παιδια, οποιος αμφισβητει την αλλογιστη χρηση χημικων να παει σε αλλο θρεντ. να παει για τσεο (πως λεμε για τσάι).
θλω να δηλωσω κατηγορηματικα οτι ειναι πανασχετος.
ευχαριστω
Το ακριβώς αντίθετο.
Όποιος νομίζει πως το φυτοφάρμακο περισσεύει στο Θεσσαλικό κάμπο και μόνο εκεί ανά την ελληνική επικράτεια και νομίζει πως το κρητικό αγγουράκι είναι μεγαλωμένο με νερό και ήλιο δεν ξέρει τι του γίνεται.
ρε παντου γινεται της καραπτναρας λεμε.
αλλα οταν κατι δεντρωγεται (βαμβακι) μπορεις να υποθεσεις με ασφαλεια οτι η τζουλια ειναι η οσια λουκια συγκριτικα
taliban έγραψε: 29 Σεπ 2019, 16:51
Για χημικές επεμβάσεις στο μέλι.
Δηλαδή αν έκανες ή όχι θεραπείες με απαγορευμένα σκευάσματα.
Βουτάνε στο μέλι μια ταινία και αναλόγως το χρώμα βγαίνει το αποτέλεσμα.
Δεν γίνεται όμως ο ίδιος έλεγχος τόσο συχνά και στην συμβατική μελισσοκομία.
ποιος φορεας?
Σε μελισσοκόμους που ασκούν βιολογική μελισσοκομία (μην φανταστείς πως είναι και πολλοί)στην περιοχή μας αραιά και που έρχεται ο ΕΦΕΤ αλλά κυρίως οι εταιρίες με τις οποίες έχουν σύμβαση για την προώθηση.
αλλο ο αγοραστης και αλλο καποιος φορεας βιολογικης καλλιεργειας.
οι φορεις δεν κανουν ελεγχους ποτε.
πήζον bot έγραψε: 29 Σεπ 2019, 16:50
παιδια, οποιος αμφισβητει την αλλογιστη χρηση χημικων να παει σε αλλο θρεντ. να παει για τσεο (πως λεμε για τσάι).
θλω να δηλωσω κατηγορηματικα οτι ειναι πανασχετος.
ευχαριστω
Το ακριβώς αντίθετο.
Όποιος νομίζει πως το φυτοφάρμακο περισσεύει στο Θεσσαλικό κάμπο και μόνο εκεί ανά την ελληνική επικράτεια και νομίζει πως το κρητικό αγγουράκι είναι μεγαλωμένο με νερό και ήλιο δεν ξέρει τι του γίνεται.
ρε παντου γινεται της καραπτναρας λεμε.
αλλα οταν κατι δεντρωγεται (βαμβακι) μπορεις να υποθεσεις με ασφαλεια οτι η τζουλια ειναι η οσια λουκια συγκριτικα
Το ότι οι Θεσσαλοί είναι ούγκανοι δεν έχει να κάνει με το βαμβάκι όμως. Να τα λέμε όλα. Έχει να κάνει με την νοοτροπία. Κι εμείς καλλιεργήσαμε βαμβάκι αλλά δεν το πήγαμε ποτέ στο εκκοκκιστήριο με τα καρύδια ούτε δηλώσαμε ποτέ τα διπλάσια κιλά από τους συμπαθείς κατά τα άλλα ούγκανους που μας λέγανε πόσα κιλά βγάλανε ανά στρέμμα και μας έπιαναν τα γέλια. Δεν ήταν χωράφια αυτά που είχαν, ήταν χρυσορυχεία.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Σε μελισσοκόμους που ασκούν βιολογική μελισσοκομία (μην φανταστείς πως είναι και πολλοί)στην περιοχή μας αραιά και που έρχεται ο ΕΦΕΤ αλλά κυρίως οι εταιρίες με τις οποίες έχουν σύμβαση για την προώθηση.
αλλο ο αγοραστης και αλλο καποιος φορεας βιολογικης καλλιεργειας.
οι φορεις δεν κανουν ελεγχους ποτε.
Οι φορείς της βιολογικής καλλιέργειας θα σου δώσουν αρχικά την πιστοποίηση και σε ελέγχουν στο 6μηνο τουλάχιστον αν πληρής τις προϋποθέσεις.
Οι εταιρίες προώθησης απ την άλλη με τις οποίες συνάπτεις σύμβαση είτε για να δώσεις παραδειγμα τον βασιλικό πολτό (πχ ΕΟΦ, μπαγιερ κλπ) σου ελέγχουν ξανά το δείγμα και το τελικό προϊόν βάση των ορισμένων τιμών-συνθηκών.