Δεν ξέρω την πυκνότητα, πια. Κάθε σακούλα φαγητού είναι, κάπου 400, 300 γρ. Τι να κάνω με αυτά; Ριζότο, πρόσθεση σε σούπα;waldorf έγραψε: 09 Αύγ 2019, 18:03Παντού μπορείς στην πραγματικότητα,αλλά δεν μας εξηγείς την ποσότητα και κυρίως την πυκνότητα του ζωμού;
Θέλω να πω ότι αν τελικά έχεις μισό λίτρο πχ γευστικού ζωμού θα τον βάλεις κάπου που "θα μείνει στο πιάτο" όλη η γεύση,πχ σε ένα ριζότο,ή ακόμη και θα τον "δέσεις" σε μιά πεντανόστιμη σάλτσα στο στυλ της ντέμιγκλας.
Αν πάλι είναι μικρή η ποσότητα ή είναι αρκετά αρύς,τότε θα τον συμπληρώσεις σε κάποιο μαγειρευτό (όχι απαραίτητα κοτόπουλο,ακόμη και σε ψαρικό) ως ενισχυτικό γεύσης.
Γίνε πιό συγκεκριμένος pls.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Re: Τι καλό μαγειρέψατε σήμερα;
Ordem e Progresso.
- ροδες united
- Phorum.gr user: Γενική Γραμματεία Κλωνοποιίας
φίλε τα 3/4 των ποστ σου είναι μια μικρή έμπνευση - τα υπόλοιπα απλά δεν τα πετυχαίνωwaldorf έγραψε: 09 Αύγ 2019, 18:03Παντού μπορείς στην πραγματικότητα,αλλά δεν μας εξηγείς την ποσότητα και κυρίως την πυκνότητα του ζωμού;Cavaliere έγραψε: 09 Αύγ 2019, 16:26 Ανακάλυψα στον καταψύκτη δύο σακκούλες με ζωμό από κότα αλανιάρα, πού να τις χρησιμοποιήσω;
Θέλω να πω ότι αν τελικά έχεις μισό λίτρο πχ γευστικού ζωμού θα τον βάλεις κάπου που "θα μείνει στο πιάτο" όλη η γεύση,πχ σε ένα ριζότο,ή ακόμη και θα τον "δέσεις" σε μιά πεντανόστιμη σάλτσα στο στυλ της ντέμιγκλας.
Αν πάλι είναι μικρή η ποσότητα ή είναι αρκετά αρύς,τότε θα τον συμπληρώσεις σε κάποιο μαγειρευτό (όχι απαραίτητα κοτόπουλο,ακόμη και σε ψαρικό) ως ενισχυτικό γεύσης.
Γίνε πιό συγκεκριμένος pls.
και δεν ισχυρίζομαι ότι γράφεις κάτι ανήκουστο - και όμως...
Ορέστης 35 έγραψε: 11 Αύγ 2019, 09:31 Εσεις νομιζετε οτι μια ζωη καθομαι και διασκεδαζω. Στα καλοκαιρια που δεν εζησα.
Ριζότο μάλλον θα έκανα εγώ.Ό,τι και να είναι ο ζωμός, θα εκμεταλευτείς όλη τη γεύση αφού δεν σουρώνεις ή δεν παραβράζεις.Cavaliere έγραψε: 09 Αύγ 2019, 20:33 Δεν ξέρω την πυκνότητα, πια. Κάθε σακούλα φαγητού είναι, κάπου 400, 300 γρ. Τι να κάνω με αυτά; Ριζότο, πρόσθεση σε σούπα;
Αλλά θα επιμείνω και στη βλακεία που είπα παραπάνω περί σάλτσας.Αν ξεπαγώσεις την μία σακούλα και δεις ότι πρόκειται για πυκνό με μεστή γεύση ζωμό που στέκεται και μόνος του,τότε προσπάθησε να τον "σαλτσοποιήσεις".
Ευχαριστώ αν και υπερβάλεις.ροδες united έγραψε: 10 Αύγ 2019, 02:45
φίλε τα 3/4 των ποστ σου είναι μια μικρή έμπνευση - τα υπόλοιπα απλά δεν τα πετυχαίνω
και δεν ισχυρίζομαι ότι γράφεις κάτι ανήκουστο - και όμως...
![]()
Αν πάλι δεν υπερβάλεις αλλά απλά ειρωνεύεσε και πάλι ευχαριστώ που δεν περνάν απαρατήρητα τα ποστ μου
Χμ, το ριζότο φαίνεται ελκυστικό, από την άλλη, έχω δύο σακκούλες, κάνω μία ριζότο, και μία σάλτσα.waldorf έγραψε: 10 Αύγ 2019, 17:16Ριζότο μάλλον θα έκανα εγώ.Ό,τι και να είναι ο ζωμός, θα εκμεταλευτείς όλη τη γεύση αφού δεν σουρώνεις ή δεν παραβράζεις.Cavaliere έγραψε: 09 Αύγ 2019, 20:33 Δεν ξέρω την πυκνότητα, πια. Κάθε σακούλα φαγητού είναι, κάπου 400, 300 γρ. Τι να κάνω με αυτά; Ριζότο, πρόσθεση σε σούπα;
Αλλά θα επιμείνω και στη βλακεία που είπα παραπάνω περί σάλτσας.Αν ξεπαγώσεις την μία σακούλα και δεις ότι πρόκειται για πυκνό με μεστή γεύση ζωμό που στέκεται και μόνος του,τότε προσπάθησε να τον "σαλτσοποιήσεις".
Ordem e Progresso.
Θα περιμένω τις εντυπώσεις σου όταν τελικά χρησιμοποιήσεις τον ζωμό,με όποιο τρόπο.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Ερώτηση: εάν πάρομε φιλέτο από τον χασάπη και το αφήσομε μία μέρα στη συντήρηση, μπορούμε μετά να το καταψύξομε;
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
-
Χόρχε ντελ Σάλτο
φυσικαΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 10 Αύγ 2019, 18:54 Ερώτηση: εάν πάρομε φιλέτο από τον χασάπη και το αφήσομε μία μέρα στη συντήρηση, μπορούμε μετά να το καταψύξομε;
Μην εισαι φλώρος.
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Ναί,δεν θα πάθει τίποτα.ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε: 10 Αύγ 2019, 18:54 Ερώτηση: εάν πάρομε φιλέτο από τον χασάπη και το αφήσομε μία μέρα στη συντήρηση, μπορούμε μετά να το καταψύξομε;
Αλλά μην κάνεις το λάθος να το πλύνεις νομίζοντας ότι θα κάνεις καλό.
(Γενικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να πλένουμετα κρέατα,αλλά ειδικά αν πρόκειται να καταψυχθεί μετά απλά το κατέστρεψες.)
-
Χόρχε ντελ Σάλτο
Δε πειράζει.
Ενα τρίμηνο θα αντέξει σίγουρα
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Έχεις μαριναρει το φιλέτο ρε αθεοφοβε;
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Στέκι είναι, όχι φιλέ μινιόν, δεν εκφράστηκα σωστά