Και ποιά χώρα κατάφερε να ξεπεράσει αυτή τη διαφορά και να βρεθεί ανάμεσα στους ισχυρούς από υπανάπτυκτος; Εγώ τους ίδιους και τους ίδιους βλέπω πάντα. Αυτούς που ήταν και είναι αποικιοκράτες. Αντε κι αυτούς που έχουν μπόλικο πετρέλαιο και το κρατάνε εθνικοποιημένο.Dwarven Blacksmith έγραψε: 09 Αύγ 2019, 12:40
Καλύπτεται, υπάρχουν διάφορα μοντέλα που διαφέρουν πολύ μεταξύ τους. Από την ΕΣΣΔ του Στάλιν μέχρι τη Χιλή του Πινοσέτ και τη δημοκρατική Ινδία.
Φυσικά και το έχω παρατηρήσει, αυτό που έγινε στη Huawei είναι το πλήρες ξεμπρόστιαμα του πόσο σάπιο είναι το σύστημα. Κονταίνει τα στάχυα όπως ο Θρασύβουλας της Κορίνθου. Αρκετά με τους Θρασύβουλες.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Κι όμως τον θέλουν - Liberal tears
-
alexandroso
Re: Κι όμως τον θέλουν - Liberal tears
Don't knock on masturbation. It's sex with someone I love. "Woody Allen"
Never underestimate the power of denial. "American beauty"
-
alexandroso
Ναι, γι αυτό προσπαθεί παντού να μειώσει το εργατικό κόστος. Τι να την κάνουν την κατανάλωση στο Μπαγκλα Ντες όταν πρόκειται για προιόντα τα οποία θα καταναλωθούν στη δύση; Αλλωστε μεγαλύτερη κατανάλωση δεν σημαίνει αυτόματα μεγαλύτερα κέρδη. Τους συμφέρει να πουλάνε λιγότερα αλλά σε μεγαλύτερη τιμή. Γιατί νομίζεις η μισή αγροτική παραγωγή των ΗΠΑ (και όχι μόνον) καταλήγει σε χωματερές;Ασέβαστος έγραψε: 09 Αύγ 2019, 13:55δεν υπαρχει τετοιος νομος. αντιθετως, το κεφαλαιο για να υπαρξει και να αβγατισει, θελει να μην υπαρχει φτωχεια, για να υπαρχει καταναλωση.alexandroso έγραψε: 09 Αύγ 2019, 12:19
Και πως προτείνεις να καλυφθεί η διαφορά μεταξύ πλούσιων ανεπτυγμένων κρατών και φτωχών υπανάπτυκτων τη στιγμή που είναι νόμος των οικονομικών ότι το μεγάλο ψάρι (κεφάλαιο) θα φάει το μικρό;
- Dwarven Blacksmith
Δεν ξέρω που το βλέπεις αυτό. Οι "αποικιοκράτες" ΗΠΑ ως αποικία ξεκίνησαν. Και γενικά ο κανόνας είναι όσο πιο χαμηλά είναι μια χώρα τόσο μεγαλύτερος ο ρυθμός ανόδου της. Υπάρχει βέβαια το middle income trap αλλά δεν φαίνεται να αναφέρεσαι σε αυτό.alexandroso έγραψε: 09 Αύγ 2019, 13:56Και ποιά χώρα κατάφερε να ξεπεράσει αυτή τη διαφορά και να βρεθεί ανάμεσα στους ισχυρούς από υπανάπτυκτος; Εγώ τους ίδιους και τους ίδιους βλέπω πάντα. Αυτούς που ήταν και είναι αποικιοκράτες. Αντε κι αυτούς που έχουν μπόλικο πετρέλαιο και το κρατάνε εθνικοποιημένο.Dwarven Blacksmith έγραψε: 09 Αύγ 2019, 12:40
Καλύπτεται, υπάρχουν διάφορα μοντέλα που διαφέρουν πολύ μεταξύ τους. Από την ΕΣΣΔ του Στάλιν μέχρι τη Χιλή του Πινοσέτ και τη δημοκρατική Ινδία.
Φυσικά και το έχω παρατηρήσει, αυτό που έγινε στη Huawei είναι το πλήρες ξεμπρόστιαμα του πόσο σάπιο είναι το σύστημα. Κονταίνει τα στάχυα όπως ο Θρασύβουλας της Κορίνθου. Αρκετά με τους Θρασύβουλες.
Το θέμα δεν είναι τόσο η οικονομική άνοδος η οποία έρχεται με φυσικό τρόπο, αλλά η μετάφραση της οικονομικής δύναμης στα υπόλοιπα είδη δυνάμεων. Π.χ. Το ΔΝΤ παραδοσιακά έχει Ευρωπαίο διεθυντή. Για ποιο λόγο; Επειδή βγαίνει πρώτη η Ευρώπη σε κάτι; Όχι, επειδή έτσι είπανε στη συμφωνία κυρίων όταν φτιάχτηκε. Τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας βγήκαν πρώτα σε κάτι το 2018; Όχι, αυτά είχαμε πει θα είναι όταν φτιάχτηκε.
Χρειάζεται παραμετροποίηση του διεθνούς συστήματος ώστε να προσαρμόζεται αυτόματα χωρίς την ανάγκη συγκρούσεων.
-
alexandroso
Δηλαδή το παράδειγμά σου είναι... οι ΗΠΑ; Αποικία που ανεξαρτητοποιήθηκε και μετά έγινε η ίδια αποικιοκρατική δύναμη βασίζοντας τον πλούτο της στη δουλεία και την επέμβαση στα εσωτερικά άλλων χωρών; Κάτι άλλο; Εγώ έλεγα θα μου πεις τουλάχιστον την Ινδία ή κάτι τέτοιο...Dwarven Blacksmith έγραψε: 09 Αύγ 2019, 14:08
Δεν ξέρω που το βλέπεις αυτό. Οι "αποικιοκράτες" ΗΠΑ ως αποικία ξεκίνησαν. Και γενικά ο κανόνας είναι όσο πιο χαμηλά είναι μια χώρα τόσο μεγαλύτερος ο ρυθμός ανόδου της. Υπάρχει βέβαια το middle income trap αλλά δεν φαίνεται να αναφέρεσαι σε αυτό.
Το θέμα δεν είναι τόσο η οικονομική άνοδος η οποία έρχεται με φυσικό τρόπο, αλλά η μετάφραση της οικονομικής δύναμης στα υπόλοιπα είδη δυνάμεων. Π.χ. Το ΔΝΤ παραδοσιακά έχει Ευρωπαίο διεθυντή. Για ποιο λόγο; Επειδή βγαίνει πρώτη η Ευρώπη σε κάτι; Όχι, επειδή έτσι είπανε στη συμφωνία κυρίων όταν φτιάχτηκε. Τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας βγήκαν πρώτα σε κάτι το 2018; Όχι, αυτά είχαμε πει θα είναι όταν φτιάχτηκε.
Χρειάζεται παραμετροποίηση του διεθνούς συστήματος ώστε να προσαρμόζεται αυτόματα χωρίς την ανάγκη συγκρούσεων.
Το τελευταίο που λες το κάνουν οι Κινέζοι ήδη εσωτερικά όμως με ακραία τεχνοκρατικό τρόπο.Dwarven Blacksmith έγραψε: 09 Αύγ 2019, 14:08Δεν ξέρω που το βλέπεις αυτό. Οι "αποικιοκράτες" ΗΠΑ ως αποικία ξεκίνησαν. Και γενικά ο κανόνας είναι όσο πιο χαμηλά είναι μια χώρα τόσο μεγαλύτερος ο ρυθμός ανόδου της. Υπάρχει βέβαια το middle income trap αλλά δεν φαίνεται να αναφέρεσαι σε αυτό.alexandroso έγραψε: 09 Αύγ 2019, 13:56Και ποιά χώρα κατάφερε να ξεπεράσει αυτή τη διαφορά και να βρεθεί ανάμεσα στους ισχυρούς από υπανάπτυκτος; Εγώ τους ίδιους και τους ίδιους βλέπω πάντα. Αυτούς που ήταν και είναι αποικιοκράτες. Αντε κι αυτούς που έχουν μπόλικο πετρέλαιο και το κρατάνε εθνικοποιημένο.Dwarven Blacksmith έγραψε: 09 Αύγ 2019, 12:40
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
sys3x έγραψε: 09 Αύγ 2019, 14:22Το τελευταίο που λες το κάνουν οι Κινέζοι ήδη εσωτερικά όμως με ακραία τεχνοκρατικό τρόπο.Dwarven Blacksmith έγραψε: 09 Αύγ 2019, 14:08Δεν ξέρω που το βλέπεις αυτό. Οι "αποικιοκράτες" ΗΠΑ ως αποικία ξεκίνησαν. Και γενικά ο κανόνας είναι όσο πιο χαμηλά είναι μια χώρα τόσο μεγαλύτερος ο ρυθμός ανόδου της. Υπάρχει βέβαια το middle income trap αλλά δεν φαίνεται να αναφέρεσαι σε αυτό.alexandroso έγραψε: 09 Αύγ 2019, 13:56
Και ποιά χώρα κατάφερε να ξεπεράσει αυτή τη διαφορά και να βρεθεί ανάμεσα στους ισχυρούς από υπανάπτυκτος; Εγώ τους ίδιους και τους ίδιους βλέπω πάντα. Αυτούς που ήταν και είναι αποικιοκράτες. Αντε κι αυτούς που έχουν μπόλικο πετρέλαιο και το κρατάνε εθνικοποιημένο.
Μπορεί να το κάναν για ένα διάστημα αλλά επι Xiping βλέπω να αλλάζει
- Dwarven Blacksmith
Οι ΗΠΑ πρώτα έγιναν πλούσιες χάρη στη γεωγραφία τους, το αποικιοκρατικό στάδιο ήρθε όταν ήταν ήδη στο επίπεδο των παλαιών δυνάμεων. Ευνόητο είναι αυτό. Και φυσικά και μπορώ να φέρω άλλα παραδέιγματα σύγκλισης αλλά όταν μου λες ότι δεν υπάρχουν είναι πιο χρήσιμο να μου πεις εσύ γιατί δεν τα βλέπεις.alexandroso έγραψε: 09 Αύγ 2019, 14:20Δηλαδή το παράδειγμά σου είναι... οι ΗΠΑ; Αποικία που ανεξαρτητοποιήθηκε και μετά έγινε η ίδια αποικιοκρατική δύναμη βασίζοντας τον πλούτο της στη δουλεία και την επέμβαση στα εσωτερικά άλλων χωρών; Κάτι άλλο; Εγώ έλεγα θα μου πεις τουλάχιστον την Ινδία ή κάτι τέτοιο...Dwarven Blacksmith έγραψε: 09 Αύγ 2019, 14:08
Δεν ξέρω που το βλέπεις αυτό. Οι "αποικιοκράτες" ΗΠΑ ως αποικία ξεκίνησαν. Και γενικά ο κανόνας είναι όσο πιο χαμηλά είναι μια χώρα τόσο μεγαλύτερος ο ρυθμός ανόδου της. Υπάρχει βέβαια το middle income trap αλλά δεν φαίνεται να αναφέρεσαι σε αυτό.
Αυτό που βλέπω εγώ να αλλάζει πάντως επί Σι είναι ότι οι Κινέζοι πήραν την σκυτάλη της τεχνολογικής ανάπτυξης σε διάφορους τομείς ή έστω ότι επί Σι το μάθαμε και όλοι οι υπόλοιποι, η τεχνοκρατεία καλά κρατεί στην Κίνα θέλω να πω.dotcom έγραψε: 09 Αύγ 2019, 14:26sys3x έγραψε: 09 Αύγ 2019, 14:22Το τελευταίο που λες το κάνουν οι Κινέζοι ήδη εσωτερικά όμως με ακραία τεχνοκρατικό τρόπο.Dwarven Blacksmith έγραψε: 09 Αύγ 2019, 14:08
Μπορεί να το κάναν για ένα διάστημα αλλά επι Xiping βλέπω να αλλάζει
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
-
alexandroso
Εγώ δεν τα βλέπω γιατί δεν ξέρω καμία χώρα που να κατάφερε, τον τελευταίο αιώνα τουλάχιστον, να περάσει απ τις υπανάπτυκτες στις ισχυρές. Αλλά μια που κάθε άλλο παρά παντογνώστης είμαι σε ρωτάω ποιές είναι αυτές που εσύ ξέρεις να κάνανε κάτι τέτοιο. Τα εμπόδια είναι ανυπέρβλητα συνήθως. Απ τον έλεγχο των αγορών τους από ισχυρές πολυεθνικές που πνίγουν τη ντόπια επιχειρηματικότητα και επιβάλλουν τους κανόνες της αγοράς μέχρι το brain drain που τις στερεί από τα καλύτερα μυαλά και την τεχνογνωσία. Κυρίως μετά την κατάρρευση του προστατευτισμού είναι έρμαιο των ισχυρών.Dwarven Blacksmith έγραψε: 09 Αύγ 2019, 14:29 Οι ΗΠΑ πρώτα έγιναν πλούσιες χάρη στη γεωγραφία τους, το αποικιοκρατικό στάδιο ήρθε όταν ήταν ήδη στο επίπεδο των παλαιών δυνάμεων. Ευνόητο είναι αυτό. Και φυσικά και μπορώ να φέρω άλλα παραδέιγματα σύγκλισης αλλά όταν μου λες ότι δεν υπάρχουν είναι πιο χρήσιμο να μου πεις εσύ γιατί δεν τα βλέπεις.
- Dwarven Blacksmith
Sigh, ok.alexandroso έγραψε: 09 Αύγ 2019, 14:32Εγώ δεν τα βλέπω γιατί δεν ξέρω καμία χώρα που να κατάφερε, τον τελευταίο αιώνα τουλάχιστον, να περάσει απ τις υπανάπτυκτες στις ισχυρές. Αλλά μια που κάθε άλλο παρά παντογνώστης είμαι σε ρωτάω ποιές είναι αυτές που εσύ ξέρεις να κάνανε κάτι τέτοιο. Τα εμπόδια είναι ανυπέρβλητα συνήθως. Απ τον έλεγχο των αγορών τους από ισχυρές πολυεθνικές που πνίγουν τη ντόπια επιχειρηματικότητα και επιβάλλουν τους κανόνες της αγοράς μέχρι το brain drain που τις στερεί από τα καλύτερα μυαλά και την τεχνογνωσία. Κυρίως μετά την κατάρρευση του προστατευτισμού είναι έρμαιο των ισχυρών.Dwarven Blacksmith έγραψε: 09 Αύγ 2019, 14:29 Οι ΗΠΑ πρώτα έγιναν πλούσιες χάρη στη γεωγραφία τους, το αποικιοκρατικό στάδιο ήρθε όταν ήταν ήδη στο επίπεδο των παλαιών δυνάμεων. Ευνόητο είναι αυτό. Και φυσικά και μπορώ να φέρω άλλα παραδέιγματα σύγκλισης αλλά όταν μου λες ότι δεν υπάρχουν είναι πιο χρήσιμο να μου πεις εσύ γιατί δεν τα βλέπεις.
Η Ιαπωνία που παραλίγο να καταλάβει τον κόσμο αλλά έπαιξε κι έχασε παραμένει στις πιο ισχυρές οικονομίες του πλανήτη.
Η Κίνα φυσικά. Η Νότια Κορέα. Η Σιγκαπούρη.
Η Ινδία, η Ινδονησία, η Νιγηρία αυτή τη στιγμή είναι σε τροχιά μελλοντικών υπερδυνάμεων.
(Και φυσικά οι χώρες εντός ΕΕ που ακολούθησαν ένα μοναδικό στην Ιστορία μονοπάτι σύγκλισης με τη βοήθεια των ισχυρών χωρών της ένωσης. Αυτό θα δυναμιτίσει τη συζήτηση οπότε δεν κάνει να το λέμε βέβαια. Για μένα όμως είναι πρότυπο που θα πρέπει να ακολουθήσουν η Mercosur, η ASEAN, η AU.)
- Dwarven Blacksmith
sys3x έγραψε: 09 Αύγ 2019, 14:22 Το τελευταίο που λες το κάνουν οι Κινέζοι ήδη εσωτερικά όμως με ακραία τεχνοκρατικό τρόπο.
η συζήτηση μπορεί να συνεχιστεί εδώ, έβαλα και ένα λινκ με αυτό που ίσως εννοεί ο συς.dotcom έγραψε: 09 Αύγ 2019, 14:26 Μπορεί να το κάναν για ένα διάστημα αλλά επι Xiping βλέπω να αλλάζει
viewtopic.php?f=30&t=4364&p=797687#p797687
-
alexandroso
Κάτσε να πούμε γι αυτές που ξέρω. Η Ιαπωνία ήταν πάντα πανίσχυρη οικονομικά, μπορεί να έχασε έναν πόλεμο αλλά το ίδιο έκανε κι η Γερμανία. Και στις δύο πέσανε χοντρά κεφάλαια προκειμένου να επιστρέψουν σε κυρίαρχο ρόλο προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κομμουνιστές δίπλα τους. Ν.Κορέα μια απ τα ίδια μετά τον πόλεμο της Κορέας. Τη Σιγγαπούρη (ή το Χονκ Κονγκ) δεν τη λες και κράτος. Μια πόλη είναι που εκμεταλλεύτηκε τις σημαίες ευκαιρίας και τη γεωγραφική της θέση. Η Κίνα είναι απλά μια χώρα 1,5 δις ανθρώπων. Οι οικονομικές της δυνατότητες είναι τεράστιες. Η Ινδία άλλα 500 εκατομμύρια. Και βέβαια η καλύτερη απόδειξη της θεωρίας ότι όταν οι αριθμοί ευημερούν οι άνθρωποι υποφέρουν. Χιλιάδες γυναίκες, για παράδειγμα, υποχρεώνονται σε αφαίρεση μήτρας προκειμένου να είναι πιο παραγωγικές στα χωράφια. Η Ινδονησία έχει αυτό που είπα πριν. Εθνικοποιημένα πετρέλαια. Και μια παράδοση στις γενοκτονίες τόσο στο εσωτερικό της (1,000,000 κομμουνιστές) όσο και στο εξωτερικό (Αν. Τιμόρ). Η Νιγηρία... άσε γιατί θα γελάσω...Dwarven Blacksmith έγραψε: 09 Αύγ 2019, 14:44
Sigh, ok.
Η Ιαπωνία που παραλίγο να καταλάβει τον κόσμο αλλά έπαιξε κι έχασε παραμένει στις πιο ισχυρές οικονομίες του πλανήτη.
Η Ινδία, η Ινδονησία, η Νιγηρία αυτή τη στιγμή είναι σε τροχιά μελλοντικών υπερδυνάμεων.
(Και φυσικά οι χώρες εντός ΕΕ που ακολούθησαν ένα μοναδικό στην Ιστορία μονοπάτι σύγκλισης με τη βοήθεια των ισχυρών χωρών της ένωσης. Αυτό θα δυναμιτίσει τη συζήτηση οπότε δεν κάνει να το λέμε βέβαια. Για μένα όμως είναι πρότυπο που θα πρέπει να ακολουθήσουν η Mercosur, η ASEAN, η AU.)
Στρακαστρουκας έγραψε: 09 Αύγ 2019, 11:59
18 εκατομμυρια ψηφοφοροι γινανε purged. Ετσι λειτουργουν αυτα τα καθεστωτα
1:49 με 1:57,
'17 μιλλιον, φρομ 2016 το 2018, χουιτς ιζ ραφλυ δε σεημ αμοαουντ δετ γουερ περτζντ φρομ 2014 το 2016'
...Φυσικά κανείς δε θα βγεί να πεί τον Ομπάμα Φασιστικό, Ναζιστικό και Ρατσιστικό Κτήνος
Έχει σημασία βέβαια το γιατί συμβαίνει αυτό τώρα,
δηλαδή γιατί τη διετία 2016-2018 και μόνο
είχαμε ρατσισμό και ναζισμό στην επιβολή των ίδιων νόμων.
----------------------------------------------------------------------------
Η αναφορά στην οποία παραπέμπει ο κ. Φάρρον Καζινς στο βιδεο, έχει εκδοθεί από το ινστιτούτο μελετών 'Βrennan Center'.
Το ινστιτούτο αυτό έχει αποστολή -φυσικά- την δικαιοσύνη και όπως διάβασα στην γουικιπεδια, είναι υπερκομματικό
...Από την άλλη, τρία δευτερόλεπτα γκουγκλαρίσματος, βρήκα ένα άρθρο στο οποίο το Ινστιτούτο φέρεται να έχει λάβει χρηματοδοτήσεις από έναν πολύ γνωστό Επενδυτή, το όνομα του οποίου δε γράφω
σύμπτωση
Tην συνεκρινα με το "βαθια εθνικιστικο κρατος των ημιμαθων".alexandroso έγραψε: 09 Αύγ 2019, 11:11Δεν ξέρω αν το πρόσεξες αλλά δεν είπες απολύτως τίποτα.panos291 έγραψε: 08 Αύγ 2019, 18:11Παλι καλα που υπαρχει και η Ελλάδα η χωρα των σοφων και των μορφωμενων να δειξει το δρομο στους κακομοιρηδες τους Αμερικανους (αμερικανακια).alexandroso έγραψε: 08 Αύγ 2019, 16:43
Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια της θητείας του, όχι τώρα. Η επίθεση στους δίδυμους και η αποφασιστικότητα που επέδειξε να τα βάλει με δίκαιους και άδικους, εφευρίσκοντας και πυρηνικά του Σαντάμ, ένωσε τους Αμερικανούς γύρω από το πρόσωπό του. Αν θυμάστε το τι γινόταν τότε και είχατε επαφή με ΗΠΑ όποιος τολμούσε να διαφωνήσει σε οτιδήποτε, πχ στις πλαστές εκθέσεις που έδινε η Αμερικάνικη επιτροπή πυρηνικών σχετικά με το οπλοστάσιο του Σαντάμ, στιγματιζόταν αυτομάτως ως εθνοπροδότης ενώ τα πλήθη έκαιγαν τους δίσκους των Dixie chicks. Γι αυτό λέω ότι το πρόβλημα δεν είναι ο Τραμπ ή ο κάθε Τραμπ. Είναι η ίδια η Αμερική, που κάτω απ την αστραφτερή επιφάνεια και τις διακηρύξεις περί δημοκρατίας στο Χόλιγουντ, παραμένει ένα βαθιά εθνικιστικό κράτος ημιμαθών έτοιμο να κατασπαράξει όποιον άσχετο τους υποδείξει ο εκάστοτε πρόεδρος.
Βασικο χαρακτηριστικο της χωρας-κωλοτρυπιδας του πλανητη ειναι το αισθημα μεγαλειου και ανωτεροτητας, το οποιο χαρακτηριζει ολους τους ηλιθιους. Γι'αυτο εχει καταντησει αλλωστε καρπαζοεισπρακτορας της υφηλιου, διεθνης περιγελος, και δεν παραγει ουτε βιδες.
H Kινα ειναι 1,42 δις, αλλα στην Ινδια κανεις λαθος. Εχει φτασει το 1,368 δις και με ετησια αυξηση 1,08% εναντι 0,35% της Κινας, θα περασει συντομα τους κινεζους,alexandroso έγραψε: 09 Αύγ 2019, 15:00Κάτσε να πούμε γι αυτές που ξέρω. Η Ιαπωνία ήταν πάντα πανίσχυρη οικονομικά, μπορεί να έχασε έναν πόλεμο αλλά το ίδιο έκανε κι η Γερμανία. Και στις δύο πέσανε χοντρά κεφάλαια προκειμένου να επιστρέψουν σε κυρίαρχο ρόλο προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κομμουνιστές δίπλα τους. Ν.Κορέα μια απ τα ίδια μετά τον πόλεμο της Κορέας. Τη Σιγγαπούρη (ή το Χονκ Κονγκ) δεν τη λες και κράτος. Μια πόλη είναι που εκμεταλλεύτηκε τις σημαίες ευκαιρίας και τη γεωγραφική της θέση. Η Κίνα είναι απλά μια χώρα 1,5 δις ανθρώπων. Οι οικονομικές της δυνατότητες είναι τεράστιες. Η Ινδία άλλα 500 εκατομμύρια. Και βέβαια η καλύτερη απόδειξη της θεωρίας ότι όταν οι αριθμοί ευημερούν οι άνθρωποι υποφέρουν. Χιλιάδες γυναίκες, για παράδειγμα, υποχρεώνονται σε αφαίρεση μήτρας προκειμένου να είναι πιο παραγωγικές στα χωράφια. Η Ινδονησία έχει αυτό που είπα πριν. Εθνικοποιημένα πετρέλαια. Και μια παράδοση στις γενοκτονίες τόσο στο εσωτερικό της (1,000,000 κομμουνιστές) όσο και στο εξωτερικό (Αν. Τιμόρ). Η Νιγηρία... άσε γιατί θα γελάσω...Dwarven Blacksmith έγραψε: 09 Αύγ 2019, 14:44
Sigh, ok.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 348 Απαντήσεις
- 6722 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Imperium
-
- 7 Απαντήσεις