Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
under έγραψε: 05 Αύγ 2019, 00:36
Καρδιτσιωτης καγκουρας επιχειρει να βαψει με σπρει το καστρο στην Αντιπαρο.
Περαστικοι του κανουν παρατηρηση και εκεινος τσαμπουκαλευεται.
Επεμβαινει αστυνομικος εκτος υπηρεσιας που υπηρετει στο νησι.
Ο καγκουρας τσαμπουκαλευεται και με τον αστυνομικο.
Ο αστυνομικος τον τσακιζει.Τον παταει κυριολεκτικα κατω.
Ποσα παρασημα και προαγωγες αξιζει ;
Πολλά, εφόσον είναι έτσι. Αλλά εν προκειμένω μάλλον θα φάει καμπάνα, αν οχι απόταξη από το Χρυσοπαπάρα.
διατάχθηκε διοικητική έρευνα για την συμπεριφορά του αστυνομικού.
Προφανώς θα γίνει ΕΔΕ αφού ενεπλάκη σε χειροδικία εκτός υπηρεσίας και κατά πάσα πιθανότητα θα αθωωθεί γιατί ο καραγκούνης του επιτέθηκε πρώτος.
Καλά.
Τι να σου πω. Αν παίξουμε ξύλο στο δρόμο εμείς οι δύο (σε νορμάλ πλαίσια) και μας συλλάβει η αστυνομία, αν δεν κάνει κανείς μας μήνυση, θα μας αφήσουν να φύγουμε.
Αν εγώ έχω φανεί σε βίντεο να είμαι από κάτω, και αρχίσω να κλαίγομαι οτι με πονάει το κεφάλι μου (απ' τα πιο δύσκολα να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποια βλάβη και για ποιό λόγο), δε νομίζω να περάσει τόσο απλά.
Δεχτηκαμε επιθεση και απαντησαμε αναλογως.Μην κλαψιαριζεις σαν γυναικουλα,think like a man.
Τώρα μεταξύ μας, πιο πολύ εφέ είχε το σκηνικό πάρα βία. Χαλαρά τον έριξε κάτω (δεν τον κοπάνησε κάτω δηλαδή ώστε να κινδυνεύσει) μετά τον τράβαγε από το πόδι. Έριξε δύο μπουνιές οι οποίες αν τον πέτυχαν είναι γερές, αλλά αμφιβάλλω από το βίντεο. Και 1-2 κλωτσιές που εντάξει, και αυτές εφετζιδικες ήταν.
Πάντως μήνυση δεν έχει κάνει κανείς από τους δύο μέχρι τώρα.
Ο Χελης παντως σοκαριστηκε
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
hellegennes έγραψε: 05 Αύγ 2019, 01:26
Αν ήταν πιωμένος είναι ακόμα χειρότερο. Σε καμμιά περίπτωση ο νόμος δεν σου δίνει ελαφρυντικά για πράξεις που έκανες υπό την επήρεια ψυχοτρόπων ουσιών. Το αντίθετο.
Οκ. Αλλά και η αποπομπή για κάποιον που έδρασε χωρίς ψυχραιμία ή υπερβολικά αν μέχρι τότε δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα μου φαίνεται υπερβολική. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να αποφασίσουμε εμείς που μας λείπουν στοιχεία. Οι ανώτεροί του ξέρουν και τι προβλέπεται και πόσο ξεπέρασε τις σχετικές οδηγίες. Υπάρχει video και μάρτυρες, άρα δεν κουκουλώνεται το πράγμα.
Δεν αποφασίζουμε εμείς. Εμείς το συζητάμε. Κι εγώ λέω ουστ. Δεν υπάρχει κάποια δικαιολογία που να μην προϋποθέτει δράση υπό ταραγμένη ψυχική διάθεση που δεν προκάλεσε ο ίδιος (π.χ. είχε πάθει ηλίαση, όγκο στον εγκέφαλο, ημικρανίες, μόλις έμαθε ότι πέθαναν τα παιδιά του ή κάτι άλλο εξίσου βαρύ).
Υπηρετεί σε σώμα ασφαλείας. Δεν πρέπει να υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες για ακραίες παραβάσεις του νόμου. Μηδενική ανοχή. Αποπομπή στους παραβάτες. Δεν ήταν καν σε διατεταγμένη υπηρεσία για να δικαιολογήσει τον ξυλοδαρμό ως απόπειρα καταστολής. Μιλάμε για αυτοδικία και ξυλοδαρμό χωρίς να βρίσκεται σε νόμιμη άμυνα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Otto Weininger έγραψε: 05 Αύγ 2019, 01:46
Τι να σου πω. Αν παίξουμε ξύλο στο δρόμο εμείς οι δύο (σε νορμάλ πλαίσια) και μας συλλάβει η αστυνομία, αν δεν κάνει κανείς μας μήνυση, θα μας αφήσουν να φύγουμε.
Ελπίζω ο τουρίστας να έχει συλληφθεί. Δεν διανοούμαι πως κάποιος που πάει να κάνει γκράφιτι σε αρχαιολογικό χώρο θα την βγάλει χωρίς συνέπειες. Το επεισόδιο με τον αστυνομικό είναι άλλο θέμα.
Τώρα μεταξύ μας, πιο πολύ εφέ είχε το σκηνικό πάρα βία. Χαλαρά τον έριξε κάτω (δεν τον κοπάνησε κάτω δηλαδή ώστε να κινδυνεύσει) μετά τον τράβαγε από το πόδι. Έριξε δύο μπουνιές οι οποίες αν τον πέτυχαν είναι γερές, αλλά αμφιβάλλω από το βίντεο. Και 1-2 κλωτσιές που εντάξει, και αυτές εφετζιδικες ήταν.
Πάντως μήνυση δεν έχει κάνει κανείς από τους δύο μέχρι τώρα.
Ο ξυλοδαρμένος δεν μπορεί να του κάνει -επιτυχώς- μήνυση γιατί αυτός προκάλεσε το επεισόδιο σύμφωνα με τουλάχιστον μία μαρτυρία και άρα δεν δικαιούται καμμιά αποζημίωση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Λειτουργικο κρατος θα εχουμε οταν ο χ καγκουρας θα ξερει οτι το γκραφιτι δεν επιτρεπεται και οι μαγκιες πληρωνονται.
Ναι, οι μαγκιές πληρώνονται. Σύμφωνα με τον νόμο. Εσύ μπορείς να γουστάρεις να ζεις σε ένα αναρχικό κράτος αυτοδικίας. Εγώ δεν γουστάρω αναρχία.
Δεχτηκαμε επιθεση και απαντησαμε αναλογως.Μην κλαψιαριζεις σαν γυναικουλα,think like a man.
Από ποιον δέχτηκες επίθεση εσύ; Εγώ σκέφτομαι σαν άντρας γι' αυτό και αναλαμβάνω τις συνέπειες των πράξεών μου. Αν θέλεις να αυτοδικήσεις, να δεχτείς και τις συνέπειες που επιβάλλει ο νόμος γι' αυτό. Εσύ κλαψουρίζεις σαν κακομαθημένο.
Chainis έγραψε: 05 Αύγ 2019, 01:52
Το πόιντ στην ιστορία είναι αν ο αστυνομικός στο επεισόδιο έδρασε σαν αστυνομικός ή αν απλός πολίτης.
Επενεβη ως οφειλε ακομα κι αν ηταν εκτος υπηρεσιας.Δηλωσε την ιδιοτητα του.Μετα δεχτηκε επιθεση.Νομιμα τον πλακωσε
Ο αστυνομικός έδρασε σαν πολίτης. Ήταν εκτός υπηρεσίας. Εννοείται πως δεν υπάρχει τίποτα νόμιμο σ' αυτό που έκανε και αναμένεται τιμωρία. Ελπίζω αυστηρή.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Otto Weininger έγραψε: 05 Αύγ 2019, 01:46
Ελπίζω ο τουρίστας να έχει συλληφθεί. Δεν διανοούμαι πως κάποιος που πάει να κάνει γκράφιτι σε αρχαιολογικό χώρο θα την βγάλει χωρίς συνέπειες. Το επεισόδιο με τον αστυνομικό είναι άλλο θέμα.
Θα του απαγγελθούν κατηγορίες μόνο αν υπάρχουν μαρτυρίες που να υποστηρίζουν το συμβάν. Αυτή η υπόθεση είναι ξεχωριστή από τον ξυλοδαρμό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ναι, οι μαγκιές πληρώνονται. Σύμφωνα με τον νόμο. Εσύ μπορείς να γουστάρεις να ζεις σε ένα αναρχικό κράτος αυτοδικίας. Εγώ δεν γουστάρω αναρχία.
Από ποιον δέχτηκες επίθεση εσύ; Εγώ σκέφτομαι σαν άντρας γι' αυτό και αναλαμβάνω τις συνέπειες των πράξεών μου. Αν θέλεις να αυτοδικήσεις, να δεχτείς και τις συνέπειες που επιβάλλει ο νόμος γι' αυτό. Εσύ κλαψουρίζεις σαν κακομαθημένο.
Το πόιντ στην ιστορία είναι αν ο αστυνομικός στο επεισόδιο έδρασε σαν αστυνομικός ή αν απλός πολίτης.
Επενεβη ως οφειλε ακομα κι αν ηταν εκτος υπηρεσιας.Δηλωσε την ιδιοτητα του.Μετα δεχτηκε επιθεση.Νομιμα τον πλακωσε
Ο αστυνομικός έδρασε σαν πολίτης. Ήταν εκτός υπηρεσίας. Εννοείται πως δεν υπάρχει τίποτα νόμιμο σ' αυτό που έκανε και αναμένεται τιμωρία. Ελπίζω αυστηρή.
Οι αστυνομικοι ακομα και εκτος υπηρεσιας οφειλουν να επεμβαινουν οταν διαπιστωνουν παραβαση.
Δεν αποθνήσκουν οι θεοί. Η πίστις αποθνήσκει του αχαρίστου όχλου των θνητών.
Τότε ξεχνάμε το ότι ήταν αστυνομικός, έχουμε ένα καυγά δυο πολιτών που ίσως καταλήξει σε δικαστήριο.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
ΕΔΕ θα περάσει γιατί είναι δημόσιος λειτουργός. Δεν έχει σημασία ότι έγινε εκτός υπηρεσίας. Και κλήση για παράνομο παρκάρισμα με το πολιτικό του αυτοκίνητο να πάρει, περνάει ΕΔΕ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Αν δεν κάνω λάθος, δικαίωμα να παρέμβει βίαια έχει μόνο αν κινδυνεύει κάποιου η ζωή/χωματική ακεραιότητα. Απ' τη στιγμή που δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, θα 'πρεπε να ενημερώσει τηλεφωνικά την αστυνομία. Δηλαδή ο,τι και ο κάθε πολίτης, που δικαιούται να κοπανήσει κάποιον αν βλέπει οτι αυτός ο κάποιος απειλεί να βλάψει κάποιον τρίτο (μπορεί να το κάνει αυτό χωρίς συνέπειες του νόμου, βάση του νόμου περί αυτοάμυνας).
Kauldron έγραψε: 05 Αύγ 2019, 02:26
Αν δεν κάνω λάθος, δικαίωμα να παρέμβει βίαια έχει μόνο αν κινδυνεύει κάποιου η ζωή/χωματική ακεραιότητα. Απ' τη στιγμή που δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, θα 'πρεπε να ενημερώσει τηλεφωνικά την αστυνομία. Δηλαδή ο,τι και ο κάθε πολίτης, που δικαιούται να κοπανήσει κάποιον αν βλέπει οτι αυτός ο κάποιος απειλεί να βλάψει κάποιον τρίτο (μπορεί να το κάνει αυτό χωρίς συνέπειες του νόμου, βάση του νόμου περί αυτοάμυνας).
Αν του έκανε παρατήρηση και έριξε ο κάγκουρας την πρώτη γροθιά βρίσκονταν σε αυτοάμυνα, καθώς κινδύνευε η σωματική ακεραιότητα του ίδιου.