Δηλαδή τα μάζευαν για να τα φας εσύ;
Οι γονείς μου είναι συνταξιούχοι. Ήταν και οι δύο μισθωτοί και δεν κληρονόμησαν καμία μεγάλη περιουσία από τους γονείς τους. Απλώς ήθελαν να μαζεύουν για την κακιά την ώρα, για να τα αφήσουν στα παιδιά τους κλπ και τους το λέγαμε από μικρά πως ήταν λάθος τους να μην γλεντήσουν κάποια χρήματα, αλλά να τα κάνουν όλα οικονομίες και ακίνητα.
Και έρχεσαι τώρα εσύ να θέλεις μερίδιο; Ποιος είσαι;
Δεν μιλάμε για κληρονομιά από την τουρκοκρατία ούτε για μαυραγορίτικα κέρδη από την κατοχή. Μιλάμε για περιουσία που έχτισαν δύο άνθρωποι όσο δούλευαν.
Δηλαδή θέλεις να τιμωρηθεί αυτός που μάζευε και επένδυσε για να φάει αυτός που τα έτρωγε στα μπουζούκια και φόρτωνε τις πιστωτικές;
Γιατι να τα φαω εγω; Δεν εχει ολος ο δημος - κρατος οφελος απο αυτο;
Τζουνο θα καταλαβεις οτι ζουμε ολοι μαζι ως μια κοινωνια σε ενα κρατος; Ή νομιζεις οτι ο καθενας ζει για την παρτυ του ατομικα και δεν πρεπει να βρισκεται μια μεση λυση για τα προβληματα;
Κι γω εχω περιουσια τζουνουλινι,αλλα καταλαβαινω και τον διπλανο που δεν εχει να φαει και τι σημαινει για αυτον να δεινεις εναν μισθο ή μισο για τον ενφια.
Πρώτο δίμηνο του `15 μου θυμίζει η ρητορεία των under.
Τότε oι Συριζαίοι είχαν καραμέλα την αξιοπρέπεια και το χαμόγελο που επέστρεψε στα χείλη των Ελλήνων μετά από πόσα χρόνια,και πόσα κάναμε σε δυό μήνες που δεν τα είχαν κάνει οι Σαμαροβενιζέλοι τόσα χρόνια.
Τώρα η καραμέλα είναι "επιστροφή στην κανονικότητα" και κάνουμε οχτώ μεγαλόσταυρους για τον θεό των Ελλήνων,και πόσα κάναμε σε δυό μήνες που δεν τα είχαν κάνει οι ζαίοι 4.5 χρόνια.
Σιμά κοντά τα Γιάννενα,τα δίμηνα τελειώνουν και τα αποτελέσματα της αξιοπρέπειας και της κανονικότητας τα είδαμε και θα τα δούμε..