Pedro έγραψε: 11 Ιούλ 2019, 00:15
- Casper - έγραψε: 10 Ιούλ 2019, 23:59
Pedro έγραψε: 10 Ιούλ 2019, 23:44
Αυτο που λες ειναι μονο στην περιπτωση που παει στα ιμαλαια. Παντως πιστευω οως ειναι λιγοτερο πιθανο,γιατι κ ο ιδιος θα απολαμβανει ποιοτικα την οικογενεια του και δεν θα βαριεται,αλλωστε δυσκολα να πεσεις στην λουμπα της ρουτινας. Γιατι
αντι για νευρα και τσακωμους λογω δουλειας και των δυο,το πιθανοτερο ειναι να επικρατει χαλαη,σταθερη και ωραια ατμοσφαιρα-κατασταση.
Εσύ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ μας λες πως τα νεύρα και οι τσακωμοί επικρατούν λόγω δουλειάς. Λοιπόν σκέψου τώρα να επιστρέφει ο σύζυγος σπίτι σκοτωμένος και να τα βγάζει όλα στην κυρά του που σύμφωνα με την δική του οπτική "όλη μέρα κάθεται" και αυτός σκοτώνεται για να φέρει μεροκάματο. Αν δεν βρει και έτοιμο φαγητό; Ουυυυ εκεί να δεις.
Ωραία τα λες βρε Πέδρο, αλλά πολύ ρομαντικά. Μακάρι να ξέρεις πολλά τέτοια ζευγάρια και να κυλούν όλα ωραία και ομαλά όπως τα περιγράφεις. Εγώ άλλη πραγματικότητα βλέπω.
(Αν αναγκάζονται και οι 2 να δουλεύουν, παρατηρώ πως υπάρχει μεγαλύτερος προγραμματισμός γιατί αναγκάζονται να το κάνουν για να τα βγάλουν πέρα και έτσι σκέφτονται περισσότερες παραμέτρους. Και επίσης για να μην εθελοτυφλούν κάποιοι, όσο ένα παιδί χρειάζεται την μάνα του, άλλο τόσο χρειάζεται και τον πατέρα του. Ρωτήστε εκείνο πριν βγάλετε αυθαίρετα συμπεράσματα.)
Κι εσυ δεν με καταλαβες. Δεν λεω για περιπτωσεις που χρειαζεται ενας απο τους δυο να εργαζεται 15 ωρες και να σκοτωνεται.
Γιατι να μην εχει φαγητο αφου ολη μερα ειναι σπιτι; Εαν υπηρξε λογος,πολυ πιθανο απο την στιγμη που καθεται ολη μερα,πρεπει να το κατανοησει ο /η συντροφος και να παρει κατι απεξω.
Δεν ειναι τοσο ρομαντικα. Παλαιοτερα γινοτανε συχνοτερα αυτο. Βεβαια μονο οι αντρες δουλευαν,εγω δεν ισχυριζομαι κατι τετοιο. Μπορει να εργαζεται και μονο η γυναικα. Επισης,μπορει για καποια χρονια,πχ οταν κανουν 1 ή 2 παιδια εως οτου πανε δημοτικο μπορει να εργαζεται ο αντρας,ετσι ωστε η γυναικα να προσεχει,φροντιζει τα παιδια κλπ. Μετα μπορει να αλλαξουν τον ρολο αυτο.
Σημερα,δυστυχως κατ εμε,ακομη και αυτοι που εχουν καλες απολαβες,εχουν δεσει κομπο οτι πρεπει και οι δυο να εργαζονται. Αυτο ειναι το θεμα που θιγω ουσιαστικα. ΓΙΑΤΙ; Οταν και εφοσον αρκει το εισοδημα ενος,γιατι να εργαζονται και οι δυο; Η αντε,ας κανω την μαρδια μου πετρα,να εχει μερικη απασχοληση,πχ 2-4 ωρε την ημερα ή συνολικα 15-20 ωρες την εβδομαδα.
Με ννοεις;
Ούτε εγώ μιλάω για αυτή την περίπτωση. Και 8 ώρες να δουλεύει (είτε στην οικοδομή, είτε να διδάσκει π.χ τις μισές ώρες), και μόνο που θα μπαίνει στο σπίτι και θα έχει στο μυαλό του ότι η σύντροφός του όλη την ημέρα κάθεται, τα παίρνει στο κρανίο και έχουνε και πιο συχνά παρεξηγήσεις. (Και άντε εσύ να προσπαθείς να τον πείσεις για το αντίθετο

). Και να του λες "έπρεπε να πάω την μάνα μου νοσοκομείο" και να σου λέει "καλά εντάξει, ΠΡΙΝ τι έκανες και δεν το είχες έτοιμο;" και αρχίζουν οι παράλογες συζητήσεις ακριβώς επειδή υπάρχει αυτή η απαίτηση που αν για οποιονδήποτε λόγο δεν γίνει αυτό που θέλει, αρχίζουν οι καυγάδες. Ναι ΠΡΕΠΕΙ να το κατανοήσει, δίκαιο έχεις. Όταν απουσιάζει όμως και ο σεβασμός, κάτσε ψάξε εσύ κατανόηση.
"Έχουν δέσει κόμπο πως πρέπει και οι 2 να εργάζονται."
Οι λόγοι είναι πολλοί και σου τους έχουν γράψει. Εγώ πρώτα απ' όλα θα έβαζα τον σεβασμό. Συγγνώμη, και το ξέρω πως είναι λάθος και αδυναμία μου, αλλά δεν θα δεχόμουνα να δουλεύω, να επιστρέφω σπίτι και να βλέπω τον σύζυγο να χαλαρώνει άνετος στον καναπέ του. Θα μου βίδωνε. Ούτε θα ένιωθα άνετα να μου μαγείρευε και να έκανε όλες τις δουλειές. Και αυτά θα τα ήθελα μισά-μισά ακόμη κι' αν ήξερα πως αφού δεν δουλεύει, θα κάνει τουλάχιστον αυτά. Επίσης με το να φέρνει ο καθένας σπίτι τα δικά του χρήματα, νιώθει ανεξάρτητος ακόμη κι' αν το ταμείο στην τελική είναι κοινό. Από μια δουλειά αποκτάς άλλες εμπειρίες ξέρεις. Επίσης μπορεί να σου αρέσει το επάγγελμα που σπούδασες και θες να το εξασκείς. Αν έχουνε και παιδιά; Εκεί να δεις έξοδα. Και έστω πως δεν υπάρχουν παιδιά, μπορεί να έχουν την ανάγκη να κάνουνε ένα μακρινό ταξίδι και θέλουνε να μαζέψουνε. Χίλια δυο μπορεί.
(Πάντως εγώ σε Κύπρο και Ελλάδα ξέρω ανθρώπους που δουλεύουν και οι 2 και μάλιστα ο ένας απ' τους 2 έχει 2 δουλειές για να τα βγάλουν πέρα, και έχω και γειτόνισσα που παίρνει πάρα πολλά λεφτά και δουλεύει και ο σύζυγος γιατί ο ίδιος νιώθει μειονεκτικά).
Εννοείται πως υπάρχουν κι' άλλοι λόγοι που ήδη αναφέρθηκαν (στον 21ο αιώνα ζούμε, χωρισμοί, ανεργία κλπ κλπ. Κρίμα είναι να έχει να αντιμετωπίζει κάποιος και τον χωρισμό αλλά και την ανεργία με ότι συνεπάγεται).
Ο λόγος που "δεν σε εννοώ" είναι μάλλον επειδή έχουμε διαφορετικό τρόπο σκέψης.