!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιατί οι μηχανικοί ανθίστανται στην πρόοδο που πρεσβεύει η εφεύρεση μου?

Παραφυσική, μεταφυσικά, ανεξήγητα φαινόμενα
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Re: Γιατί οι μηχανικοί ανθίστανται στην πρόοδο που πρεσβεύει η εφεύρεση μου?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

seismic έγραψε: 30 Ιουν 2019, 20:50 τώρα να κτίσω 40 m2 στο μεροκάματο.
40 μαζί με έναν βοηθό θα εννοείς.
Τώρα δίνουν 2,5 ευρώ το τετραγωνικό, άρα 100 ευρώ την ημέρα εσύ και ο βοηθός μαύρα καλά είναι.
seismic
Phorum.gr user: seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

Μηχανικός έγραψε: 30 Ιουν 2019, 21:22
seismic έγραψε: 30 Ιουν 2019, 20:50 τώρα να κτίσω 40 m2 στο μεροκάματο.
40 μαζί με έναν βοηθό θα εννοείς.
Τώρα δίνουν 2,5 ευρώ το τετραγωνικό, άρα 100 ευρώ την ημέρα εσύ και ο βοηθός μαύρα καλά είναι.
Με 15 ευρώ φατούρα και δεν πάω. Αλλού αυτά.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Τι εννοείς 15 ευρώ;
Διπλός τοίχος με μόνωση και σοβατισμένος;
stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik »

Με τα υλικα δικα του μαλλον.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

φατούρα = πληρώνεται μόνο για την εργασία
seismic

Μηχανικός έγραψε: 30 Ιουν 2019, 22:03 Τι εννοείς 15 ευρώ;
Μπατικός διπλός τοίχος με μόνωση χωρίς τα υλικά. Μόνο εργασία. 15 ευρώ το τετρ. μέτρο Πιάνονται ως τετραγωνικά και τα κουφώματα έως 2,5 μέτρα πλάτος. Για μεγαλύτερα ανοίγματα από 2,5 μέτρα μετράει το μισό. Ότι είναι μικρότερο του μέτρου Π.Χ χτιστές ντουλάπες που είναι ο,55 με 0,60 cm μετρούνται τρέχοντα μέτρα Το μικρό τούβλο στην Ίο στοιχίζει 0,18 ευρώ και το διπλό 0,30 ευρώ. Ένα τετραγωνικό χρειάζεται 75 μικρά τούβλα ή 45 διπλά. + λάσπες. 2 ευρώ. Ο τσιμεντόλιθος ο διπλός στοιχίζει 1,2 ευρώ ο ένας και χρειάζονται 12,5 τσιμεντόλιθοι στο τετρ. μέτρο. Ο μονός 1 ευρώ ο ένας. Ο διπλός χτίσιμο 8 ευρώ το τετρ. μέτρο και 7 ευρώ ο μικρός. Μπετά με υλικά οπλισμό και εργασία πάνω από 300 ευρώ το κυβικό.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

seismic έγραψε: 29 Ιουν 2019, 22:23
Πρεπει Β>256 t για να μην ανατραπει και να μην υπαρχει ανάκληση βάσης

Αναλυτικα: Πρεπει Ροπες ανατροπης ητοι= 20*(12,8+9,6+6,4+3,2) <(μικρότερες) από Ροπη ευσταθειας Β*2,5 .Από δω βγαινει οτι Β πρεπει να ναι μεγαλυτερο από 256 t για να μην ανατραπει.
προσθέτουμε όλα τα ύψη (12,8+9,6+6,4+3,2) = 32 m και τα πολλαπλασιάζουμε με τους τόνους X 20 t = 640 Μετά διαιρούμε το 640 με την διάσταση της βάσης που είναι 2,5 m και βγένει 640 δια του 2,5 = 256.τόνοι πρέπει να είναι η ( Β ) Αν υπολογίσουμε την άρθρωση από το πέλμα βάσεις στην θέση ( Η ) διαιρούμε τους 640 τόνους δια του 3,75 και έχουμε 170 τόνους Οι αντίρροπες ροπές των δοκών πρέπει να είναι μεγαλύτερες > από 170 tn :smt005: :smt005: :smt005: και σκάστε. Αν και υπάρχει λάθος στους υπολογισμούς αυτούς αλλά δεν μπορείτε να βρείτε ποιο είναι και το έκανα επίτηδες για να δω αν ξέρετε. Πληρώστε να σας το πω.
Αν δεχτούμε πως όντως αυτές είναι οι αδρανειακες δυνάμεις που γράφεις, τότε αυτό που γράφεις είναι ανακριβές, οι ροπές πρέπει να υπολογιστούν από την βάση του πέλματος και συγκεκριμένα από το αριστερό του άκρο, γιατί γύρω απο κεί θα γίνει θεωρητικά η περιστροφή. Το σωστό θα ήταν : 20*(12,8+9,6+6,4+3,2+υψος πέλματος) <(μικρότερες) από Ροπη ευσταθειας Β*3,75.

Ακόμα κι έτσι όμως δεν λαμβάνεται με κανέναν τρόπο η επιπλέον ροπή αντίσταση που οφείλεται στο γεγονός πως το πέλμα είναι μπαζωμένο, δηλ. στη πραγματικότητα το Β θα είναι ακόμα μικρότερο από αυτο που υπολογίζεις.

parafrwn έγραψε: 30 Ιουν 2019, 10:27
Μηχανικός έγραψε: 30 Ιουν 2019, 01:04
parafrwn έγραψε: 30 Ιουν 2019, 00:45

Μόνο κάτι μπαρμπάδια 60 χρονών ονομάζουν τους πίνακες μητρώα. :lol: :lol: :lol:
Πριν γράψεις την παπάρα σου γιατί δεν γκούγκλαρες τι έγραψα;
Είναι καθιερωμένη ορολογία στους μηχανικούς στην στατική και δυναμική επίλυση των φορέων.
Καλά, καλά, χαλάρωσε λίγο μπάρμπα. Πιες κάνα τσιπουρακι, κάτι.
έχει δίκιο ο μηχανικός ως μητρώα και τανυστές τα αναπαράγουν στο πολυτεχνείο ενώ όντως είναι απλά πίνακες.
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

seismic έγραψε: 30 Ιουν 2019, 22:28

Μπατικός διπλός τοίχος με μόνωση χωρίς τα υλικά. Μόνο εργασία. 15 ευρώ το τετρ. μέτρο Πιάνονται ως τετραγωνικά και τα κουφώματα έως 2,5 μέτρα πλάτος. Για μεγαλύτερα ανοίγματα από 2,5 μέτρα μετράει το μισό. Ότι είναι μικρότερο του μέτρου Π.Χ χτιστές ντουλάπες που είναι ο,55 με 0,60 cm μετρούνται τρέχοντα μέτρα Το μικρό τούβλο στην Ίο στοιχίζει 0,18 ευρώ και το διπλό 0,30 ευρώ. Ένα τετραγωνικό χρειάζεται 75 μικρά τούβλα ή 45 διπλά. + λάσπες. 2 ευρώ. Ο τσιμεντόλιθος ο διπλός στοιχίζει 1,2 ευρώ ο ένας και χρειάζονται 12,5 τσιμεντόλιθοι στο τετρ. μέτρο. Ο μονός 1 ευρώ ο ένας. Ο διπλός χτίσιμο 8 ευρώ το τετρ. μέτρο και 7 ευρώ ο μικρός. Μπετά με υλικά οπλισμό και εργασία πάνω από 300 ευρώ το κυβικό.
Βρε εσείς τους κλέβετε τους ιδιοκτήτες στην Ίο.
Γι αυτό είσαι άνετος και χαλάς χρόνο και λεφτά για σαχλαμάρες.

Τώρα έχω προσφορές για μια μικρή οικοδομή, χτίσιμο μονού εσωτερικού τοίχου 2,30 - 2,50 ευρώ/μ2 και διπλού με μόνωση 4,50 - 5,00 ευρώ/μ2.
Θα πάρουν και τα ένσημα του ΙΚΑ που βγάζει η άδεια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Μηχανικός την 30 Ιουν 2019, 23:07, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
seismic

nik_killthemall έγραψε: 30 Ιουν 2019, 22:59
seismic έγραψε: 29 Ιουν 2019, 22:23
Πρεπει Β>256 t για να μην ανατραπει και να μην υπαρχει ανάκληση βάσης

Αναλυτικα: Πρεπει Ροπες ανατροπης ητοι= 20*(12,8+9,6+6,4+3,2) <(μικρότερες) από Ροπη ευσταθειας Β*2,5 .Από δω βγαινει οτι Β πρεπει να ναι μεγαλυτερο από 256 t για να μην ανατραπει.
προσθέτουμε όλα τα ύψη (12,8+9,6+6,4+3,2) = 32 m και τα πολλαπλασιάζουμε με τους τόνους X 20 t = 640 Μετά διαιρούμε το 640 με την διάσταση της βάσης που είναι 2,5 m και βγένει 640 δια του 2,5 = 256.τόνοι πρέπει να είναι η ( Β ) Αν υπολογίσουμε την άρθρωση από το πέλμα βάσεις στην θέση ( Η ) διαιρούμε τους 640 τόνους δια του 3,75 και έχουμε 170 τόνους Οι αντίρροπες ροπές των δοκών πρέπει να είναι μεγαλύτερες > από 170 tn :smt005: :smt005: :smt005: και σκάστε. Αν και υπάρχει λάθος στους υπολογισμούς αυτούς αλλά δεν μπορείτε να βρείτε ποιο είναι και το έκανα επίτηδες για να δω αν ξέρετε. Πληρώστε να σας το πω.
Αν δεχτούμε πως όντως αυτές είναι οι αδρανειακες δυνάμεις που γράφεις, τότε αυτό που γράφεις είναι ανακριβές, οι ροπές πρέπει να υπολογιστούν από την βάση του πέλματος και συγκεκριμένα από το αριστερό του άκρο, γιατί γύρω απο κεί θα γίνει θεωρητικά η περιστροφή. Το σωστό θα ήταν : 20*(12,8+9,6+6,4+3,2+υψος πέλματος) <(μικρότερες) από Ροπη ευσταθειας Β*3,75.

Ακόμα κι έτσι όμως δεν λαμβάνεται με κανέναν τρόπο η επιπλέον ροπή αντίσταση που οφείλεται στο γεγονός πως το πέλμα είναι μπαζωμένο, δηλ. στη πραγματικότητα το Β θα είναι ακόμα μικρότερο από αυτο που υπολογίζεις.

parafrwn έγραψε: 30 Ιουν 2019, 10:27
Μηχανικός έγραψε: 30 Ιουν 2019, 01:04

Πριν γράψεις την παπάρα σου γιατί δεν γκούγκλαρες τι έγραψα;
Είναι καθιερωμένη ορολογία στους μηχανικούς στην στατική και δυναμική επίλυση των φορέων.
Καλά, καλά, χαλάρωσε λίγο μπάρμπα. Πιες κάνα τσιπουρακι, κάτι.
έχει δίκιο ο μηχανικός ως μητρώα και τανυστές τα αναπαράγουν στο πολυτεχνείο ενώ όντως είναι απλά πίνακες.
Ναι έτσι είναι. Οι εντάσεις αδράνειας είναι τυχαίες και δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα διότι αυξάνουν καθ ύψος.
Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum »

seismic έγραψε: 30 Ιουν 2019, 20:50
Μηχανικός έγραψε: 30 Ιουν 2019, 17:42
seismic έγραψε: 30 Ιουν 2019, 14:47 Το ξέρετε ότι τα εξ ολοκλήρου κατασκευασμένα σπίτια από σκυρόδεμα είναι πολύ ποιο φθηνά από ότι αυτά που αποτελούνται από σκελετό και εξάοπους οπτόπλινθους ?
Σαράντα χρόνια στην οικοδομή ακόμη δεν έμαθες ότι τα τούβλα που χρησιμοποιούμε είναι τα δωδεκάοπα.
Τα εξάοπα είναι τα μικρά που χρησιμοποιούμε δευτερεύοντος σε τίποτα σφηνώματα.

Και μου θέλεις να μάθεις στατική. :smt005:
Μιλάς στον ποιο γρήγορο κτίστη σε Ελλάδα και Αγγλία. Δεκατριών χρονών έκτιζα 11 ορόφων πολυκατοικίες και είμαι 61 χρονών και μπορώ και τώρα να κτίσω 40 m2 στο μεροκάματο.Όταν άρχισα να κτίζω στο Κερατσίνι στην δεκαετία του 70 και για δέκα χρόνια κτίζαμε με μικρά τούβλα και ήταν καλύτερο το αποτέλεσμα στην δουλειά. Στατική ξέρω γιατί σπούδασα εργοδηγός με δικαίωμα υπογραφής στατικής μελέτης και δούλευα συγχρόνως ως γιος μεγαλοεργολάβου στο συνεργείο του πατέρα μου. Σπούδασα και μηχανολογικό σχέδιο που είναι πολύ πιο δύσκολο του αρχιτεκτονικού.
Δεν θέλω να μάθω στατική. Θέλω να διδάξω εμπειρική αντισεισμική τεχνολογία.
δεν υπάρχει εμπειρική αντισεισμική τεχνολογία
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
seismic

Μηχανικός έγραψε: 30 Ιουν 2019, 23:05
seismic έγραψε: 30 Ιουν 2019, 22:28

Βρε εσείς τους κλέβετε τους ιδιοκτήτες στην Ίο.

Τώρα έχω προσφορές για μια μικρή οικοδομή, χτίσιμο μονού εσωτερικού τοίχου 2,30 - 2,50 ευρώ/μ2 και διπλού με μόνωση 4,50 - 5,00 ευρώ/μ2.
Αλλοδαπούς παίρνεις?
seismic

Lord Brum έγραψε: 30 Ιουν 2019, 23:08
seismic έγραψε: 30 Ιουν 2019, 20:50
Μηχανικός έγραψε: 30 Ιουν 2019, 17:42
Σαράντα χρόνια στην οικοδομή ακόμη δεν έμαθες ότι τα τούβλα που χρησιμοποιούμε είναι τα δωδεκάοπα.
Τα εξάοπα είναι τα μικρά που χρησιμοποιούμε δευτερεύοντος σε τίποτα σφηνώματα.

Και μου θέλεις να μάθεις στατική. :smt005:
Μιλάς στον ποιο γρήγορο κτίστη σε Ελλάδα και Αγγλία. Δεκατριών χρονών έκτιζα 11 ορόφων πολυκατοικίες και είμαι 61 χρονών και μπορώ και τώρα να κτίσω 40 m2 στο μεροκάματο.Όταν άρχισα να κτίζω στο Κερατσίνι στην δεκαετία του 70 και για δέκα χρόνια κτίζαμε με μικρά τούβλα και ήταν καλύτερο το αποτέλεσμα στην δουλειά. Στατική ξέρω γιατί σπούδασα εργοδηγός με δικαίωμα υπογραφής στατικής μελέτης και δούλευα συγχρόνως ως γιος μεγαλοεργολάβου στο συνεργείο του πατέρα μου. Σπούδασα και μηχανολογικό σχέδιο που είναι πολύ πιο δύσκολο του αρχιτεκτονικού.
Δεν θέλω να μάθω στατική. Θέλω να διδάξω εμπειρική αντισεισμική τεχνολογία.
δεν υπάρχει εμπειρική αντισεισμική τεχνολογία
Όλα εμπειρικά είναι και προκύπτουν από την παρατήρηση.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

seismic έγραψε: 30 Ιουν 2019, 23:08
Μηχανικός έγραψε: 30 Ιουν 2019, 23:05 Βρε εσείς τους κλέβετε τους ιδιοκτήτες στην Ίο.

Αλλοδαπούς παίρνεις?
Έλληνες ντόπιους που κάνουν αποκλειστικά αυτή την δουλειά 20 - 30 - 40 - 50 χρόνια.
Το ένα συνεργείο είναι πατέρας 70 χρονών με γιό και γαμπρό 45 χρονών που κάνουν αυτή την δουλειά από παιδιά.
seismic

Μηχανικός έγραψε: 30 Ιουν 2019, 23:14
seismic έγραψε: 30 Ιουν 2019, 23:08
Μηχανικός έγραψε: 30 Ιουν 2019, 23:05 Βρε εσείς τους κλέβετε τους ιδιοκτήτες στην Ίο.

Αλλοδαπούς παίρνεις?
Έλληνες ντόπιους που κάνουν αποκλειστικά αυτή την δουλειά 20 - 30 - 40 - 50 χρόνια.
Το ένα συνεργείο είναι πατέρας 70 χρονών με γιό και γαμπρό 45 χρονών που κάνουν αυτή την δουλειά από παιδιά.
Δεν ξέρω Εγώ στην Ίο που ζω εδώ και 15 χρόνια αυτή είναι η τιμή μου και όποιος γουστάρει.
Στην Αγγλία το 1986 για τα 1000 διακοσμητικά τουβλα μόνο το κτίσιμο έκανε 180 λίρες. Μία μέρα σε κάτι μεγάλες βάσεις τους έκτισα 2600 τούβλα και έπαθαν κολούμπρα! :D και ήταν βαριά μπλε σιδερότουβλα συμπαγή.
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall »

έλα ρε, γαμεί η Ιος !
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εναλλακτικές επιστήμες”