Κλασική περίπτωση ανθρώπου - τένοντα, και με ελαστικότητα και με απόσβεση.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γιατί οι μηχανικοί ανθίστανται στην πρόοδο που πρεσβεύει η εφεύρεση μου?
Re: Γιατί οι μηχανικοί ανθίστανται στην πρόοδο που πρεσβεύει η εφεύρεση μου?
Από τα λεγόμενα σου πρέπει να σ' έχει πάρει στο ψιλό όλη η επιστημονική κοινότητα.Λογικά γελάνε πίσω από την πλάτη σου.
Μπα, και στη μούρη του γελάνε. Αλλά δε σκαμπάζει.
Για να σκάσετε... πρώτο πρώτο
Θα πέσει γέλιο θα γελάνε και τα τούβλα!

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος seismic την 27 Ιουν 2019, 19:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Τσάμπα τσάμπα
H Στοκχόλμη ήδη τον περιμένει.
Και σε αυτό το περιοδικό είχα δημοσιεύσει πέρυσι. Αν θες στείλε μου email σε προσωπικό μήνυμα να σου στείλω το pdf

Εναλλακτικά μπορείς να διαβάσεις το άρθρο το τελευταίο εδώ. https://www.academia.edu/s/b2a44a2aa4/12docx
Πολλοί μου λένε ότι κατασκεύασα έναν κύβο και τον κούνησα στην αυλή μου.seismic 1) Αυτό που έφερα ως νέον στην επιστήμη της αντισεισμικής τεχνολογίας των κατασκευών, και επιτέλους αρχίζετε να το καταλαβαίνεται, είναι ότι σχεδιάζεται λάθος όταν απλά πατάτε την κατασκευή στο έδαφος.
Όταν δεν υπάρχει πάκτωση εδάφους κατασκευής όλες οι εντάσεις αδράνειας μετατρέπονται σε στροφές - ροπές και οδηγούνται στις διατομές των φερόντων στοιχείων δοκού υποστυλώματος και πλάκας.
2) Όταν υπάρχει πάκτωση κατασκευής και εδάφους όλες οι εντάσεις αδράνειας εκτρέπονται και οδηγούνται μέσα στο έδαφος και όχι πάνω στις διατομές που τις στέλνεται σήμερα..
3) Υπάρχει μεγάλη διαφορά από πάκτωση σε πάκτωση.
α) Αν πακτώσουμε την βάση ενός μικρής και τετράγωνης διατομής υποστυλώματος με το έδαφος το όφελος είναι μικρό.
β) Αν πακτώσουμε αμφίπλευρα την βάση ενός επιμήκους τοιχώματος με το έδαφος το όφελος είναι πάρα πάρα πολύ μεγαλύτερο.
γ) Αν πακτώσουμε αμφίπλευρα τα ανώτατα άκρα ενός επιμήκους τοιχώματος με το έδαφος το όφελος είναι ασύλληπτα ακόμα μεγαλύτερο.
δ) Αν πακτώσουμε αμφίπλευρα, σε κάθε γωνία, όλα τα ανώτατα άκρα μιας κτιριοκατασκευής εξολοκλήρου από οπλισμένο σκυρόδεμα με το έδαφος, παίρνουμε το μεγαλύτερο όφελος που μπορούμε να έχουμε.
Ο λόγος είναι απλός, και έχει να κάνει με τον μοχλοβραχίονα, και την ελαστικότητα.
Αυτό σημαίνει ότι σχεδίασα ένα άκαμπτο κτίριο. Τι σημαίνει άκαμπτο κτίριο. Σημαίνει ότι είναι όλο εξολοκλήρου από σκυρόδεμα χωρίς κολόνες και δοκούς. Αυτό στην στατική λέγετε συνεχή δόμηση Είναι μια παλιά μέθοδος σχεδιασμού η οποία έχει εγκαταλειφθεί σήμερα για κτίρια πάνω από δύο ορόφους. Ο λόγος που εγκαταλείφθηκε ήταν γιατί στον σεισμό πάθαινε ζημιές. Παρατήρησαν ότι η ελαστικότητα και οι μηχανισμοί σεισμικής απόσβεσης παραλάμβαναν αποτελεσματικότερα τις δυνάμεις του σεισμού και δεν πάθαιναν ζημιές. Και δεν είχαν άδικο. Οι μικρές και τετράγωνης διατομής κολόνες διαθέτουν μεγαλύτερη ελαστικότητα από την συνεχή δόμηση των τοιχωμάτων. Καλώς οι πολιτικοί μηχανικοί θεωρούν την ελαστικότητα και την πλαστιμότητα ικανούς και καλούς παράγοντες για να αντιμετωπίσουν τον σεισμό. Γιατί όμως μια μικρή κολόνα είναι καλύτερη από ένα μεγάλο τοίχωμα στον σεισμό? Η ελαστικότητα του κορμού της κολόνας και της δοκού τους επιτρέπει στον σεισμό να παραμορφώνονται χωρίς να σπάνε. Αυτό βέβαια συμβαίνει στους μικρούς σεισμούς, γιατί και η ελαστικότητα έχει τα όριά της. Όταν ο σεισμός είναι μεγάλος αρχίζουν να σπάνε. Στον κόμβο που είναι η συμβολή δοκού και υποστυλώματος δημιουργείτε στροφοροπή και σπάει πρώτη η ασθενέστερη διατομή. Οι πολιτικοί μηχανικοί σωστά θέλουν να σπάει η δοκός πρώτη και όχι το υποστύλωμα διότι απελευθερώνεται ενέργεια του σεισμού και αν η ρωγμή είναι μικρή η κατασκευή δεν πέφτει. Αυτό το κατορθώνουν σχεδιάζοντας την δοκό ασθενέστερη του υποστυλώματος, τοποθετώντας έτσι τον οπλισμό ώστε να δημιουργούν μηχανισμό αστοχίας. Αυτό το ονομάζουν πλαστιμότητα και κάνει την κατασκευή να αντέχει περισσότερα πλάγια σεισμικά φορτία από αυτά που πραγματικά αντέχει. Αν σπάσει πρώτο το υποστύλωμα με λοξό σχήμα αστοχίας η κατασκευή θα καταρρεύσει. Αυτά για τον ελαστικό σχεδιασμό.
Άκαμπτος σχεδιασμός.
Ο άκαμπτος σχεδιασμός παραλαμβάνει τα σεισμικά φορτία δυναμικά και όχι ελαστικά. Γιατί όμως σπάνε τα τοιχώματα της συνεχούς δόμησης αφού είναι ποιο γερά από τα υποστυλώματα? Διότι η άκαμπτη κτιριοκατασκευή δεν έχει ελαστικότητα που αυτό σημαίνει ότι οι κορμοί τους δεν λυγίζουν δεν κάμπτονται. Όταν ένα ελαστικό υποστύλωμα και μια ελαστική δοκός λυγίζουν οι βάσεις τους παραμένουν στο έδαφος. Όταν μια άκαμπτη κατασκευή λικνίζετε, κατεβάζει πολύ μεγάλες ροπές στην βάση και όλο το εμβαδόν της βάσης της κατασκευής δέχεται λόγο ακαμψίας μια μονόπλευρη ολική ανάκληση πότε από την μια και πότε από την άλλη εναλλάξ. Δηλαδή η μια παρειά της άκαμπτης οικοδομής σηκώνει την απέναντι παρειά στον αέρα. Όσο ποιο ψιλό είναι το κτίριο τόσο χειρότερα είναι. Τι συμβαίνει όταν έχουμε ολική ανάκληση - ανασήκωμα ολόκληρου του εμβαδού της βάσης της κατασκευής? Σημαίνει αστήρικτα στατικά φορτία. Τα φορτία της κατασκευής ισορροπούν με την αντίδραση του εδάφους θεμελίωσης. Όταν η αδράνεια στρέφει τον κατακόρυφο άξονα της κατασκευής στέφει και τον οριζόντιο του εμβαδού της βάσης και η κατασκευή χάνει αυτομάτως την ολική στήριξη του εδάφους σε μεγάλο βαθμό. Αυτό ενεργοποιεί αυτόματα τα κατακόρυφα φορτία της κατασκευής να δημιουργήσουνε αντίρροπες ροπές αντίθετες από αυτή της ροπής ανατροπής. Αυτή η αντίθεση των ροπών σε συνδυασμό με τα αυξημένα φορτία του σκυροδέματος δημιουργούν μεγάλες τέμνουσες που σπάνε τα τοιχώματα στο ασθενέστερο σημείο τους που είναι πάνω από τις πόρτες και τα παράθυρα.
Οπότε σωστά οι πολιτικοί μηχανικοί σχεδιάζουν ελαστικά και πλάστημα. Και έρχομαι εγώ με την πατέντα και τα αλλάζω όλα γιατί αλλάζω την φιλοσοφία ολόκληρου του σχεδιασμού που σας περιέγραψα. Η ιδανική κατασκευή θα ήταν η δυναμική κατασκευή με τα τοιχώματα συνεχούς δόμησης αν δεν υπήρχε το πρόβλημα της ολικής ανάκλησης του εμβαδού της βάσης. Βίδωσα τα άκρα της κατασκευής στο έδαφος και έλυσα αυτό το πρόβλημα.
Αυτός είναι ο λόγος που κατασκεύασα έναν κύβο στην αυλή του σπιτιού μου και τον κούνησα.
Αν οι πολιτικοί μηχανικοί κατασκευάσουν το κτίριο ολόκληρο ακόμα και τα χωρίσματα με οπλισμένο σκυρόδεμα θα κατασκευάσουν και αυτοί έναν κύβο. Όταν τοποθετήσουν στον κύβο την πατέντα μου θα έχουν σχεδόν μηδενική ιδιοπερίοδο, μηδενική παραμόρφωση μηδενικές βλάβες.

Όχι δε σημαίνει αυτό.seismic έγραψε: 28 Ιουν 2019, 22:10Πολλοί μου λένε ότι κατασκεύασα έναν κύβο και τον κούνησα στην αυλή μου. Αυτό σημαίνει ότι σχεδίασα ένα άκαμπτο κτίριο.
Σημαίνει ότι από τον κύβο στην αυλή σου δεν ξέρεις να υπολογίσεις οτιδήποτε για ένα πραγματικό σπίτι. Σε ρώτησα πολλές φορές και η μοναδική απάντηση που πρακτικά ήσουν σε θέση να δώσεις ήταν ότι δεν καταλαβαίνεις τίποτα.
Δεν ξέρεις διότι σου λείπουν οι γνώσεις για να το κάνεις - γνώσεις που δεν είναι σχολικού επιπέδου.
Τα υπόλοιπα που λες είναι εντελώς άσχετα, για να κρύψεις ακριβώς το ότι δεν έχεις ιδέα για το πραγματικό πρόβλημα που προσπαθείς (μάταια) να λύσεις.
Συμφωνώ ότι ένα δοκίμιο δεν μπορεί να δείξει όλα τα προβλήματα μιας φυσικού μεγέθους κατασκευής. Αυτό δεν σημαίνει ότι το πείραμα είναι άσχετο. Υπάρχει και ο παράγοντας σεισμός ο οποίος δεν υπολογίζεται με τίποτα διότι εμπεριέχει πολλούς αστάθμητους παράγωντες . Υπάρχει και η κατασκευή που εμπερικλείει πολλούς παράγοντες.Archmage έγραψε: 29 Ιουν 2019, 05:00Όχι δε σημαίνει αυτό.seismic έγραψε: 28 Ιουν 2019, 22:10Πολλοί μου λένε ότι κατασκεύασα έναν κύβο και τον κούνησα στην αυλή μου. Αυτό σημαίνει ότι σχεδίασα ένα άκαμπτο κτίριο.
Σημαίνει ότι από τον κύβο στην αυλή σου δεν ξέρεις να υπολογίσεις οτιδήποτε για ένα πραγματικό σπίτι. Σε ρώτησα πολλές φορές και η μοναδική απάντηση που πρακτικά ήσουν σε θέση να δώσεις ήταν ότι δεν καταλαβαίνεις τίποτα.
Δεν ξέρεις διότι σου λείπουν οι γνώσεις για να το κάνεις - γνώσεις που δεν είναι σχολικού επιπέδου.
Τα υπόλοιπα που λες είναι εντελώς άσχετα, για να κρύψεις ακριβώς το ότι δεν έχεις ιδέα για το πραγματικό πρόβλημα που προσπαθείς (μάταια) να λύσεις.
Ούτε και εσείς είσαστε σίγουροι για τους υπολογισμούς που κάνετε. Δεν υπολογίζονται με μαθηματικά αυτά τα πράγματα. Απλά προσπαθούμε να προσεγγίσουμε την συμπεριφορά της κατασκευής.
Δεν ξέρω τι ξέρεις εσύ και δεν ξέρω εγώ, αλλά και εσύ δεν ξέρεις τι ξέρω. Πάντως κανένας δεν ξέρει τα πάντα.
Τους λόγους που σπάει μια άκαμπτη κατασκευή ούτε που τους ξέρατε. Είναι εμπειρία δικιά μου που σας την είπα μετά από έρευνα που έκανα.
Αυτά που λέω είναι σωστά.
1) Αυτό που έφερα ως νέον στην επιστήμη της αντισεισμικής τεχνολογίας των κατασκευών, και επιτέλους αρχίζετε να το καταλαβαίνεται, είναι ότι σχεδιάζεται λάθος όταν απλά πατάτε την κατασκευή στο έδαφος.
Όταν δεν υπάρχει πάκτωση εδάφους κατασκευής όλες οι εντάσεις αδράνειας μετατρέπονται σε στροφές - ροπές και οδηγούνται στις διατομές των φερόντων στοιχείων δοκού υποστυλώματος και πλάκας.
2) Όταν υπάρχει πάκτωση κατασκευής και εδάφους όλες οι εντάσεις αδράνειας εκτρέπονται και οδηγούνται μέσα στο έδαφος και όχι πάνω στις διατομές που τις στέλνεται σήμερα..
3) Υπάρχει μεγάλη διαφορά από πάκτωση σε πάκτωση.
α) Αν πακτώσουμε την βάση ενός μικρής και τετράγωνης διατομής υποστυλώματος με το έδαφος το όφελος είναι μικρό.
β) Αν πακτώσουμε αμφίπλευρα την βάση ενός επιμήκους τοιχώματος με το έδαφος το όφελος είναι πάρα πάρα πολύ μεγαλύτερο.
γ) Αν πακτώσουμε αμφίπλευρα τα ανώτατα άκρα ενός επιμήκους τοιχώματος με το έδαφος το όφελος είναι ασύλληπτα ακόμα μεγαλύτερο.
δ) Αν πακτώσουμε αμφίπλευρα, σε κάθε γωνία, όλα τα ανώτατα άκρα μιας κτιριοκατασκευής εξολοκλήρου από οπλισμένο σκυρόδεμα με το έδαφος, παίρνουμε το μεγαλύτερο όφελος που μπορούμε να έχουμε.
Ο λόγος είναι απλός, και έχει να κάνει με τον μοχλοβραχίονα, και την ελαστικότητα.
Αλλά με τι υπολογίζονται, με wikipedia & youtube?seismic έγραψε: 29 Ιουν 2019, 06:52Ούτε και εσείς είσαστε σίγουροι για τους υπολογισμούς που κάνετε. Δεν υπολογίζονται με μαθηματικά αυτά τα πράγματα.
Βασικά μιλάς από άγνοια. Μια χαρά υπολογίζονται «αυτά τα πράγματα» αλλά επειδή ούτε ξέρεις ούτε θες να μάθεις, θα συνεχίσεις να ζεις με τις φαντασιώσεις σου.
Όντως δεν ξέρω τι ξέρεις, αλλά ξέρω τι δεν ξέρεις: Δεν ξέρεις πώς δουλεύουν τα μοντέλα (και πολλά άλλα πράγματα φυσικά).seismic έγραψε: 29 Ιουν 2019, 06:52Δεν ξέρω τι ξέρεις εσύ και δεν ξέρω εγώ, αλλά και εσύ δεν ξέρεις τι ξέρω.
Και (πάλι) επειδή ούτε ξέρεις, ούτε θες να μάθεις, συνεχίζεις να γίνεσαι περίγελος.
Προφανώς, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι δεν καταλαβαίνουμε πότε κάποιος γράφει βλακείες. Ιδιαίτερα όταν του το αποδεικνύουμε με βασικές πράξεις κι αυτός κοιτάζει σα χάνος.
Ναι, γιατί κανείς ποτέ δεν έσπασε μια «άκαμπτη» κατασκευή, κανείς ποτέ δεν υπολόγισε αντοχές, παραμορφώσεις κλπ. Αυτά που γράφεις είναι ανυπόστατες φαντασιώσεις, λόγω άγνοιας.seismic έγραψε: 29 Ιουν 2019, 06:52Τους λόγους που σπάει μια άκαμπτη κατασκευή ούτε που τους ξέρατε. Είναι εμπειρία δικιά μου που σας την είπα μετά από έρευνα που έκανα.
Όσο και να χτυπιέσαι και να κλαίγεσαι για τις σχολικές σου πράξεις, απλώς αυτά που λες δεν είναι σωστά.
- DIOMEDESGR
- Phorum.gr user: DIOMEDESGR
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση