ST48410 έγραψε: 19 Μάιος 2018, 18:26
Ποιον θεσμό/είδος συμβίωσης αντιπροτείνετε που να εξασφαλίζει και το παιδί;
Μια διαθήκη
ST48410 έγραψε: 19 Μάιος 2018, 18:26
Ποιον θεσμό/είδος συμβίωσης αντιπροτείνετε που να εξασφαλίζει και το παιδί;
Το παιδί εξασφαλίζεται αν έχουν σοβαρότητα οι γονείς. Αν περιμένεις από μια υπογεγραμμένη συμφωνία να εξασφαλίσει το παιδί από τυχόν κακοτοπιές, τότε κακώς περιμένεις.ST48410 έγραψε: 19 Μάιος 2018, 18:26 Ποιον θεσμό/είδος συμβίωσης αντιπροτείνετε που να εξασφαλίζει και το παιδί;
Πως το φαντάζεσαι; Ποιος το μεγαλώνει το παιδί; Ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη σε κάθε βήμα; Αν δηλαδή βρεις μια γυναίκα και τεκνοποιήσετε νομίζεις ότι αυτό μπορεί να λειτουργήσει σωστά για τα συμφέροντα του παιδιού αν δεν υπάρχουν κάποιου είδους δεσμεύσεις;
Συμφωνούμε. Πως επιτυγχάνεις ότι θα τεκνοποιούν μόνο αυτοί που έχουν την σοβαρότητα;
Δεν το εξασφαλίζεις, γι' αυτό και οι περισσότεροι τα κάνουν πουτάνα στην ανατροφή των παιδιών και δημιουργούν δυσλειτουργικές καταστάσεις.
ST48410 έγραψε: 19 Μάιος 2018, 18:33 Θέλω να πω ότι ιστορικά κάποιος λόγος θα υπάρχει που ο θεσμός της οικογένειας απέκτησε τόσο μεγάλη σημασία σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος της γης
Βεβαίως και υπάρχουν λόγοι για τους οποίους δημιουργήθηκε ο θεσμός. Απλά πλέον είναι παρωχημένος, δεν ανταποκρίνεται στο σημερινό κοινωνικό μοντέλο και αυτό φαίνεται από τα ποσοστά διαζυγίων και όχι μόνο. Ρόλο στο να καταστεί παρωχημένος ο θεσμός έπαιξε και η χειραφέτηση της γυναίκας.ST48410 έγραψε: 19 Μάιος 2018, 18:33 Θέλω να πω ότι ιστορικά κάποιος λόγος θα υπάρχει που ο θεσμός της οικογένειας απέκτησε τόσο μεγάλη σημασία σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος της γης
Ο ιστορικός λόγος είναι οτι το αρσενικό θέλει να διαιωνίσει το DNA του και να μεγαλώσει το δικό του παιδί και όχι κάποιου άλλου, και ο γάμος είναι κάτι που τον καθυσηχάζει ότι έτσι είναι τα πράγματα. Αντίστοιχα το θυληκό προτιμά έναν πατέρα που να προστατεύει το παιδί, από πολλούς πιθανούς πατεράδες που τους είναι αδιάφορο.ST48410 έγραψε: 19 Μάιος 2018, 18:33 Θέλω να πω ότι ιστορικά κάποιος λόγος θα υπάρχει που ο θεσμός της οικογένειας απέκτησε τόσο μεγάλη σημασία σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος της γης
Τίποτα δεν εξασφαλίζεις. Απλώς ρε παιδί μου όταν ο άλλος ξέρει ότι δεν μπορεί χωρίς συνέπειες να πάρει το καπελάκι του και να χαιρετήσει, σκέφτεται μερικά πράγματα 2 φορές. Εννοείται πως σοβαροί και κατασταλαγμένοι άνθρωποι μπορούν να αναθρέψουν σωστά τα παιδιά τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αλλά πόσοι είναι αυτοί;Namrail έγραψε: 19 Μάιος 2018, 18:38Δεν το εξασφαλίζεις, γι' αυτό και οι περισσότεροι τα κάνουν πουτάνα στην ανατροφή των παιδιών και δημιουργούν δυσλειτουργικές καταστάσεις.
Ο γάμος δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό ως δια μαγείας. Ούτε καν να το μασκαρέψει.
Καταλαβαίνω. Γενικώς δεν είμαι της άποψης του να γκρεμίζω πρώτα και να μετά να ψάχνω να βρω αν κάτι μπορεί να ξαναχτισθεί. Στην παρούσα φάση δεν βλέπω μια σοβαρή εναλλακτική λειτουργική πρόταση και θεωρώ λάθος να πλήττεται ο θεσμός.Namrail έγραψε: 19 Μάιος 2018, 18:41Βεβαίως και υπάρχουν λόγοι για τους οποίους δημιουργήθηκε ο θεσμός. Απλά πλέον είναι παρωχημένος, δεν ανταποκρίνεται στο σημερινό κοινωνικό μοντέλο και αυτό φαίνεται από τα ποσοστά διαζυγίων και όχι μόνο. Ρόλο στο να καταστεί παρωχημένος ο θεσμός έπαιξε και η χειραφέτηση της γυναίκας.ST48410 έγραψε: 19 Μάιος 2018, 18:33 Θέλω να πω ότι ιστορικά κάποιος λόγος θα υπάρχει που ο θεσμός της οικογένειας απέκτησε τόσο μεγάλη σημασία σχεδόν στο μεγαλύτερο μέρος της γης
Ο γάμος είναι μοντέλο που αρμόζει σε βαθιά πατριαρχικές κοινωνίες και δεν είναι συμβατός με το σημερινό μοντέλο όπου υπάρχει μεν πατριαρχία, αλλά βαίνει μειούμενη. Γι' αυτό και δεν πετυχαίνει σήμερα, που βρισκόμαστε σε ένα είδος κοινωνικής μετάβασης. Το καινούριο δεν έχει γεννηθεί, το παλιό δεν έχει πεθάνει και μένουμε εμείς με τον παπά στο χέρι και έναν θεσμό που δεν μας καλύπτει.
Φυσικά και πρέπει να υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο , το οποίο να καταμοιράζει ευθύνες κλπ.ST48410 έγραψε: 19 Μάιος 2018, 18:43
Τίποτα δεν εξασφαλίζεις. Απλώς ρε παιδί μου όταν ο άλλος ξέρει ότι δεν μπορεί χωρίς συνέπειες να πάρει το καπελάκι του και να χαιρετήσει, σκέφτεται μερικά πράγματα 2 φορές. Εννοείται πως σοβαροί και κατασταλαγμένοι άνθρωποι μπορούν να αναθρέψουν σωστά τα παιδιά τους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αλλά πόσοι είναι αυτοί;
Μοιάζει σαν την συζήτηση του αν χρειαζόμαστε νόμους, αστυνομία κλπ. Κάποιοι δεν θα έκλεβαν, σκότωναν, βίαζαν λόγω αρχών. Οι άλλοι;
Τίποτα δεν γκρεμίζεται σε μια μέρα, ούτε χτίζεται. Ο γάμος θα πάει στο περιθώριο γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Αυτό δεν θα συμβεί από τη μια στιγμή στην άλλη αλλά θα πάρει χρόνο. Χρόνος μέσα στον οποίο θα χτιστεί και η νέα, πιο συμβατή πρόταση, που ίσως για κάποιο διάστημα να τρέξει παράλληλα με την παλιά.ST48410 έγραψε: 19 Μάιος 2018, 18:46
Καταλαβαίνω. Γενικώς δεν είμαι της άποψης του να γκρεμίζω πρώτα και να μετά να ψάχνω να βρω αν κάτι μπορεί να ξαναχτισθεί. Στην παρούσα φάση δεν βλέπω μια σοβαρή εναλλακτική λειτουργική πρόταση και θεωρώ λάθος να πλήττεται ο θεσμός.
Όχι και το μόνο πρόβλημα. Το άλλο πρόβλημα είναι ότι οι εγκυμοσύνες συμβαίνουν και κατά λάθος και δεν μπορείς να κάνεις υποχρεωτικές εκτρώσεις ούτε στειρώσεις, καθώς όχι μόνο θα συναντήσεις πολλή ιδεολογική αντίσταση, αλλά είναι και διαδιακασίες που ενέχους κινδύνους και παρανέργειες για τη γυναίκα.Φινγκόλφιν έγραψε: 19 Μάιος 2018, 18:47 Άδεια από το κράτος που κρίνει πως είσαι κατάλληλος να γίνεις γονιός, κατά τον ίδιο τρόπο που δεν μπορείς να υιοθετήσεις χωρίς μια μορφή πιστοποίησης. Το μόνο πρόβλημα με μια τέτοια πολιτική είναι πως η υπογεννητικότητα θα αυξηθεί κι άλλο.