!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιατί οι μηχανικοί ανθίστανται στην πρόοδο που πρεσβεύει η εφεύρεση μου?

Παραφυσική, μεταφυσικά, ανεξήγητα φαινόμενα
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Re: Γιατί οι μηχανικοί ανθίστανται στην πρόοδο που πρεσβεύει η εφεύρεση μου?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia »

Διαβασα και τις 34 σελιδες, πραγμα αδιανοητο για τα δεδομενα μου, μαλλον μου εκανε κλικ η φραση "καταργω το κεντρο βαρους". Δεν χρειαζεται να εισαι Πολ.Μηχ για να καταλαβεις οτι ανθρωπος γραφει μπουρδες, κοινος νους χρειαζεται.

Ο Αρίστος των οικοδομών....
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
seismic
Phorum.gr user: seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic »

Nostalgia έγραψε: 18 Ιουν 2019, 15:46 Διαβασα και τις 34 σελιδες, πραγμα αδιανοητο για τα δεδομενα μου, μαλλον μου εκανε κλικ η φραση "καταργω το κεντρο βαρους". Δεν χρειαζεται να εισαι Πολ.Μηχ για να καταλαβεις οτι ανθρωπος γραφει μπουρδες, κοινος νους χρειαζεται.

Κέντρο βάρους έχουν όλα τα σώματα με μάΖα. Ένα πλοίο αποτελείτε από εκατομμύρια εξαρτήματα. Κάθε εξάρτημα έχει κέντρο βάρους.
Προσπαθούμε όμως να βρούμε το κέντρο βάρους του πλοίου και όχι των εξαρτημάτων. Ο λόγος είναι προφανείς. Κάθε τι που είναι βιδωμένο εξάρτημα στο πλοίο είναι το ίδιο το πλοίο. Υπό αυτήν την έννοια όταν βιδώνω την κατασκευή στο έδαφος η κατασκευή γίνεται μέρος της γης και δεν σκάει κανένας αν έχει κέντρο βάρους, διότι ποτέ του δεν θα ανατραπεί. Χρειάζεται να είσαι επιστήμονας για να με καταλάβεις. Οι πολιτικοί μηχανικοί δεν έχουν ούτε μια δημοσίευση πάνω σε paper τουαλέτας. :D
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia »

seismic έγραψε: 18 Ιουν 2019, 16:16
Nostalgia έγραψε: 18 Ιουν 2019, 15:46 Διαβασα και τις 34 σελιδες, πραγμα αδιανοητο για τα δεδομενα μου, μαλλον μου εκανε κλικ η φραση "καταργω το κεντρο βαρους". Δεν χρειαζεται να εισαι Πολ.Μηχ για να καταλαβεις οτι ανθρωπος γραφει μπουρδες, κοινος νους χρειαζεται.

Κέντρο βάρους έχουν όλα τα σώματα με μάΖα. Ένα πλοίο αποτελείτε από εκατομμύρια εξαρτήματα. Κάθε εξάρτημα έχει κέντρο βάρους.
Προσπαθούμε όμως να βρούμε το κέντρο βάρους του πλοίου και όχι των εξαρτημάτων. Ο λόγος είναι προφανείς. Κάθε τι που είναι βιδωμένο εξάρτημα στο πλοίο είναι το ίδιο το πλοίο. Υπό αυτήν την έννοια όταν βιδώνω την κατασκευή στο έδαφος η κατασκευή γίνεται μέρος της γης και δεν σκάει κανένας αν έχει κέντρο βάρους, διότι ποτέ του δεν θα ανατραπεί. Χρειάζεται να είσαι επιστήμονας για να με καταλάβεις. Οι πολιτικοί μηχανικοί δεν έχουν ούτε μια δημοσίευση πάνω σε paper τουαλέτας. :D
seismic έγραψε: 01 Ιουν 2019, 16:27 Αντίθετα φίλε μου δεν υπάρχει κέντρο βάρους με την μέθοδό μου. Το καταργώ εντελώς.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
seismic

Ασέβαστος έγραψε: 18 Ιουν 2019, 10:51
- Casper - έγραψε: 17 Ιουν 2019, 18:51 Σείσμικ, ο έξυπνος άνθρωπος επικεντρώνεται στο στόχο του και σε οτιδήποτε τον κάνει να σταματάει, δεν πρέπει να δίνει καν σημασία, πόσο μάλλον να αλλάζει και στόχους μόνο και μόνο για την αποδοχή. Εδώ σοβαροί επιστήμονες και δεν γίνονται πιστευτοί. Τους νοιάζει ή συνεχίζουν να κοιτάνε την δουλειά τους και πώς να βελτιωθούν;

Γιατί δεν επικεντρώνεσαι σ' αυτό που θες να κάνεις και στα πράγματα που πρέπει να μάθεις για να σε φέρουν πιο κοντά σ' αυτόν και ξημερωβραδιάζεσαι με το να πείσεις τους άλλους; Αν πραγματικά κάτι ΔΟΥΛΕΥΕΙ και στην θεωρία και στην πράξη, όλοι οι υπόλοιποι δεν θα έχουνε κανένα λόγο και δεν θα χρειάζεται καν να πεις εσύ κάτι. Δεν το καταλαβαίνεις πως μ' αυτό τον τρόπο απομακρύνεσαι από τον στόχο σου και σπαταλάς άσκοπα ψυχική ενέργεια που θα σου ήταν χρήσιμη για το έργο σου;

Για καλό σου τα γράφω γιατί βλέπω πως βασανίζεσαι.
δε δουλευει το δούλεμα. :102:
I fixed it :003:
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
seismic

Nostalgia έγραψε: 18 Ιουν 2019, 16:26
seismic έγραψε: 18 Ιουν 2019, 16:16

seismic έγραψε: 01 Ιουν 2019, 16:27 Αντίθετα φίλε μου δεν υπάρχει κέντρο βάρους με την μέθοδό μου. Το καταργώ εντελώς.
Αυτοί οι τρελοί που πιστεύουν ότι θα αλλάξουν τον κόσμο, είναι τελικά αυτοί που τον αλλάζουν.
Οι πολλοί πάνε με τα πρόβατα.
seismic

Ασέβαστος έγραψε: 18 Ιουν 2019, 11:03
ΓΕΣΑΡ έγραψε: 18 Ιουν 2019, 00:24
seismic έγραψε: 18 Ιουν 2019, 00:19 Φυσικά έχω πολλά να αντιπαραθέσω. Αν ξέρεις από στατική θα βρεις σε αυτό το άρθρο αμέτρητα λάθη και λύσεις που προσφέρω.
Βασικά αυτό το άρθρο βασίζετε πάνω στην απλή μηχανική εντοπίζει προβλήματα και δίνει τις λύσεις. Αν αυτό δεν είναι προσφορά τότε τι είναι?
Αυτό το άρθρο βασικά ξαναγράφει την αντισεισμική τεχνολογία από την αρχή. https://www.researchgate.net/publicatio ... 0cuIywpQJQ
Εγώ δεν γνωρίζω από στατική, άλλο είναι το αντικείμενό μου. Δεν σου φαίνεται λίγο περίεργο όμως πως 1000άδες επιστήμονες, φοιτητές, καθηγητές, ερευνητές που έχουν μελετήσει σε τρομερό βάθος το αντικείμενο, δεν μπόρεσαν να διακρίνουν κάτι τόσο προφανές;
ειναι ολοι πλερωμενοι υποταχτικοι της λεσχης μπιτελμεργκ που εχει γραφεια στην αθεατη πλευρα του φεγγαριου, αφου :102:
Όταν γίνει πόλεμος, αν θες να μην φαίνεσαι να πας να κάτσεις δίπλα σε βόθρο. :smt005:
seismic

Lord Brum έγραψε: Ελαστικός σχεδιασμός: δεν επιτρέπεις μη αναστρέψιμες παραμορφώσεις ο χάλυβας δεν διαρρέει το σκυρόδεμα δεν εμφανίζει θλιπτικες παραμορφώσεις λόγω κάμψης πάνω από 0.035%
Ας τα πάρουμε ένα ένα.
Ελαστικός σχεδιασμός. Όπως είπες ... δεν επιτρέπεις μη αναστρέψιμες παραμορφώσεις ο χάλυβας δεν διαρρέει το σκυρόδεμα δεν εμφανίζει θλιπτικες παραμορφώσεις λόγω κάμψης πάνω από 0.035% Ναι αλλά.... Εάν η σεισμική ενέργεια (που μετράται από την επιτάχυνση εδάφους) είναι πάρα πολύ μεγάλη, θα παράγει υπερβολικά μεγάλες μετατοπίσεις που θα προκαλέσουν μια πολύ υψηλή καμπυλότητα στα κατακόρυφα και οριζόντια στοιχεία. Αν η καμπυλότητα είναι πολύ υψηλή, αυτό σημαίνει ότι η περιστροφή των τμημάτων των στηλών και των δοκών θα είναι πολύ πάνω από την ελαστική περιοχή (Θλιπτική παραμόρφωση σκυροδέματος πάνω από το 0,35% και τάσεις των ινών του οπλισμού πάνω από το 0,2 %). Όταν η περιστροφή περάσει πάνω από αυτό το όριο ελαστικότητας, η δομή αρχίζει να «διαλύει την αποθήκευση της ενέργειας «μέσω πλαστικής μετατόπισης, το οποίο σημαίνει ότι τα τμήματα θα έχουν μια υπολειμματική ανελαστική μετατόπιση που δεν θα είναι σε θέση να ανακτηθεί. Εσείς έχετε λύση πάνω στην ανελαστική μετατόπιση? Ναι έχετε.
περνάτε στις προεπιλεγμένες πλαστικές περιοχές, οι οποίες είναι προεπιλεγμένες περιοχές αστοχίας, (συνήθως είναι τα άκρα των δοκών) ώστε να μην καταρρεύσει η δομή. (Η δομή καταρρέει όταν αστοχήσουν τα
υποστυλώματα με λοξό/ σχήμα αστοχίας) Αν τα τμήματα που βιώνουν τις πλαστικές παραμορφώσεις, ξεπερνούν το όριο του σημείου θραύσης, και είναι και πάρα πολλές πάνω στην δομή, η δομή θα καταρρεύσει.

Η ΛΥΣΗ - ΜΕΘΟΔΟΣ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
Ένα ελατήριο στο άνω άκρο των ελαστικών υποστυλωμάτων, τοποθετημένο μεταξύ του σκυροδέματος και του τερματικού κοχλία του τένοντα της ευρεσιτεχνίας ο οποίος αντλεί την δύναμή του από το έδαφος. Κατά την κάμψη του το ελαστικό υποστύλωμα προσπαθεί να επιμηκύνει τον τένοντα. Αυτός όμως αντιστέκεται προς αυτήν την επιμήκυνση. Στην ουσία αντιστέκεται το ελατήριο δημιουργώντας σεισμική απόσβεση διότι κάθε δύναμη που αντιστέκεται στις εντάσεις του σεισμού δημιουργεί σεισμική απόσβεση. Αυτό είναι το ένα καλό. Το δεύτερο είναι ότι το ελατήριο βοηθά το υποστύλωμα να επανέλθει στην αρχική του θέση. Το τρίτο καλό είναι ότι αν η μετατόπιση είναι πολύ μεγάλη και το υποστύλωμα θελήσει να περάσει σε ανελαστική μετατόπιση, το περικόχλιο του τένοντα δεν το αφήνει ελέγχοντας καθ αυτόν τον τρόπο το λίκνισμα της κατασκευής να βρήσκεται πάντα μέσα στα όρια της ελαστικής μετατόπισης.
Ποια μέθοδο προτιμάς? Την δική σας που σπάει τους δοκούς ή την δική μου που ελέγχει την μετατόπιση ώστε αυτή να γίνεται πάντα μέσα στην ελαστική φάση στην οποία δεν παρατηρούνται αστοχίες?
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

seismic έγραψε: 18 Ιουν 2019, 16:16 Κέντρο βάρους έχουν όλα τα σώματα με μάΖα. Ένα πλοίο αποτελείτε από εκατομμύρια εξαρτήματα. Κάθε εξάρτημα έχει κέντρο βάρους.
ποσο μαλακες αισθανεστε τωρα οσοι προσπαθησατε να του εξηγησετε με λογικη, μαθηματικα και τυπους; ε; ποσο; :8)
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

Εδώ βλέπετε ποιά πράγματα μέσα στο καράβι έχουν κέντρο βάρους και ποιά όχι.

seismic

Μηχανικός έγραψε: 18 Ιουν 2019, 17:42 Εδώ βλέπετε ποιά πράγματα μέσα στο καράβι έχουν κέντρο βάρους και ποιά όχι.

:hebit: :g094: Είναι σαν να βλέπω έναν σεισμό και τα δικά σας με το κέντρο βάρους και τα δικά μου τα βιδωμένα.
Να τους βάλετε και ταχύμετρο :smt005:
seismic

Ασέβαστος έγραψε: 18 Ιουν 2019, 17:31
seismic έγραψε: 18 Ιουν 2019, 16:16 Κέντρο βάρους έχουν όλα τα σώματα με μάΖα. Ένα πλοίο αποτελείτε από εκατομμύρια εξαρτήματα. Κάθε εξάρτημα έχει κέντρο βάρους.
ποσο μαλακες αισθανεστε τωρα οσοι προσπαθησατε να του εξηγησετε με λογικη, μαθηματικα και τυπους; ε; ποσο; :8)
Είσαι ότι αισθάνεσαι! :102:
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

seismic έγραψε: 18 Ιουν 2019, 17:57
αισθανομαι ορθολογιστης, που εξηγει τα πραγματα μια φορα, αντε 2, μετα εχει δουλεμα. :102:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
seismic

Ασέβαστος έγραψε: 18 Ιουν 2019, 18:01
seismic έγραψε: 18 Ιουν 2019, 17:57

αισθανομαι ορθολογιστης, που εξηγει τα πραγματα μια φορα, αντε 2, μετα εχει δουλεμα. :102:
Σε πάω! :bravo:
seismic

Lord Brum έγραψε: Ελαστικός σχεδιασμός: δεν επιτρέπεις μη αναστρέψιμες παραμορφώσεις ο χάλυβας δεν διαρρέει το σκυρόδεμα δεν εμφανίζει θλιπτικες παραμορφώσεις λόγω κάμψης πάνω από 0.035%
Ας τα πάρουμε ένα ένα.
Ελαστικός σχεδιασμός. Όπως είπες ... δεν επιτρέπεις μη αναστρέψιμες παραμορφώσεις ο χάλυβας δεν διαρρέει το σκυρόδεμα δεν εμφανίζει θλιπτικες παραμορφώσεις λόγω κάμψης πάνω από 0.035% Ναι αλλά.... Εάν η σεισμική ενέργεια (που μετράται από την επιτάχυνση εδάφους) είναι πάρα πολύ μεγάλη, θα παράγει υπερβολικά μεγάλες μετατοπίσεις που θα προκαλέσουν μια πολύ υψηλή καμπυλότητα στα κατακόρυφα και οριζόντια στοιχεία. Αν η καμπυλότητα είναι πολύ υψηλή, αυτό σημαίνει ότι η περιστροφή των τμημάτων των στηλών και των δοκών θα είναι πολύ πάνω από την ελαστική περιοχή (Θλιπτική παραμόρφωση σκυροδέματος πάνω από το 0,35% και τάσεις των ινών του οπλισμού πάνω από το 0,2 %). Όταν η περιστροφή περάσει πάνω από αυτό το όριο ελαστικότητας, η δομή αρχίζει να «διαλύει την αποθήκευση της ενέργειας «μέσω πλαστικής μετατόπισης, το οποίο σημαίνει ότι τα τμήματα θα έχουν μια υπολειμματική ανελαστική μετατόπιση που δεν θα είναι σε θέση να ανακτηθεί. Εσείς έχετε λύση πάνω στην ανελαστική μετατόπιση? Ναι έχετε.
περνάτε στις προεπιλεγμένες πλαστικές περιοχές, οι οποίες είναι προεπιλεγμένες περιοχές αστοχίας, (συνήθως είναι τα άκρα των δοκών) ώστε να μην καταρρεύσει η δομή. (Η δομή καταρρέει όταν αστοχήσουν τα
υποστυλώματα με λοξό/ σχήμα αστοχίας) Αν τα τμήματα που βιώνουν τις πλαστικές παραμορφώσεις, ξεπερνούν το όριο του σημείου θραύσης, και είναι και πάρα πολλές πάνω στην δομή, η δομή θα καταρρεύσει.

Η ΛΥΣΗ - ΜΕΘΟΔΟΣ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
Ένα ελατήριο στο άνω άκρο των ελαστικών υποστυλωμάτων, τοποθετημένο μεταξύ του σκυροδέματος και του τερματικού κοχλία του τένοντα της ευρεσιτεχνίας ο οποίος αντλεί την δύναμή του από το έδαφος. Κατά την κάμψη του το ελαστικό υποστύλωμα προσπαθεί να επιμηκύνει τον τένοντα. Αυτός όμως αντιστέκεται προς αυτήν την επιμήκυνση. Στην ουσία αντιστέκεται το ελατήριο δημιουργώντας σεισμική απόσβεση διότι κάθε δύναμη που αντιστέκεται στις εντάσεις του σεισμού δημιουργεί σεισμική απόσβεση. Αυτό είναι το ένα καλό. Το δεύτερο είναι ότι το ελατήριο βοηθά το υποστύλωμα να επανέλθει στην αρχική του θέση. Το τρίτο καλό είναι ότι αν η μετατόπιση είναι πολύ μεγάλη και το υποστύλωμα θελήσει να περάσει σε ανελαστική μετατόπιση, το περικόχλιο του τένοντα δεν το αφήνει ελέγχοντας καθ αυτόν τον τρόπο το λίκνισμα της κατασκευής να βρήσκεται πάντα μέσα στα όρια της ελαστικής μετατόπισης.
Ποια μέθοδο προτιμάς? Την δική σας που σπάει τους δοκούς ή την δική μου που ελέγχει την μετατόπιση ώστε αυτή να γίνεται πάντα μέσα στην ελαστική φάση στην οποία δεν παρατηρούνται αστοχίες?
Lord Brum έγραψε: Δυναμική: μελέτη της ισορροπίας όταν ο χρόνος παίζει ρόλο και τα φαινομενα είναι τόσο γρήγορα ώστε οι αδρανειακες δυνάμεις είναι σημαντικές.
Αυτό που έκανα εγώ σε κάθε τοίχωμα. Η επιβολή θλιπτικών δυνάμεων στις διατομές προερχόμενες από το έδαφος, εφαρμόζεται για τον μηδενισμό των εφελκυστικών εντάσεων, την δημιουργία ροπών ευστάθειας ενάντια στην ροπή ανατροπής του τοιχώματος και την αύξηση αντοχή της διατομής προς τις τέμνουσες. Η επιβολή θλιπτικών δυνάμεων έχει πολύ θετικά αποτελέσματα καθότι βελτιώνει τις τροχιές του λοξού εφελκυσμού, εξασφαλίζει μειωμένη ρηγμάτωση λόγο θλίψης, αυξάνοντας συγχρόνως την ενεργή διατομή του τοιχώματος.
Lord Brum έγραψε: Πώς χωρίζεις σε ελαστικό και δυναμικό τον σχεδιασμο μονο εσύ το ξέρεις.
Ναι και θα το εξηγήσω.
Ένας ελαστικός φορέας είναι ιδανικός για μικρούς σεισμούς. Στους μεσαίους και μεγάλους σεισμούς έχει ανελαστικές μετατοπίσεις οι οποίες οδηγούνται σε πλαστικές αρθρώσεις δηλαδή σε μηχανισμούς αστοχίας. Θέλοντας να κρατήσω τα οφέλη της ελαστικής δομής, αλλά και να μπορώ να ελέγξω την μετατόπιση μέσα στα όρια της ελαστικότητας, έκανα το εξής. Σχεδίασα έναν ελαστικό φορέα, και μέσα σε αυτόν τοποθετώ ένα ή περισσότερα ανεξάρτητα τοιχώματα ή φρεάτια τα οποία είναι προτεταμένα με το έδαφος με την πατέντα. Είναι ανεξάρτητα διότι έχουν σεισμικούς αρμούς.
Είναι ανεξάρτητα διότι δεν φέρουν επάνω τους στατικά φορτία του ελαστικού φορέα. Είναι ανεξάρτητα διότι δεν συνδέονται με πακτωμένους κόμβους.
Στέκονται σαν στύλοι μεμονωμένοι και ανεξάρτητοι μέσα στην ελαστική κατασκευή.
Ποια είναι τα οφέλη αυτού του σχεδιασμού.
Ο ελαστικός φορέας κατά το λίκνισμα καταναλώνει μεγάλη σεισμική ενέργεια καλό αυτό. Σε μεγάλο όμως σεισμό έχει υπολειμματική ενέργεια η οποία μετατρέπεται σε ανελαστική μετατόπιση. Αυτό το σταματά το προτεταμένο φρεάτιο ελέγχοντας την μετατόπιση κάθε διαφράγματος καθ ύψος.
Πως το σταματά. Βασικά τα διαφράγματα συγκρούονται με το ή τα φρεάτια ή τα τοιχώματα, πάνω σε ελαστικό με προδιαγραφές κρουστικής απόσβεσης. Ξέρουμε ότι δύο δυνάμεις που συγκρούονται επιφέρουν ισορροπία δυνάμεων και αλληλοεξουδετερώνονται.
Τι άλλο όφελος έχουμε. Δεν μας προβληματίζει ποια αν η προένταση σκοτώνει την πλαστιμότητα οπότε μπορούμε να επιβάλουμε στα φρεάτια μεγάλα θλιπτικά φορτία στις διατομές, αφού δεν επιβαρύνονται πια και με τα στατικά φορτία. Ελέγχουμε την μετατόπιση αλλά και την διαφορά φάσης που υφίσταται μεταξύ των διαφραγμάτων των πλακών.
Αν θέλουμε μπορούμε με αυτή την μέθοδο σχεδιασμού να τοποθετήσουμε και οριζόντια σεισμική μόνωση κάτω από τον ελαστικό φορέα.
Υπάρχει η δυνατότητα ο ελαστικός φορέας να είναι μέσα και περιφερειακά του να βρίσκονται τα προτεταμένα με το έδαφος τοιχώματα. Αυτή είναι η λύση για τα υφιστάμενα αν θέλουμε να ενισχύσουμε την αντισεισμική θωράκισή τους.
Αυτή η μέθοδος απελευθερώνει μεγάλη σεισμική ενέργεια, μεγαλύτερη αυτής που επιτυγχάνεται εσείς με τον μηχανισμό αστοχίας των δοκών, χωρίς αστοχία, διότι είναι ένας τεχνικός μηχανισμός απελευθέρωσης σεισμικής ενέργειας αφού δεν έχει πακτωμένους κόμβους οπότε δεν παραμορφώνει τα φέροντα στοιχεία, δεν υφίσταται ροπή στον κόμβο.
Είναι ένας αρχιτεκτονικός σχεδιασμός ο οποίος προσφέρει άπλετο φυσικό φωτισμό.
Πιστεύω να κατάλαβες πως σχεδιάζω σύνθετα ελαστικά και δυναμικά. Υπάρχει και ο στρεπτοκαμπτικός λυγισμός ( lateral torsional buckling ) ο οποίος υφίσταται σε ασύμμετρες, υψίκορμες, και σε μεταλλικές κατασκευές. Αναφέρθηκες σε αυτόν λέγοντας ότι η κατασκευή μπορεί να έχει μικρή ιδιοπερίοδο αλλά θα γυρίζει γύρο από τον εαυτό της. Σε αυτή την περίπτωση σχεδιάζω όπως στο δεύτερο σχήμα.

ΕικόναΕικόνα
Αναφέρθηκα σε δύο μεθόδους σχεδιασμού.
Η τρίτη μέθοδος είναι προτεταμένα σπίτια εξολοκλήρου από οπλισμένο σκυρόδεμα χωρίς τον φόβο να χάσουμε σε πλαστιμότητα η να έχουμε στρεπτοκαμπτικό λυγισμό Εικόνα
Η τέταρτη μέθοδος είναι προτεταμένα τοιχώματα διαφόρων σχημάτων
Εικόνα
Σε αντίθεση με τη βιομηχανία, όπου οι απαιτήσεις στη λειτουργία και στην απόδοση ενός προϊόντος είναι συγκεκριμένες και τα τελικά παραγόμενα προϊόντα χαρακτηρίζονται από πλήρη ομοιογένεια, τα τελικά «προϊόντα» του Πολιτικού Μηχανικού εμφανίζουν ανομοιογένειες και κάθε έργο παρουσιάζει τις δικές του ιδιαιτερότητες, τις δικές του απαιτήσεις και τους δικούς του περιορισμούς ως προς την υπολογιστική επίλυση διαφόρων προβλημάτων του Πολιτικού Μηχανικού.
H έρευνα μου έχει πολυδιάστατο ερευνητικό υπόβαθρο ως προς την σχεδιαζόμενη μεθοδολογία για την επίλυση διαφόρων προβλημάτων του Πολιτικού Μηχανικού, ως προς την αντισεισμική ενίσχυση των κατασκευών, η οποία προσπαθεί να μην αντιτίθεται με τις σύγχρονες αρχιτεκτονικές ανάγκες, οι οποίες απαιτούν όσο το δυνατό ελεύθερες κατόψεις και μείωση των φερόντων στοιχείων του κτιρίου.
Τουλάχιστον μη μου ξανά πείτε ότι δεν ξέρω.
Μακάρι να μην ήξερα και να ξέρατε πολύ περισσότερα εσείς.
seismic

Αλήθεια. Πως θα θεμελιώνατε μια μεγάλη κατασκευή πάνω στην άμμο?
Μέθοδος θεμελίωσης της ευρεσιτεχνίας πάνω στην άμμο.
Τοποθετούμε μεγάλης διαμέτρου τσιμεντένιες σωλήνες πάνω στην άμμο.
Ένας εργάτης αφαιρεί περιφερειακά και σταδιακά την άμμο από το εσωτερικό της σωλήνας έτσι ώστε αυτή να κατεβαίνει μέσα στην άμμο.
Προσθέτοντας σταδιακά σωλήνες κατασκευάζουμε ένα καταδυόμενο φρεάτιο μέχρι να βρούμε σταθερό έδαφος.
Κάνουμε την γεώτρηση μέσα στο σταθερό έδαφος στον πάτο του φρεατίου, και προεντίνουμε τον μηχανισμό τον οποίο πρωτίστως έχουμε τοποθετήσει μέσα στην γεώτρηση. Διατηρώντας την ένταση γεμίζουμε το φρεάτιο και την γεώτρηση με σκυρόδεμα.
Έχουμε εξασφαλίσει μια θεμελίωση εις βάθος για να παραλάβει τις ανοδικές και καθοδικές εντάσεις της βάσης της κατασκευής. Εικόνα
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εναλλακτικές επιστήμες”