!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Διακοπες 2019!

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Ορέστης 35

Re: Διακοπες 2019!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ορέστης 35 »

SuperRogue έγραψε: 16 Μάιος 2019, 22:30
Feindflug έγραψε: 16 Μάιος 2019, 06:50
SuperRogue έγραψε: 09 Μάιος 2019, 00:39

Ειλικρινά δεν με ενδιαφέρει καθόλου το μέρος αν υπάρχει παρέα.
Μου την δίνει αυτή η κλισέ φράση.
Παίζει μεγάλο ρόλο η παρέα, αλλά ρε τύπε αν πήγαινες διακοπές σε έναν βόθρο με καλή παρέα, δεν θα σ' ενδιέφερε το μέρος;
Όχι καθόλου. Δεν είμαι πολύ καλός στο να κάνω νέους φίλους ή παρέες οπότε θα πήγαινα στην κυριολεξία οπουδήποτε ή πουθενά.
Και για να είμαι ειλικρινής, δεν με συγκινεί τίποτα από μέρη και τοποθεσίες. Αυτό που θα ήθελα να κάνω είναι backpacking ή να διασχίσω με ποδήλατο κάποιο περίεργο μέρος σαν το Βιετνάμ με κανένα φίλο.
Και γιατι δεν κανεις μονος σου μπακπακιν στο Βιετναμ;
Άβαταρ μέλους
SuperRogue
Phorum.gr user: SuperRogue

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SuperRogue »

Θα είχε πιο πολύ ενδιαφέρον.
Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P »

Οι τιμές τώρα είναι αρκετά προσιτές διεθνώς στα καταλύματα. Τώρα μπορεί κανείς να ψάξει να δει πώς θα κάνει κάτι από τη λεγόμενη bucket list του.

Συγκεκριμένα, αν μπορούσα να πάρω άδεια και αν έλεγα ότι θα δίναμε ένα κάπως καλύτερο από το συνηθισμένο μπάτζετ, θα μπορούσαμε να πάμε Βενετία με ένα σακίδιο, κάθε βράδυ να βλέπουμε ποιο palazzo έχει προσφορά της τελευταίας στιγμής και να κάνουμε διανυκτέρευση σε ένα διαφορετικό μαγευτικό μέρος για 100 ευρώ το δίκλινο περίπου! Και ίσως και σε κανα-δυο από τα πολύ γκράντε, που δεν ρίχνουν ποτέ πολύ τις τιμές τους, αλλά είναι άλλο πράγμα.

Βέβαια ορισμένα από τα νησιά μας είναι ακόμα καλύτερα όσον αφορά τη χαλάρωση και ωραία τοπία! Πάμε για κάτι καλύτερο αλλού :102: :g094:

Αν κανείς δεν έχει μπάτζετ για κάτι μακριά, τα Λιμανάκια είναι ένας κλασικός προορισμός που δεν μοιάζει με τίποτα σε τοπίο, ενέργεια και κόσμο. Έχω να πάω καιρό, αλλά δεν μπορεί να χάλασαν πολύ. Δεν θα έχει ξεκινήσει και η σεζόν...
Άβαταρ μέλους
ενωσηΚ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ενωσηΚ »

Athina__P έγραψε: 21 Μάιος 2019, 22:27 Οι τιμές τώρα είναι αρκετά προσιτές διεθνώς στα καταλύματα. Τώρα μπορεί κανείς να ψάξει να δει πώς θα κάνει κάτι από τη λεγόμενη bucket list του.

Συγκεκριμένα, αν μπορούσα να πάρω άδεια και αν έλεγα ότι θα δίναμε ένα κάπως καλύτερο από το συνηθισμένο μπάτζετ, θα μπορούσαμε να πάμε Βενετία με ένα σακίδιο, κάθε βράδυ να βλέπουμε ποιο palazzo έχει προσφορά της τελευταίας στιγμής και να κάνουμε διανυκτέρευση σε ένα διαφορετικό μαγευτικό μέρος για 100 ευρώ το δίκλινο περίπου! Και ίσως και σε κανα-δυο από τα πολύ γκράντε, που δεν ρίχνουν ποτέ πολύ τις τιμές τους, αλλά είναι άλλο πράγμα.

Βέβαια ορισμένα από τα νησιά μας είναι ακόμα καλύτερα όσον αφορά τη χαλάρωση και ωραία τοπία! Πάμε για κάτι καλύτερο αλλού :102: :g094:

Αν κανείς δεν έχει μπάτζετ για κάτι μακριά, τα Λιμανάκια είναι ένας κλασικός προορισμός που δεν μοιάζει με τίποτα σε τοπίο, ενέργεια και κόσμο. Έχω να πάω καιρό, αλλά δεν μπορεί να χάλασαν πολύ. Δεν θα έχει ξεκινήσει και η σεζόν...
Σηκώστε χερι όσοι ψηφιζετε υπέρ του να αναδειχθει η αθηνα επίσημος μιλφοταξιδιωτικος πραΧτορας του φλορουμ
LEONAS έγραψε: 25 Ιουν 2019, 15:51 Εγώ ξυπόλητος και ξεβρακωτος
Άβαταρ μέλους
ενωσηΚ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ενωσηΚ »

Υγ

Και φυσικά, τα Λιμανάκια μαζεύουν εξαιρετικό κοσμο, και απο άποψη προθεσεων οταν εχει νυχτώσει και απο άποψη αισθητικής το μεσημερι, λολ
LEONAS έγραψε: 25 Ιουν 2019, 15:51 Εγώ ξυπόλητος και ξεβρακωτος
Athina__P

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Athina__P »

:smt061

Ω, δεν ξέρω! Αν είχες 20-30 χρόνια στη ζωή σου να κυνηγήσεις αυτά που σε ευχαριστούν και σε ξεκουράζουν και πέτυχες μερικά από αυτά! Δεν είναι ανάγκη πάντα να ξοδεύεις για να το έχεις αυτό.

Πάντως στην πορεία των ετών απέκτησα φίλες με τα ίδια μυαλά σε μερικά κορυφαία νησιά που σημαίνει κορυφαίους προορισμούς πλέον στον κόσμο! :102: :8)

Τα Λιμανάκια έχουν χαρακτηριστικά που ξεκουράζουν. Θάλασσα σχεδόν μόνιμα απάνεμη, θαυμάσιο μπλε λόγω της μορφολογίας του τοπίου - βράχια - βάθος βυθού, κόσμο που δεν φοβάται τα βράχια δηλαδή συνήθως άτομα που δεν έχουν αρθριτικά, και το κυριότερο μάλλον, σε ακτίνα παντού δεν βλέπεις αυτοκίνητο και όλοι πηγαίνουν από το μέρος Α στο μέρος Β με τα ποδαράκια τους.
Ορέστης 35

Δεν εχω παει ποτε στα λιμανακια. Στο τιντερ ειναι ολες με τα μαγιο, εχουνε ξεσαλωσει!
Ορέστης 35

Αν μπορουσα θα ξεκινουσα απο τωρα να πηγαινω ολιγοημερες διακοπες σε κοντινα νησια. Μπηκε Ιουνιος σχεδον και δεν το καταλαβαμε!
Άβαταρ μέλους
Airman68
Phorum.gr user: Airman68

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 »

ενωσηΚ έγραψε: 21 Μάιος 2019, 22:40
Σηκώστε χερι όσοι ψηφιζετε υπέρ του να αναδειχθει η αθηνα επίσημος μιλφοταξιδιωτικος πραΧτορας του φλορουμ
:smt039
Yippie Kay Yay
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Phorum.gr user: Wild Rebel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel »

Ορέστης 35 έγραψε: 22 Μάιος 2019, 09:13 Αν μπορουσα θα ξεκινουσα απο τωρα να πηγαινω ολιγοημερες διακοπες σε κοντινα νησια. Μπηκε Ιουνιος σχεδον και δεν το καταλαβαμε!
Προειδοποιούμε:
Λίαν επικίνδυνο το σύνδρομο ολοκληρωτικής εξάντλησης για όσους δεν πάνε διακοπές. Τα συμπτώματα που θα πρέπει να σας προβληματίσουν.

Εικόνα

Σύμφωνα με εγκυρότατες επιστημονικές μελέτες οι εργαζόμενοι που δεν παίρνουν άδεια για μεγάλο χρονικό διάστημα κινδυνεύουν να εμφανίσουν το «Σύνδρομο ολοκληρωτικής εξάντλησης λόγω υπερβολικής εργασίας» (Tsipras burnoutsyndrome).

Εικόνα

Τα συμπτώματα του συνδρόμου αυτού είναι υπερβολική κούραση, κατάθλιψη, έλλειψη ενδιαφέροντος και απουσία ενθουσιασμού, γαστρεντερικά προβλήματα, συχνές φιλονικίες και συγκρούσεις με άτομα του επαγγελματικού και οικογενειακού περιβάλλοντος, κρίσεις υπερφαγίας η αφαγίας, μείωση της σεξουαλικής διάθεσης, αύξηση του καπνίσματος και της κατανάλωσης αλκοολούχων ποτών.

Είκοσι μέρες διακοπών μειώνουν κατά 30% τις πιθανότητες να κρυολογήσει κάποιος τον χειμώνα. Όλα τα στομαχικά προβλήματα υποχωρούν λόγω των διατροφικών αλλαγών, αλλά και χάρη στο μειωμένο άγχος.

Η αναγκαστική κινητικότητα των διακοπών τονώνει το καρδιαγγειακό σύστημα και έτσι βελτιώνεται και η ψυχική διάθεση. Η ηρεμία και η φυσική ζωή βοηθούν ώστε να μειωθούν δραστικά η χοληστερίνη και πίεση. Ο καθαρός αέρας και η αλλαγή παραστάσεων τονώνουν την λειτουργία της μνήμης και βελτιώνουν τα αντανακλαστικά μας. Η αποχή από την εργασία ξεκουράζει τα εγκεφαλικά κύτταρα ενώ η χαλάρωση μειώνει δραματικά τα προβλήματα αϋπνίας.

Εικόνα

Μπορεί τώρα οι πρόγονοί μας να μην είχαν την λεπτομερή αυτή πληροφόρηση για τα οφέλη των διακοπών, αλλά το υγιές ένστικτό τους τούς καθοδηγούσε σωστά. Έτσι από το 1862 και μετά, ήταν πολύ συνηθισμένο για τους κατοίκους της Παλιάς Αθήνας να κάνουν καλοκαιρινές διακοπές.

Η Πόλη μας άδειαζε για ένα τρίμηνο (αρχές Ιουνίου-τέλη Αυγούστου) κι έδινε την εντύπωση έρημου τοπίου. Ο κόσμος σκόρπιζε στις γύρω κοντινές περιοχές, κατά προτίμηση κοντά στη θάλασσα, νοικιάζοντας πρόχειρα ξύλινα παραπήγματα-παράγκες ή αν επέτρεπαν τα οικονομικά του, δωμάτια σε σπίτια αγροτών. Οι πλουσιότεροι κατέφευγαν σε εξοχικά ξενοδοχεία και οι εφημερίδες γέμιζαν διαφημίσεις, μαρουσιώτικων και κηφισιώτικων ξενοδοχείων.

Εικόνα

Η εικόνα από τα κάρα που ξεκινούσαν πρωί-πρωί για την εξοχή, ήταν πολύ γραφική. Σ’ ένα μεγάλο άσπρο σεντόνι οι νοικοκυρές έβαζαν τα ασπρόρουχά τους, μαξιλάρια και σκεπάσματα, καθώς και τα ρούχα τους, και τα έκλειναν προσεκτικά, φτιάχνοντας το ογκώδες και «μεγαλοπρεπέστατο» σε εμφάνιση «τεμπιλίκι». Σε κοφίνια έμπαιναν τρόφιμα, καπέλα, παπούτσια κι ό, τι άλλο χρειώδες για την πολύμηνη παραμονή. Αυτά, βεβαίως, από τη λαϊκή τάξη.

Οι πλουσιότεροι κουβαλούσαν στα ξενοδοχεία, τα καλά τους ρούχα σε βαλίτσες, για τις ανάγκες των κοσμικών τους εμφανίσεων, ενώ το φαγητό τους ήταν εξασφαλισμένο στο εστιατόριο.

Εξοχή: θάλασσα, βουνό, πράσινο, τεμπελίκι, καθαρός αέρας, κοσμική ζωή. Οι χρονογράφοι όμως στις εφημερίδες, μας τα παρουσιάζουν κάπως διαφορετικά. Διαβάζουμε λοιπόν:

«Περιττόν θα ήτο να προσθέσωμεν ότι εις τας εξοχάς πολλάκις εύρισκον και ζέστην μεγαλυτέραν και μυίγας επιθετικωτέρας και κορεούς πειναλέους».

Έτσι σταδιακά, όλο και περισσότεροι Αθηναίοι έμεναν στην πόλη και έκαναν ημερήσιες εκδρομές στα Φάληρα και τις Γλυφάδες...

Ας κλείσουμε όμως, όπως σας υποσχεθήκαμε στην αρχή, με τα συμπτώματα που θα πρέπει οπωσδήποτε να σας προβληματίσουν:

Σύμπτωμα 1.
Μπερδεμένα όνειρα με επίκεντρο την πισίνα.

Εικόνα

Σύμπτωμα 2.
Συγκεχυμένες παραστάσεις για λάγνα σεξουαλικά συμπλέγματα.

Εικόνα

Σύμπτωμα 3.
Συνεχείς επαναλαμβανόμενες εικόνες με καλοκαιρινά φαγητά με παράλληλη έντονη δυσφορία λόγω πείνας.

Εικόνα

Σύμπτωμα 4.
Σας εμφανίζεται ένα καλάθι λαχταριστά σύκα κι’ ενώ απλώνεται το χέρι σας, αυτά εξαφανίζονται. (Το εν λόγω σύμπτωμα πρέπει να σας προβληματίσει περισσότερο και πρέπει να ζητήσετε ιατρική γνωμάτευση)

Εικόνα

Σύμπτωμα 5.
Οι παραστάσεις σας περί ηλιοθεραπείας δεν ανταποκρίνονται σε αυτό που αποκαλούμε κοινή λογική.

Εικόνα

Σύμπτωμα 6 (τελευταίο).
Βλέπετε επαναλαμβανόμενα στον ύπνο σας την εικόνα που ακολουθεί.

Εικόνα
Πηγή: lifo.gr
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

H Γη ήταν πολύ καλύτερη χωρίς την λέρα. Αχ τι εποχές! Σε άλλον πλανήτη. :003:
- Casper -

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - »

5 μέρες Ελλαδάρα εντελώς μόνη την αμέσως επόμενη μέρα με το που τελείωσα με όλες τις εξετάσεις μου. Συνάντησα έναν φίλο και μια φίλη για κάνα 3ωρο 2 ξεχωριστές μέρες τον καθένα. Οι καλύτερες -με διαφορά- μέρες του 2019... :hebit:
Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός »

- Casper - έγραψε: 01 Ιουν 2019, 19:28 5 μέρες Ελλαδάρα εντελώς μόνη την αμέσως επόμενη μέρα με το που τελείωσα με όλες τις εξετάσεις μου. Συνάντησα έναν φίλο και μια φίλη για κάνα 3ωρο 2 ξεχωριστές μέρες τον καθένα. Οι καλύτερες -με διαφορά- μέρες του 2019... :hebit:
Πάλι Σύριζα ψήφισες;
Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo »

- Casper - έγραψε: 01 Ιουν 2019, 19:28 5 μέρες Ελλαδάρα εντελώς μόνη την αμέσως επόμενη μέρα με το που τελείωσα με όλες τις εξετάσεις μου. Συνάντησα έναν φίλο και μια φίλη για κάνα 3ωρο 2 ξεχωριστές μέρες τον καθένα. Οι καλύτερες -με διαφορά- μέρες του 2019... :hebit:
Το πήρες, το χαρτί;
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
- Casper -

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από - Casper - »

Δεν σας απαντάω ρε, να σας φάει η περιέργεια :lol:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”