stavmanr έγραψε: 02 Απρ 2019, 09:21
ST48410
εδώ συζητάμε καταρχήν για συγκεκριμένη περίπτωση: ένας κλέφτης μπήκε στο κοτέτσι της αυλής και τον σκότωσε με χρήση όπλου ο ιδιοκτήτης.
Η άλλη πλευρά που αρέσκεται να παίζει με οπλάκια τράβηξε το επιχείρημα σε φαντασιακές περιπτώσεις
κι αφού αρχίσαμε να μιλάμε για αυτές τις φαντασιακές περιπτώσεις (τί θα γίνει αν), η Γαλή άρχισε να απειλεί με καταγγελίες...
Έτσι, στη φαντασιακή περίπτωση που κάποιος θα εισέλθει αλά πόνοπλος Ράμπο στο σπίτι σου για να σου κλέψει το ...εισόδημα αλληλεγγύης, εφόσον έχεις ήδη αποφασίσει να τον σκοτώσεις, έχεις ήδη πρόθεση ανθρωποκτόνο (έχεις ήδη κάνει την επιλογή σου). Αν αυτός επίσης έγραφε στο φόρουμ κι έλεγε "θα μπω στο σπίτι του τάδε σα Ράμπο, θα τον πυροβολήσω και θα του πάρω το εισόδημα αλληλεγγύης" θα είχε επίσης εκφράσει πρόθεση ανθρωποκτόνο.
Τα πράγματα είναι απλά κι απορώ που κάποιοι παριστάνουν τους δήθεν θιγμένους.
E, αν μιλάμε για φαντασιακές περιπτώσεις, τότε θα πρέπει να αντιλαμβάνεσαι και ως φαντασιακή την οποιαδήποτε πρόθεση φόνου.

Αλλά δεν το κάνεις.
Σε κάθε περίπτωση, θα επαναλάβω αυτό που είπα. Σε μη φαντασιακή περίπτωση, δεν δίνω δεκάρα για τη σωματική ακεραιότητα του εισβολέα στο χώρο μου, ακόμη και αν έχει στόχο 1 ευρώ και θεωρώ πράγματι αισχρό να ειρωνεύεσαι τους ανθρώπους που θα στερηθούν
...το εισόδημα αλληλεγγύης και να απαξιώνεις έτσι όλα τα γερόντια που έχουν δολοφονηθεί ή ξυλοκοπηθεί από κάποια δίποδα, που ήθελαν περισσότερα.
Και ναι, αν η εξέλιξη είναι κακή γι' αυτόν (ανεξαρτήτως θανάτου, τραυματισμού ή απλής λιποθυμίας) θα πάρω τηλέφωνο την αστυνομία και το εκαβ για να τον μαζέψουν. Δεν είμαι ηλίθια να επιχειρήσω απόκρυψη ενός γεγονότος για το οποίο δεν νοιώθω ένοχη.
Αυτοί ας αποφασίσουν ό,τι θέλουν. Θα έχει ενδιαφέρον να ακούσω κάποιον να εξηγεί το γιατί η δική μου σωματική ακεραιότητα αξίζει λιγότερο από τη σωματική ακεραιότητα του κάθε εισβολέα που εισβάλλει βιαίως στον ιδιωτικό μου χώρο.