Υδράργυρος έγραψε: 26 Μαρ 2019, 19:04
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 26 Μαρ 2019, 18:50
Υδράργυρος έγραψε: 26 Μαρ 2019, 18:44
Προφανως κανεις λαθος. Το φυλετικο στοιχειο υπαρχει αλλα δεν ριναι το μονο. Μπορει να ειναι θρησκεια σεξ προσανατολισμος κλπ, αλλα η κυριαρχια της μιας ομαδας προς την σλλη ειναι σπαραιτητη συνθηκη. Δες ποια εγκληματα ονομαζονται ρατσιστικα, αλλα και τα παραδειγματα που φερανε με το σουδαν πχ ειναι υποθετικα.
δεν μου απάντησες mercury
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 26 Μαρ 2019, 18:14
αυτά που γράφεις από που προκύπτουν;
δηλαδή για παράδειγμα μία ομάδα ελλήνων νεοναζι δρουν σε μια ξένη χώρα, όπου αποτελούν μειονότητα(πχ ζουν ως μετανάστες στο σουδάν) και βιαιοπραγούν ενάντια των πλειοψηφούντων γηγενών. σύμφωνα με το σκεπτικό σου, δεν ασκούν ρατσιστική βία αλλά φυλετική βία. δεν είναι ρατσιστές ε; παίζουμε με τις λέξεις;
Με το σουδαν ειναι υποθετικο, αστο.
Στη νοτια αφρικη και τη ζιμπαμπουε οι λευκοι ηταν μειοψηφια, αλλα ειχαν στησει ρατσιστικα καθεστωτα, οι ενεργειες τους ηταν ρατσιστικες γιατι ειχαν κυριαρχια.
Αλλο παραδειγμα, αν ενας αστυνομικος σκοτωσει εναν μαυρο στο αστυνομικο τμημα ειναι ρατσιστικη δολοφονια, αν ενας μαυρος σκοτωσει εναν αστυνομικο στο γκετο δε θεωρειται.
εκτός του ότι αυτό το σκεπτικό είναι επιεικώς ηλίθιο, διότι τα κίνητρα είναι αυτά που καθιστούν μια πράξη ρατσιστική και όχι η κοινωνικοπολιτική θέση της κοινότητας που ανήκει ο δράστης, θέλω να μου πεις για την περίπτωση που σου ανέφερα
μετανάστες νεοναζί, ασκούν βία σε μέλη της πλεινότητας των γηγενών. είναι ρατσιστές ή όχι; απλή ερώτηση
αυτή τη θεωρία περί ρατσισμού την έχω ξανακούσει, έρχεται από την αμερική και διατυπώνεται από sjws που δεν θέλουν να παραδεχθούν πως τα μέλη των μειονοτήτων έχουν ρατσιστικές απόψεις και παρουσιάζουν ρατσιστικές συμπεριφορές, διότι στο μικρό τους μυαλουδάκι (των sjw) ρατσιστές σ'αυτόν τον κόσμο είναι μόνο τα white males και κανένας άλλος, όλοι οι υπόλοιποι είναι καταπιεσμένοι