!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Το λιγότερο χρήσιμο επάγγελμα

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το λιγότερο χρήσιμο επάγγελμα στην κοινωνία;

Αστρολόγος/μελλοντολόγος
12
21%
Εναλλακτικός ιατρός
6
11%
Ιερέας
11
20%
Οικονομολόγος
9
16%
Ψυχαναλυτής
4
7%
Άλλο
14
25%

Σύνολο ψήφων: 56

Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Re: Το λιγότερο χρήσιμο επάγγελμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Μαρ 2019, 23:48
Yochanan έγραψε: 20 Μαρ 2019, 23:43 όλο το νήμα ειναι για να την πει ο χέλης στους οικονομολόγους. λελ
ΓΓ mode:
Ποιος θέλει να την πει στους οικονομολόγους;
Να ανοίξεις άλλο νήμα να πεις για τους οικονομολόγους.

Κατα τ άλλα διαβάστε το bullshit jobs.
δεν το εχω διαβασει αυτο αλλα το έψαξα γιατι το ανέφερες εσύ. Ενδιαφέρον φαίνεται αλλά (ολα πριν το αλλα = bs btw!) αν λεει οτι πολλες δουλειες ειναι μονο για να κρατανε πλασιντ το ποπολο και ταυτόχρονα η προταση του για λύση ειναι το UBI κάτι δεν εχει καταλαβει ο φίλος

https://www.theguardian.com/books/2018/ ... ber-review
Like many commentators these days, Graeber mentions a universal basic income as a potential solution. But he is suspicious of the very challenge to produce a solution: the question “Well, what would you do about it?” is often used to silence criticism of the status quo. In an age when the myth of capitalist efficiency legitimates corporate managerialism, pointing out the bullshit is a job in itself.

Το UBI ειναι ακριβώς αυτο που περιγράφει, ενας ισως ο μονος τροπος να αποφευχθει η κοινωνικη αναταραχη οταν το 20% χασει τις δουλειες του απο την ΑΙ που - αντιθετα με αλλες τεχνολογικες επαναστασεις - δε θα δημιουργήσει αλλες (εναλλακτικες) θεσεις εργασίας. Δεν θα είναι όπως ο πεταλωτής αλόγων και ο καροτσέρης που γίνανε μηχανικοί αυτοκινήτων και ταρίφες αντίστοιχα . Θα είναι όπως τα άλογα που γίνανε κόλλα.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 21 Μαρ 2019, 00:05 Χρήσιμο ως επάγγελμα για ποιον..
Πριν αποφασίσεις να απαντήσεις, μήπως να διάβαζες το ερώτημα;

Η απάντηση στο «για ποιον» είναι «για την κοινωνία». Επομένως η απάντησή σου ότι είσαι χρήσιμος για κάποιους δεν επαρκεί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Yochanan έγραψε: 21 Μαρ 2019, 00:05
Dwarven Blacksmith έγραψε: 20 Μαρ 2019, 23:48
Yochanan έγραψε: 20 Μαρ 2019, 23:43 όλο το νήμα ειναι για να την πει ο χέλης στους οικονομολόγους. λελ
ΓΓ mode:
Ποιος θέλει να την πει στους οικονομολόγους;
Να ανοίξεις άλλο νήμα να πεις για τους οικονομολόγους.

Κατα τ άλλα διαβάστε το bullshit jobs.
δεν το εχω διαβασει αυτο αλλα το έψαξα γιατι το ανέφερες εσύ. Ενδιαφέρον φαίνεται αλλά (ολα πριν το αλλα = bs btw!) αν λεει οτι πολλες δουλειες ειναι μονο για να κρατανε πλασιντ το ποπολο και ταυτόχρονα η προταση του για λύση ειναι το UBI κάτι δεν εχει καταλαβει ο φίλος

https://www.theguardian.com/books/2018/ ... ber-review
Like many commentators these days, Graeber mentions a universal basic income as a potential solution. But he is suspicious of the very challenge to produce a solution: the question “Well, what would you do about it?” is often used to silence criticism of the status quo. In an age when the myth of capitalist efficiency legitimates corporate managerialism, pointing out the bullshit is a job in itself.

Το UBI ειναι ακριβώς αυτο που περιγράφει, ενας ισως ο μονος τροπος να αποφευχθει η κοινωνικη αναταραχη οταν το 20% χασει τις δουλειες του απο την ΑΙ που - αντιθετα με αλλες τεχνολογικες επαναστασεις - δε θα δημιουργήσει αλλες (εναλλακτικες) θεσεις εργασίας. Δεν θα είναι όπως ο πεταλωτής αλόγων και ο καροτσέρης που γίνανε μηχανικοί αυτοκινήτων και ταρίφες αντίστοιχα . Θα είναι όπως τα άλογα που γίνανε κόλλα.
Η ένσταση του δεν είναι στο αν πρέπει το ποπολο να είναι placcid ή woke αλλά στο αν είναι απαραίτητα τα πολλά επίπεδα κάλυψης /προσποίησης/bullshit. Αλλά δεν είναι solution oriented όπως παρέθεσες.
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Bandit59

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bandit59 »

Πάνας έγραψε: 20 Μαρ 2019, 23:44 Ψήφισα άλλο: Στρατιωτικός, τι τους θέλουμε τους αντιπαραγωγικούς χαραμοφάηδες ;
Για να είσαι εσύ ελεύθερος να γράφεις τις μαλακίες σου στο πχόρουμ.
Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan »

τι εννοείς "αν είναι απαραίτητα τα πολλά επίπεδα κάλυψης /προσποίησης/bullshit. ". δεν το ρωταω ειρωνικα, θελω να κανω κουβεντα πανω σε αυτο

δεν ξερω αν ειναι solutions oriented ή όχι, και δεν ηθελα να πω οτι ειναι. μου ειχε περασει κι εμενα απο το μυαλό αυτο που περιγραφει με καποιες αφορμες αλλα πολυ πιο δυνατα για το θεμα του UBI οταν διαβαζα ποσο το προωθουν οι silicon valley τυποι στυλ μαρκ, τζεφ κλπ
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

Γανωτζής. Νομίζω πως είναι πλέον τελείως άχρηστο επάγγελμα.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Al Bundy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Al Bundy »

Ζενίθεδρος έγραψε: 21 Μαρ 2019, 00:47 Γανωτζής. Νομίζω πως είναι πλέον τελείως άχρηστο επάγγελμα.
Κάνε μια περατζάδα από τα χωριά της Μάνης (και όχι μόνο) και θα αλλάξεις γνώμη!
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

Ζενίθεδρος έγραψε: 21 Μαρ 2019, 00:47 Γανωτζής. Νομίζω πως είναι πλέον τελείως άχρηστο επάγγελμα.
χρησιμοτατο και για τα καζανια αποσταξης.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

hellegennes έγραψε: 21 Μαρ 2019, 00:11
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 21 Μαρ 2019, 00:05 Χρήσιμο ως επάγγελμα για ποιον..
Πριν αποφασίσεις να απαντήσεις, μήπως να διάβαζες το ερώτημα;

Η απάντηση στο «για ποιον» είναι «για την κοινωνία». Επομένως η απάντησή σου ότι είσαι χρήσιμος για κάποιους δεν επαρκεί.
Δεν είναι κοινωνία αυτοί οι κάποιοι. Εμείς θέλουμε να είναι χρήσιμο για τα 7,5 δις (και βάλε) ανθρώπους. Πες τα ρε Χέλη γαμώτη μου! :xena:
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Bandit59 έγραψε: 21 Μαρ 2019, 00:42
Πάνας έγραψε: 20 Μαρ 2019, 23:44 Ψήφισα άλλο: Στρατιωτικός, τι τους θέλουμε τους αντιπαραγωγικούς χαραμοφάηδες ;
Για να είσαι εσύ ελεύθερος να γράφεις τις μαλακίες σου στο πχόρουμ.
Κανένας αριστερός δεν υπάρχει να απαντήσει στο παλικάρι γιατί εγώ δεν μπορώ τώρα;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Πάνας την 21 Μαρ 2019, 01:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
the end
Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 »

Ο αστρολογος δεν είναι άχρηστο επαγγελμα, φροντιζει να φευγουν τα λεφτα απο τους ηλιθιους.
Στην ουσία επιτελει εργο.
Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις »

panos291 έγραψε: 21 Μαρ 2019, 00:52 Ο αστρολογος δεν είναι άχρηστο επαγγελμα, φροντιζει να φευγουν τα λεφτα απο τους ηλιθιους.
:g030:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

panos291 έγραψε: 21 Μαρ 2019, 00:52 Ο αστρολογος δεν είναι άχρηστο επαγγελμα, φροντιζει να φευγουν τα λεφτα απο τους ηλιθιους.
Αυτό είναι κάτι που μπορεί να λεχθεί για κάθε ψευδοεπάγγελμα, όπως αυτό του σομελιέ. Είναι ένα επιχείρημα που αν μη τι άλλο έχει βάση.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός »

......................
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Χαοτικός την 21 Μαρ 2019, 12:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας »

Για εμένα πάντως είναι και οι πωλητές πυραμίδων, αυτοί που σου κάνουν πλύσεις εγκεφάλου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Πάνας την 21 Μαρ 2019, 01:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
the end
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”