Ζαποτέκος έγραψε: 20 Μαρ 2019, 13:18Ο συγκεκριμένος αρθρογράφος είναι εγγύηση.
Για την ΟΟΔΕ ποιο ψέμα τους θυμάσαι ;
Δεν υπάρχει εγγύηση σε γραπτά απολογητάδων. Θρησκευτικές παρωπίδες φορούν και πουλάνε.
Τέτοια εγγύηση είναι και τα γραπτά των κομματόσκυλων εδώ μέσα.
Τον έχω καρατσεκάρει αυτόν. Είναι μεγάλος παίκτουρας. Τα άρθρα του είναι κυρίως ιστορικά και όχι θρησκευτικά , γι' αυτό και δεν είναι βαρετά.
Ποιο ψέμα της ΟΟΔΕ σου είχε προκαλέσει μεγάλη εντύπωση ;
Σοβαρά τώρα, νομίζεις πως θα χάσω τον χρόνο μου ασχολούμενος στα σοβαρά με απολογητάδες;
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
'
Έχω μιαν ερώτηση:
Ας υποθέσουμε ότι γίνεται θαύμα κάθε χρόνο μέσω του ορθόδοξου αρχιπαπά.
Την διαδικασία την παρακολουθούν στενά ιερωμένοι άλλων δογμάτων, οι οποίοι μας λέτε κάποτε προσπάθησαν, αλλά δεν αναπαρήγαγαν το θαύμα.
Αν υπάρχει θαύμα, αυτοί πρώτοι θα έπρεπε να το αναγνωρίσουν και όλοι να μεταστραφούν στο ορθόδοξο δόγμα.
Γιατί δεν το κάνουν; Γιατί αψηφούν το ίδιο τους τον θεό;
Και απαντώ:
Επειδή δεν υπάρχει θαύμα και ο καυγάς μεταξύ των δογμάτων είναι για την κονόμα από τα πρόβατα που συνωστίζονται και τα ακουμπάνε χοντρά!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
wooded glade έγραψε: 20 Μαρ 2019, 16:53
Καλά ο "σκευοφύλακας" τι είδους απάτη είναι ;
Γιατί να καρφώσει ;
Ας πούμε ότι και είναι όπως το λέει. Μετά από τόσα χρόνια που είναι εκεί γιατί να καρφώσει ;
Μόλις φανερώθηκε ο ζαίος μπροστά του με το βιβλίο πήγε και κάρφωσε.
Μα και πιο παλιά έχει ακουστεί πως δεν άναβε και το άναβε ο πατριάρχης. Ή στα παλιά χρόνια δεν άναβε καθόλου και το απέδιδαν σε αμαρτίες , έλλειψη πίστης και άλλα θρησκευτικά αίτια. Να εδώ ο πατήρ Γεώργιος Μεταλληνός είχε πεί :
Από τον τέταρτο αιώνα μ.Χ. (380) μαρτυρείται απ' την Αιθερία, μια Ισπανίδα που πήγε και προσκύνησε, ότι υπάρχει η ακοίμητος κανδήλα στον Άγιο Τάφο. Πιστεύω λοιπόν και καταλήγω, όταν υπάρχει πίστη και χάρις Θεού στον συγκεκριμένο Πατριάρχη, γίνεται το θαύμα. Όταν δεν υπάρχει πίστη μπορεί η κανδήλα να χρησιμοποιηθεί...
Ο Μεταλληνός είναι διαβόητος, σαν ο πρώτος οργανωτής ομάδας, τα "παιδιά του Μεταλληνού", που εκμεταλλεύονται το ιντερνέτ για να κάνουν απολογητιλίκι, θρησκευτική προπαγάνδα.
.
Μηχανικός έγραψε: 18 Μαρ 2019, 23:51
Εγώ πιστεύω τον Παΐσιο, ο οποίος όταν ήταν ακόμη νέος ήθελε να διαπιστώσει μόνος του πως ανάβει το Άγιος Φως.
Μετά από ταξίδι οδύσσεια, έφτασε στο Ιεροσόλυμα και κρύφτηκε από την προηγούμενη μέρα μέσα στον Πανάγιο Τάφο.
Είδε το καντήλι να ανάβει μόνο του.
wooded glade έγραψε: 20 Μαρ 2019, 16:53
Καλά ο "σκευοφύλακας" τι είδους απάτη είναι ;
Γιατί να καρφώσει ;
Ας πούμε ότι και είναι όπως το λέει. Μετά από τόσα χρόνια που είναι εκεί γιατί να καρφώσει ;
Μόλις φανερώθηκε ο ζαίος μπροστά του με το βιβλίο πήγε και κάρφωσε.
Πολλοι ιερωμενοι του Πατριαρχειου εχουν πει οτι δεν ειναι θαυμα με κορυφαιους τον Πατριαρχη Ιεροσολυμων Θεοφιλο Γ΄και τον Μεγα πρωτοπρεσβυτερο τοῦ Οἰκουμενικου Πατριαρχειου Γεωργιο Τσετση. http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2017/04/t.html
Διαβασε και την προσευχη που λεει ο Πατριαρχης ενω αναβει την λαμπαδα του.
Νόμιζα πως ήδη είχες ασχοληθεί και θα μου έλεγες κάτι συγκεκριμένο. Ε, τότε και εγώ δεν θα χάσω τον χρόνο μου διάβαζοντας ακροδεξιά ψεκασμένα σάιτς σαν τον παπάρα - δώσε και προτεσταντικές μαλακίες του ψωριά.
Nandros έγραψε: 20 Μαρ 2019, 17:58
Ο Μεταλληνός είναι διαβόητος, σαν ο πρώτος οργανωτής ομάδας, τα "παιδιά του Μεταλληνού", που εκμεταλλεύονται το ιντερνέτ για να κάνουν απολογητιλίκι, θρησκευτική προπαγάνδα.
.
Εγώ τον ξέρω κυρίως απ' τις εκπομπές που έκανε στο HIGH TV. Καλές ήταν.
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
ο δικηγορος του Πατριαρχειου στο λινκ της προηγουμενης σελιδας λεει οτι το εκει Πατριαρχειο εχει πολλους εχθρους που εποφθαλμιουν τη θεση του και δεν ειναι σωστο αυτο που γινεται να βαλλεται σε αυτη τη δυσκολη στιγμη και μαλιστα εκ των εσω...
την Γαλη να ειχαν δε θα ταλεγε καλυτερα
ειπε μαλιστα δε οτι εχουν ηδη ενημερωσει στην google ωστε να ειναι ξαγρυπνη και να κατεβασει επι τοπου καθε αναρτηση του εν λόγω βιντεο
οι δικοι μας απατεωνες ειναι καλυτεροι απο τους ξενους μην εισαστε δοσιλογοι προδοτες λαιμαι
ΥΓ. κι αν εισαστε μαγκες πηγαινετε να κανετε τετοιες αποκαλυψεις στους ταλιμπαν!
OrderAndChaos έγραψε: 14 Μαρ 2019, 13:41Και όχι, δεν είναι ούτε αναπτήρας ούτε οι μαλακίες που έλεγε ο Καλόπουλος.
OrderAndChaos έγραψε: 18 Μαρ 2019, 22:59Λοιπον, τα πράγματα είναι απλά με την τελετή στον (υποτιθέμενο) τάφο του Γιεσούα: Μια ώρα πριν μπαίνει μέσα ο σκευοφύλακας, αφήνει την καντήλα μέσα και μετά την ανάβει (με άγιο αναπτήρα) και βγαίνει έξω. Αργότερα αρχίζει η τελετή κατα την οποία ο Πατριάρχης απεκδύεται τα άμφια και μένει με έναν άσπρο χιτώνα (τα περι εξονυχιστικού ελέγχου είναι ακόμα ένας μύθος). Διαβάζει μια ευχή καθαγιασμού και...Voi la!
OrderAndChaos έγραψε: 14 Μαρ 2019, 13:41Και όχι, δεν είναι ούτε αναπτήρας ούτε οι μαλακίες που έλεγε ο Καλόπουλος.
OrderAndChaos έγραψε: 18 Μαρ 2019, 22:59Λοιπον, τα πράγματα είναι απλά με την τελετή στον (υποτιθέμενο) τάφο του Γιεσούα: Μια ώρα πριν μπαίνει μέσα ο σκευοφύλακας, αφήνει την καντήλα μέσα και μετά την ανάβει (με άγιο αναπτήρα) και βγαίνει έξω. Αργότερα αρχίζει η τελετή κατα την οποία ο Πατριάρχης απεκδύεται τα άμφια και μένει με έναν άσπρο χιτώνα (τα περι εξονυχιστικού ελέγχου είναι ακόμα ένας μύθος). Διαβάζει μια ευχή καθαγιασμού και...Voi la!
Βρε, δεν την ανάβει ο ίδιος ο Πατριάρχης...
Ο Πατριάρχης την ευλογεί από oπου κι αν προέρχεται
Νόμιζα πως ήδη είχες ασχοληθεί και θα μου έλεγες κάτι συγκεκριμένο. Ε, τότε και εγώ δεν θα χάσω τον χρόνο μου διάβαζοντας ακροδεξιά ψεκασμένα σάιτς σαν τον παπάρα - δώσε και προτεσταντικές μαλακίες του ψωριά.
Nandros έγραψε: 20 Μαρ 2019, 17:58
Εγώ τον ξέρω κυρίως απ' τις εκπομπές που έκανε στο HIGH TV. Καλές ήταν.
Αναμενόμενο από χριστιανό που εθελοτυφλεί από φόβο μήπως αμφισβητήσει την πίστη του! :
Διάβασε εδώ και σχολίασε, αν τολμάς, χριστιανέ:
Nandros έγραψε: 03 Απρ 2018, 13:49Δεν χρειάζεται αναπτήρας. Ο πατριάρχης ανάβει τις λαμπάδες από την ακοίμητη λυχνία που βρίσκεται μέσα στον τάφο.
Όποιος δεν καταλαβαίνει και θέλει ερμηνεία των λέξεων ενδελεχώς και αειφώτως, ας ψάξει στο ιντερνέτ.
Όμως, στην αντίστοιχη σελίδα του πατριαρχείου Ιεροσολύμων οι επίμαχες - μεγεθυμένες - λέξεις έχουν εξαφανιστεί! Διὰ τοῦτο, ἐκ τοῦ ἐπὶ τοῦτον τὸν φωτοφόρον σου Τάφον εὐλαβῶς λαμβάνοντες, διαδίδομεν τοῖς πιστεύουσιν εἰς σὲ τὸ ἀληθινὸν φῶς http://www.jerusalem-patriarchate.info/ ... F%89%CF%82
Η απάτη είναι τόσο χοντροκομμένη που κάνει μπαμ, αφού το ἐκ τοῦ ἐπὶ τοῦτον τὸν Τάφον μένει ξεκρέμαστο!
Τί είναι αυτό που βρίσκεται απάνω στον τάφο, από το οποίο παίρνει το φως;
.
Το Άγιο Φως ανάβει μόνο του σε αυτούς που έχουν την Θεία Χάρη.
Ντρέπονται να πουν αυτοί που το ανάβουν με τον αναπτήρα, ότι δεν ανάβει γιατί δεν είναι άξιοι.
Πριν λίγο, ο βδελυρός αντικράιστ Χατζηνίκ προέβαλε ένα κατάπτυστο ρεπορτάζ, όπου (δήθεν) καταρρίπτεται ο "μύθος" της ex nihilo εμφάνισης του Αγίου Φωτός. Κρίμα γιατί το πρόθεμα του επωνύμου του προδίδει ότι κάποιος πρόγονός του προσκύνησε στα Ιερά Χώματα των Ιεροσολύμων.