!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μακεδονικός σανός

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Μακεδονικός σανός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από brb και tyt »

Spiros252 έγραψε: 28 Φεβ 2019, 22:40 Εγώ λέω έτσι ακριβώς όπως είναι. Χωρίς διευκρινίσεις.
''Μακεδόνας κάτοικος της Βόρειας Μακεδονίας''. Μπάχαλο τα έκαναν.

Αλλά και FYROM που την έλεγαν, δεν τους έλεγαν ''Πρώην Γιουγκοσλάβους Μακεδόνες''.
Ο Λεωνίδας, ο Κολοκοτρώνης και οι Ταγματασφαλίτες
Γάταρος έγραψε: 05 Φεβ 2019, 15:27
Pirate7G

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pirate7G »

Spiros252 έγραψε: 28 Φεβ 2019, 22:40 Εγώ λέω έτσι ακριβώς όπως είναι. Χωρίς διευκρινίσεις.
Ε έτσι ακριβώς οπως είναι λέγονται οι κάτοικοι της ελληνικής Μακεδονίας. Οι άλλοι βάσει της συμφωνίας, των καινούργιων ταυτοτήτων, διαβατηρίων κλπ είναι Μακεδονες/πολίτες Β Μακεδονίας
Δεν τσακιζω το φρύδι μου
Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 »

Pirate7G έγραψε: 28 Φεβ 2019, 22:40
Spiros252 έγραψε: 28 Φεβ 2019, 22:37 Γιατί; Οι μοναδικοί πολίτες στον κόσμο που θα έχουν μακεδονική εθνικότητα / ιθαγένεια (πες το όπως θες) θα είναι αυτοί των Σκοπίων.
Φίλε σου ξαναλέω πως αν η ερώτηση διατυπωθεί έτσι, η απάντηση θα είναι Έλληνες.
Οι άλλοι είναι "Μακεδόνες/πολίτες της Β Μακεδονίας"

Με το σκέτο Μακεδόνες νοούνται οι κάτοικοι της ελληνικής Μακεδονίας.
Από πού προκύπτει αυτό; :smt017 Πολύ αμφιβάλλω.
Pirate7G έγραψε: 28 Φεβ 2019, 22:40 Επίσης ούτε σήμερα, ούτε εχθές, ούτε πρι. 10, ούτε πριν 30 χρόνια, οι Έλληνες κάτοικοι της Μακεδονίας εχαν Μακεδονική ιθαγένεια ή εθνικότητα.
Σωστά, αλλά δεν είχε άλλο κράτος πολίτες μακεδόνες, ούτε σπαρτιάτες, ούτε λαρισσαίους, ούτε κρητικούς κ.ο.κ.
Τώρα έχει όμως και δεν έπρεπε να συμβαίνει αυτό.

Όποιος έχει ασχοληθεί με εμπορικά σήματα καταλαβαίνει ακριβώς τί παίζεται. Αν ήταν διαμάχη εταιρειών για τέτοιο ζήτημα τότε η εταιρεία που θα βρισκόταν στη θέση της Ελλάδας θα είχε αποτύχει παταγωδώς και θα είχε ουσιαστικά καταστραφεί το trademark της.
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking
Pirate7G

Spiros252 έγραψε: 28 Φεβ 2019, 22:49
Pirate7G έγραψε: 28 Φεβ 2019, 22:40
Spiros252 έγραψε: 28 Φεβ 2019, 22:37 Γιατί; Οι μοναδικοί πολίτες στον κόσμο που θα έχουν μακεδονική εθνικότητα / ιθαγένεια (πες το όπως θες) θα είναι αυτοί των Σκοπίων.
Φίλε σου ξαναλέω πως αν η ερώτηση διατυπωθεί έτσι, η απάντηση θα είναι Έλληνες.
Οι άλλοι είναι "Μακεδόνες/πολίτες της Β Μακεδονίας"

Με το σκέτο Μακεδόνες νοούνται οι κάτοικοι της ελληνικής Μακεδονίας.
Από πού προκύπτει αυτό; :smt017 Πολύ αμφιβάλλω.
Άρθρο 1.3.Β
Μην ξεχνάς πως ούτε σε εμάς έχει απαγορευτεί η χρήση των όρων Μακεδόνας, μακεδονικός κλπ
:wink
Pirate7G έγραψε: 28 Φεβ 2019, 22:40 Επίσης ούτε σήμερα, ούτε εχθές, ούτε πρι. 10, ούτε πριν 30 χρόνια, οι Έλληνες κάτοικοι της Μακεδονίας εχαν Μακεδονική ιθαγένεια ή εθνικότητα.
Σωστά, αλλά δεν είχε άλλο κράτος πολίτες μακεδόνες, ούτε σπαρτιάτες, ούτε λαρισσαίους, ούτε κρητικούς κ.ο.κ.
Τώρα έχει όμως και δεν έπρεπε να συμβαίνει αυτό.
Και πριν την συμφωνία υπήρχε. Και μάλιστα χωρίς την διευκρίνηση που είναι υποχρεωμένοι πλέον να βάζουν εξαιτίας της συμφωνίας.
Όποιος έχει ασχοληθεί με εμπορικά σήματα καταλαβαίνει ακριβώς τί παίζεται. Αν ήταν διαμάχη εταιρειών για τέτοιο ζήτημα τότε η εταιρεία που θα βρισκόταν στη θέση της Ελλάδας θα είχε αποτύχει παταγωδώς και θα είχε ουσιαστικά καταστραφεί το trademark της.
Όχι. Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Λάθος κάνεις.
Δεν τσακιζω το φρύδι μου
Spiros252
Διαχειριστής

Καλά, ονόμασε δικό σου αναψυκτικό north coca-cola να δεις τί έχεις να πάθεις! :003:
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking
Pirate7G

Ε καλά τώρα.
Δεν τσακιζω το φρύδι μου
Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος »

Πως το πούλησε το όνομα, το πούλησε. Αλλά το άσχημο είναι πως δεν το πούλησε για κανένα αντάλλαγμα, ούτε πολιτικό, ούτε οικονομικό. Απλά του είπανε να υπογράψει και το έκανε, σαν εκγυμνασμένο σκυλάκι. Και το ακόμα πιο άσχημο είναι πως δεν πρόκειται για κάποια υπερβολή. Έγινε ακριβώς έτσι όπως τα γράφω.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Spiros252
Διαχειριστής

Δε νομίζω ότι έχει συζητηθεί η ουσία του ΓΙΑΤΙ. Η ουσία είναι ότι λόγω «διαστρεβλωμένης» ιδεολογίας της μερίδας αυτής της αριστεράς και με πολύ απλά λόγια αυτά τα πράγματα δεν θεωρούνται εθνικό κεφάλαιο. Δεν θεωρούνται και δεν αναγνωρίζονται ως αξίες επειδή δεν είχαν κομμουνιστικό επαναστατικό κίνητρο. Η αξία της ελευθερίας για τους Έλληνες είναι ήταν θεμελιώδης. Πολλοί αριστεροί όμως υποβιβάζουν τη σημασία της ελληνικής ιστορίας καθώς δεν περιείχε αυτό το «προαπαιτούμενο». Όπως φάνηκε και τότε με τη σειρά του ΣΚΑΪ για τους μεγάλους Έλληνες θα προτιμούσαν ας πούμε να ενωθούν οι έλληνες με τους τούρκους υπηκόους και να επαναστατήσουν κατά του Οθωμανικού «κεφαλαίου», κι ας μην υπήρχε Ελλάδα. Υποβιβάζουν έτσι εμμέσως την ελευθερία του ατόμου αλλά και τη δημοκρατία σε κατώτερο επίπεδο από την κομμουνιστική πραγματικότητα. Το να επιζητάς όμως εξαναγκασμένους ισότιμους δούλους είναι άτοπο και ασύμβατο με την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Κάποιος άλλος θα τα έγραφε καλύτερα από μένα.
.
Stephen Hawking
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade »

Εγώ σαν αντικειμενικός σχολιαστής που είμαι θα πω το εξής:
Η συμφωνία των Πρεσπών είναι with a twist η ίδια με τη συμφωνία που ήθελε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης το 1993 (αυτή με την οποία ... θα ξεχνάγαμε τη Μακεδονία σε 10 χρόνια).
Η ανένδοτη πολιτική ήταν αυτή του 1994-97 που κατέρρευσε. Δεν είναι μία πολιτική που δεν δοκιμάστηκε. Πριν το 1994 η international public opinion ήταν στο 50-50, έγινε 100% φιλοσκοπιανή.

Το with a twist τώρα:
Παίζει να φάνε παλτό τα Σκόπια και να τους λένε όλοι σεβερνάδες.
Έχει βγάλει όμως ο Ζάεφ ρηματική διακοίνωση και την έστειλε σε όλες τις πρεσβείες να μην το κάνουν αυτό.
Είναι και ο Βοσκόπουλος (τι συνωνυμία κι αυτό !) που απειλεί να κάνει συλλαλλητήριο στη Θεσσαλονίκη εφάμιλλο του Μίκη Θεοδωράκη, μαζί με τη Μαρία Μαργαρώνη.

Είναι λοιπόν τα πράγματα στο φλου τώρα. Σε μερικούς μήνες θα δείξει.

Στο παρακάτω video o Ζάεφ διορθώνει το λάθος ενός υπουργού του που δεν είπε το "Βόρειος" και βάζει τα γέλια:

δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Pirate7G

wooded glade έγραψε: 01 Μαρ 2019, 03:02 Εγώ σαν αντικειμενικός σχολιαστής που είμαι.....
:smt005: :smt005:
Και κάπου εδώ σταματάει η ανάγνωση λόγω δακρύων στα ματια
Δεν τσακιζω το φρύδι μου
Pirate7G

Ζενίθεδρος έγραψε: 01 Μαρ 2019, 02:01 Πως το πούλησε το όνομα, το πούλησε. Αλλά το άσχημο είναι πως δεν το πούλησε για κανένα αντάλλαγμα, ούτε πολιτικό, ούτε οικονομικό. Απλά του είπανε να υπογράψει και το έκανε, σαν εκγυμνασμένο σκυλάκι. Και το ακόμα πιο άσχημο είναι πως δεν πρόκειται για κάποια υπερβολή. Έγινε ακριβώς έτσι όπως τα γράφω.
Άρα αφού το πούλησε η Ελλάδα πλέον δεν έχει δικαίωμα χρήσης του. Είναι όλο και μόνο δικό τους.
Σωστά;
Δεν τσακιζω το φρύδι μου
brb και tyt
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από brb και tyt »

wooded glade έγραψε: 01 Μαρ 2019, 03:02 Εγώ σαν αντικειμενικός σχολιαστής που είμαι
τον μλκ :smt005:
Ο Λεωνίδας, ο Κολοκοτρώνης και οι Ταγματασφαλίτες
Γάταρος έγραψε: 05 Φεβ 2019, 15:27
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Pirate7G έγραψε: 01 Μαρ 2019, 18:24
wooded glade έγραψε: 01 Μαρ 2019, 03:02 Εγώ σαν αντικειμενικός σχολιαστής που είμαι.....
Γιατί, αφού σας δικαιολόγησα κιόλας σ' αυτό ;
Πρέπει να λέμε την Αθήνα πρωτεύουσα των Σκοπίων για να σας δικαιολογούμε καλά ;
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Pirate7G

wooded glade έγραψε: 01 Μαρ 2019, 18:29
Pirate7G έγραψε: 01 Μαρ 2019, 18:24
Γιατί, αφού σας δικαιολόγησα κιόλας σ' αυτό ;
Πρέπει να λέμε την Αθήνα πρωτεύουσα των Σκοπίων για να σας δικαιολογούμε καλά ;
Βασικά πρέπει να αλλάξεις επάγγελμα. Φιλιά :lol: :wave:
Δεν τσακιζω το φρύδι μου
Άβαταρ μέλους
wooded glade

Pirate7G έγραψε: 01 Μαρ 2019, 18:33
wooded glade έγραψε: 01 Μαρ 2019, 18:29