!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γιατί τέτοιο κόλλημα με τη λαϊκή κουλτούρα?

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Re: Γιατί τέτοιο κόλλημα με τη λαϊκή κουλτούρα?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares »

Εγώ θυμάμαι την περίπτωση που ήταν σε δημόσια υπηρεσία, τον στέλνανε από το ένα γραφείο στο άλλο και αφού τον ζαλίσανε τον ρώτησε κάποιος "πως έφτασες εδώ;" . "Έβαλα μέσον".
Δεν τον θυμάμαι να λέει χυδαιότητες. Μάλιστα μ' αρέσει να βλέπω ταινίες ή σειρές από τότε, γιατί ακόμη και αν ήταν η φτηνή διασκέδαση της εποχής, διακρίνω μια καλύτερη γλώσσα, ευγένεια και παιδεία.
Άβαταρ μέλους
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 27 Φεβ 2019, 19:21
Nero έγραψε: 27 Φεβ 2019, 19:19
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 27 Φεβ 2019, 19:16

Δηλαδή ο Αριστοφάνης σαν χυδαίος δεν ηταν αστείος ως κωμικος ;

Στην εποχή του όχι. Δευτεράτζα ήταν. Ο Σταρ ήταν ο Μένανδρος
Αρα τα έργα του δεν ηταν ποιοτικά
Δεν μιλάμε για το οτι είναι αρχαία ως εργα που δίνουν σημαντικές πληροφορίες απο ιστορικής πλευράς ..
αυτά τα λογικά άλματα που κάνεις ρε αινεία με τρελένουν :lol:
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere »

sys3x έγραψε: 27 Φεβ 2019, 19:15να χαίρεσαι λίγο περισσότερο γι' αυτό;
:D
Όχι, δε χαίρομαι, διότι είμαι καθαρός λαϊκός, όχι τζιτζιφιόγκος. Κι οι περισσότεροι τώρα είναι δήθεν, είναι ρακόμελα. Δεν έχω έναν άνθρωπο να πάω σε καφενείο, να πάω σε μπουζούκια με λαϊκές γκόμενες, όλοι ακούνε Χαρούλη, γαμώτο.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 27 Φεβ 2019, 11:39
sys3x έγραψε: 27 Φεβ 2019, 11:14
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 27 Φεβ 2019, 11:06 Μια μικρή παρατήρηση
Το να διαβάζω και το βιβλίο τοθ Ντάνου και βιβλια του Καντ , δεν παίζει;
Μπορώ στι σπίτι μου να διαβάζω Πλάτωνα και Κομφουκιο αλλά στο καφενείο να συζητώ για ποδόσφαιρο για γκομενες και για ρα ριάλιτι της τηλεόρασης
Μπορεί στο σπίτι μου να ακούω κλασική μουσική αλλά στο μπαράκι την νύχτα να ακούω και σκυλαδικα

Γιατί το ενα αποκλείει το άλλο ;
Δεν αποκλείεται ασούμε αλλά ας ρωτήσω και γω, τα κάνεις εσύ ο αίνει αυτά που λες; ξέρεις κάποιον/ους άλλους που τα κάνουν;
Ευχαριστώ.
Ναι , τα κάνω εγώ προσωπικά
Και δεν θεωρώ εγω τον εαυτό μου μορφωμένο , αφήνω τους αλλους να με κρίνουν για το εαν είμαι μορφωμένος η όχι
Ακου ...λαϊκή κουλτούρα !!
Λες και εσεις που τα γράφετε αυτά είσαστε αριστοκράτες και σε ελίτ επίπεδο διανοουμένων ;
Και ποιος είπε οτι βιβλία επιπέδου σαν του Ντάνου τα διαβάζουν μονο όσοι ανήκουν στα χαμηλά λαϊκά στρώματα ;
Και δεν τα αγοράζουν και άτομα που ανήκουν σε υψηλότερες κοινωνικες (και μορφωτικές ) τάξεις !!!
τα αυτονόητα αίνει, τα αυτονόητα.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x »

Cavaliere έγραψε: 27 Φεβ 2019, 21:00
sys3x έγραψε: 27 Φεβ 2019, 19:15να χαίρεσαι λίγο περισσότερο γι' αυτό;
Όχι, δε χαίρομαι, διότι είμαι καθαρός λαϊκός, όχι τζιτζιφιόγκος. Κι οι περισσότεροι τώρα είναι δήθεν, είναι ρακόμελα. Δεν έχω έναν άνθρωπο να πάω σε καφενείο, να πάω σε μπουζούκια με λαϊκές γκόμενες, όλοι ακούνε Χαρούλη, γαμώτο.
αν ήσουν εδώ στην Πατρίδα θα έβρισκες.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

sys3x έγραψε: 27 Φεβ 2019, 21:03αν ήσουν εδώ στην Πατρίδα θα έβρισκες.
Σαφώς θα έβρισκα. Κι όταν είμαι κάτου, έχω τα στέκια και τις καβάτζες μου.
:smt023
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 27 Φεβ 2019, 19:16
Naida έγραψε: 27 Φεβ 2019, 19:10
Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 27 Φεβ 2019, 19:08
Συμφωνώ. Μουστάκας Θεός, εχω δει τα άπαντα από 30 φορές. Ο Ψάλτης ήταν χυδαίος.
Κι εγώ! Όσες φορές και να τον δω μου αρέσει.
Ακριβώς ο Ψάλτης ήταν χυδαίος. Και για μένα το χυδαίο δεν είναι αστείο.
Δηλαδή ο Αριστοφάνης σαν χυδαίος δεν ηταν αστείος ως κωμικος ;
Προσωπικώς δεν τρελλαίνομαι για τον Αριστοφάνη.

Αλλά θεωρώ εκπληκτικές τις τραγωδίες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Από τη μεριά του πατρός μου κρατάω από πολύ λαϊκά στρώματα της επαρχίας, ταπεινοί κι ωραίοι άνθρωποι με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ανθρώπων που ζουν απλά. Της μάνας μου τα σόγια είναι ξιπασμένοι και αλαζόνες, κακή ράτσα, κι έχω πάρει κι εγώ (κι από τα δύο). Αλλά με γοητεύει πιο πολύ η απλότητα και η ευθύτητα των λαϊκών.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Cavaliere έγραψε: 27 Φεβ 2019, 21:13 Από τη μεριά του πατρός μου κρατάω από πολύ λαϊκά στρώματα της επαρχίας, ταπεινοί κι ωραίοι άνθρωποι με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ανθρώπων που ζουν απλά. Της μάνας μου τα σόγια είναι ξιπασμένοι και αλαζόνες, κακή ράτσα, κι έχω πάρει κι εγώ (κι από τα δύο). Αλλά με γοητεύει πιο πολύ η απλότητα και η ευθύτητα των λαϊκών.
Είναι απολύτως λογικό αυτό. Και σε κάποιες περιπτώσεις, νοιώθεις σαν μαθητής. Η καλύτερη φάση. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Φεβ 2019, 21:24Είναι απολύτως λογικό αυτό. Και σε κάποιες περιπτώσεις, νοιώθεις σαν μαθητής. Η καλύτερη φάση. :lol:
Είχα στον στρατό κάτι τζιτζιφιόγκους από την Αθήνα, στον Έβρο, που κορόιδευαν τους ανθρώπους για την προφορά τους, και οι άνθρωποι αρχικά τους φερόντουσαν τέλεια, αλλά μόλις έβλεπαν πως έκαναν ειρωνικά υφάκια χαμουτζίδικα, άλλαζε η φτιάξη, και τότε σιχάθηκα τον χαμουρτζισμό.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Cavaliere έγραψε: 27 Φεβ 2019, 21:13 Από τη μεριά του πατρός μου κρατάω από πολύ λαϊκά στρώματα της επαρχίας, ταπεινοί κι ωραίοι άνθρωποι με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ανθρώπων που ζουν απλά. Της μάνας μου τα σόγια είναι ξιπασμένοι και αλαζόνες, κακή ράτσα, κι έχω πάρει κι εγώ (κι από τα δύο). Αλλά με γοητεύει πιο πολύ η απλότητα και η ευθύτητα των λαϊκών.
A noble savage is a literary stock character who embodies the concept of the indigene, outsider, wild human, an "other" who has not been "corrupted" by civilization, and therefore symbolizes humanity's innate goodness.
https://en.wikipedia.org/wiki/Noble_savage

Βλέπε και

Closer to Earth is a specific form of Positive Discrimination in which the minority character is portrayed as wiser and more level-headed than The Hero (who is usually played by a member of the majority). This trope is more prevalent in Western media, particularly with works with the White Male Lead. The minority character will usually be the moral center of the work. They dish out plenty of reasonable advice. They're level-headed and rational. They can and will give the main lead a good talking to if he gets out of line. They're always there when the hero needs a shoulder to cry on. As for themselves, they've always got it together and never need help. Personal struggles? Overcome years ago. Flaws? They don't have any. Effort? None needed. Bad hair days? They never have them.

https://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/ ... serToEarth
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Cavaliere έγραψε: 27 Φεβ 2019, 21:28
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Φεβ 2019, 21:24Είναι απολύτως λογικό αυτό. Και σε κάποιες περιπτώσεις, νοιώθεις σαν μαθητής. Η καλύτερη φάση. :lol:
Είχα στον στρατό κάτι τζιτζιφιόγκους από την Αθήνα, στον Έβρο, που κορόιδευαν τους ανθρώπους για την προφορά τους, και οι άνθρωποι αρχικά τους φερόντουσαν τέλεια, αλλά μόλις έβλεπαν πως έκαναν ειρωνικά υφάκια χαμουτζίδικα, άλλαζε η φτιάξη, και τότε σιχάθηκα τον χαμουρτζισμό.
Εγώ επειδή τρίτη λυκείου ήρθα Αθήνα,.μέχρι και ο καθηγητής βιολογίας με κορόιδευε για την προφορά μου :-? Βέβαια του απαντούσα κι εγώ στ' αγρινιώτικα και ανάθεμα αν με καταλάβαινε :lol:
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Naida έγραψε: 27 Φεβ 2019, 21:38Εγώ επειδή τρίτη λυκείου ήρθα Αθήνα,.μέχρι και ο καθηγητής βιολογίας με κορόιδευε για την προφορά μου :-? Βέβαια του απαντούσα κι εγώ στ' αγρινιώτικα και ανάθεμα αν με καταλάβαινε :lol:
Εγώ τα αγαπώ τα θρακιώτικα, όταν είμαι στο χωριό τα μιλάω φαρσί. Μπορώ να σου μιλάω και να μην καταλαβαίνεις τι λέω, λόγω λεξιλογίου, και όχι προφοράς. Θα βρεις τέτοιες λέξεις και στον Βιζυηνό.
Ordem e Progresso.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida »

Cavaliere έγραψε: 27 Φεβ 2019, 21:40
Naida έγραψε: 27 Φεβ 2019, 21:38Εγώ επειδή τρίτη λυκείου ήρθα Αθήνα,.μέχρι και ο καθηγητής βιολογίας με κορόιδευε για την προφορά μου :-? Βέβαια του απαντούσα κι εγώ στ' αγρινιώτικα και ανάθεμα αν με καταλάβαινε :lol:
Εγώ τα αγαπώ τα θρακιώτικα, όταν είμαι στο χωριό τα μιλάω φαρσί. Μπορώ να σου μιλάω και να μην καταλαβαίνεις τι λέω, λόγω λεξιλογίου, και όχι προφοράς. Θα βρεις τέτοιες λέξεις και στον Βιζυηνό.
Μια από τα ίδια. Δεν προσπάθησα ποτέ να αλλάξω την προφορά μου. Και ακόμα κρατάω το νι και το λι. Αν θέλω μπορώ να μιλήσω αθηναιϊκα κανονικότητα. Αλλά αφού δεν είμαι Αθηναία ποιος ο λόγος :102:
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...
Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis »

Μας εφτιαξες βραδιατικα
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”