!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γιατί τέτοιο κόλλημα με τη λαϊκή κουλτούρα?
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Γιατί τέτοιο κόλλημα με τη λαϊκή κουλτούρα?
Εγώ θυμάμαι την περίπτωση που ήταν σε δημόσια υπηρεσία, τον στέλνανε από το ένα γραφείο στο άλλο και αφού τον ζαλίσανε τον ρώτησε κάποιος "πως έφτασες εδώ;" . "Έβαλα μέσον".
Δεν τον θυμάμαι να λέει χυδαιότητες. Μάλιστα μ' αρέσει να βλέπω ταινίες ή σειρές από τότε, γιατί ακόμη και αν ήταν η φτηνή διασκέδαση της εποχής, διακρίνω μια καλύτερη γλώσσα, ευγένεια και παιδεία.
Δεν τον θυμάμαι να λέει χυδαιότητες. Μάλιστα μ' αρέσει να βλέπω ταινίες ή σειρές από τότε, γιατί ακόμη και αν ήταν η φτηνή διασκέδαση της εποχής, διακρίνω μια καλύτερη γλώσσα, ευγένεια και παιδεία.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
αυτά τα λογικά άλματα που κάνεις ρε αινεία με τρελένουνΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 27 Φεβ 2019, 19:21Αρα τα έργα του δεν ηταν ποιοτικά
Δεν μιλάμε για το οτι είναι αρχαία ως εργα που δίνουν σημαντικές πληροφορίες απο ιστορικής πλευράς ..
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
Όχι, δε χαίρομαι, διότι είμαι καθαρός λαϊκός, όχι τζιτζιφιόγκος. Κι οι περισσότεροι τώρα είναι δήθεν, είναι ρακόμελα. Δεν έχω έναν άνθρωπο να πάω σε καφενείο, να πάω σε μπουζούκια με λαϊκές γκόμενες, όλοι ακούνε Χαρούλη, γαμώτο.
Ordem e Progresso.
τα αυτονόητα αίνει, τα αυτονόητα.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 27 Φεβ 2019, 11:39Ναι , τα κάνω εγώ προσωπικάsys3x έγραψε: 27 Φεβ 2019, 11:14Δεν αποκλείεται ασούμε αλλά ας ρωτήσω και γω, τα κάνεις εσύ ο αίνει αυτά που λες; ξέρεις κάποιον/ους άλλους που τα κάνουν;ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 27 Φεβ 2019, 11:06 Μια μικρή παρατήρηση
Το να διαβάζω και το βιβλίο τοθ Ντάνου και βιβλια του Καντ , δεν παίζει;
Μπορώ στι σπίτι μου να διαβάζω Πλάτωνα και Κομφουκιο αλλά στο καφενείο να συζητώ για ποδόσφαιρο για γκομενες και για ρα ριάλιτι της τηλεόρασης
Μπορεί στο σπίτι μου να ακούω κλασική μουσική αλλά στο μπαράκι την νύχτα να ακούω και σκυλαδικα
Γιατί το ενα αποκλείει το άλλο ;
Ευχαριστώ.
Και δεν θεωρώ εγω τον εαυτό μου μορφωμένο , αφήνω τους αλλους να με κρίνουν για το εαν είμαι μορφωμένος η όχι
Ακου ...λαϊκή κουλτούρα !!
Λες και εσεις που τα γράφετε αυτά είσαστε αριστοκράτες και σε ελίτ επίπεδο διανοουμένων ;
Και ποιος είπε οτι βιβλία επιπέδου σαν του Ντάνου τα διαβάζουν μονο όσοι ανήκουν στα χαμηλά λαϊκά στρώματα ;
Και δεν τα αγοράζουν και άτομα που ανήκουν σε υψηλότερες κοινωνικες (και μορφωτικές ) τάξεις !!!
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
αν ήσουν εδώ στην Πατρίδα θα έβρισκες.Cavaliere έγραψε: 27 Φεβ 2019, 21:00Όχι, δε χαίρομαι, διότι είμαι καθαρός λαϊκός, όχι τζιτζιφιόγκος. Κι οι περισσότεροι τώρα είναι δήθεν, είναι ρακόμελα. Δεν έχω έναν άνθρωπο να πάω σε καφενείο, να πάω σε μπουζούκια με λαϊκές γκόμενες, όλοι ακούνε Χαρούλη, γαμώτο.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Σαφώς θα έβρισκα. Κι όταν είμαι κάτου, έχω τα στέκια και τις καβάτζες μου.
Ordem e Progresso.
Προσωπικώς δεν τρελλαίνομαι για τον Αριστοφάνη.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: 27 Φεβ 2019, 19:16Δηλαδή ο Αριστοφάνης σαν χυδαίος δεν ηταν αστείος ως κωμικος ;Naida έγραψε: 27 Φεβ 2019, 19:10Κι εγώ! Όσες φορές και να τον δω μου αρέσει.Υπερκουλτουριάρης έγραψε: 27 Φεβ 2019, 19:08
Συμφωνώ. Μουστάκας Θεός, εχω δει τα άπαντα από 30 φορές. Ο Ψάλτης ήταν χυδαίος.
Ακριβώς ο Ψάλτης ήταν χυδαίος. Και για μένα το χυδαίο δεν είναι αστείο.
Αλλά θεωρώ εκπληκτικές τις τραγωδίες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Από τη μεριά του πατρός μου κρατάω από πολύ λαϊκά στρώματα της επαρχίας, ταπεινοί κι ωραίοι άνθρωποι με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ανθρώπων που ζουν απλά. Της μάνας μου τα σόγια είναι ξιπασμένοι και αλαζόνες, κακή ράτσα, κι έχω πάρει κι εγώ (κι από τα δύο). Αλλά με γοητεύει πιο πολύ η απλότητα και η ευθύτητα των λαϊκών.
Ordem e Progresso.
Είναι απολύτως λογικό αυτό. Και σε κάποιες περιπτώσεις, νοιώθεις σαν μαθητής. Η καλύτερη φάση.Cavaliere έγραψε: 27 Φεβ 2019, 21:13 Από τη μεριά του πατρός μου κρατάω από πολύ λαϊκά στρώματα της επαρχίας, ταπεινοί κι ωραίοι άνθρωποι με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ανθρώπων που ζουν απλά. Της μάνας μου τα σόγια είναι ξιπασμένοι και αλαζόνες, κακή ράτσα, κι έχω πάρει κι εγώ (κι από τα δύο). Αλλά με γοητεύει πιο πολύ η απλότητα και η ευθύτητα των λαϊκών.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Είχα στον στρατό κάτι τζιτζιφιόγκους από την Αθήνα, στον Έβρο, που κορόιδευαν τους ανθρώπους για την προφορά τους, και οι άνθρωποι αρχικά τους φερόντουσαν τέλεια, αλλά μόλις έβλεπαν πως έκαναν ειρωνικά υφάκια χαμουτζίδικα, άλλαζε η φτιάξη, και τότε σιχάθηκα τον χαμουρτζισμό.ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Φεβ 2019, 21:24Είναι απολύτως λογικό αυτό. Και σε κάποιες περιπτώσεις, νοιώθεις σαν μαθητής. Η καλύτερη φάση.
Ordem e Progresso.
- Dwarven Blacksmith
A noble savage is a literary stock character who embodies the concept of the indigene, outsider, wild human, an "other" who has not been "corrupted" by civilization, and therefore symbolizes humanity's innate goodness.Cavaliere έγραψε: 27 Φεβ 2019, 21:13 Από τη μεριά του πατρός μου κρατάω από πολύ λαϊκά στρώματα της επαρχίας, ταπεινοί κι ωραίοι άνθρωποι με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ανθρώπων που ζουν απλά. Της μάνας μου τα σόγια είναι ξιπασμένοι και αλαζόνες, κακή ράτσα, κι έχω πάρει κι εγώ (κι από τα δύο). Αλλά με γοητεύει πιο πολύ η απλότητα και η ευθύτητα των λαϊκών.
https://en.wikipedia.org/wiki/Noble_savage
Βλέπε και
Closer to Earth is a specific form of Positive Discrimination in which the minority character is portrayed as wiser and more level-headed than The Hero (who is usually played by a member of the majority). This trope is more prevalent in Western media, particularly with works with the White Male Lead. The minority character will usually be the moral center of the work. They dish out plenty of reasonable advice. They're level-headed and rational. They can and will give the main lead a good talking to if he gets out of line. They're always there when the hero needs a shoulder to cry on. As for themselves, they've always got it together and never need help. Personal struggles? Overcome years ago. Flaws? They don't have any. Effort? None needed. Bad hair days? They never have them.
https://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/ ... serToEarth
Εγώ επειδή τρίτη λυκείου ήρθα Αθήνα,.μέχρι και ο καθηγητής βιολογίας με κορόιδευε για την προφορά μουCavaliere έγραψε: 27 Φεβ 2019, 21:28Είχα στον στρατό κάτι τζιτζιφιόγκους από την Αθήνα, στον Έβρο, που κορόιδευαν τους ανθρώπους για την προφορά τους, και οι άνθρωποι αρχικά τους φερόντουσαν τέλεια, αλλά μόλις έβλεπαν πως έκαναν ειρωνικά υφάκια χαμουτζίδικα, άλλαζε η φτιάξη, και τότε σιχάθηκα τον χαμουρτζισμό.ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Φεβ 2019, 21:24Είναι απολύτως λογικό αυτό. Και σε κάποιες περιπτώσεις, νοιώθεις σαν μαθητής. Η καλύτερη φάση.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Εγώ τα αγαπώ τα θρακιώτικα, όταν είμαι στο χωριό τα μιλάω φαρσί. Μπορώ να σου μιλάω και να μην καταλαβαίνεις τι λέω, λόγω λεξιλογίου, και όχι προφοράς. Θα βρεις τέτοιες λέξεις και στον Βιζυηνό.Naida έγραψε: 27 Φεβ 2019, 21:38Εγώ επειδή τρίτη λυκείου ήρθα Αθήνα,.μέχρι και ο καθηγητής βιολογίας με κορόιδευε για την προφορά μουΒέβαια του απαντούσα κι εγώ στ' αγρινιώτικα και ανάθεμα αν με καταλάβαινε
Ordem e Progresso.
Μια από τα ίδια. Δεν προσπάθησα ποτέ να αλλάξω την προφορά μου. Και ακόμα κρατάω το νι και το λι. Αν θέλω μπορώ να μιλήσω αθηναιϊκα κανονικότητα. Αλλά αφού δεν είμαι Αθηναία ποιος ο λόγοςCavaliere έγραψε: 27 Φεβ 2019, 21:40Εγώ τα αγαπώ τα θρακιώτικα, όταν είμαι στο χωριό τα μιλάω φαρσί. Μπορώ να σου μιλάω και να μην καταλαβαίνεις τι λέω, λόγω λεξιλογίου, και όχι προφοράς. Θα βρεις τέτοιες λέξεις και στον Βιζυηνό.Naida έγραψε: 27 Φεβ 2019, 21:38Εγώ επειδή τρίτη λυκείου ήρθα Αθήνα,.μέχρι και ο καθηγητής βιολογίας με κορόιδευε για την προφορά μουΒέβαια του απαντούσα κι εγώ στ' αγρινιώτικα και ανάθεμα αν με καταλάβαινε
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Μας εφτιαξες βραδιατικα
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 101 Απαντήσεις
- 3534 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ερμής
-