Αυτό, έτσι είναι. Αρκεί να 'σαι σίγουρος(η) για τα αβγά, βέβαια.Custom_F έγραψε: 12 Φεβ 2019, 11:29Δε θέλει υπερβολικό ψήσιμο η ομελέτα.Chilloutbuddy έγραψε: 12 Φεβ 2019, 11:23δεν τρώω αλάτι αφεντικό, της έβαλα λίγο πιπέρι μόνοΑγις έγραψε: 12 Φεβ 2019, 10:48
Για το στεγνη.
Δοκιμασε να την αλατισεις 10-15 λεπτα πριν τη φτιαξεις .Καλο χτυπημα - ομοιομορφο χρωμα χωρις εμφανες ασπρο.
* η προσθεση γάλακτος είναι δειγμα αμπαλοσυνης..
ούτε γάλα βάζω
απ'ότι μου έχει πει ένας μάγειρας εδώ στα εστιατόρια την τηγανίζουν σε βούτυρο, λες να είναι αυτό το κόλπο;
Δυνατή φωτιά, πετάς μέσα το υλικό που έχεις από πριν έτοιμο, το γυρνάς μερικά δευτερόλεπτα και το βγάζεις.
Το πόσα δευτερόλεπτα, εξαρτάται από τις προτιμήσεις του καθενός. Εγώ τα βγάζω με "το μάτι", μόλις δω ότι έχει στερεοποιηθεί το μεγαλύτερο (αλλά όχι όλο) τμήμα του ασπραδιού. Το μόνο κακό που έχει αυτή η μέθοδος, είναι ότι πρέπει να 'σαι 100% σίγουρος για τα αβγά, επειδή κυκλοφορεί και σαλμονέλα. Όταν είμαι σίγουρος, την κάνω έτσι. Όταν δεν είμαι, απλά δεν κάνω ομελέτα... προτιμώ μάτια ή μάτια/ποσέ με βούτυρο και κοκκινοπίπερο.
Εννοείται βέβαια, ότι αν βάλεις τίποτα πιπεριές, μανιτάρια, κρεμμύδια κλπ (ανάλογα με την ομελέτα) τα ξεκινάς πρώτα ή τα 'χεις σωταρισμένα από πριν, γιατί για λίγα δεύτερα που λέω θα μείνουν ωμά.
Ξερω... ό,τι θυμάμαι χαίρομαι μετά από τόσες μέρες, αλλά τώρα είδα την κουβέντα σας.