Στην Ελλαδα η κρατικη (πολιτικη) εξουσια κρινει με βαση τις δικες της προτεραιοτητες και συμφεροντα , και πολλες φορες εχει ασαφεια ωςς προς τις ξεκαθαρισμενες εντολες και πολιτικη ως προς τους υφισταμενους της , ετσι ωστε αυτη να μην εκκτειθεται ποτεΑσέβαστος έγραψε: 28 Δεκ 2018, 11:37
αν η βια που ασκησαν ειναι συμφωνη με τις νομιμες αστυνομικες πρακτικες, να αθωωθουν, ασχετα αν αυτη η βια κατεληξε σε θανατο η οχι.
αν ενας εγκληματιας η εστω υποπτος, προσπαθει να διαφυγει, δουλεια της αστυνομιας ειναι να τον σταματησει. αν στην προσπαθεια αυτη ο υποπτος πεσει και σπασει το κεφαλι του, ειναι λυπηρο, αλλα δεν πρεπει να καταδικαστει ο αστυνομικος, εφοσον εκανε την προβλεπομενη προσπαθεια να τον σταματησει.
αλλιως κανεις αστυνομικος δεν θα εχει λογο να κανει τη δουλεια του, να σταματησει εναν εγκληματια η υποπτο, για να μην μπλεξει.
αν παλι η προσπαθεια του αστυνομικου ειναι εξω απο τη νομιμη πρακτικη, τοτε να τιμωρηθει αναλογα, ασχετα αν κατεληξε σε θανατο η οχι.
με αυτο ειμαστε συμφωνοι;
Ενα αστυνομικο οργανο και θα την πληρωσει αμα φερθει νομοτυπα (που σε πολλες φορες αυτο εκ των πραγματων ειναι ανεφικτο απο πρακτικης πλευρας ..) αλλα παλι θα την πληρωσει και εαν κινηθει παρανομα και παρατυπα
Η αρχη ειναι , οταν δεν μπορω να ειμαι τυπικος , νομοτυπος και συμφωνα με τους κανονισμους , ππροκκειμενου να κανω την υπηρεσιακη αποστολη μου , αυτη που η ιδια η υπηρεσια με διαταζει να κανω , θα πρεπει να κινηθω παρανομα και παραττυπα ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΙΑΣΤΩ Η ΕΚΘΕΣΩ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΜΟΥ , ετσι ωστε και την αποστολη μου να κανω και εγω να φαινομαι νομοτυπος..
Εν προκειμενω , οι συγκεκριμενοι αστυνομικοι , επεσαν στην περιπτωση ...
Και η οποιαδηποτε εξουσια η και καθε αφεντικο , δεν εχει προβλημμα να καταστρεψει τους υφισταμενους υπαλληλους της , προκειμενου να κανει αυτη την δουλεια της και να φροντισει τα δικα της συμφεροντα ..