https://youtu.be/aYNasLHWJyM?feature=shared
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Liberation Day - Δασμαγεδδών
Re: Liberation Day - Δασμαγεδδών
Ο Ντόναλντ Τραμπ θα παίξει στις νέες ταινίες Avengers τον Captain Tariff
Θα βαλει δασμούς σε Dr.Doom και Galactus και θα τους κατατροπώσει.
Θα βαλει δασμούς σε Dr.Doom και Galactus και θα τους κατατροπώσει.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Επειδή δεν το έχω με τα οικονομικά και γενικά με τα νούμερα, ας μου εξηγήσει κάποιος παρακαλώ, πως και πόσο επηρεάζεται η Ελλάδα από τους εν λόγω δασμούς. Με απλά λόγια.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Κρασί, ελαιόλαδο, φέτα θα καταστούν μη ανταγωνιστικά στην αμερικανική αγορά.Πασιφάη έγραψε: 03 Απρ 2025, 10:28 Επειδή δεν το έχω με τα οικονομικά και γενικά με τα νούμερα, ας μου εξηγήσει κάποιος παρακαλώ, πως και πόσο επηρεάζεται η Ελλάδα από τους εν λόγω δασμούς. Με απλά λόγια.
Μερσί.Ναύτης έγραψε: 03 Απρ 2025, 11:08Κρασί, ελαιόλαδο, φέτα θα καταστούν μη ανταγωνιστικά στην αμερικανική αγορά.Πασιφάη έγραψε: 03 Απρ 2025, 10:28 Επειδή δεν το έχω με τα οικονομικά και γενικά με τα νούμερα, ας μου εξηγήσει κάποιος παρακαλώ, πως και πόσο επηρεάζεται η Ελλάδα από τους εν λόγω δασμούς. Με απλά λόγια.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Ας τρώνε τουνα κασερολΝαύτης έγραψε: 03 Απρ 2025, 11:08Κρασί, ελαιόλαδο, φέτα θα καταστούν μη ανταγωνιστικά στην αμερικανική αγορά.Πασιφάη έγραψε: 03 Απρ 2025, 10:28 Επειδή δεν το έχω με τα οικονομικά και γενικά με τα νούμερα, ας μου εξηγήσει κάποιος παρακαλώ, πως και πόσο επηρεάζεται η Ελλάδα από τους εν λόγω δασμούς. Με απλά λόγια.
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
Βασικά τα ιταλικά τυριά προτιμούν οι αμερικανοί κι εκείνο το περίεργο πράγμα, το πορτοκαλί τσένταρ.
Δεν παράγονται στο λεκανοπεδιο όλα αυτά, άρα είναι αδιάφοραΝαύτης έγραψε: 03 Απρ 2025, 11:08Κρασί, ελαιόλαδο, φέτα θα καταστούν μη ανταγωνιστικά στην αμερικανική αγορά.Πασιφάη έγραψε: 03 Απρ 2025, 10:28 Επειδή δεν το έχω με τα οικονομικά και γενικά με τα νούμερα, ας μου εξηγήσει κάποιος παρακαλώ, πως και πόσο επηρεάζεται η Ελλάδα από τους εν λόγω δασμούς. Με απλά λόγια.
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Γιατί; Δηλαδή το ελαιόλαδο της Ισπανίας δεν θα έχει τους ίδιους ακριβώς δασμούς; Απλά θα μειωθούν οι πωλήσεις γιατί θα ακριβύνει γενικώς, δεν έχει να κάνει με ανταγωνιστικότητα. Ανταγωνιστικότητα είναι όταν κάποιος άλλος σου παίρνει μερίδιο με καλύτερη τιμή, όχι όταν μικραίνει η πίτα για όλους.Ναύτης έγραψε: 03 Απρ 2025, 11:08Κρασί, ελαιόλαδο, φέτα θα καταστούν μη ανταγωνιστικά στην αμερικανική αγορά.Πασιφάη έγραψε: 03 Απρ 2025, 10:28 Επειδή δεν το έχω με τα οικονομικά και γενικά με τα νούμερα, ας μου εξηγήσει κάποιος παρακαλώ, πως και πόσο επηρεάζεται η Ελλάδα από τους εν λόγω δασμούς. Με απλά λόγια.
Δίκιο έχεις. Πάντως το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.Green Dragon έγραψε: 03 Απρ 2025, 11:50Γιατί; Δηλαδή το ελαιόλαδο της Ισπανίας δεν θα έχει τους ίδιους ακριβώς δασμούς; Απλά θα μειωθούν οι πωλήσεις γιατί θα ακριβύνει γενικώς, δεν έχει να κάνει με ανταγωνιστικότητα. Ανταγωνιστικότητα είναι όταν κάποιος άλλος σου παίρνει μερίδιο με καλύτερη τιμή, όχι όταν μικραίνει η πίτα για όλους.Ναύτης έγραψε: 03 Απρ 2025, 11:08Κρασί, ελαιόλαδο, φέτα θα καταστούν μη ανταγωνιστικά στην αμερικανική αγορά.Πασιφάη έγραψε: 03 Απρ 2025, 10:28 Επειδή δεν το έχω με τα οικονομικά και γενικά με τα νούμερα, ας μου εξηγήσει κάποιος παρακαλώ, πως και πόσο επηρεάζεται η Ελλάδα από τους εν λόγω δασμούς. Με απλά λόγια.
Green Dragon έγραψε: 03 Απρ 2025, 11:50Γιατί; Δηλαδή το ελαιόλαδο της Ισπανίας δεν θα έχει τους ίδιους ακριβώς δασμούς; Απλά θα μειωθούν οι πωλήσεις γιατί θα ακριβύνει γενικώς, δεν έχει να κάνει με ανταγωνιστικότητα. Ανταγωνιστικότητα είναι όταν κάποιος άλλος σου παίρνει μερίδιο με καλύτερη τιμή, όχι όταν μικραίνει η πίτα για όλους.Ναύτης έγραψε: 03 Απρ 2025, 11:08Κρασί, ελαιόλαδο, φέτα θα καταστούν μη ανταγωνιστικά στην αμερικανική αγορά.Πασιφάη έγραψε: 03 Απρ 2025, 10:28 Επειδή δεν το έχω με τα οικονομικά και γενικά με τα νούμερα, ας μου εξηγήσει κάποιος παρακαλώ, πως και πόσο επηρεάζεται η Ελλάδα από τους εν λόγω δασμούς. Με απλά λόγια.
Τουρκία 10%
Ούτε με τα ... ακατοίκητα νησιά είναι....Dwarven Blacksmith έγραψε: 03 Απρ 2025, 09:34Δεν είναι καν εμπορικοί εταίροιΓαληνός έγραψε: 03 Απρ 2025, 09:33Από πρώτο θέμα....Οι δασμοί δεν αφορούν χώρες όπως η Ρωσία ή η Βόρεια Κορέα. Αμερικανός αξιωματούχος εξήγησε πως δεν είναι σημαντικοί εμπορικοί εταίροι.![]()
![]()
![]()
Κρατάει διπλωματικό χαρτί έναντι Ρώσων λογικά.
“A bird doesn’t sing because it has an answer, it sings because it has a song.”—Joan Walsh Anglund
- Dwarven Blacksmith
Η διαφορα στο εμπορικο ισοζύγιο με την ΕΕ ειναι οντως περιπου 39%
Εξαγωγές ΗΠΑ 370 δισ
Εισαγωγές ΗΠΑ 605 δισ
Τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι...
Εξαγωγές ΗΠΑ 370 δισ
Εισαγωγές ΗΠΑ 605 δισ
Τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι...
- Dwarven Blacksmith
Τέλος πάντων πέρα από το τι νομίζουν μερικά ανθυτραμπάκια, προφανώς καμία σχέση δεν έχει η "δικεοσινι" με όλα αυτά. Ο Τραμπ πιστεύει ότι έτσι θα επαναβιομηχανοποιηθούν οι ΗΠΑ. Το μεγάλο κεφάλαιο δεν βλέπω να τον αντιμάχεται σοβαρά. Άρα πολλοί συμφωνούν ότι αυτή είναι η τελευταία ελπίδα των ΗΠΑ.
Εγώ πιστεύω ότι δεν θα πάει καλά αυτό το ποντάρισμα.
Εγώ πιστεύω ότι δεν θα πάει καλά αυτό το ποντάρισμα.