Εννοώ ότι σχετικά δεν έχει κόπο. Αλλά πρόσεξε, έχω επισημάνει πως ούτε σε αυτές τις σπουδές θεωρώ πως έβαλαν προσπάθεια.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: 28 Μαρ 2025, 11:15δεν υπάρχει αντικείμενο που να μην έχει κόπο, είσαι λάθος εδώnyxtovios έγραψε: 28 Μαρ 2025, 10:59Το έχουμε ξανασυζητήσει. Σπουδάζουν αυτά που λες γιατί δεν έχει κόπο.Vardos έγραψε: 28 Μαρ 2025, 10:53 Θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος γνώστης σε απλή γλώσσα πως όλοι αυτοί οι γόνοι "σπουδάζουν" Ιστορία, Δημόσιες/Διεθνείς Σχέσεις, Κοινωνιολογία και κάτι τέτοια περίεργα και ασαφή. Αλλά ούτε ένας δεν ασχολείται με θετικές επιστήμες οπως ιατρική, μηχανολογία, έστω εφαρμοσμένα χρηματοοικονομικά.
Και πιθανόν ούτε σε αυτά να έχουν ανοίξει βιβλίο.
Ουσιαστικά αγράμματοι είναι που γνωρίζουν όμως καλά πως δεν θα χρειαστεί να δουλέψουν ποτέ.
Πλέον έχει γίνει κάτι σαν μονόδρομος ή παράδοση, οι γόνοι να ακολουθούν αυτή την οδό.
Δες τα δηλαδή κάτι σαν σχολές βασιλιάδων.
εντάξει, προφανώς και οι hard sciences είναι πιο δύσκολες αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι κοινωνικές/ανθρωπιστικές επιστήμες είναι του δημοτικού
ούτως ή άλλως οι συγκεκριμένοι με τις πλάτες που έχουν θα μπορούσαν να τελειώσουν το οτιδήποτε
εγώ θεωρώ ότι η επιλογή αυτή έχει να κάνει με τη μελλοντική καριέρα που εννοείται αφορά την πολιτική. αυτοί οι τομείς σου παρέχουν ένα αναγκαίο background για να μπορέσεις να ασχοληθείς με την πολιτική από μικρός
Πιστεύεις ότι ο Κουλήθιος πήγαινε στο μάθημα, κράταγε σημειώσεις και διάβαζε στην εξεταστική;
Η επιλογή είναι καθαρά επειδή 1) μπορούν να αγοράσουν τα πτυχία σε αυτούς τους τομείς, 2) επειδή μπορούν να τα αγοράσουν και 3) επειδή όπως σωστά λες είναι οι σπουδές των βασιλιάδων. To λένε και τα ίδια τα πανεπιστήμια εξάλλου. Κάπου είχα δει μια επιγραφή που έλεγε εδώ μπαίνουν όσοι είναι φτιαγμένοι να διοικούν ή κάτι τέτοιο.
Και τέλος το ότι είναι άχρηστοι τενεκέδες που δεν κάνουν ούτε για να τσαπίζουν και δε θα βρίσκαν δουλειά πουθενά είναι γεγονός. Παράλληλα με τα άνω δηλαδή.
Θα προσλάμβανες τον Κουλήθιιο για οποιαδήποτε δουλειά; Να κάνει τι; Να σταυρώνει τα χέρια σαν αυτιστικός και να γουρλώνει τα μάτια;