!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης
Phorum.gr user: Doc McCoy

Re: Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καβαλάρης »

Σαββάτιος έγραψε: 23 Φεβ 2025, 10:47Καβαλάρη, δεν έχουμε τις ίδιες προσλαμβάνουσες. Κάτσε να δεις τι θα σου απαντήσει ο Περτίνακας...
Άσε τον Περτίνακα και γράψε μια φράση στα ρωμαϊκά. Λαλίστατος είσαι στα υπόλοιπα, τώρα τα μασάς;
Σαββάτιος
Phorum.gr user: Σαββάτιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σαββάτιος »

Καβαλάρης έγραψε: 23 Φεβ 2025, 10:51
Σαββάτιος έγραψε: 23 Φεβ 2025, 10:47Καβαλάρη, δεν έχουμε τις ίδιες προσλαμβάνουσες. Κάτσε να δεις τι θα σου απαντήσει ο Περτίνακας...
Άσε τον Περτίνακα και γράψε μια φράση στα ρωμαϊκά. Λαλίστατος είσαι στα υπόλοιπα, τώρα τα μασάς;
Τι μασώ; Απλά συγκρατώ τον εαυτό μου να μην σε γελοιποιήσω για την αδαημοσύνη σου. Αφού θέλεις τόσο πολύ να διαβάσεις ρωμαίικα διάβασε κρητικά ρωμαίικα του 17ου αιώνα:
Χάνδακας, Κρήτης 1645:«με δηνάμην του παρόντος φανερου ἤνστροῦμεντου τα κατωγεγραμμένα μερη ἤλθασην ντακορδοησ τὸν κατοθεν σασμὸνήγου ὁ ἀφέντης Τζώρτζης Προτονοταρης νοτάριος πουμπληκος ποτε ἀφέντη Ἰωάννη ἀποὺ την μπαρουσαν χορα πρόμεταρι να μαθιτεύσι μὲ την άηδα καὶ φοτησην του παντοκρατορος θεοῦ τὸν Τζορτζί Σεβαστο υἱὸς τοῦ μισερ Μανεα γραματα ρόμέηκα καὶ φραγγικα να διαβαζὶ καὶ νὰ γραφὶ ὑσὲ βολγαρε και όχι έληνηκα μηδε την λάτηνα μα ἀπλος βολγαρε και τουτο δρδέναριαμεντε καὶ ὄχι σουπερφλουομεντε[...]
Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης

Σαββάτιος έγραψε: 23 Φεβ 2025, 11:01Τι μασώ; Απλά συγκρατώ τον εαυτό μου να μην σε γελοιποιήσω για την αδαημοσύνη σου.
Εδώ γελάνε. Σ' έχω ήδη εκθέσει ως παπατζή στο παρελθόν χωρίς να έχω κάποια εξειδίκευση. Και παπατζής θα μείνεις.
Σαββάτιος έγραψε: 23 Φεβ 2025, 11:01Αφού θέλεις τόσο πολύ να διαβάσεις ρωμαίικα διάβασε κρητικά ρωμαίικα του 17ου αιώνα:
Ποιον 17ο αιώνα; Ο 17ος αιώνας ΔΕΝ είναι επί Βυζαντίου.
Σαββάτιος

Καβαλάρης έγραψε: 23 Φεβ 2025, 11:17
Σαββάτιος έγραψε: 23 Φεβ 2025, 11:01Τι μασώ; Απλά συγκρατώ τον εαυτό μου να μην σε γελοιποιήσω για την αδαημοσύνη σου.
Εδώ γελάνε. Σ' έχω ήδη εκθέσει ως παπατζή στο παρελθόν χωρίς να έχω κάποια εξειδίκευση. Και παπατζής θα μείνεις.
Σου έχω εξηγήσει παλαιότερα ότι αφού παραδέχεσαι ότι δεν έχεις ιδέα για το θέμα (έγραψες:«χωρίς να έχω κάποια εξειδίκευση») δεν μπορείς να με έχεις «ήδη εκθέσει ως παπατζή»...
Σαββάτιος έγραψε: 23 Φεβ 2025, 11:01Αφού θέλεις τόσο πολύ να διαβάσεις ρωμαίικα διάβασε κρητικά ρωμαίικα του 17ου αιώνα:
Ποιον 17ο αιώνα; Ο 17ος αιώνας ΔΕΝ είναι επί Βυζαντίου.
Η Ρωμανία (= «Βυζἀντιο») δεν υπήρχε τον 17ο αιώνα, οι Ρωμαίοι (= «Βυζαντινοί») υπήρχαν...
Άβαταρ μέλους
Annibas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Annibas »

Σαββάτιος έγραψε: 23 Φεβ 2025, 11:01
Καβαλάρης έγραψε: 23 Φεβ 2025, 10:51
Τι μασώ; Απλά συγκρατώ τον εαυτό μου να μην σε γελοιποιήσω για την αδαημοσύνη σου. Αφού θέλεις τόσο πολύ να διαβάσεις ρωμαίικα διάβασε κρητικά ρωμαίικα του 17ου αιώνα:
Χάνδακας, Κρήτης 1645:«με δηνάμην του παρόντος φανερου ἤνστροῦμεντου τα κατωγεγραμμένα μερη ἤλθασην ντακορδοησ τὸν κατοθεν σασμὸνήγου ὁ ἀφέντης Τζώρτζης Προτονοταρης νοτάριος πουμπληκος ποτε ἀφέντη Ἰωάννη ἀποὺ την μπαρουσαν χορα πρόμεταρι να μαθιτεύσι μὲ την άηδα καὶ φοτησην του παντοκρατορος θεοῦ τὸν Τζορτζί Σεβαστο υἱὸς τοῦ μισερ Μανεα γραματα ρόμέηκα καὶ φραγγικα να διαβαζὶ καὶ νὰ γραφὶ ὑσὲ βολγαρε και όχι έληνηκα μηδε την λάτηνα μα ἀπλος βολγαρε και τουτο δρδέναριαμεντε καὶ ὄχι σουπερφλουομεντε[...]
Οι Κρητικοί έχουν πάρει πολλά στοιχεία από την Ιταλική γλώσσα με κυριότερο τον Τσιτακισμό χάρη στα 500 χρόνια Βενετοκρατίας.
Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος »

Καβαλάρης έγραψε: 23 Φεβ 2025, 10:25 Και ποια γλώσσα είναι η ρωμαϊκή;
Η ρωμαϊκή/ρωμαίικη γλώσσα και παιδεία των ελληνοφώνων είναι η ελληνική γλώσσα και παιδεία. Στα βυζαντινά κείμενα τα συναντάς και τα δύο.
Οι μορφωμένοι Βυζαντινοί διάβαζαν το ευαγγέλιο και γνώριζαν πως τα πραγματικά ρωμαϊκά ήταν τα λατινικά.
Π.χ. Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο : τοῦτον οὖν τὸν τίτλον πολλοὶ ἀνέγνωσαν τῶν Ἰουδαίων, ὅτι ἐγγὺς ἦν τῆς πόλεως ὁ τόπος ὅπου ἐσταυρώθη ὁ Ἰησοῦς· καὶ ἦν γεγραμμένον ἑβραϊστί, ἑλληνιστί, ῥωμαϊστί.
( Ένας κατοπινός λόγιος που έγραφε για τον λαό τα κάνει : καὶ ἤσανε γραμμένα ἑβραϊκά, ρωμαίικα και φράγκικα )
Οι αμόρφωτοι είχαν δώσει στην γλώσσα τους το όνομα του κράτους τους , αλλά πίστευαν πως και οι αρχαίοι Έλληνες την ίδια γλώσσα μιλούσαν. Π.χ. Και ο Φίλιππος ο Έλληνος εβασίλευσεν την Μακεδονίαν µε τους Φιλίππους και µε την Φιλιππόπολιν. Του Φιλίππου του βασιλέως εγεννήθη τέκνον άρρεν... Και επονόµασαν το όνοµα του παιδίου... Αλέξανδρον ρωµαϊκά...
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης

Σαββάτιος έγραψε: 23 Φεβ 2025, 11:24Σου έχω εξηγήσει παλαιότερα ότι αφού παραδέχεσαι ότι δεν έχεις ιδέα για το θέμα (έγραψες:«χωρίς να έχω κάποια εξειδίκευση») δεν μπορείς να με έχεις «ήδη εκθέσει ως παπατζή»...
Και εγώ σου απάντησα τότε ότι χρησιμοποίησα κοινή λογική για να σε εκθέσω και όχι ιστορία. Σε ξεμπρόστιασα επίσης με τις μαλακίες που έγραφες για το φαινόμενο.

Σ' έχουνε πάρει χαμπάρι όλοι κακομοίρη και εσύ πετάς αετό.
Σαββάτιος έγραψε: 23 Φεβ 2025, 11:24Η Ρωμανία (= «Βυζἀντιο») δεν υπήρχε τον 17ο αιώνα, οι Ρωμαίοι (= «Βυζαντινοί») υπήρχαν...
Οι γνωστές υπεκφυγές. :003:
Ζαποτέκος έγραψε: 23 Φεβ 2025, 11:34Η ρωμαϊκή/ρωμαίικη γλώσσα και παιδεία των ελληνοφώνων είναι η ελληνική γλώσσα και παιδεία. Στα βυζαντινά κείμενα τα συναντάς και τα δύο.
Βρε ναι. Απλώς ρώτησα τον παπατζή για να δω τι μαλακία θα γράψει πάλι. Και ω του θαύματος, δεν έφερε καν βυζαντινό κείμενο.

Για λύπηση είναι ο άνθρωπος.
Σαββάτιος

Ζαποτέκος έγραψε: 23 Φεβ 2025, 11:34
Καβαλάρης έγραψε: 23 Φεβ 2025, 10:25 Και ποια γλώσσα είναι η ρωμαϊκή;
Η ρωμαϊκή/ρωμαίικη γλώσσα και παιδεία των ελληνοφώνων είναι η ελληνική γλώσσα και παιδεία. Στα βυζαντινά κείμενα τα συναντάς και τα δύο.
Οι μορφωμένοι Βυζαντινοί διάβαζαν το ευαγγέλιο και γνώριζαν πως τα πραγματικά ρωμαϊκά ήταν τα λατινικά.
Π.χ. Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο : τοῦτον οὖν τὸν τίτλον πολλοὶ ἀνέγνωσαν τῶν Ἰουδαίων, ὅτι ἐγγὺς ἦν τῆς πόλεως ὁ τόπος ὅπου ἐσταυρώθη ὁ Ἰησοῦς· καὶ ἦν γεγραμμένον ἑβραϊστί, ἑλληνιστί, ῥωμαϊστί.
( Ένας κατοπινός λόγιος που έγραφε για τον λαό τα κάνει : καὶ ἤσανε γραμμένα ἑβραϊκά, ρωμαίικα και φράγκικα )
Οι αμόρφωτοι είχαν δώσει στην γλώσσα τους το όνομα του κράτους τους , αλλά πίστευαν πως και οι αρχαίοι Έλληνες την ίδια γλώσσα μιλούσαν. Π.χ. Και ο Φίλιππος ο Έλληνος εβασίλευσεν την Μακεδονίαν µε τους Φιλίππους και µε την Φιλιππόπολιν. Του Φιλίππου του βασιλέως εγεννήθη τέκνον άρρεν... Και επονόµασαν το όνοµα του παιδίου... Αλέξανδρον ρωµαϊκά...
Ζαποτέκο μην γράφεις ηλιθιότητες... («αλλά πίστευαν πως και οι αρχαίοι Έλληνες την ίδια γλώσσα μιλούσαν»). Τα χωρία που παρέθεσες αποδεικνύουν μόνο ότι οι συγγραφείς αυτών των κειμένων τουλάχιστον γνώριζαν ότι τα ρωμαίικα/ρωμαϊκά ήταν ελληνογενής γλώσσα...
Σαββάτιος

Καβαλάρης έγραψε: 23 Φεβ 2025, 11:35
Σαββάτιος έγραψε: 23 Φεβ 2025, 11:24Σου έχω εξηγήσει παλαιότερα ότι αφού παραδέχεσαι ότι δεν έχεις ιδέα για το θέμα (έγραψες:«χωρίς να έχω κάποια εξειδίκευση») δεν μπορείς να με έχεις «ήδη εκθέσει ως παπατζή»...
Και εγώ σου απάντησα τότε ότι χρησιμοποίησα κοινή λογική για να σε εκθέσω και όχι ιστορία. Σε ξεμπρόστιασα επίσης με τις μαλακίες που έγραφες για το φαινόμενο.

Σ' έχουνε πάρει χαμπάρι όλοι κακομοίρη και εσύ πετάς αετό.
Σαββάτιος έγραψε: 23 Φεβ 2025, 11:24Η Ρωμανία (= «Βυζἀντιο») δεν υπήρχε τον 17ο αιώνα, οι Ρωμαίοι (= «Βυζαντινοί») υπήρχαν...
Οι γνωστές υπεκφυγές. :003:
Ζαποτέκος έγραψε: 23 Φεβ 2025, 11:34Η ρωμαϊκή/ρωμαίικη γλώσσα και παιδεία των ελληνοφώνων είναι η ελληνική γλώσσα και παιδεία. Στα βυζαντινά κείμενα τα συναντάς και τα δύο.
Βρε ναι. Απλώς ρώτησα τον παπατζή για να δω τι μαλακία θα γράψει πάλι. Και ω του θαύματος, δεν έφερε καν βυζαντινό κείμενο.

Για λύπηση είναι ο άνθρωπος.
Αυτογελοιοποιείσαι...
Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης

Σαββάτιος έγραψε: 23 Φεβ 2025, 11:47Αυτογελοιοποιείσαι...
Keep on dreaming παπατζή.
Σαββάτιος έγραψε: 23 Φεβ 2025, 11:45Τα χωρία που παρέθεσες αποδεικνύουν μόνο ότι οι συγγραφείς αυτών των κειμένων τουλάχιστον γνώριζαν ότι τα ρωμαίικα/ρωμαϊκά ήταν ελληνογενής γλώσσα ελληνικά...
Fixed.
Σαββάτιος

Καβαλάρης έγραψε: 23 Φεβ 2025, 11:54
Σαββάτιος έγραψε: 23 Φεβ 2025, 11:47Αυτογελοιοποιείσαι...
Keep on dreaming παπατζή.
Σαββάτιος έγραψε: 23 Φεβ 2025, 11:45Τα χωρία που παρέθεσες αποδεικνύουν μόνο ότι οι συγγραφείς αυτών των κειμένων τουλάχιστον γνώριζαν ότι τα ρωμαίικα/ρωμαϊκά ήταν ελληνογενής γλώσσα ελληνικά...
Fixed.
:p3: :p3: :p3: :p3: :p3:
Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης

Κάποια στιγμή πρέπει να ζητήσεις βοήθεια για τις εμμονές σου. Εμείς δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

Καβαλάρης έγραψε: 23 Φεβ 2025, 11:59 Κάποια στιγμή πρέπει να ζητήσεις βοήθεια για τις εμμονές σου. Εμείς δεν μπορούμε να σε βοηθήσουμε.
Ρε βλάκα καβαλάρη,
η ελληνιστική που μιλαμε ειναι η γλωσσα που μίλησαν οι ανατολικοί λαοί και ηρθε εισαγωμενη στην ελλάδα...

Στην Ελλάδα μίλαγαν τις αρχαίες διαλέκτους μέχρι και την εποχή του Αλάριχου που κατεβηκε με του ιουδαιους καλογέρους...

Δεν μιλαγαν ελληνιστικα οι αυθεντικοί ελληνες...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης

taxalata xalasa έγραψε: 23 Φεβ 2025, 19:12Ρε βλάκα καβαλάρη,
η ελληνιστική που μιλαμε ειναι η γλωσσα που μίλησαν οι ανατολικοί λαοί και ηρθε εισαγωμενη στην ελλάδα...

Στην Ελλάδα μίλαγαν τις αρχαίες διαλέκτους μέχρι και την εποχή του Αλάριχου που κατεβηκε με του ιουδαιους καλογέρους...

Ό,τι έγραψα στον Σαχλάτιο ισχύει και για σένα. Αναζητήστε βοήθεια. Δεν είναι ντροπή.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa »

Καβαλάρης έγραψε: 23 Φεβ 2025, 19:30
taxalata xalasa έγραψε: 23 Φεβ 2025, 19:12Ρε βλάκα καβαλάρη,

Ό,τι έγραψα στον Σαχλάτιο ισχύει και για σένα. Αναζητήστε βοήθεια. Δεν είναι ντροπή.
Γιατί σε χαλά η αλήθεια και θες να ζεις μέσα στην παραμύθα σου;

Θωρείς κακό νάσαι απόγονος εξελληνισμένων (φιλελληνιστών) λατίνων, ιουδαίων, θρακών, ιλλυριών ή άλλων μπαζολαών της ανατολικιάς ρωμαϊκιάς επικράτειας;
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”