micmic έγραψε: 07 Φεβ 2025, 11:28
axilmar έγραψε: 07 Φεβ 2025, 11:14
Ένας λόγος να γίνει 100% ψηφιακό το χρήμα είναι και αυτός, να σταματήσουν τα φακελάκια.
Θα λυθεί ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος που λέγεται 'νομιμοτητα' στην χώρα μας, συμπεριλαμβανομένου και του θέματος της οδήγησης.
Πέραν του ότι είναι βλακώδες και δεν γίνεται, φυσικά και δεν θα σταματήσει κανένα φακελάκι τότε. Ο δάσκαλος οδήγησης που τώρα σου ζητάει 200 για να λαδώσει τον εξεταστή (αφού οι εξεταστές δεν τα παίρνουν στο χέρι την ώρα της εξέτασης), τότε θα σου ζητάει να σου χρεώσει στην κάρτα 200 ευρώ παραπάνω (πχ για εικονικά μαθήματα). Τα λαμόγια που δεν έχουν POS και δεν έχουν τρόπο να εισπράξουν, θα σου ζητάνε να τους αγοράσεις κάτι (εμένα σε δημόσιο μου είχαν ζητήσει CD, παπούτσια κτλ

). Γιατροί, μάστορες κτλ φυσικά παραμένουν ανεπηρέαστοι. Όπως κάνουν και τώρα, "τόσα με κάρτα, τόσα χωρίς".
Αν ήθελαν να τους πιάσουν μπορούσαν μια χαρά να τους καταστρέψουν και τώρα. Πχ να γίνει νόμιμη η καταγραφή σε βίντεο της παράνομης συναλλαγής και να αποστέλλεται στην αστυνομία, χωρίς καν ο δωρολήπτης να ξέρει ότι βιντεοσκοπήθηκε. Για όποιον δάσκαλο/ εξεταστή/ γιατρό/ μάστορα /ΔΥ κτλ μαζεύονται 10-20 καταγγελίες, να του κάνουν πράγματα που δεν μου επιτρέπεται να γράψω.
Αλλά δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ πολιτικός που θα ψήφιζε κάτι τέτοιο. Από αυτά ζουν τα λαμόγια.
Ένα μεγάλο μέρος των φακελακιων θα σταματήσει.
Ο δάσκαλος οδήγησης θα χρεωσεί έξτρα για τα μαθήματα που δεν εγιναν, θα πληρωσει παραπάνω φόρο, αλλά με ποια δικαιολογία θα τα περασει στον εξεταστή;
Και πως ο εξεταστής θα δικαιολογήσει τα παραπάνω λεφτα που θα φαίνονται στον λογαριασμό του;
Δωρα σίγουρα θα γίνονται, αλλά αυτά θα είναι λίγα, γιατί άλλο να δώσεις κάποια χρήματα κάπου μαύρα, και άλλο να κάνεις ένα δώρο. Τα δώρα είναι ολόκληρη διαδικασία, πολλοί θα το σκεφτούν δίπλα να το κάνουν.
Άσε δε που το δώρο είναι νόμιμο, δημιουργεί έσοδα για το κράτος και φέρνει και επίσημη κατανάλωση.
Οι γιατροί και οι μαστορες δεν θα μείνουν ανεπηρέαστοι, αφού ότι πόσο μπει στους λογαριασμούς τους θα φαίνεται.