!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Γεωτρήσεις στο ηφαίστειο και σεισμοί.

Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Re: Γεωτρήσεις στο ηφαίστειο και σεισμοί.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki »

Εγώ τουλάχιστον έχω το θάρρος να δηλώνω ότι στο συγκεκριμένο θέμα είμαι αδαής και ρωτάω και ψάχνω στο διαδίκτυο.
Θεωρώ ότι είμαι σε πολύ καλύτερη θέση από αρκετούς εδώ μέσα που είναι παντογνώστες απλά κουκλάρωντας.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Άβαταρ μέλους
Niki

sharp έγραψε: 03 Φεβ 2025, 21:38
Niki έγραψε: 03 Φεβ 2025, 21:35
sharp έγραψε: 03 Φεβ 2025, 21:29

Σκέψου πολύ απλά πόσο μακρυά γίνεται αισθητός ένας σχετικά μικρός σεισμός. Εκατοντάδες χιλιόμετρα ενώ η γεώτρυση πολύ λίγα μέτρα και όχι με την ίδια ένταση.
Πέρσι αυτή η ομάδα σε ανησυχίες που είχανε οι κάτοικοι για μια γεώτρηση στην Άνυδρο που προκάλεσε σεισμική δραστηριότητα οι επιστήμονες τους ενημέρωσαν ότι είναι μέσα στα αποδεκτά όρια.
Το πήρα εγώ το επεξεργάστηκα και λέω όταν λένε οι επιστήμονες μέσα στα αποδεκτά όρια άρα υπάρχουν και μη αποδεκτά;

Τέλος πάντων τα έκανα κουλουβάχατα μέσα στο μυαλό μου. :oops:
Αυτοί είναι σεισμοί 3 με 4 ρίχτερ αισθητοί σε απόσταση λίγων χλμ. κι αυτό επειδή γίνονται πολύ κοντά στην επιφάνεια του εδάφους. Μου έχει τύχει μια φορά στην Γαλλία σύνορα με Ελβετία και ανησύχησα, την άλλη μέρα διάβασα ότι άνοιγαν μια σήραγγα στην γειτονική πόλη, όχι μακρυά από εκεί που έμενα. Αλλά μιλάμε για ένα τρίξιμο στο σπίτι που κράτησε 3 δεύτερα.
Απλά τα έμπλεξα στο μυαλό μου γιατί μου λείπουν οι βάσεις στο θέμα.
Πήγα με αυτοσχεδιασμό.
Aitwlos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Aitwlos »

Niki έγραψε: 03 Φεβ 2025, 20:48 Ξέρω ότι όλες αυτές τις μέρες έγραψαν διάφοροι πολλές βλακείες.
Έχεις πει πολλές τον τελευταίο καιρό, αλλά Σταμάτα γιατί όπου να ναι το τερματιζεις
Juno έγραψε: 15 Μάιος 2024, 23:50 Τελικά όλο δεξιούς πολιτικούς δολοφονούν παγκοσμίως. Έχουν δολοφονήσει κανέναν αριστερό;
plebsareneeded

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από plebsareneeded »

Niki,

από ό,τι λέει το άρθρο που έβαλες, οι γεωτρήσεις έγιναν σε βάθος λιγότερο από 400 μέτρα και με μικρή διάμετρο.
Από την άλλη, το μάγμα είναι στα 4000
Χωρίς κι εγώ να είμαι ειδικός αλλά με απλή συλλογιστική, μπορεί κανείς να πει ότι μάλλον είναι δύσκολο να δημιουργηθεί αρκετή πίεση από το γεωτρύπανο ώστε να προκαλέσει τη μεταφορά αρκετής ενέργειας μέσω κυμάτων, τα οποία θα διαδοθούν σε απόσταση 3.5+ χιλιομέτρων εντός του φλοιού χωρίς απώλειες για να φτάσουν στο μάγμα και να το ενεργοποιήσουν, τρόπον τινά.

Επίσης αν δούμε τα επίκεντρα των σεισμών, σπάνια είναι πιο ρηχά από 10 χιλιομετρα, δηλαδή ακόμα πιο κάτω άρα μάλλον ακόμα πιο δύσκολο.

Τώρα, δεν μπορεί κανενός να αποκλείσει τίποτα, και στατιστικά ενδεχομένως να είναι δυνατό αλλά μάλλον η πιθανότητα να έχει συμβεί κάτι τέτοιο είναι πολύ μικρή
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος plebsareneeded την 03 Φεβ 2025, 22:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ »

Εικόνα

:102:
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό
Άβαταρ μέλους
Niki

Tα παιδάκια παίζουν και κοροιδεύουν.
Αισθάνονται όμορφα.
Άβαταρ μέλους
Niki

plebsareneeded έγραψε: 03 Φεβ 2025, 22:16 Niki,

από ότι λέει το άρθρο που έβαλες, οι γεωτρήσεις έγιναν σε βάθος λιγότερο από 400 μέτρα και με μικρή διάμετρο.
Από την άλλη, το μάγμα είναι στα 4000
Χωρις κι εγω να ειμαι ειδικός αλλα με απλη συλλογιστική, μπορει κανείς να πει ότι μάλλον είναι δύσκολο να δημιουργηθεί αρκετή πίεση από το γεωτρύπανο ώστε να προκαλέσει τη μεταφορα αρκετής ενεργειας μέσω κυμάτων, τα οποία θα διαθούν σε απόσταση 3.5+ χιλιομετρων εντός του φλοιού χωρις απωλειες για να φτασουν στο μαγμα και να το ενεργοποιήσουν, τροπον τινα.

επίσης αν δουμε τα επικεντρα των σεισμων, σπανια ειναι πιο ρηχα απο 10 χιλιομετρα, δηλαδη ακομα πιο κατω αρα μαλλον ακομα πιο δυσκολο.

Τωρα, δεν μπορει κανενας να αποκλεισει τιποτα, και στατιστικα ενδεχωμένως να ειναι δυνατο αλλα μάλλον η πιθανοτητα να έχει συμβεί κάτι τετοιο ειναι πολυ μικρή
Είναι πολλά άρθρα αν δεις στο βιντεο έχουν βγάλει από όλες τις γεωτρήσεις καρόττα μέχρι και στα 970 μέτρα κάτω από τον πυθμένα.
Αλλά ξέρω πάλι δεν παίζει ρόλο από όσα μου είπανε όλοι.
Απλά σκέφτηκα λάθος.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θετικές Επιστήμες”