!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Πώς αισθάνεσαι τώρα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Isildur έγραψε: 01 Φεβ 2025, 10:50
ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Φεβ 2025, 10:46
νύχτα έγραψε: 01 Φεβ 2025, 10:40

:smt001 :smt001

στη δική μου περίπτωση, το δεύτερο με οδήγησε στο πρώτο,
και όχι το αντίστροφο δυστυχώς
Αυτό που είπες για το καθημερινό περπάτημα στη μπιρμπίλω, είναι το πιο απλό. Αν συνηθίσεις, το ίδιο το σώμα θα το ζητά. Το λέω γιατί όντως οι άνθρωποι ξέχασαν να περπατούν. :wink
Τεράστια αλήθεια. Και αυτό που λες περί συνήθειας και "ζήτησης" απ' το σώμα, αλλά και για την τελευταία σου φράση. :smt023

Μιλώ εκ πείρας και όχι μόνο παρατηρώντας τον εαυτό μου.
Εγώ την καταβρίσκω με το περπάτημα, ευτυχώς. Αυτό που βαριέμαι τρελλά είναι το τζόκινγκ, δεν ξέρω γιατί, για κάποιο λόγο με εκνευρίζει. :lol:

Πραγματικά όμως θεωρώ πρόβλημα να βλέπω όλο και περισσότερα νέα παιδιά, πάνω σε ηλεκτρικά πατίνια. Ακόμη και το ποδήλατο θεωρείται πλέον ως ένα πρωτόγονο μεταφορικό μέσο. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Φεβ 2025, 10:58
Isildur έγραψε: 01 Φεβ 2025, 10:50
ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Φεβ 2025, 10:46

Αυτό που είπες για το καθημερινό περπάτημα στη μπιρμπίλω, είναι το πιο απλό. Αν συνηθίσεις, το ίδιο το σώμα θα το ζητά. Το λέω γιατί όντως οι άνθρωποι ξέχασαν να περπατούν. :wink
Τεράστια αλήθεια. Και αυτό που λες περί συνήθειας και "ζήτησης" απ' το σώμα, αλλά και για την τελευταία σου φράση. :smt023

Μιλώ εκ πείρας και όχι μόνο παρατηρώντας τον εαυτό μου.
Εγώ την καταβρίσκω με το περπάτημα, ευτυχώς. Αυτό που βαριέμαι τρελλά είναι το τζόκινγκ, δεν ξέρω γιατί, για κάποιο λόγο με εκνευρίζει. :lol:

Πραγματικά όμως θεωρώ πρόβλημα να βλέπω όλο και περισσότερα νέα παιδιά, πάνω σε ηλεκτρικά πατίνια. Ακόμη και το ποδήλατο θεωρείται πλέον ως ένα πρωτόγονο μεταφορικό μέσο. :lol:
Ξεκίνησα να πηγαίνω στη δουλειά κάθε μέρα ποδαράτος (κάπου 3+ χιλιόμετρα), πριν 4-5 χρόνια περίπου. Έχω γυμναστεί αρκετά στη ζωή μου, σε άλλες εποχές όμως γιατί εδώ και πολλά χρόνια μ' έφαγε η δουλειά και η καρέκλα. Το ξεκίνησα κυρίως για λόγους υγείας γιατί είχε αρχίσει να τσιμπάει λίγο προς τα πάνω η χοληστερίνη, ήμουν και σε φάση διατροφής και ήθελα να την συμπληρώσω και με λίγη (έστω) άσκηση, οπότε άρχισα να κάνω αυτά τα λίγα χιλιόμετρα καθημερινά (γυμναστήριο ξεκίνησα λίγο μετά, αλλά έπεσα στις καραντίνες οπότε αναγκαστικά το συνέχισα στο σπίτι, μέχρι και αυτοσχέδιο TRX έστησα... :lol: ). Ε, όποτε δεν μπορούσα να κάνω αυτό το μικρό, καθημερινό μου περπάτημα για κάποιον λόγο (κωλόκαιρος, άργησα να ξυπνήσω... κάτι τέτοιο) ένιωθα χάλια. Κάτι μού έλειπε. Προσπαθούσα να το αναπληρώσω σε κάποια άλλη στιγμή της ημέρας κι όποτε το κατάφερνα στάνιαρα κανονικά. Εννοείται βέβαια, ότι σε διάφορες εκδρομές με παρέες από τότε, ξαναγύρισα στις παλιές μου συνήθειες κι άρχισα να οργώνω τα βουνά και τα λαγκάδια.

Μού θύμισε την εποχή που ξεκινούσα τη μέρα μου με μια βουτιά στην δημοτική πισίνα (πριν κάποια χρόνια) και που όποτε δεν το 'κανα ένιωθα καταβεβλημένος. Μεγάλη υπόθεση το περπάτημα...
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fata_Morgana »

Ισχύει μεγάλη υπόθεση το περπάτημα, αισθάνεσαι πιο καλά μετά. Και ας μην είναι γρήγορο βάδισμα.
Εμένα μ αρέσει να περπατάω και μεγάλες αποστάσεις αλλά μόνη μου. Ή και με παρέα αλλά να μη μιλάμε.
Άβαταρ μέλους
Isildur

Fata_Morgana έγραψε: 01 Φεβ 2025, 11:40 Ισχύει μεγάλη υπόθεση το περπάτημα, αισθάνεσαι πιο καλά μετά. Και ας μην είναι γρήγορο βάδισμα.
Εμένα μ αρέσει να περπατάω και μεγάλες αποστάσεις αλλά μόνη μου. Ή και με παρέα αλλά να μη μιλάμε.
Για να κάνει και δουλειά όμως (σωματικά) και όχι μόνο για να νιώσεις καλά, θέλει σχετικά έντονο ρυθμό. Χοντρικά, γύρω στα 10 λεπτά το χιλιόμετρο είναι ένα καλό όριο, από 'κει και κάτω (σε χρόνο) ό,τι κάνεις προσφέρει όλο και περισσότερα. Κι αν το κάνεις συστηματικά, ο ρυθμός έρχεται σιγά-σιγά από μόνος του, δεν είναι ανάγκη να σκοτωθεί κανείς απ' την αρχή. Γενικά αυτό που λένε είναι να είσαι στα όρια της κόπωσης.
Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me »

ήμουν στην ζωή σου κάτι σαν έγραψε: 01 Φεβ 2025, 09:48 :078:
Γιατι ξυνιζεις ? (πες το θειο νον4με τι σε βασανιζει ? )
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Isildur έγραψε: 01 Φεβ 2025, 11:55
Fata_Morgana έγραψε: 01 Φεβ 2025, 11:40 Ισχύει μεγάλη υπόθεση το περπάτημα, αισθάνεσαι πιο καλά μετά. Και ας μην είναι γρήγορο βάδισμα.
Για να κάνει και δουλειά όμως (σωματικά) και όχι μόνο για να νιώσεις καλά, θέλει σχετικά έντονο ρυθμό. Χοντρικά, γύρω στα 10 λεπτά το χιλιόμετρο είναι ένα καλό όριο, από 'κει και κάτω (σε χρόνο) ό,τι κάνεις προσφέρει όλο και περισσότερα. Κι αν το κάνεις συστηματικά, ο ρυθμός έρχεται σιγά-σιγά από μόνος του, δεν είναι ανάγκη να σκοτωθεί κανείς απ' την αρχή. Γενικά αυτό που λένε είναι να είσαι στα όρια της κόπωσης.
10' το χιλιόμετρο; μ αρέσει όπως το προσδιόρισες. Θα τσεκαρω με τον δικό μου ρυθμό πόση ώρα κάνω το χλμ και τι περιθώρια έχω να μειώσω :lol:
Άβαταρ μέλους
Isildur

Fata_Morgana έγραψε: 01 Φεβ 2025, 12:08
10' το χιλιόμετρο; μ αρέσει όπως το προσδιόρισες. Θα τσεκαρω με τον δικό μου ρυθμό πόση ώρα κάνω το χλμ και τι περιθώρια έχω να μειώσω :lol:
:smt023

Χοντρικά λέμε, έτσι; Και αν το κάνεις συστηματικά και το πας λίιιιγο στα όρια (αυτό που είπα, "στα όρια της κόπωσης", μην "καείς" κιόλας) θα δεις ότι σταδιακά θα πέφτει ο χρόνος από μόνος του. Και ναι, φέρνει αποτελέσματα. Ή τουλάχιστον, έφερε σε μένα, δεν ξέρω αν ισχύει γενικά.
Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack »

Περπατημα σε ανηφορα με μεγαλη κλιση ειναι βαρβατη ασκηση,πιο εντονη απο τρεξιμο σε χαλαρο ρυθμο.Για οσους δεν ειναι φαν της ταχυτητας.
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

δεν υπαρχει λογος να βαδιζεις σαν τρελος. Ειναι πιο ωφελιμο για τους σωληνες λαδιου σου, να περπατας μεγαλες αποστασεις με κανονικο ρυθμο.
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Bazoomba έγραψε: 01 Φεβ 2025, 12:21 δεν υπαρχει λογος να βαδιζεις σαν τρελος. Ειναι πιο ωφελιμο για τους σωληνες λαδιου σου, να περπατας μεγαλες αποστασεις με κανονικο ρυθμο.
Εγώ αυτό κάνω. Μπορεί να περπατάω πχ 10 χλμ αλλά απλά περπατάω.
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

GoBack έγραψε: 01 Φεβ 2025, 12:20
Περπατημα σε ανηφορα με μεγαλη κλιση ειναι βαρβατη ασκηση,πιο εντονη απο τρεξιμο σε χαλαρο ρυθμο.Για οσους δεν ειναι φαν της ταχυτητας.
Να περπατήσουμε είπαμε ρε μπρο όχι να πεθάνουμε. Βασικά το ανέβασμα άντε το κάνεις, το κατέβασμα πως το κάνεις.
Άβαταρ μέλους
GoBack

Bazoomba έγραψε: 01 Φεβ 2025, 09:55
νύχτα έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:55
Bazoomba έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:51 Γιατι;
ίσως γι αυτό
Επίσης όσοι είναι υπέρβαροι χρειάζονται βιταμίνη D επειδή το υπερβολικό λίπος απορροφά τη βιταμίνη D και το καθιστά μη διαθέσιμο για την ανάπτυξη των οστών και των μυών.
https://www.boxpharmacy.gr/el/vitamin-d ... y6Gp_A1-vg
Λοιπον, εκατσα και το εψαξα περισσοτερο. Το μποτομ λαην ειναι αυτο που ανεφερα περι κορελεησο και κοζεησο.

https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3705328/. Ο μηχανισμος της αυτο-συνθεσης, δεν πρεπει να επηρεαζεται αφου η δεσμευση της χοληστερολης γινεται απο το υποδοριο λιπος, δηλαδη επιφανειακα.

Το κορελεησο εχει να κανει με τις συνθηκες ζωης που οδηγουν στην παχυσαρκια, ειναι οι ιδιες που οδηγουν σε ανεπαρκεια D. Βλεποντας την συσχετιση υπεθεσαν οτι υπαρχει αιτιακη σχεση. Αλλα αν τσεκαρεις το αρθρο που ανεβασα θα δεις οτι η ελλειψη φαινεται περισσοτερο σε παχυσαρκους αντρες απ'οτι σε γυναικες. Και αυτο γιατι για να γινει ενας ανδρας παχυσαρκος θα πρεπει να ""δουλεψει"" περισσοτερο απο την γυναικα, λογω ανδρογονων. Η "δουλεια" που ριχνει, δηλαδη η ξαπλα, η κακη διατροφη, η ελλειψη εξωτερικης φυσικης δραστηριοτητας, τον αποστραγγιζουν απο την ντε.

Απο την αλλη, η παχυσαρκια ισως επηρεαζει την μεταβολικη αποκριση σε ετοιμα συμπληρωματα D:

https://www.google.com/url?sa=t&source= ... 6G7oUOhyXY

Δηλαδη, στο τελος οσοι γιατροι σου ειπαν αυτο που σου ειπαν, και σε προετρεψαν να παρεις συμπληρωματα, ισως θα επρεπε να τσεκαρουν την νεα βιβλιογραφια. Δηλαδη η Δαναη εχει 2 λογους να μην παρει συμπληρωματα, αλλα να κανει αλλαγες στο λαηφσταηλ.
Περιττο να πω οτι βγαζεις λαθος συμπερασματα σε σχεση με αυτα που παραθετεις.
Philip Mortimer έγραψε: 14 Μαρ 2023, 22:40 Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba »

Τι συμπερασματα εβγαλες εσυ;
ΓΑΛΗ έγραψε: 09 Φεβ 2021, 16:09 Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.
Άβαταρ μέλους
GoBack

Fata_Morgana έγραψε: 01 Φεβ 2025, 12:30
GoBack έγραψε: 01 Φεβ 2025, 12:20
Να περπατήσουμε είπαμε ρε μπρο όχι να πεθάνουμε. Βασικά το ανέβασμα άντε το κάνεις, το κατέβασμα πως το κάνεις.
Γερνεις το βαρος προς τα πισω για να πεσεις με τον κωλο.
Άβαταρ μέλους
Fata_Morgana

Bazoomba έγραψε: 01 Φεβ 2025, 09:55
νύχτα έγραψε: 31 Ιαν 2025, 22:55

ίσως γι αυτό

https://www.boxpharmacy.gr/el/vitamin-d ... y6Gp_A1-vg
Λοιπον, εκατσα και το εψαξα περισσοτερο. Το μποτομ λαην ειναι αυτο που ανεφερα περι κορελεησο και κοζεησο.

https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC3705328/. Ο μηχανισμος της αυτο-συνθεσης, δεν πρεπει να επηρεαζεται αφου η δεσμευση της χοληστερολης γινεται απο το υποδοριο λιπος, δηλαδη επιφανειακα.

Το κορελεησο εχει να κανει με τις συνθηκες ζωης που οδηγουν στην παχυσαρκια, ειναι οι ιδιες που οδηγουν σε ανεπαρκεια D. Βλεποντας την συσχετιση υπεθεσαν οτι υπαρχει αιτιακη σχεση. Αλλα αν τσεκαρεις το αρθρο που ανεβασα θα δεις οτι η ελλειψη φαινεται περισσοτερο σε παχυσαρκους αντρες απ'οτι σε γυναικες. Και αυτο γιατι για να γινει ενας ανδρας παχυσαρκος θα πρεπει να ""δουλεψει"" περισσοτερο απο την γυναικα, λογω ανδρογονων. Η "δουλεια" που ριχνει, δηλαδη η ξαπλα, η κακη διατροφη, η ελλειψη εξωτερικης φυσικης δραστηριοτητας, τον αποστραγγιζουν απο την ντε.

Απο την αλλη, η παχυσαρκια ισως επηρεαζει την μεταβολικη αποκριση σε ετοιμα συμπληρωματα D:

https://www.google.com/url?sa=t&source= ... 6G7oUOhyXY

Δηλαδη, στο τελος οσοι γιατροι σου ειπαν αυτο που σου ειπαν, και σε προετρεψαν να παρεις συμπληρωματα, ισως θα επρεπε να τσεκαρουν την νεα βιβλιογραφια. Δηλαδη η Δαναη εχει 2 λογους να μην παρει συμπληρωματα, αλλα να κανει αλλαγες στο λαηφσταηλ.

Γιατί να μη τη παίρνω;
Ε όχι τώρα που έστρωσα να παίρνω τη 10χιλιαρη d καθημερινά να μου τα αλλάξετε. :011:
Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”