!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Ενας φασίστας που οι καταστάσεις τον έφεραν ενάντια στον Αδόλφο.οχι,η διαφορετική ιδεολογία..

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Ενας φασίστας που οι καταστάσεις τον έφεραν ενάντια στον Αδόλφο.οχι,η διαφορετική ιδεολογία..

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει ιδιαίτερα η ψυχολογία των κομμουνιστών σήμερα. Αν και νομιμοποιήθηκαν, τους έμεινε η...χάρη.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Polaris3
Phorum.gr user: Polaris3

Re: Ενας φασίστας που οι καταστάσεις τον έφεραν ενάντια στον Αδόλφο.οχι,η διαφορετική ιδεολογία..

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Polaris3 »

ΓΑΛΗ έγραψε: 29 Ιαν 2025, 18:55 Δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει ιδιαίτερα η ψυχολογία των κομμουνιστών σήμερα. Αν και νομιμοποιήθηκαν, τους έμεινε η...χάρη.
Σας το είχα εξηγήσει και άλλη φορά κυρια Γαλη, οι κομμουνιστές του κκε δεν αποτελούν κίνδυνο για την αστική δημοκρατία και τον καπιταλισμό της χώρας μας. Αρκούνται στη θέση της αντιπολίτευσης με ένα μονοψήφιο ποσοστό.

Ηρεμήστε οι δεξιοί, οι κκεδες δε θα βγουν με τα δρεπάνια στους δρόμους για να σφάξουν τους αστούς.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

Polaris3 έγραψε: 29 Ιαν 2025, 19:00
ΓΑΛΗ έγραψε: 29 Ιαν 2025, 18:55 Δεν νομίζω ότι έχει αλλάξει ιδιαίτερα η ψυχολογία των κομμουνιστών σήμερα. Αν και νομιμοποιήθηκαν, τους έμεινε η...χάρη.
Σας το είχα εξηγήσει και άλλη φορά κυρια Γαλη, οι κομμουνιστές του κκε δεν αποτελούν κίνδυνο για την αστική δημοκρατία και τον καπιταλισμό της χώρας μας. Αρκούνται στη θέση της αντιπολίτευσης με ένα μονοψήφιο ποσοστό.

Ηρεμήστε οι δεξιοί, οι κκεδες δε θα βγουν με τα δρεπάνια στους δρόμους για να σφάξουν τους αστούς.
Μόνο εμμονικοί ασχολούνται στα σοβαρά με τους κοθμοθνιστές. Δούλεμα βέβαια κάνουμε πολλοί, άλλο αυτό.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Εγώ το ξέρω ότι δεν αποτελούν κίνδυνο για την αστική δημοκρατία οι σημερινοί κομμουνιστές, αυτοί δεν το έχουν εμπεδώσει ακόμα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Polaris3
Phorum.gr user: Polaris3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Polaris3 »

ΓΑΛΗ έγραψε: 29 Ιαν 2025, 19:07

Εγώ το ξέρω ότι δεν αποτελούν κίνδυνο για την αστική δημοκρατία οι σημερινοί κομμουνιστές, αυτοί δεν το έχουν εμπεδώσει ακόμα.
Αναφέρομαι στην ηγεσία του ΚΚΕ, όχι στην βάση, στα απλά μέλη. Τα μέλη είναι μάχιμα απλώς έχουν εγκλωβιστεί στο κόμμα.

Βέβαια, υπάρχουν κομμουνιστές που δεν ανήκουν στο κκε. Δεν εκπροσωπεί όλους τους κομμουνιστές της χωρας το κκε.
Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me »

Παραταυτα προσπαθουν να περασουν παντου το δικο τους παρόλο που δε γεμίζουν ταξι . σκεψου να γεμιζαν ? :102:
Άβαταρ μέλους
marabou

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από marabou »

Η ανριπαράθεση είναι απλά εξυπνακίστικη. Δεν βοηθάει κανέναν και δεν αποδεικνύεται αν είναι σώστή η θέση του καθενός. Κρίμα που κάνει θόρυβο η πλειοψηφία και δεν βλέπουμε κάποιον με καλά δομημένη άποψη να επιχειρηματολογεί και να εμπλουτίσουμε την εικόνα μας.
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Polaris3 έγραψε: 29 Ιαν 2025, 19:10

Αναφέρομαι στην ηγεσία του ΚΚΕ, όχι στην βάση, στα απλά μέλη. Τα μέλη είναι μάχιμα απλώς έχουν εγκλωβιστεί στο κόμμα.

Βέβαια, υπάρχουν κομμουνιστές που δεν ανήκουν στο κκε. Δεν εκπροσωπεί όλους τους κομμουνιστές της χωρας το κκε.
Πόσο μάχιμος μπορεί να είναι κάποιος εγκλωβισμένος;
Και ποιες είναι οι μάχες που θα κλονίσουν το σύστημα; Οι προγραμματισμένες μονοήμερες πορείες ή οι περιστασιακές μαζώξεις και δράσεις με πανώ και πλακάτ;

Τί εννοείς γραφοντας "ανήκουν" στο κκε; Εγγεγραμμένα μέλη;

Κάπου έχω την εντύπωση ότι όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο θυμίζουν βολεμένους μπουμερς...ή κάνω λάθος; Αυτό δεν είναι το κυρίως ζητούμενο τους στην τελική;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 29 Ιαν 2025, 18:52
Golden Age έγραψε: 29 Ιαν 2025, 18:46
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 29 Ιαν 2025, 18:28

Εισέβαλε.Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εις βάρος μιας ειρηνικής διαδήλωσης και έτσι ξεκίνησαν τα Δεκεμβριανά.Οι Βρετανοί έστειλαν τα στρατεύματα τους για να ολοκληρώσουν το έργο της Αστυνομίας Πόλεων.
Το κατά πόσο ήταν "ειρηνική" μια διαδήλωση στην οποία δολοφονούνταν χωροφύλακες στους δρόμους δια λιντσαρίσματος είναι άλλη ιστορία. Κατά τα άλλα, η διαδήλωση αυτή δεν πυροβολήθηκε στα καλά καθούμενα. Πυροβολήθηκε όταν προσέγγιζε τα Ανάκτορα που έδειχνε προθέσεις να τα καταλάβει. Την εντολή για αυτό, την είχε δώσει η ελληνική κυβέρνηση.

Μετά ξέσπασε εμφύλιος με τους κομμουνιστές να προσπαθούν να καταλάβουν την εξουσία και πέραν των ελαχίστων βρετανικών δυνάμεων που υπήρχαν από την αρχή ως συμμαχικές εδώ, οι υπόλοιπες ήρθαν από την Μάχη του Μακρυγιάννη και μετά. Δεν επρόκειτο για κάποιο "έργο της αστυνομίας", αλλά για εμπλοκή σε έναν εμφύλιο πόλεμο, προς υποστήριξη μιας συμμαχικής τους χώρας. Συνεπώς δεν επρόκειτο για εισβολή. Η υποστήριξη μιας συμμαχικής χώρας δεν είναι εισβολή.
Τις ιστορίες για λυντσάρισμα χώρο φυλακών και την κατάληψη των Ανακτόρων μόνο κάτι θαυμαστές του Πλευρά και του Μιχαλολιάκου πιστεύουν.Έχω στο σπίτι μου πρωτοσέλιδα δεξιών και αριστερών εφημερίδων από τις 4 Δεκεμβρίου του 1944,πουθενά δεν υπάρχουν αναφορές σε αυτές τις ιστορίες.
Υπάρχουν ιστορικές αναφορές για λυντσαρίσματα στους δρόμμους. Όσο για το Ανάκτορα, για ποιο λόγο πιστεύεις η διαδήλωση προσέγγισε τον χώρο; Και τί θα γινόταν εαν την άφηναν να συνεχίσει; Τότε δεν υπήρχαν ΜΑΤ.
Άβαταρ μέλους
Golden Age

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Golden Age »

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 29 Ιαν 2025, 18:53
Golden Age έγραψε: 29 Ιαν 2025, 18:47
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 29 Ιαν 2025, 18:42

Δεν ξέρω αν ξεκίνησαν από τους Βρετανούς τα Δεκεμβριανά,το σίγουρο είναι πως εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για να παγώσουν τον έλεγχο τους στην αγελάδα.Σαν ιμπεριαλιστική δύναμη φέρθηκαν.
Το '46 αποχώρησαν από την Ελλάδα. Αυτός ήταν ο έλεγχος;
Αποχώρησαν μόνο όταν η Ελλάδα πέρασε στη σφαίρα επιρροής των Αμερικανών.
Οι Αμερικάνοι ασχολήθηκαν ενεργά στην συνέχεια, μετά απο αιτήσεις των ελληνικών κυβερνήσεων. Σαφώς και ήθελαν στην Ελλάδα στην σφαίρα επιρροής τους, εξού και το σχέδιο Μάρσαλ, αλλά η εμπλοκή τους τον εμφύλιο είναι μεταγενέστερη. Οι Βρεττανοί είχαν αποχωρήσει ήδη απο την επιστροφή του Γεωργίου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 29 Ιαν 2025, 14:46
Golden Age έγραψε: 29 Ιαν 2025, 14:21
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 29 Ιαν 2025, 14:05

Μαρτυρίες μπορεί να επινοήσει οποιοσδήποτε.Οι Αγγλοι ήταν αυταρχικοί και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό βλέπε Ιρλανδια
Η Ιρλανδία ήταν ειδική περίπτωση. Αυταρχισμός στις δικές τους δυνάμεις δεν υπήρχε. Εδώ αξιωματικοί της SOE που επρόσκειντο στους Εργατικούς, πρωθούσαν τα συμφέροντα των Εργατικών. Που τον είδες τον αυταρχισμό;

Δεν υπήρχε περίπτωση να επινοήσει ο ανώτερός τους μαρτυρίες. Αφενός θα είχε αποκαλυφθεί κάτι μεταγενέστερα μέσα στα χρόνια, αφετέρου αυτά που έκανε το ΕΑΜ ήταν αποδεδειγμένα γεγονότα. Δεν είναι ότι επινόησαν κάτι που δεν ίσχυε.
Τι πάει να πει ειδική περίπτωση?Κομμάτι της Βρετανίας ήταν η Ιρλανδία και όμως τράβηξε τα πάνδεινα από το δημοκρατικό κατά τα άλλα κράτος των Βρετανών λόρδων και τραπεζιτών.Απο εκεί και πέρα οι Βρετανοί στρατιώτες και αξιωματικοί που στάθμευαν στην Ελλάδα το 1944 βρίσκονταν σε εμπόλεμη ζώνη.Δεν υπήρχε περίπτωση να ΜΗΝ επινοήσουν μαρτυρίες που θα δαιμονοποιουσαν τον εχθρό.Αν κάποιος ήθελε ας έπραττε διαφορετικά.
ποιον εχθρο;

το εαμ ηταν συμμαχος. δε θα υπηρχε κανενας λογος να το δαιμονοποιησουν, αν δεν γινοταν προδοτης και αρα εχθρος.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος »

marabou έγραψε: 29 Ιαν 2025, 19:19 Η ανριπαράθεση είναι απλά εξυπνακίστικη. Δεν βοηθάει κανέναν και δεν αποδεικνύεται αν είναι σώστή η θέση του καθενός. Κρίμα που κάνει θόρυβο η πλειοψηφία και δεν βλέπουμε κάποιον με καλά δομημένη άποψη να επιχειρηματολογεί και να εμπλουτίσουμε την εικόνα μας.
αμα θες σοβαροτητα διαβαζε πατησιωτη.

οι υπολοιποι κανουμε πλακα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Άβαταρ μέλους
marabou

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από marabou »

Ασέβαστος έγραψε: 30 Ιαν 2025, 09:10
marabou έγραψε: 29 Ιαν 2025, 19:19 Η ανριπαράθεση είναι απλά εξυπνακίστικη. Δεν βοηθάει κανέναν και δεν αποδεικνύεται αν είναι σώστή η θέση του καθενός. Κρίμα που κάνει θόρυβο η πλειοψηφία και δεν βλέπουμε κάποιον με καλά δομημένη άποψη να επιχειρηματολογεί και να εμπλουτίσουμε την εικόνα μας.
αμα θες σοβαροτητα διαβαζε πατησιωτη.

οι υπολοιποι κανουμε πλακα.
Προτιμώ τον Darwen. Ο Πατησιώτης και ο Γκόλντεν είναι αξιοθαύμαστοι για τη συμπεριφορά τους. Ευγενικές φύσεις κι αυτό με σκλαβώνει. Αλλά δεν μπορώ να μην διακρίνω ανειλικρίνια στις δημοσιεύσεις τους. Δεν μπορούν από τις παποιθήσεις τους να είναι αντικειμενικοί. Εσύ πάλι είσαι πιο ειλικρινής. Αλλά με απομακρύνει ο τρόπος που δεν δείχνεις ευαισθησία σε πολλά πράγματα. Δεν πειράζει όμως, ο καθένας γράφει για τους δικούς του λόγους. προσωπικά δεν κάνω πλάκα γιατί δεν μου αρέσει να γίνεται πλάκα όταν για τον άλλον υπάρχει κάτι σοβαρό.
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.
Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ »

Ασέβαστος έγραψε: 30 Ιαν 2025, 09:06
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ έγραψε: 29 Ιαν 2025, 14:46
Golden Age έγραψε: 29 Ιαν 2025, 14:21

Η Ιρλανδία ήταν ειδική περίπτωση. Αυταρχισμός στις δικές τους δυνάμεις δεν υπήρχε. Εδώ αξιωματικοί της SOE που επρόσκειντο στους Εργατικούς, πρωθούσαν τα συμφέροντα των Εργατικών. Που τον είδες τον αυταρχισμό;

Δεν υπήρχε περίπτωση να επινοήσει ο ανώτερός τους μαρτυρίες. Αφενός θα είχε αποκαλυφθεί κάτι μεταγενέστερα μέσα στα χρόνια, αφετέρου αυτά που έκανε το ΕΑΜ ήταν αποδεδειγμένα γεγονότα. Δεν είναι ότι επινόησαν κάτι που δεν ίσχυε.
Τι πάει να πει ειδική περίπτωση?Κομμάτι της Βρετανίας ήταν η Ιρλανδία και όμως τράβηξε τα πάνδεινα από το δημοκρατικό κατά τα άλλα κράτος των Βρετανών λόρδων και τραπεζιτών.Απο εκεί και πέρα οι Βρετανοί στρατιώτες και αξιωματικοί που στάθμευαν στην Ελλάδα το 1944 βρίσκονταν σε εμπόλεμη ζώνη.Δεν υπήρχε περίπτωση να ΜΗΝ επινοήσουν μαρτυρίες που θα δαιμονοποιουσαν τον εχθρό.Αν κάποιος ήθελε ας έπραττε διαφορετικά.
ποιον εχθρο;

το εαμ ηταν συμμαχος. δε θα υπηρχε κανενας λογος να το δαιμονοποιησουν, αν δεν γινοταν προδοτης και αρα εχθρος.
Ήταν σύμμαχος μέχρι την απελευθέρωση.Μετα ήταν εμπόδιο στην παλινόρθωση της βρετανοκινητης μοναρχίας.
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”