Με δεδομένο ότι οι 15 τόνοι ξυλολιο που λένε ότι υπήρχαν ήταν στο βαγονι της εμπορικής πίσω από του οδηγου (τα άλλα της εμπορικής δεν έπαθαν σχεδόν τίποτα όπως εύκολα διαπιστώνεις από τις φωτο) και με δεδομένη την ταχύτητα, αν η έκρηξη οφειλόταν σε όντως σε 15 τόνους ξυλολιο, η ενέργεια θα αντιστοιχούσε σε έκρηξη πολλών δεκάδων τόνων ΤΝΤ. Δε θα είχε μείνει τίποτα όρθιο (περα απο το αποτύπωμα που θα έφτανε χιλιόμετρα μακριά και θα ηταν εμφανεστατο).hellegennes έγραψε: 16 Ιαν 2025, 16:48Η αντιστοίχηση της ενέργειας σε τόνους ΤΝΤ γίνεται καθαρά για λόγους ποσοτικής σύγκρισης, γιατί το ΤΝΤ έχει πολύ σταθερό αποτύπωμα ενέργειας. Στην ουσία είναι μια ποσότητα σε joules απλά για συντομία και ευκολία λέμε ΤΝΤ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δυο εκρήξεις μεταξύ τους είναι συγκρίσιμες σε οτιδήποτε άλλο. Το πώς εκλύεται η ενέργεια, σε τι χρόνο, με ποιον τρόπο, σε τι υλικά... όλα έχουν μεγάλη σημασία για το τι είδους συνέπεια έχει η έκρηξη ενός υλικού. Ας πούμε, η ταχύτητα έκρηξης της νιτρογλυκερίνης είναι μεγαλύτερη από του ΤΝΤ, το οποίο έχει πολύ σημαντικές συνέπειες για το τι είδους ζημιά μπορεί να κάνει στο έδαφος, σε δομικά υλικά, δρόμους, κτλ.Otto Weininger έγραψε: 16 Ιαν 2025, 16:29 Αυτό που ρώτησα εγώ τον φίλο είναι άλλο και μου απάντησε. Άκου λοιπόν. Από φυσική πως πας ; Σίγουρα καλύτερα από μένα. Πάρε ένα tip λοιπον που θα σε παει στα χωραφια σου : ψαξε πόση ενέργεια θα απελευθερωνε μια τετοια έκρηξη 15 τόνων ξυλολιου.
Συγκρινε αυτή την ενέργεια με πόσους τόνους ΤΝΤ θα αντιστοιχούσε.
Ποια απ' αυτές τις παραμέτρους ξέρεις για το ξυλόλιο;
Μου έδειξε άρθρο από έκρηξη ξυλολιου στις ΗΠΑ που προοριζόταν για εργοστάσιο με χρώματα. Το βράδυ θα το ανεβάσω.
Εν κατακλείδι, μου είπε ότι θεωρεί τεραστιες μαλακιες το σενάριο των 15 τόνων που έσκασε, και ποντάρει στο ότι το νέο πορισμα δεν θα αποδείξει ούτε αυτό φορτιο ξυλολιου.