!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μεγάλες εταιρείες βάζουν τέλος στην τηλεργασια

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Re: Μεγάλες εταιρείες βάζουν τέλος στην τηλεργασια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy »

Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 14 Δεκ 2024, 11:55 Αν θες απαντας
Σε ποιον κλάδο δραστηριοποιείται η επιχείρηση;
Πόσους εργαζόμενους έχει και πόσους "συνεργαζόμενους-συνεργάτες"

Τι θέλω να πω; μπορεί η επιχείρηση να βγάζει αξία και από άλλους εργαζόμενους και να δίνει δυνατότητα στους προισταμενους να κάνουν λίγες εργασίες με καλά λεφτά. Μπορεί να έχει αναλαβει υπηρεσίες άλλων παραγωγικών επιχειρήσεων και να μεταφέρεται αξία από την παραγωγικες επιχειρήσεις στην εργοδοτρια σου εταιρία.
200+χιλ εργαζόμενοι σε πολλές χώρες, 50 δις τζίρο. Νερό, ενέργεια, σκουπίδια, χωματερές, ανακύκλωση, βασικά οτιδήποτε θέλει να ιδιωτικοποιήσει ένα κράτος.

Η δουλειά είναι άπειρη φίλε. Απλά έχουμε επιλέξει να πιάσουμε δουλειές που είναι κάτω απ'το επίπεδό μας και μας φαίνονται εύκολες αντί να κυνηγάμε προαγωγές, και επειδή είμαστε χρόνια στο κουρμπέτι ξέρουμε τι είναι απαραίτητο και κάνουμε μόνο αυτό. Μόνο τέτοιους προσλαμβάνω, γι'αυτό είμαστε κωλόγεροι :lol:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Chilloutbuddy την 14 Δεκ 2024, 13:43, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

Επίσης ισχύει και κάτι άλλο που έγραψε ο Chil. Τα "αφεντικά" σε εργασιακά πλαίσια που διεκπεραιώνονται με τηλεργασία, δεν ενδιαφέρονται για το αν οι εργαζόμενοι πάιζουν στοιχημαν, γράφουν στο πχορουμ ή εχουν πάει στη Μύκονο ή το χωριό τους... εν ώρα τυπικής εργασίας. :) Τα ενδιαφέρει μόνον να είναι έτοιμο το κάθε πρότζεκτ στον απαιτητό χρόνο, ακόμη και αν τα περιθώρια είναι πολύ στενά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης »

Chilloutbuddy έγραψε: 14 Δεκ 2024, 13:00
Ληστοσυμμορίτης έγραψε: 14 Δεκ 2024, 11:55 Αν θες απαντας
Σε ποιον κλάδο δραστηριοποιείται η επιχείρηση;
Πόσους εργαζόμενους έχει και πόσους "συνεργαζόμενους-συνεργάτες"

Τι θέλω να πω; μπορεί η επιχείρηση να βγάζει αξία και από άλλους εργαζόμενους και να δίνει δυνατότητα στους προισταμενους να κάνουν λίγες εργασίες με καλά λεφτά. Μπορεί να έχει αναλαβει υπηρεσίες άλλων παραγωγικών επιχειρήσεων και να μεταφέρεται αξία από την παραγωγικες επιχειρήσεις στην εργοδοτρια σου εταιρία.
200+χιλ εργαζόμενοι σε πολλές χώρες, 50 δις τζίρο. Νερό, ενέργεια, σκουπίδια, χωματερές, ανακύκλωση, βασικά οτιδήποτε θέλει να ιδιωτικοποιήσει ένα κράτος.

Η δουλειά είναι άπειρη φίλε. Απλά έχουμε επιλέξει να πιάσουμε δουλειές που είναι κάτω απ'το επίπεδό μας και μας φαίνονται εύκολες αντί να κυνηγάμε προαγωγές, και επειδή είμαστε χρόνια στο κουρμπέτι ξέρουμε τι είναι απαραίτητο και κάνουμε μόνο αυτό. Μόνο τέτοιους προσλαμβάνω, γι'αυτό είμαστε κωλόγεροι :lol:
Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι παράγετε τις αξίες
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
Aitwlos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Aitwlos »

Chilloutbuddy έγραψε: 14 Δεκ 2024, 02:55 Η ομάδα μου είναι όλοι μεταξύ 52 και 66 χρόνων, τους προσέλαβα εγώ έναν έναν. Είναι γαμάτοι και τους αγαπάω κυριολεκτικά, έχουνε συνολικά 150 χρόνια εμπειρία, κάνεις τους δε θέλει προαγωγή και να τους τη δίναν με το ζόρι, και δεν υπάρχει καμμία μαλακια στον εταιρικό κοσμο που δεν την έχουμε ξαναδεί και δεν ξέρουμε πως να την προσπεράσουμε με μίνιμουμ προσπάθεια. 2 από αυτούς έχουν διαβήτη, 2 με μπαϊπάς και ένας με εγκεφαλικό. Είμαστε γηροκομείο. Γέροι, χοντροί και αργοκίνητοι. Πιστεύω κανείς τους δε δουλεύει πάνω από 4-5 ώρες τη μέρα, αλλά ξέρουν όταν σκάει η πιπα να την αναγνωρίσουν και να δουλέψουν όσο χρειάζεται μεχρι να την εξουδετερώσουν χωρίς να τους το ζητησω. Εννοείται ότι δεν έχω ιδέα που βρίσκονται ούτε μ'ενδιαφέρει, το μόνο που τους έχω ζητήσει είναι να απαντάνε στο τσατ όταν τους ψάχνω. Το ξέρω ότι όταν μιλάμε ο ένας ποτίζει τις ντομάτες, ο άλλος βγάζει το σκύλο βόλτα κλπ. Κάποια φάση μίλαγα με έναν, του λέω τι έχεις ρε ακούγεσαι κουρασμένος. Ε μου λέει ξυπνάω κάθε μέρα 4 το πρωί λόγω διαφοράς ώρας. Είμαι στη μάνα μου στο Παντζαμπ :smt005:

Κάθε δευτερη Παρασκευή έχω κλείσει μίτινγκ στο γραφείο, συνήθως έρχονται όλοι τους για το τζάμπα φαγητό. Κατά τις δύο το σχολαμε και συνεχίζουμε απ'το σπίτι υποτίθεται. Το δικό μου αφεντικό είναι σε άλλη πόλη και μιλάμε ανοιχτά και έχουμε συμφωνήσει: εγώ φροντίζω τις πίπες που του σκάνε και αυτός δε με πρήζει. Κάθε βδομάδα όλο και κάποιος από εμάς εξαφανίζεται χωρίς άδεια και κάνω ότι δεν το βλέπω.

Οι εταιρίες είναι ηλίθιες. Έξυπνοι άνθρωποι που παίρνουν συνολικά ηλίθιες αποφάσεις για χίλιους δυο λόγους. Παντα υπάρχει xώρος στα περιθώρια εντός της εταιρίας να επιβιώσεις και να ζήσεις σαν ανθρωπος, απλά πρέπει να τον βρεις. Και πρέπει να είσαι καλός στη δουλειά σου για να έχεις αξία και να μπορείς να διαπραγματεύεσαι.
Δηλαδή η εταιρία που δουλεύεις είναι ο,τι φάμε και ο, τι πιούμε;
Juno έγραψε: 15 Μάιος 2024, 23:50 Τελικά όλο δεξιούς πολιτικούς δολοφονούν παγκοσμίως. Έχουν δολοφονήσει κανέναν αριστερό;
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith »

Aitwlos έγραψε: 14 Δεκ 2024, 15:14
Chilloutbuddy έγραψε: 14 Δεκ 2024, 02:55 Η ομάδα μου είναι όλοι μεταξύ 52 και 66 χρόνων, τους προσέλαβα εγώ έναν έναν. Είναι γαμάτοι και τους αγαπάω κυριολεκτικά, έχουνε συνολικά 150 χρόνια εμπειρία, κάνεις τους δε θέλει προαγωγή και να τους τη δίναν με το ζόρι, και δεν υπάρχει καμμία μαλακια στον εταιρικό κοσμο που δεν την έχουμε ξαναδεί και δεν ξέρουμε πως να την προσπεράσουμε με μίνιμουμ προσπάθεια. 2 από αυτούς έχουν διαβήτη, 2 με μπαϊπάς και ένας με εγκεφαλικό. Είμαστε γηροκομείο. Γέροι, χοντροί και αργοκίνητοι. Πιστεύω κανείς τους δε δουλεύει πάνω από 4-5 ώρες τη μέρα, αλλά ξέρουν όταν σκάει η πιπα να την αναγνωρίσουν και να δουλέψουν όσο χρειάζεται μεχρι να την εξουδετερώσουν χωρίς να τους το ζητησω. Εννοείται ότι δεν έχω ιδέα που βρίσκονται ούτε μ'ενδιαφέρει, το μόνο που τους έχω ζητήσει είναι να απαντάνε στο τσατ όταν τους ψάχνω. Το ξέρω ότι όταν μιλάμε ο ένας ποτίζει τις ντομάτες, ο άλλος βγάζει το σκύλο βόλτα κλπ. Κάποια φάση μίλαγα με έναν, του λέω τι έχεις ρε ακούγεσαι κουρασμένος. Ε μου λέει ξυπνάω κάθε μέρα 4 το πρωί λόγω διαφοράς ώρας. Είμαι στη μάνα μου στο Παντζαμπ :smt005:

Κάθε δευτερη Παρασκευή έχω κλείσει μίτινγκ στο γραφείο, συνήθως έρχονται όλοι τους για το τζάμπα φαγητό. Κατά τις δύο το σχολαμε και συνεχίζουμε απ'το σπίτι υποτίθεται. Το δικό μου αφεντικό είναι σε άλλη πόλη και μιλάμε ανοιχτά και έχουμε συμφωνήσει: εγώ φροντίζω τις πίπες που του σκάνε και αυτός δε με πρήζει. Κάθε βδομάδα όλο και κάποιος από εμάς εξαφανίζεται χωρίς άδεια και κάνω ότι δεν το βλέπω.

Οι εταιρίες είναι ηλίθιες. Έξυπνοι άνθρωποι που παίρνουν συνολικά ηλίθιες αποφάσεις για χίλιους δυο λόγους. Παντα υπάρχει xώρος στα περιθώρια εντός της εταιρίας να επιβιώσεις και να ζήσεις σαν ανθρωπος, απλά πρέπει να τον βρεις. Και πρέπει να είσαι καλός στη δουλειά σου για να έχεις αξία και να μπορείς να διαπραγματεύεσαι.
Υπάρχουν και άλλα είδη;
🔻 There are decades where you fuck around and days where you find out🔻
Άβαταρ μέλους
Allah
Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Allah »

ΓΑΛΗ έγραψε: 14 Δεκ 2024, 10:56
Allah έγραψε: 14 Δεκ 2024, 01:16
ΓΑΛΗ έγραψε: 13 Δεκ 2024, 21:56

Τελείως άσχετο με το θέμα.
Και όμως, είναι σχετικότατο.

Για κάποια επαγγέλματα όντως δεν έχει κανένα νόημα η φυσική παρουσία. Δεν έχει την παραμικρή επίδραση στην απόδοση και στην παραγωγικότητα. Είναι μόνο για να δικαιολογούν την ύπαρξή τους οι παρασιτικές θέσεις των middle managers.

(Και φυσικά για να βγάζουν το κατιτίς τους οι εξίσου παρασιτικές μεγαλοεταιρίες παροχής χώρων γραφείου, που είναι και οι πλέον ζημιωμένες από την εργασία εξ'αποστάσεως.)
Για ποιο λόγο κάποιο "αφεντικό" να θέλει να πληρώνει μεγάλους χώρους γραφείων και την αντίστοιχη συντήρηση τους, από τη στιγμή που το αντικείμενο εργασίας δεν απαιτεί φυσική παρουσία, μόνον και μόνον για να νιώθει ότι ...ξεζουμίζει τους υπαλλήλους;

Το "αφεντικό" κατά κανόνα έχει δεσμευτεί με μακροχρόνια μίσθωση των χώρων γραφείου, και όσο τα βλέπει άδεια καταλαβαίνει ότι πέταξε λεφτά.

Δεν νομίζω ότι ο συμφορουμίτης μας εννοεί με τον όρο "αφεντικό" αυτό που εννοούμε εγώ και εσύ. Νομίζω ότι εννοεί τα μεσαία στελέχη. Σχετικά με τα οποία:
ΓΑΛΗ έγραψε: 14 Δεκ 2024, 10:56 Αυτοί που έχουν το βασικό πρόβλημα σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι ακριβώς αυτοί που ήδη προσδιόρισες ως μεσαία στελέχη, που δεν μπορούν να λειτουργήσουν διεκπεραιωτικά εξ αποστάσεως.
Όχι "δεν μπορούν". Δεν χρειάζεται. Ούτε εξ'αποστάσεως, αλλά στην τελική ούτε και από κοντά. Βασικά, η επιτυχία της εργασίας εξ'αποστάσεως ανέδειξε την παρασιτική/παρωχημένη φύση του ρόλου των μεσαίων στελεχών, τουλάχιστον σε κάποιους πολύ συγκεκριμένους επαγγελματικούς χώρους στους οποίους τα μεσαία στελέχη αποτελούν περιττά επίπεδα ιεραρχίας και στην ουσία δεν συνεισφέρουν τίποτα.
Άβαταρ μέλους
Unique

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unique »

Aitwlos έγραψε: 14 Δεκ 2024, 15:14

Ανήκουστό τέτοιο πράγμα για τους δεινόσαυρους του Ελλ. Δημοσίου :smt005: :smt005:

Τσίλ, καί πότε βρίσκετε ώρα να κάνετε απεργία ρε σύ? Εργατική Πρωτομαγιά και στήριξη στην Παλαιστίνη κάνετε?
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.

Θάνος Τζήμερος.
Άβαταρ μέλους
Naranjita

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita »

πήρανε χαμπάρι το τζιγκλερ γαμωτη μου και με τραβολογάνε περισσότερες μέρες στην δουλειά.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”