ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 18 Νοέμ 2024, 21:55
.Ενα ωραίο περιστατικό της Γραφής είναι όταν κάποιος απο το ακροατήριο του Τζίζα τον ρωτάει
Που θα πάνε οι περισσότεροι στην Κώλαση ή στον Παράδεισο.....
Κι ο Τζίζα δεν του απάντησε.....
Τι φοβήθηκε ο θεός.....
Αν ημουν ο χριστιανικος Θεος δεν θα απαντουσα
Αν εφτιαχνα δικια μου θρησκεια οπως ο Ιησους δε θ' απαντουσα
Ο λογος ειναι και στις δυο περιπτωσεις ο ιδιος
Αν ειμαι Θεος, σας εφτιασα για να παιζω και τιποτα περισσοτερο
Κι αν ειμαι "ο βασιλευς των βασιλεων'', στην καλυτερη, να περιμενεις ο,τι ηξερες απ' τους προηγουμενους αφεντες..
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: 18 Νοέμ 2024, 21:55
.Ενα αλλο απο τα 1000δες περίεργα της Γραφής είναι οι ερμηνείες που δόθηκαν μετά απο αιώνες.....
Αν οι " σωστές " ερμηνείες δόθηκαν μετά απο αιώνες αυτό μας δείχνει οτι όποιοι άκουγαν τον Τζίζα ζωντανά στα κυρήγματα
δεν καταλάβαιναν τι έλεγε και έπρεπε να ξέρουν τις ερμηνείες που δόθηκαν αιώνες μετά για να έχουν τη σωστή ερμηνεία.....Τρελλα.....
Και το να λές οτι χρειάζεται ερμηνεία σημαίνει οτι ο Δάσκαλος δε μιλάει καθαρά αλλά θολά και παράξενα.....Θεότρελλα ίσως.....
Δηλαδή μεχρι να καθοριστεί το Δόγμα σε 4-5 αιώνες οι Χριστιανοί πίστευαν σε διαφορετικού τύπου Χριστούς.....δεν ήξεραν που πίστευαν ..
Το ποιό τρελλό απόλα πάντως είναι να εχεις διαβάσει τας Γραφάς και να μη σου δημιούργησαν αν όχι 500.....50-30-20 ερωτήματα.....
Ο Χριστιανισμος αρχιζει και τελειωνει, και τερμα
Απο / Με / Στον ΙΗΣΟΥ (Ιστορικο η Μυθολογικο, αδιαφορο)
"Ερμηνειες" δεν δυνανται να Σταθουν
Ο 'Στιανισμος ολοκληρωθηκε στο 2ο μισο του 1ου Αιωνα μ.Χ.
Και δε χωραει ουτε κομμα επιπλεον
Απο 'κει και επειτα, ο Ιησους (η "Ιησους", δηλ. οι Μαθητες-Αποστολοι)
Ειναι Δι-, η και Τρι- Φορουμενος
Επειδη ο Ιησους τον συνθεσε (η τον συνεθετε στην πορεια της ζωης του)
Απο τουλαχιστο Δυο συγγενικα, αλλα οχι αγαπημενα, Ρευματα
Τον Φονταμενταλιστικο Ιουδαισμο και τον Αναθεωρητικο Ιουδαισμο
Και ισως ενα Τριτο Γενικο Μεταφυσικο-Κοινωνικο Ρευμα (βασικα τα παντα απ' τον Ατλαντικο ως την Ινδια)
Για αλλους ειναι ιντριγκαδορικο, εμενα με βοηθησε να μην αρρωστησω απ' τη βαρεμαρα διαβαζοντας την Α.Γ. ..