!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Μέσα σε τόσο θάνατο και πόνο...μια προσευχή!

Ψυχή και άνθρωπος.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Re: Μέσα σε τόσο θάνατο και πόνο...μια προσευχή!

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

Otto Weininger έγραψε: 01 Νοέμ 2024, 15:01
Πασιφάη έγραψε: 01 Νοέμ 2024, 14:56 Πάει το νήμα του φίλου. Έχουν παρεισφρήσει τα κομματικά σκουπίδια,να το κάνουν μπουρδέλο.
άρχισε τις προσευχές μαζί του τότε. Μπείτε και σε κύκλο με αλάτι και Ιερή Οστιά να είστε ασφαλείς και ξεκινήστε το τελετουργικό.
Δεν κράτησες το λόγο σου μωρέ μαλάκα. Τεσπα, δεν σου κρατάω κακία. :lol:
Είμαι άθεη.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Πασιφάη έγραψε: 01 Νοέμ 2024, 15:07
Πασιφάη έγραψε: 01 Νοέμ 2024, 14:56 Πάει το νήμα του φίλου. Έχουν παρεισφρήσει τα κομματικά σκουπίδια,να το κάνουν μπουρδέλο.
άρχισε τις προσευχές μαζί του τότε. Μπείτε και σε κύκλο με αλάτι και Ιερή Οστιά να είστε ασφαλείς και ξεκινήστε το τελετουργικό.
Είμαι άθεη.
ναι αλλά δεν έβρισα :003:

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη »

Otto Weininger έγραψε: 01 Νοέμ 2024, 15:12

Είμαι άθεη.
Σε είπα μαλάκα και θίχτηκες; Κάτσε να κλάψω εδώ σιμά. :smt005:
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger »

Πασιφάη έγραψε: 01 Νοέμ 2024, 15:20
Otto Weininger έγραψε: 01 Νοέμ 2024, 15:12

Είμαι άθεη.
Σε είπα μαλάκα και θίχτηκες; Κάτσε να κλάψω εδώ σιμά. :smt005:
οχι, ούτε για το πιο πάνω θίχτηκα :)
απλά απάντησα.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student »

Έχει ένα ενδιαφέρον η αντιμετώπιση του θέματος "ευχή". Όπως πολύ εύστοχα imo ανέφερε η γάτα, "Ποια είναι η διαφορά του "εύχομαι να..." από το "προσεύχομαι για..."; Η γάτα και κάποιοι άλλοι (κάποιες άλλες μάλλον κυρίως) προφανώς από τα γραφόμενά τους...κατάλαβαν.

Πηγαίνοντας ένα βήμα παραπέρα, πόσοι από αυτούς που έπαθαν ταράκουλο με μια απλή πρόταση να εύχονται για το συνάνθρωπο αντιλαμβάνονται ότι ακόμα και το "καλημέρα" που θα πούνε είναι μια ευχή? Ότι όταν πουν στο παιδί τους "καλό ταξίδι" ...εύχονται? Ότι όταν πουν στον φίλο τους "μακάρι να πάρεις τη δουλειά", εύχονται...κραυγαλέα.

Εκεί λοιπόν που όλοι εύχονται, καθημερινά, άγνωστο φυσικά προς τα που εύχονται, μόλις τους πεις "ευχήσου και για κάποιον συνάνθρωπο που συμπονάς" παθαίνουν κάτι, δεν καταλαβαίνουν για τι πράγμα μιλάς, αρχίζουν να βρίζουν και να χλευάζουν θεούς και δαίμονες, λες και δεν έχουν ιδέα τι είναι αυτό το "ευχήσου".

Επισης μπορεί να έχει ενδιαφέρον το παρακάτω...

Έγκλιση

Η έγκλιση είναι οι διάφορες μορφές με τις οποίες συναντάται το ρήμα σε μια πρόταση.[1] Στην νέα ελληνική υπάρχουν τρεις εγκλίσεις: η οριστική, η υποτακτική και η προστακτική[2], ενώ στα αρχαία ελληνικά υπήρχε και η ευκτική έγκλιση, η οποία πλέον έχει χαθεί.[3]

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%88%CE ... F%83%CE%B7

Η ευκτική είναι μια έγκλιση στα αρχαία ελληνικά ρήματα. Χρησιμοποιείται για να εκφράσει ευχές.

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF ... %BA%CE%AC)

Ολόκληρη έγκλιση υπήρχε για να εκφραστούν ευχές. Πέφτουμε όμως από τα σύννεφα, κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε τι σημαίνει να εύχεσαι. Την ίδια στιγμή που όλοι εύχονται καθημερινά, σαν αποτέλεσμα και έκφραση της επιθυμίας τους. Από το εύχομαι να πιάσω το στοίχημα και να ανέβουν οι μετοχές μέχρι το εύχομαι να γυρίσει καλά το παιδί μου και να αναρρώσει γρήγορα από μια αρρώστια.

Όλοι εύχονται καθημερινά, για ένα κάρο πράγματα, επιθυμίες, φαντασιώσεις...τους λες ευχήσου και για τον πόνο του συνανθρώπου και ξαφνικά κάποιοι παθαίνουν σύγχυση.

Το νήμα ανοίχτηκε στην ψυχολογία γιατί έχει να κάνει με την ψυχή του ανθρώπου και τη σύνδεσή της με το να εύχεσαι. Το ότι κάποιοι δεν κατάλαβαν καν το θέμα και το βρήκαν σαν αφορμή να χλευάσουν τον Χριστιανικό Θεό και κατ επέκταση εμένα, δεν κάνει κάποια εντύπωση...στην τελική καθένας καταλαβαινει ότι γουστάρει, perception is reality... από εκεί και πέρα εκ του περισσεύματος της ψυχής λαλεί το στόμα.

Ίσως κάποια στιγμή, μιας και όλοι εύχονται συνεχώς, να είχε ένα ενδιαφέρον να ανοιχτεί ένα νήμα με τίτλο "σε ποιον εύχεσαι?". Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον ίσως να είχε αν περιοριζόταν στους άθεους υπό το πρίσμα της επίσης πολύ ζουμερής γατίσιας παρατήρησης ..."Ότι το "προσεύχομαι" έχει αποδέκτη κάποιον θεό ενώ το "εύχομαι" προσδίδει θεϊκή/ρυθμιστική ιδιότητα στον εαυτό;"

Ας υπενθυμίσω λοιπον την τοποθέτηση από το αρχικό πόστ...
Μπορώ νομίζω... στη χειρότερη να είναι μάταια, 5 δεύτερα έχασα, να ευχηθώ υπερ αυτών των δύστυχων συνανθρώπων μου για τους οποίους η ψυχή μου ένιωσε να συμπάσχει...

Ακόμα και μια απλή έκκληση ρε παιδί μου μέσα απ την καρδιά...
Κάντε μια ευχή για να μαλακώσει ο πόνος του άλλου...είναι τόσο απλό όσο το να πεις "καλημέρα παιδί μου, καλό ταξίδι και με το καλό να γυρίσεις". Στην τελική, για να κλείσει το within one post γατίσιο χατ τρικ..."Ακόμη και η διαδικασία της ευχής (εκτός θρησκευτικού πλαισίου) έχει μεταφυσική θεώρηση "

ΥΓ Τι δεν καταλαβαίνουν κάποιοι ακόμα δεν μπορώ να το κατανοήσω. Εκτός αν δεν λένε καν στη ζωή τους καλημέρα, καλό ταξίδι, καλούς απογόνους, καλή λευτεριά, συλλυπητήρια ζωή σε λόγου σας να είστε καλά να τους θυμάστε!

:102:
Άβαταρ μέλους
student

ΓΑΛΗ έγραψε: 01 Νοέμ 2024, 13:01
Αναφορικά δε με τις ευχές ή προσευχές, αναρωτιέμαι με ποια λογική κάποιος απορρίπτει το οτιδήποτε κάνει τους ανθρώπους να νοιώθουν καλύτερα ή να τους προσφέρει μια στοιχειώδη ηρεμία σε φάση που ο συναισθηματικός πόνος μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερος με τις κυνικές προσεγγίσεις των πραγμάτων;
Κι εγώ! Πέραν των όποιων μεταφυσικών.

Αναρωτιέμαι δε ακόμα περισσότερο ποιο το κίνητρο, με ποια λογική, για ποιο λόγον άραγε, να φάει κανείς και στράβωμα από πάνω? :102:
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ »

student έγραψε: 01 Νοέμ 2024, 19:53
Αναφορικά δε με τις ευχές ή προσευχές, αναρωτιέμαι με ποια λογική κάποιος απορρίπτει το οτιδήποτε κάνει τους ανθρώπους να νοιώθουν καλύτερα ή να τους προσφέρει μια στοιχειώδη ηρεμία σε φάση που ο συναισθηματικός πόνος μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερος με τις κυνικές προσεγγίσεις των πραγμάτων;

Αναρωτιέμαι δε ακόμα περισσότερο ποιο το κίνητρο, με ποια λογική, για ποιο λόγον άραγε, να φάει κανείς και στράβωμα από πάνω? :102:
Μηχανιστική αντίδραση, τί πιο απλό; :wink
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur »

student έγραψε: 01 Νοέμ 2024, 19:53

Σωστό. Όποια κι αν είναι η θέση του καθενός για τα μεταφυσικά. Έχεις δίκιο.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:
Άβαταρ μέλους
student

Ὅστις φυλάττει τὸ στόμα αὑτοῦ καὶ τὴν γλῶσσαν αὑτοῦ, φυλάττει τὴν ψυχήν αὑτοῦ ἀπὸ στενοχωριῶν
Ὑπερήφανος καὶ ἀλαζὼν χλευαστής καλεῖται, ὅστις πράττει μετὰ θυμοῦ ἀλαζονείας...

Ἐκ τῶν καρπῶν τοῦ στόματος τοῦ ἀνθρώπου θέλει χορτασθῆ ἡ κοιλία αὐτοῦ· ἀπὸ τοῦ προϊόντος τῶν χειλέων αὐτοῦ θέλει ἐμπλησθῆ.
Θάνατος καὶ ζωή εἶναι εἰς τὴν χεῖρα τῆς γλώσσης· καὶ οἱ ἀγαπῶντες αὐτήν θέλουσι φάγει τοὺς καρποὺς αὐτῆς
Άβαταρ μέλους
student

GoBzi έγραψε: 03 Νοέμ 2024, 09:56 20χρονος, 17 χρονη, Σάββατο βράδυ, μηχανή. Γιατί ρε γονείς;;; Κρίμα..
Μια ευχή, προς ή μη, γι αυτούς τους γονείς...
απ όποιον, έστω για μια στιγμή, πόνεσε η ψυχή του... μπαίνοντας για ένα κλάσμα στη θέση τους...

ΥΓ ...έστω ένας στεναγμός αν η ευχή πέφτει ...βαριά!
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ψυχολογία”