!!! DEVELOPMENT MODE !!!

Εσεις οι καπιταληστες μικρομεσαιοι του πχορουμ με ποσο επιτοκιο δανειζεστε απο τραπεζα ;;;

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Re: Εσεις οι καπιταληστες μικρομεσαιοι του πχορουμ με ποσο επιτοκιο δανειζεστε απο τραπεζα ;;;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

hellegennes έγραψε: 16 Οκτ 2024, 11:35
GoBzi έγραψε: 16 Οκτ 2024, 08:29 Πολυεθνική εταιρεία με χιλιάδες υπαλλήλους και εκατομμύρια πελάτες, δανείζεται με χαμηλότερο επιτόκιο από την Μαρια που άνοιξε μαγαζί με βαφτιστηκά.

Διαδώστε πριν το κατεβάσουν!!1!!1
Θεωρητικά το επιτόκιο πρέπει να είναι ανάλογο του ρίσκου. Αν μια μικρομεσαία επιχείρηση είναι υγιής και έχει πλήρη ικανότητα αποπληρωμής του δανείου της δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να δανείζεται με υψηλότερο επιτόκιο. Το ρίσκο είναι αναλογικό. Άλλο να δανειστείς 100 χιλιάδες κι άλλο 100 εκατομμύρια. Αν αναλογικά έχουν την ίδια δυνατότητα αποπληρωμής και η Α και η Β επιχείρηση θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ίδιο τοκιστικό επίπεδο δανεισμού. Αυτήν την στιγμή, άσχετα πόσο υγιής είναι μια επιχείρηση και τι κέρδη έχει, πληρώνει ελάχιστο επιτόκιο 2% και τυπικά 5%. Σόρι αλλά αυτό είναι σκανδαλώδες.

Θα μου πεις, οι τράπεζες είναι επιχειρήσεις και μπορούν αν θέλουν να κάνουν σκόντο σε μεγαλύτερους πελάτες. Όμως οι τράπεζες το κάνουν αυτό συνήθως με τις πλάτες του κράτους, δηλαδή τις δικές μας. Είναι λίγο τζάμπα μάγκες· λειτουργούν υπό ειδικό καθεστώς.

Από την άλλην, κάτι μου λέει ότι αυτό συγκρούεται έτσι κι αλλιώς με τις αρχές της νομοθεσίας αντιτράστ της ΕΕ, που ρυθμίζουν θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού.
Το ρίσκο για την τράπεζα είναι μεγαλύτερο γιατί ο μικρομεσαίος μπορεί να έχει την ικανότητα αποπληρωμής τώρα, αλλά αυτό αλλάζει. Για αρχή, το προσωπικό μιας πολυεθνικής μπορεί να αλλάξει σε μια μέρα και η εταιρία θα συνεχίσει να υπάρχει. Χοντρό παράδειμα, ο CEO του Σλαβενίτη πεθαίνει, μέσα σε λίγες μέρες κάποιος θα πάρει την θέση του. Όταν είσαι σε μια εταιρία με 10-15 άτομα και πεθανει ο CEO (στην ουσία ο ιδιοκτήτης) η εταιρία κατα πάσα πιθανότητα να πάει για φούντο. Γενικα, μια καλά οργανωμένη πολυεθνική δουλεύει ως κυψέλη.

Επίσης οι πολυεθνικές πιθανότατα έχουν δανειστεί αρκετές φορες στο παρελθόν, εαν είναι καλοπληρωτές λογικό να δανείζονται με χαμηλότερο επιτόκιο.
Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Re: Εσεις οι καπιταληστες μικρομεσαιοι του πχορουμ με ποσο επιτοκιο δανειζεστε απο τραπεζα ;;;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon »

hellegennes έγραψε: 16 Οκτ 2024, 11:35
GoBzi έγραψε: 16 Οκτ 2024, 08:29 Πολυεθνική εταιρεία με χιλιάδες υπαλλήλους και εκατομμύρια πελάτες, δανείζεται με χαμηλότερο επιτόκιο από την Μαρια που άνοιξε μαγαζί με βαφτιστηκά.

Διαδώστε πριν το κατεβάσουν!!1!!1
Θεωρητικά το επιτόκιο πρέπει να είναι ανάλογο του ρίσκου. Αν μια μικρομεσαία επιχείρηση είναι υγιής και έχει πλήρη ικανότητα αποπληρωμής του δανείου της δεν βλέπω γιατί θα πρέπει να δανείζεται με υψηλότερο επιτόκιο. Το ρίσκο είναι αναλογικό. Άλλο να δανειστείς 100 χιλιάδες κι άλλο 100 εκατομμύρια. Αν αναλογικά έχουν την ίδια δυνατότητα αποπληρωμής και η Α και η Β επιχείρηση θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ίδιο τοκιστικό επίπεδο δανεισμού. Αυτήν την στιγμή, άσχετα πόσο υγιής είναι μια επιχείρηση και τι κέρδη έχει, πληρώνει ελάχιστο επιτόκιο 2% και τυπικά 5%. Σόρι αλλά αυτό είναι σκανδαλώδες.

Θα μου πεις, οι τράπεζες είναι επιχειρήσεις και μπορούν αν θέλουν να κάνουν σκόντο σε μεγαλύτερους πελάτες. Όμως οι τράπεζες το κάνουν αυτό συνήθως με τις πλάτες του κράτους, δηλαδή τις δικές μας. Είναι λίγο τζάμπα μάγκες· λειτουργούν υπό ειδικό καθεστώς.

Από την άλλην, κάτι μου λέει ότι αυτό συγκρούεται έτσι κι αλλιώς με τις αρχές της νομοθεσίας αντιτράστ της ΕΕ, που ρυθμίζουν θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού.
Υπάρχει και το 'μεγαλύτερη παραγγελία, μεγαλύτερη έκπτωση'. Δεν ισχύει μόνο στο εμπόριο φυσικών αγαθών.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

GoBzi έγραψε: 16 Οκτ 2024, 12:45 Το ρίσκο για την τράπεζα είναι μεγαλύτερο γιατί ο μικρομεσαίος μπορεί να έχει την ικανότητα αποπληρωμής τώρα, αλλά αυτό αλλάζει.
Απολύτως το ανάποδο ισχύει. Το ρίσκο είναι μακράν μεγαλύτερο για την μεγάλη επιχείρηση γιατί το ύψος του δανεισμού είναι πολύ μεγαλύτερο. Μπορεί η πιθανότητα πτώχευσης ή αδυναμίας πληρωμής να είναι μικρότερη -αλλά όχι πολύ μικρότερη- εντούτοις το ύψος του κινδύνου είναι πολύ μεγαλύτερο. Αν χάσει η τράπεζα 100 χιλιάρικα δεν έγινε και τίποτα, αν χάσει 100 εκατομμύρια είναι σημαντική απώλεια.

Π.χ. πέρυσι βάρεσε κανόνι η αυστριακή Signa με χρέη άνω των 10 δις. Το 2020 έκλειεσε η γερμανική Wirecard με χρέος 3+ δις.
GoBzi έγραψε: 16 Οκτ 2024, 12:45Για αρχή, το προσωπικό μιας πολυεθνικής μπορεί να αλλάξει σε μια μέρα και η εταιρία θα συνεχίσει να υπάρχει.
Blockbuster, Apple (την έσωσε ο Γκέιτς).
GoBzi έγραψε: 16 Οκτ 2024, 12:45Όταν είσαι σε μια εταιρία με 10-15 άτομα και πεθανει ο CEO (στην ουσία ο ιδιοκτήτης) η εταιρία κατα πάσα πιθανότητα να πάει για φούντο.
Δεν ξέρω ούτε ένα παράδειγμα τέτοιου πράγματος και όχι τυχαία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes »

Green Dragon έγραψε: 16 Οκτ 2024, 12:49
hellegennes έγραψε: 16 Οκτ 2024, 11:35 Από την άλλην, κάτι μου λέει ότι αυτό συγκρούεται έτσι κι αλλιώς με τις αρχές της νομοθεσίας αντιτράστ της ΕΕ, που ρυθμίζουν θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού.
Υπάρχει και το 'μεγαλύτερη παραγγελία, μεγαλύτερη έκπτωση'. Δεν ισχύει μόνο στο εμπόριο φυσικών αγαθών.
Δεν είναι εμπόρευμα όμως, είναι πόροι και η άνιση πρόσβαση σε πόρους δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και μονοπωλίων. Εδώ δεν υπάρχουν αντισταθμίσεις όπως στο εμπόριο αγαθών.

Στο εμπόριο, για παράδειγμα, η μεγαλύτερη παραγγελία απαιτεί ταυτόχρονα μεγαλύτερη δυνατότητα αποθήκευσης και συνήθως μεγαλύτερο κόστος διαχείρισης.

Το ότι μπορεί π.χ. ένα ΣΜ να προσφέρει ένα προϊόν σε καλύτερη τιμή γιατί το έχει προμηθευτεί σε μεγαλύτερη ποσότητα αντισταθμίζεται γενικά από την εγγύτητα του ΣΜ στον καταναλωτή. Κάπως με τις αλυσίδες έχει μειωθεί αυτή η διαφορά αλλά συνεχίζει να ισχύει ότι τα μεγαλύτερα καταστήματα που έχουν μεγαλύτερες δυνατότητες στοκ βρίσκονται πιο μακριά και απαιτούν πιο οργανωμένα ψώνια από τον καταναλωτή, ενώ τα μικρότερα υποκαταστήματά τους συνήθως δεν έχουν πάρκινγκ, οπότε υποβιβάζονται ούτως ή άλλως σε συνοικιακό επίπεδο.

Υπάρχουν κι άλλοι αντισταθμιστικοί παράγοντες. Ανέφερα έναν εύκολα αντιληπτό.

Στην πρόσβαση σε χρηματοδότηση όμως δεν υπάρχει αντιστάθμιση. Κάποιος που έχει πρόσβαση σε φθηνότερη χρηματοδότηση έχει μη αντισταθμιζόμενο πλεονέκτημα απέναντι σε κάποιον για τον οποίον ίσως το κόστος δανεισμού να είναι πιο δύσκολα βιώσιμο, με αποτέλεσμα να έχει δυνατότητα ανάπτυξης έναντι της μικρότερης επιχείρησης με άνισους όρους.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Άβαταρ μέλους
Frappezitis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis »

Και πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις...

Το δεύτερο πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση έχει διατελέσει μέλος Διοίκησης τράπεζας, ενώ έχει ασχοληθεί και με τα κοινά. Σύμφωνα με την έρευνα των Αρχών, ο επιχειρηματίας είχε πάρει δάνεια από την τράπεζα που διοικούσε το εν λόγω στέλεχος, χωρίς να πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις. Ως αντάλλαγμα, ο επιχειρηματίας φέρεται να βοήθησε τον τραπεζίτη να νομιμοποιήσει παράνομα κεφάλαια ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία δεν δηλώθηκαν ποτέ στο «πόθεν έσχες» του.

https://www.zougla.gr/greece/speira-me- ... ekat-evro/
Ετσι γινονται οι δουλειες στον καπιταλισμο μικρα μου πχορουμακια.
Για αυτο εισασταν,ειστε και θα παραμεινετε δεξιοι με αριστερες τσεπες.
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.
Echelon
Phorum.gr user: selinoid

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Echelon »

Δημοκράτης έγραψε: 16 Οκτ 2024, 10:17
Echelon έγραψε: 16 Οκτ 2024, 10:08 Τι σημασία έχει αν δανείζονται με 0,75% ή με 7,5% αφού δεν θα τα πληρώσουν ποτέ;
Όλα τα τσακάλια μαζεμένα σε ένα νημα

Εσείς τώρα εχετε δικαιωμα να ψηφίζετε
Διακρίνω μια τάση ολοκληρωτισμού επιδοματια φίλε μου.
Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης »

Echelon έγραψε: 18 Οκτ 2024, 21:03
Echelon έγραψε: 16 Οκτ 2024, 10:08 Τι σημασία έχει αν δανείζονται με 0,75% ή με 7,5% αφού δεν θα τα πληρώσουν ποτέ;

Ε τόσο έξυπνος που είσαι ήταν λογικό να το διακρίνεις
Echelon
Phorum.gr user: selinoid

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Echelon »

Δημοκράτης έγραψε: 18 Οκτ 2024, 21:06

Οι ναζιστικού τύπου διακρίσεις αργά ή γρήγορα βγάινουν στην επιφάνεια όσο Δημοκράτης και να το παίζει κανείς.
Άβαταρ μέλους
20---

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 20--- »

Δεν θα δανειζόμουν ποτέ λεφτά. Κυρίως από τράπεζα. Καλύτερα έχω να μη ξαναπηδήξω να μη ξαναβρώ γκόμενα παρά να έχω χρέη. Καθιστάσαι αμέσως ελέγξιμος από τα γεράκια του συστήματος μέσα στη κοινωνία μας. Τα κουμάντα. Γίνεσαι δέσμιος τους και μετά δεν μπορείς να εκφραστείς ελέυθερα για τους δυνάστες σου. Σε εκβιάζουν οτι ώρα θέλουν. Μια παγίδα είναι αυτή και η άλλη να μην έχεις δικό σου σπίτι. Ο σύγχρονος κυρίως πόλεμος είναι οικονομικός.
Άβαταρ μέλους
SeaHawk
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk »

Απιστευτο.
Ενα ματσο ασχετοι, με πρωτο βιολι εναν μπακαλη,συνεχιζουν να θεωρουν τα δανεια του ταμειου ανακαμψης τραπεζικα δανεια,ενω τους επισημανθηκε σαφως οτι δεν ειναι τραπεζικα δανεια.
Δημοκράτης

Echelon έγραψε: 21 Οκτ 2024, 10:27
Δημοκράτης έγραψε: 18 Οκτ 2024, 21:06

Οι ναζιστικού τύπου διακρίσεις αργά ή γρήγορα βγάινουν στην επιφάνεια όσο Δημοκράτης και να το παίζει κανείς.
τρέλανε μας :lol:
Δημοκράτης

SeaHawk έγραψε: 21 Οκτ 2024, 12:14 Απιστευτο.
Ενα ματσο ασχετοι, με πρωτο βιολι εναν μπακαλη,συνεχιζουν να θεωρουν τα δανεια του ταμειου ανακαμψης τραπεζικα δανεια,ενω τους επισημανθηκε σαφως οτι δεν ειναι τραπεζικα δανεια.
εδώ προβληματίζονται που μια μεγάλη κερδοφόρα επιχείρηση θα έχει χαμηλό τόκο ακόμα και από την τραπεζα ενώ ο μπάμπης που θέλει να πάρει την καινούργια τηλεόραση όχι
Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi »

20--- έγραψε: 21 Οκτ 2024, 10:59 Δεν θα δανειζόμουν ποτέ λεφτά. Κυρίως από τράπεζα. Καλύτερα έχω να μη ξαναπηδήξω να μη ξαναβρώ γκόμενα παρά να έχω χρέη. Καθιστάσαι αμέσως ελέγξιμος από τα γεράκια του συστήματος μέσα στη κοινωνία μας. Τα κουμάντα. Γίνεσαι δέσμιος τους και μετά δεν μπορείς να εκφραστείς ελέυθερα για τους δυνάστες σου. Σε εκβιάζουν οτι ώρα θέλουν. Μια παγίδα είναι αυτή και η άλλη να μην έχεις δικό σου σπίτι. Ο σύγχρονος κυρίως πόλεμος είναι οικονομικός.
Τα εταιρικά δάνεια χρειάζονται. Εαν θέλεις να επεκτείνεις την επιχείρηση σου (που υποτίθεται πάει καλά) δεν μπορείς να περιμένεις 10-15 χρόνια για να μαζέψεις λεφτά. Απο την άλλη, εαν όντως πάς καλα και η επέκταση σε βοηθήσει να πας ακόμη καλύτερα, μπορείς να αποπληρώνεις δάνιο για 10-15 χρόνια. Απο εκει και πέρα ως ιδιώτης, καλύτερα μην μπλέκεις με δάνεια. Εγώ ούτε συμβόλαιο στο κινητό δεν έχω γιατί δεν θέλω να χρωστάω. :lol:
Απάντηση
  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”