κοβει και αρχιδια με την Παρδαλω την διμουτσουνηΑσέβαστος έγραψε: 17 Οκτ 2024, 16:29Κυκλοφορεί μόνο με μαχαίρι, όταν δεν έχει και πιστόλι.Zundapp έγραψε: 17 Οκτ 2024, 16:19 βοσκαει γιδια με την γουρουνα
μαγειρεψε 100 ειδη σαρμαδακια
εδωσε 12000 εουροζ σε συμβουλο γαμου
στο ρουμ του λετ της εχει πελατες που χεζουν τα σεντονια
ειχε αναπτυξει φιλικη σχεση με οχταποδι
εχει κανει περιπατο στον Ηλιο
εχει ξυρισει τον Θεο
Νομίζω πρέπει να της απονεμηθεί τιμητική άδεια ταξί.
!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Γιατί δεν τρώω πια χταπόδια
Re: Γιατί δεν τρώω πια χταπόδια
ΓΑΛΗ έγραψε: 27 Ιουν 2024, 00:37
Ως αλμυρόγλυκο τόσο όσο, θα το χαρακτήριζα. Δεν είναι μόνον θέμα γεύσης αλλά και μυρωδιάς. Ακριβώς το ίδιο που ισχύει για τη γεύση και μυρωδιά των όρχεων και του σπέρματος. Αν δεν, δεν.
Φίλε, το μισό σου πρόσωπο τό φαγε καμιά σμερνα και αυτό το μαλάκιο δεν σε προστάτεψε;Ασέβαστος έγραψε: 17 Οκτ 2024, 15:45Το πιο μακρύ πλοκάμι , που περισσεύει κάτω, είναι το γκαβλι του.
![]()
Στύξ έγραψε: 17 Οκτ 2024, 14:32 Εχμ ,καλαμάρια ,χταπόδια ( μετά τσίπουρου φυσικά),άντε και κάνα σκουμπρί ,σαρδέλα είναι τα μόνα θαλασσινά που τρώω. Δε μπορώ τα υπόλοιπα ψαρικά και τα αγκάθια τους .![]()
.
Ούτε Γαρίδες ;;;
Ουτε τα Θεϊκά Μπαρμπούνια και τον πληθωρικό Μπακαλιάρο ρε ;;; .
Ούτε καθαρισμένα ;;;
.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
ΤιειπερεομλκςZundapp έγραψε: 17 Οκτ 2024, 16:19 βοσκαει γιδια με την γουρουνα
εχει ξυρισει τον Θεο
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
- hellegennes
Πρόσεξε μόνο μην ανοίξει το καπάκι της.Cecily Anne έγραψε: 17 Οκτ 2024, 15:52Θα το βάλω πρώτα λίγο χύτρα, για να μη φάμε όλη μέρα στην κατσαρόλα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Έχω πεθάνει μ' αυτό το νήμα.jason0 έγραψε: 17 Οκτ 2024, 17:43Φίλε, το μισό σου πρόσωπο τό φαγε καμιά σμερνα και αυτό το μαλάκιο δεν σε προστάτεψε;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Αλιόσα
- Phorum.gr user: Αλιόσα
Μαλακώνει στην κατάψυξη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; ή το χτύπησες;Communio Sancta έγραψε: 17 Οκτ 2024, 15:51 Θα ψήσω την Κυριακή χταπόδι στη σχάρα. Θα βάλω και ούζο. Το έπιασα με ψαροτούφακο στον Ρήνο.
- Communio Sancta
Δεν χρειάστηκε να τι το χτυπήσω, ομολόγησε αυθορμήτως.Αλιόσα έγραψε: 17 Οκτ 2024, 23:33Μαλακώνει στην κατάψυξη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα; ή το χτύπησες;Communio Sancta έγραψε: 17 Οκτ 2024, 15:51 Θα ψήσω την Κυριακή χταπόδι στη σχάρα. Θα βάλω και ούζο. Το έπιασα με ψαροτούφακο στον Ρήνο.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".
ΕXODUS!
ΕXODUS!
Καλά, ο άνθρωπος δεν είναι ακριβώς μέρος του θαλάσσιου οικοσυστήματος ούτε και είμαστε κανένας φυσικός κυνηγός των αγελάδων που εκτρέφονται βιομηχανικά και τιγκαρονται στις αντιβιοσεις.Αρίστος έγραψε: 17 Οκτ 2024, 14:27 Μεγαλη λιχουδια με ουζακι...
Και πιστευω πως ο ψαρας που τα πιανει ειναι εξισου μερος του θαλασσιου οικοσυστηματος, αν το μεγαλο ψαρι τρωει το μικρο κι αυτο φερνει ισορροπια στο θαλασσιο οικοσυστημα τοτε μερος της ισορροπιας φερνει και ο ψαρας.
Κανενα ζωικο ειδος δεν χρειαζεται το κανακεμα μας για να επιβιωσει, εχει φροντισει η φυση γι' αυτο, η οποια φυση δεν θελει κανενα ειδος να ειναι στο απυροβλητο αλλα ολα να εχουν εχθρους που να μειωνουν τον ανεξελεγκτο πολλαπλασιασμο τους.
.
- Cecily Anne
Εγώ νόμιζα ότι θα βεντουζωσει.hellegennes έγραψε: 17 Οκτ 2024, 23:30
![]()
![]()
![]()
Πρόσεξε μόνο μην ανοίξει το καπάκι της.Cecily Anne έγραψε: 17 Οκτ 2024, 15:52Θα το βάλω πρώτα λίγο χύτρα, για να μη φάμε όλη μέρα στην κατσαρόλα.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”
Εἶμαι τόσο ἄσχετος ἀπὸ ὅλα ποὺ μπορῶ νὰ πιστέψω σὲ χταπόδια ποταμίσια.Communio Sancta έγραψε: 17 Οκτ 2024, 15:51 Θα ψήσω την Κυριακή χταπόδι στη σχάρα. Θα βάλω και ούζο. Το έπιασα με ψαροτούφακο στον Ρήνο.
Σταμάτα ρε να κοκορεύεσαι οι γνώσεις σου για την θάλασσα περιορίζονται πώς να μαζέψεις πράμα να φας.Ασέβαστος έγραψε: 17 Οκτ 2024, 14:19Niki έγραψε: 17 Οκτ 2024, 09:00χταπόδι είναι μαλάκιο, κεφαλόποδο με 8 πλοκάμια, δίχως καθόλου όστρακο. Στο κέντρο των πλοκαμιών υπάρχει το στόμα το οποίο φέρει σιαγόνες από κερατίνη για τον τεμαχισμό της τροφής, όπως επίσης και μασητική κατασκευή (Radula).Το χταπόδι έχει εννέα εγκέφαλους.Οι οχτώ ελένχουντα πλοκάμια.Ο άλλος κάνει όλες τις υπόλοιπες δουλιές.Φέρει επίσης τον κεντρικό εγκέφαλο,με πολύ ανεπτυγμένο νευρικό σύστημα και πολύ ανεπτυγμένα μεγάλα μάτια πολύπλοκης δομής και η όραση τους είναι οξεία. Το κυκλοφορικό σύστημα αποτελείται από 3 καρδιές από τις οποίες οι δύο ωθούν το αίμα στα βράγχια και η τρίτη στο υπόλοιπο σώμα. Η μεταφορά οξυγόνου εξυπηρετείται από την πρωτεΐνη αιμοκυανίνη η οποία περιέχει χαλκό και έχει γαλάζιο χρώμα. Κατά μήκος των πλοκαμιών,το χταπόδι φέρει μικρές βεντούζες που το βοηθούν να παγιδεύει την τροφή του, να κινείται με ευκολία σε όλων των ειδών τις υποβρύχιες επιφάνειες,αλλά και να προσελκύει μικρά όστρακα και πετραδάκια, προκειμένου να καλύψει τη φωλιά (θαλάμι) του.Τα χταπόδια υπάρχουν σε ρυχά νερά,και σε πολύ βαθιά νερά όπου η πίεση είναι μεγάλη. ( πηγή : Βικιπαίδεια )Ασέβαστος έγραψε: 17 Οκτ 2024, 08:48
![]()
![]()
![]()
να τις βγαλουμε να τις μετρησουμε; ποιος ειναι πιο θαλασσινος;
κανω 25-30 χρονια ψαροτουφεκο, εχω μιλησει με απειρους ψαροτουφεκαδες, εχω διαβασει απειρα αρθρα σε περιοδικα και στο νετ, εχω συμμετασχει σε ολα τα αναλογα φορουμ και ομαδες, και ειναι η πρωτη φορα που ακουω "η θαλαμη"
αμα γκουγκλισεις "η θαλαμη του χταποδιου" ειμαι σιγουρος οτι δε θα σου βγαλει ουτε ενα αποτελεσμα, κανεις δεν το λεει ετσι.
Όταν ο διάσημος Γάλλος συγγραφέας Βικτόρ Ουγκό θέλησε κάποτε να περιγράψει ένα τεράστιο χταπόδι σε ένα μυθιστόρημά του, χρησιμοποίησε μια έκφραση που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει "μούτρο". Αρκετοί πιστεύουν ότι τα χταπόδια, παρότι μοναχικά και συνεσταλμένα όντα, στην πραγματικότητα είναι τόσο έξυπνα όσο και τα πειραματόζωα. Έχουν μνήμη, παρατηρητικότητα και μπορούν να αξιολογούν σωστά το υδάτινο περιβάλλον. Διαθέτουν το χάρισμα να προσαρμόζονται στις αλλαγές του περιβάλλοντος, παραλλάσσοντας ακόμα και το χρώμα τους. Σύμφωνα με μια υπόθεση, δημιουργούν το δικό τους κώδικα επικοινωνίας με βάση τα οπτικά ερεθίσματα. Μέχρι σήμερα είναι γνωστά διακόσια περίπου είδη χταποδιών. Το μήκος τους κυμαίνεται από τα δέκα εκατοστά (Octopus Joubini) μέχρι τα δέκα μέτρα, ενώ το βάρος τους φτάνει στα διακόσια πενήντα κιλά - τόσο περίπου ήταν ένα γιγάντιο χταπόδι του Ειρηνικού (Octopus dofleini), που ψαρεύτηκε το 1957 στις ακτές του Καναδά.
Βεντούζες-ραντάρ
Τα χταπόδια είναι κεφαλόποδα. Το σώμα τους αποτελείται από έναν ελαστικό σάκο χωρίς κέλυφος και κόκαλα. Μέσα εκεί βρίσκονται όλα τα ζωτικά όργανα κι από κει ξεπροβάλλουν τα οχτώ πλοκάμια. Πάνω σε αυτά εκτείνεται μια διπλή σειρά από βεντούζες, οι οποίες λειτουργούν ως όργανο αφής. Χάρη σε αυτές παραμένει γαντζωμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα στο βυθό και εντοπίζει την τροφή του: μαλάκια, οστρακοειδή και καβούρια. Για το χταπόδι η αφή είναι σημαντικότερη από την όραση Ωστόσο, διαθέτει ένα πλήρες σύστημα όρασης που περιλαμβάνει ίριδα, αμφιβληστροειδή και φακό. Μόλις το χταπόδι πιάσει ένα οστρακοειδές, χρησιμοποιεί ακόμα και πέτρες για να συνθλίψει το σκληρό περίβλημά του. Γι'; αυτό συχνά γύρω από τη θαλάμη του υπάρχουν πολυάριθμα κενά κελύφη. Όταν "ξεγυμνώσει" το θήραμά του, καταβροχθίζει τη λεία του με το ρύγχος, το οποίο χρησιμεύει και ως αμυντικό όπλο. Στο εσωτερικό του ρύγχους υπάρχει μια πολύ ασυνήθιστη γλώσσα με μικροσκοπικά δοντάκια. Τα χταπόδια κολυμπούν με μεγάλη ταχύτητα εκτινάσσοντας δυνατά το νερό που μαζεύουν με τα βράγχιά τους. Κινούνται με ένα σύστημα υδροπροώθησης, που θυμίζει σιφόνι ή χωνί. Όμως η περιορισμένη δυνατότητά τους να συγκρατούν οξυγόνο στους ιστούς τους τα κάνει να κουράζονται πολύ εύκολα.
https://danaoipb.blogspot.com/2011/07/blog-post_15.html
Γράψε μου με πόσα άρθρα που θα σου βάλω εκτός από το λεξικό και αυτό που σου έβαλα τώρα θα πεις έχεις δίκιο λέγεται και έτσι.
Μετά τί σχέση έχει ένας που πάει μια στο τόσο στην θάλασσα να ψαρέψει με κάποια που μεγάλωσε δίπλα από την θάλασσα.
Που ακούγοντας το κελάϊδισμα των πουλιών ξέρει αν τσιμπάνε τα ψάρια.
Που βλέποντας τους γλάρους μεσοπέλαγα ξέρει που είναι οι τόνοι.
Που από τα ψάρια που βγάζει ξέρει τι καιρό θα κάνει μετά από τρείς μέρες;
Από το αλάτι που μαζεύει από την θάλασσα ξέρει τι φυτά έχει;
Τί συγκρίνεις άνθρωπε μου ;
Έχεις καταλάβει;
Είναι σαν να πηγαίνεις να κόβεις φρούτα από το δέντρο και λές ότι έγινες αγρότης περίπου.
Μπορεί να βάζω φατσούλες με γέλιο αλλά κάτι άσχετοι σαν εσένα που το παίζουν θαλασσινοί κάνουν μεγαλύτερη ζημιά ακόμα και από τα παιδάκια που σκοτώνουν ότι βρούνε.
Για μαζέψου λιγάκι.![]()
![]()
![]()
ελα, παραδεξου οτι εγραψες κοτσανα. δεν ξερω αν ζεις διπλα στη θαλασσα η οχι, παντως θαλαμι χταποδιου μαλλον δεν εχεις δει ποτε.![]()
Σαν εσένα έχουμε γνωρίσει στο χωριό μας πολλούς με λάμπες να ψαρεύουν βράδυ , να κάνουν ψαροτούφεκο σε κόλπους που έρχονται να γεννήσουν τα ψάρια όλα στην ζούλα.
Έχω καταλάβει ότι είσαι από αυτούς που όταν μπαίνουν στην θάλασσα βλέπεις τιμές πάνω στα ψάρια και στα χταπόδια.
Ξέρεις στο χωριό μου λέμε τα χταπόδια και τους ροφούς τους βγάζουν τα παιδιά και οι γέροι γιατί είναι πάντα στο ίδιο μέρος δεμένα.
Για τους νέους υπάρχουν άλλα θηράματα.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
Αν και στου έβαλα λεξικό , αν και σου έβαλα δύο άρθρα που δείχνει ότι την θαλάμη την λέμε και θαλάμη και θαλάμι εσύ επιμένεις να γράφεις άρες μάρες κουκουνάρες.Ασέβαστος έγραψε: 17 Οκτ 2024, 14:33ναι. δεν γινεται να δηλωνεις χτιστης και να μην ξερεις πως γραφεται το τουβλο.Ανδροπαραδίνομαι έγραψε: 17 Οκτ 2024, 10:31Ασέβαστος έγραψε: 17 Οκτ 2024, 07:30
καταρχην παραμυθια.
υστερα ειναι το θαλαμι, οχι η θαλαμη. απο αυτο και μονο φαινεται η ασχετοσυνη.
Τρομερό επιχείρημα. Δηλαδή αν η casp γράψει τον Νοέμβρη, νιόβρη πχ... ακυρώνεται το ποστ λόγω ιδιάζουσας ντοπιολαλιάς
Εσένα σε απαξιώνω συνέχεια αλλά αυτήν την φορά θα σου τα σούρω μαζεμένα.Zundapp έγραψε: 17 Οκτ 2024, 16:19 βοσκαει γιδια με την γουρουνα
εχει ξυρισει τον Θεο
Εσύ τί είσαι που συνεχίζεις να διαστρεβλώνεις γραφόμενα μου;
Κάποιου άλλου τσουτσέκι και τι νομίζεις ότι θα σας φοβηθώ;
Ποιανού είσαι ρε βλάκα ο δεύτερος λογαριασμός;
Πάμε ναι έχουμε κατσίκια και πολλά μάλιστα , όταν ήτανε άρρωστος ο άνθρωπος που τα φροντίζει δεν τα έβαψα μαύρα , πήρα εγώ την γουρούνα και πήγαινα και τα τάιζα μέχρι να γίνει καλά τι σημαίνει αυτό;
Για κράτα και σημειώσεις βλάκα έ βλάκα.
Έχουμε και καϊκια και όταν ήρθανε οι μαστόροι να τα συντηρήσουν τους μαγείρευα όσο χρειάστηκε.
Ναι όταν ήτανε άρρωστος ο πατέρας μου το ένα το πήγαινα εγώ.
Βλάκα κρατάς σημειώσεις;
Ναι φτιάξαμε και δωμάτια και κουβάλησα και βοτσαλάκια από την παραλία με τον κουβά και έφτιαξα όλο το πάτωμα της αυλής.
Άκου βλάκα έφτιαξα και μονάδα εκτροφής κοτόπουλων βιολογικών εκεί έβαλα τον θείο μου να κουμαντάρει.
Τώρα για τον σύμβουλο γάμου αφού σε διόρθωσα τρείς φορές ρε ψεύτη βλάκα ότι δεν πλήρωσα 12.000 ευρώ γιατί γράφεις 12000 γιατί το τέσσερεις η το εφτά σου φαίνονται λίγα.
Σε πόσες ώρες βρε βγάζεις 4000 ευρώ εσύ;
Από μικρή στα γράμματα και στην δουλειά ,δεν φοβήθηκα ποτέ μου ούτε δουλειά ούτε άνθρωπο.
Τι νόμιζες ότι θα φοβηθώ κάποιους φανταστικούς γέρους που κάθονται σε ένα πληκτρολόγιο και κλαίνε την μοίρα τους;
Άρα πάμε πρέπει να προσθέσεις όλα αυτά για να τα γράφεις κάθε φορά που στριμώχνω τον άλλο σου λογαριασμό και δεν έχετε επιχειρήματα για να αισθάνεστε ότι ταπώσατε την Νίκη.
Η Νίκη βλάκα ψεύτη το λέει το όνομα είναι Νίκη βούτηξε σε θάλασσες ανέβηκε σε όρη έσφαξε αρνιά καθάρισε ψάρια είσαι ένα τίποτα μπροστά της .
Βάλε ότι και όταν ήτανε άρρωστη η μάνα μου πρόσεχα και τις κότες στο σπίτι και τον λαχανόκηπο.
Βάλε ότι τα πρώτα χρόνια που άνοιξα τα δωμάτια τους έφτιαχνα και πρωινό.
Βάλε ότι δούλεψα και σαιζόν σε ξενοδοχείο στην υποδοχή.
Μπορεί να ξέχασα και τίποτα αλλά δεν πειράζει θα βρείς εσύ να αυτοσχεδιάσεις.
Είσαι τυχερός που διαβάζεις και γραφόμενα μου , για να με συναντήσεις να σταθείς στο ένα μέτρο από μένα στην σκιά μου ή να μυρίσεις λιγάκι το άρωμα μου πρέπει ρε βλάκα στην ζωή σου να γίνεις κάτι σημαντικό και όχι ένας βλάκας του πληκτρολογίου.
Στα τσακίδια βλάκα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Niki την 18 Οκτ 2024, 09:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 29 Απαντήσεις
- 1549 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Καραμελίτσα