!!! DEVELOPMENT MODE !!!
Ερώτηση για συκιά.
Ερώτηση για συκιά.
Έχω στο παρτέρι της αυλής, μια συκιά που με ταλαιπωρεί τα τελευταία 2 χρόνια. Έχει μεγαλώσει πολύ και φέρνει άπειρες σκνίπες. Ο κορμός της δε, έχει γίνει τεράστιος. Ένας γνωστός μου είπε να κάνω μια οπή με τρυπάνι χαμηλά στον κορμό και να ρίξω μέσα υγρά μπαταρίας. Το θέμα είναι οτι φοβάμαι διοτι δίπλα έχω μια γιούκα και παραδίπλα μια μπουκαμβίλια. Να πω επίσης πως στο σημείο που είναι η συκιά, έχει ανοίξει το παρτέρι και τα πλαϊνά του, έχει ρωγμές δλδ. Μοιάζει έτοιμο να φύγει όλο το κομμάτι.
Αυτο που θέλω να ρωτήσω είναι, αν ο τρόπος αυτός, είναι ασφαλής για τα υπόλοιπα φυτά που είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο.
Έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλη λύση;
Μερσί εκ των προτέρων.
Αυτο που θέλω να ρωτήσω είναι, αν ο τρόπος αυτός, είναι ασφαλής για τα υπόλοιπα φυτά που είναι πολύ κοντά το ένα με το άλλο.
Έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλη λύση;
Μερσί εκ των προτέρων.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Re: Ερώτηση για συκιά.
Ο τύπος σου είπε να ρίξεις υγρό μπαταρίας, δηλαδή αραιωμένο βιτριόλι. Πες του να το δώσει στα παιδιά του σαν πορτοκαλάδα να δούμε.
Ρε συ, δεν ξέρω. Γι'αυτό ρωτάω. Τί στην ευχή να κάνω; Έχει μεγαλώσει πολύ το δέντρο.Green Dragon έγραψε: 26 Σεπ 2024, 12:42 Ο τύπος σου είπε να ρίξεις υγρό μπαταρίας, δηλαδή αραιωμένο βιτριόλι. Πες του να το δώσει στα παιδιά του σαν πορτοκαλάδα να δούμε.
Aν κόψεις το κορμό και μετά, με το αλυσοπρίονο κόψεις την επιφάνεια (το κούτσουρο) ένα σχήμα που μοιάζει με τρίλιζα, μετά δε ξαναφυτρώνει.Πασιφάη έγραψε: 26 Σεπ 2024, 12:47Ρε συ, δεν ξέρω. Γι'αυτό ρωτάω. Τί στην ευχή να κάνω; Έχει μεγαλώσει πολύ το δέντρο.Green Dragon έγραψε: 26 Σεπ 2024, 12:42 Ο τύπος σου είπε να ρίξεις υγρό μπαταρίας, δηλαδή αραιωμένο βιτριόλι. Πες του να το δώσει στα παιδιά του σαν πορτοκαλάδα να δούμε.
Βασικά, θα κάνεις στο κομμένο κορμό κάτι που να μοιάζει μ' αυτό (τις γραμμές):

Γιαννόπουλος για Τέμπη.
-
Καπετάν Μιχάλης
- Επικοινωνία:
Μπορείς πάντα να την κόψεις και να την εκριζώσεις (και δεν εννοώ εσύ προσωπικά, μπορείς να φέρεις ανθρώπους με κατάλληλα μηχανήματα γι αυτό). Η συκιές δεν απλώνουν ρίζες σε μεγάλο βάθος, είναι επιφανειακές και εκτείνονται οριζόντια (καταλαμβάνουν μεγάλη επιφάνεια). Έχει φασαρία και θα κάνεις ζημιά στον περιβάλλοντα χώρο, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει αναίμακτη λύση. Αν ρίξεις χημικά, μπορεί να κάνεις ζημιά στα άλλα φυτά που υπάρχουν τριγύρω της (και με ενδεχόμενο να μην πιάσουν τα χημικά και να της κλάσεις τ' αρχίδια), αλλά αν την εκριζώσεις πάλι θα κάνεις ζημιά στα φυτά που υπάρχουν δίπλα της.
Παρ' όλ' αυτά, αν οι ρίζες της δημιουργούν προβλήματα δομικής ακεραιότητας σε κτίρια ή οτιδήποτε κτίσματα υπάρχουν γύρω της, καλό είναι να την βγάλετε μια και καλή να ξεμπερδεύετε (όσο είναι σχετικά μικρή.
Παρ' όλ' αυτά, αν οι ρίζες της δημιουργούν προβλήματα δομικής ακεραιότητας σε κτίρια ή οτιδήποτε κτίσματα υπάρχουν γύρω της, καλό είναι να την βγάλετε μια και καλή να ξεμπερδεύετε (όσο είναι σχετικά μικρή.
Ο,τι σου είπε ο χελωνος
Juno έγραψε: 15 Μάιος 2024, 23:50 Τελικά όλο δεξιούς πολιτικούς δολοφονούν παγκοσμίως. Έχουν δολοφονήσει κανέναν αριστερό;
Θέλει βαθύ κόψιμο η ''τρίλιζα'' με το αλυσοπρίονο, ή απλό χάραγμα; Επίσης πώς γίνεται να μην ξαναφυτρώσει; Το έχεις κάνει σε δικά σου δέντρα και είδες αποτέλεσμα;Kauldron έγραψε: 26 Σεπ 2024, 12:52Aν κόψεις το κορμό και μετά, με το αλυσοπρίονο κόψεις την επιφάνεια (το κούτσουρο) ένα σχήμα που μοιάζει με τρίλιζα, μετά δε ξαναφυτρώνει.Πασιφάη έγραψε: 26 Σεπ 2024, 12:47Ρε συ, δεν ξέρω. Γι'αυτό ρωτάω. Τί στην ευχή να κάνω; Έχει μεγαλώσει πολύ το δέντρο.Green Dragon έγραψε: 26 Σεπ 2024, 12:42 Ο τύπος σου είπε να ρίξεις υγρό μπαταρίας, δηλαδή αραιωμένο βιτριόλι. Πες του να το δώσει στα παιδιά του σαν πορτοκαλάδα να δούμε.
![]()
Η αλήθεια είναι πως θέλω να ξεμπερδεύω το θέμα, ''αναίμακτα' με το δέντρο. Είπαμε, φοβάμαι τα διπλανά.
Μερσί βρε.
4-5 εκατοστά βάθος θα είναι αρκετά (και λιγότερα θα είναι αρκετά).Πασιφάη έγραψε: 26 Σεπ 2024, 13:00Θέλει βαθύ κόψιμο η ''τρίλιζα'' με το αλυσοπρίονο, ή απλό χάραγμα; Επίσης πώς γίνεται να μην ξαναφυτρώσει; Το έχεις κάνει σε δικά σου δέντρα και είδες αποτέλεσμα;Kauldron έγραψε: 26 Σεπ 2024, 12:52Aν κόψεις το κορμό και μετά, με το αλυσοπρίονο κόψεις την επιφάνεια (το κούτσουρο) ένα σχήμα που μοιάζει με τρίλιζα, μετά δε ξαναφυτρώνει.Πασιφάη έγραψε: 26 Σεπ 2024, 12:47
Ρε συ, δεν ξέρω. Γι'αυτό ρωτάω. Τί στην ευχή να κάνω; Έχει μεγαλώσει πολύ το δέντρο.
![]()
Η αλήθεια είναι πως θέλω να ξεμπερδεύω το θέμα, ''αναίμακτα' με το δέντρο. Είπαμε, φοβάμαι τα διπλανά.
Μερσί βρε.![]()
Το έχω κάνει σε αμυγδαλιές, που είναι πολύ ισχυρά δέντρα, και δε ξαναφύτρωσαν.
Δε ξέρω πώς γίνεται και δε ξαναφυτρώνει, πάντως σε 'εμα δε ξανάβγαλαν, ούτε απ' το πλάι ούτε απ' τη ρίζα.
Γιαννόπουλος για Τέμπη.
Είναι ασύμφορο να την εκριζώσω. Να φέρω δλδ συνεργείο. Ο,τι κάνουμε μόνοι μας. Το παρτέρι δεν είναι μεγάλο.Καπετάν Μιχάλης έγραψε: 26 Σεπ 2024, 12:55 Μπορείς πάντα να την κόψεις και να την εκριζώσεις (και δεν εννοώ εσύ προσωπικά, μπορείς να φέρεις ανθρώπους με κατάλληλα μηχανήματα γι αυτό). Η συκιές δεν απλώνουν ρίζες σε μεγάλο βάθος, είναι επιφανειακές και εκτείνονται οριζόντια (καταλαμβάνουν μεγάλη επιφάνεια). Έχει φασαρία και θα κάνεις ζημιά στον περιβάλλοντα χώρο, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει αναίμακτη λύση. Αν ρίξεις χημικά, μπορεί να κάνεις ζημιά στα άλλα φυτά που υπάρχουν τριγύρω της (και με ενδεχόμενο να μην πιάσουν τα χημικά και να της κλάσεις τ' αρχίδια), αλλά αν την εκριζώσεις πάλι θα κάνεις ζημιά στα φυτά που υπάρχουν δίπλα της.
Σήμερα παρατήρησα καλλίτερα, πως και το υπόλοιπο κομμάτι του παρτεριού αρχίζει και 'φεύγει'' σταδιακά απ'το έδαφος. Αυτό σημαίνει πρακτικά πως ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει άμεσα στις επόμενες μέρες.
Σ'ευχαριστώ για την απάντηση.
Να'σαι καλά ρε Χελωνάκο. Μάλλον κάπως έτσι θα γίνει.Kauldron έγραψε: 26 Σεπ 2024, 13:024-5 εκατοστά βάθος θα είναι αρκετά (και λιγότερα θα είναι αρκετά).Πασιφάη έγραψε: 26 Σεπ 2024, 13:00Θέλει βαθύ κόψιμο η ''τρίλιζα'' με το αλυσοπρίονο, ή απλό χάραγμα; Επίσης πώς γίνεται να μην ξαναφυτρώσει; Το έχεις κάνει σε δικά σου δέντρα και είδες αποτέλεσμα;Kauldron έγραψε: 26 Σεπ 2024, 12:52
Aν κόψεις το κορμό και μετά, με το αλυσοπρίονο κόψεις την επιφάνεια (το κούτσουρο) ένα σχήμα που μοιάζει με τρίλιζα, μετά δε ξαναφυτρώνει.
![]()
Μερσί βρε.![]()
Το έχω κάνει σε αμυγδαλιές, που είναι πολύ ισχυρά δέντρα, και δε ξαναφύτρωσαν.
Δε ξέρω πώς γίνεται και δε ξαναφυτρώνει, πάντως σε 'εμα δε ξανάβγαλαν, ούτε απ' το πλάι ούτε απ' τη ρίζα.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση