foscilis έγραψε: 01 Απρ 2024, 17:06Στη συγκεκριμένη συζήτηση μιλάμε απλά για τη δουλειά, τον εργασιακό βίο. Άμα διαβάσεις το άρθρο οι αρχικές μελέτες εξετάζουν μόνο μία μεταβλητή, τη συμμετοχή στην αγορά εργασίας (=απλά αν δουλεύεις ή όχι) και προκύπτει αυτό:
Χμ, βλέπεις όμως και συ το προβληματικό της διατύπωσης. Δεν πρέπει να έχω ακούσει πιο turbo-capitalist hellscape φράση στην ζωή μου.
Φαντάσου να το έλεγε αυτό ο Άδωνις (με τα ΙΔΙΑ στοιχεία). Θα έτρωγε ντομάτες ή όχι; Αν ναι, για ποιο λόγο; Μήπως γιατί θα ερμηνευόταν ότι λέει στις γυναίκες τι να κάνουν, απλά απ'την αντίθετη πλευρά απ'αυτή των παπάδων; Γιατί ο economist έχει το ελεύθερο;
...
2ον, δεν μπορώ να φανταστώ έστω και μία γυναίκα (που να μην είναι γύφτισσα ή με iq < 70) που να μην καταλαβαίνει ότι αν κάνει παιδί και κάτσει σπίτι, βάζει σε 2η μοίρα την καριέρα της. Μα θα τρελαθούμε τελείως τώρα;
...
3ον, διάβασα την έρευνα και πραγματικά είναι χαζή. Δεν εξετάζει καν αν οι γυναίκες που κάναν drop-out, προσπαθήσαν να ξαναβρούν δουλειά, όπως νόμιζα. Απλά λέει, μετά από τόσα χρόνια οι γυναίκες αυτές δεν έχουν επανέλθει στην εργασία. Μάλιστα.
Εγώ νόμιζα το πρόβλημα αφορούσε συγκεκριμένα τις γυναίκες-επιστήμονες που θέλουν να συνεχίσουν μετά το παιδί, όχι αυτές που την βρίσκουν με το να γίνουν μάνες και δεν πολυενδιαφέρονται αν θα πάρουν προαγωγή σε barista level 3!